Rejser til Den Gyldne Trekant

  • Rejsetid

    ca. 13 timer

  • Bedste årstid

    december - april

  • Tidsforskel

    +5/+6 timer

Er du på ferie i Thailand i den nordlige del af landet, kan du ikke komme uden om en tur til Den Gyldne Trekant. Her finder du et virvar af mennesker og varer på tværs af grænser og kulturer. Her er både driftige handels- og grænsebyer og naturskønne bjergskråninger og floddale, oplagte til trekking.

Når turen går til det nordlige Thailand vil du opleve et landskab, præget af takkede bjerge og gyldne dale. Imellem dem løber floderne Mekong og Ruak som en skillelinje mellem bjergbønder og byfolk og Thailands nabolande Laos og Myanmar. Her er imponerende bjerglandskaber, frodig og uberørt natur, frugtbare sletter, den mægtige Mekongflod, gæstfrie bjergstammefolk og historiske byer.

Historien om Den Gyldne Trekant

År tilbage var Den Gyldne Trekant centrum for Asiens opiumsproduktion og –handel, hvoraf navnet kommer, og er den dag i dag stadig påvirket af illegal handel. På opiumsmuseet, Hall of Opium, i Sop Ruak kan du få et indblik i hele historien om produktion og handel med opium. 
Chiang Mai og Chiang Rai er to byer, der i den grad har været med til at præge Thailands historie og steder, hvor du finder enestående kulturoplevelser. Det var blandt andet i dette område, at det berømte Lanna-rige opstod, og den unikke kultur og arkitektur herfra er ét af højdepunkterne i det gamle Siam.

Chiang Rai - Porten til Den Gyldne Trekant

Geografisk set er Chiang Rai porten til Den Gyldne Trekant og et godt udgangspunkt for endagsture i regionen. Her finder du regionens flotteste templer og livligste markeder. Templet Wat Phra Kaew er Chiang Rais stolthed og byens historiske forbindelse til resten af Thailand. 

Efter sigende begyndte Thailands nationalmaskot, Phra Kaew, smaragdbuddhaen, sine dage i Chiang Rai, da lynet i 1434 slog ned og den ottekantede chedi åbnede sig og lod den grønne smaragdbuddha komme til syne. Siden blev buddhaen forflyttet og først i 1991 fik templet sin jadebuddha tilbage, en næsten tro kopi af Bangkoks Phra Kaew. I Chang Rai finder du også templet Wat Rongkun, kendt som Det Hvide Tempel. 
De største seværdigheder i Chiang Mai er templet Wat Phra Singh med dens berømte buddhafigur og bjergstammemuseet og Wat Doi Suthep, der ligger skjult i bjergene i 1.056 meters højde. Byens natmarked er også meget populært. Samtidig er Chiang Mai kendt for at være Thailands bedste kunsthåndværksby. Sankamphaeng-distriktet er centrum for denne industri, og her er blandt andet silke- og sølvsmykkeproduktion. 

Den tidligere hovedstad i det første Thai Lanna kongerige, Chiang Saen, ligger ved Mekong-floden ved grænsen mellem Thailand og Laos. Her er masser af lokal atmosfære og grænsehandel, og i udkanten af byen stikker hvide tempelspir op som stolte fortidsminder.

Læs mere
Vil du til Den Gyldne Trekant?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Mark, Rikke, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.