Klima

Rejsevejret i Myanmar

Den bedste årstid at rejse til Myanmar er fra november til februar. Her er der lidt mildere vejr end resten af året (med undtagelse af hovedstaden sydpå) og ikke nær så meget regn, som i monsunsæsonen, der varer fra maj til oktober.

I det fascinerende Myanmar får du varme temperaturer hele året rundt og monsunregn mellem maj og oktober måned. Så alt efter ønske om ferievejr kan du besøge det gamle Myanmar hele året. Dog er der områder, der bliver lukket af som forberedelse til de voldsomme storme og monsunen, der årligt rammer kysterne, bl.a. Ngapali Beach i sydvest.

Temperaturen ligger mellem 28-38 °C i løbet af året, men i månederne marts-april kan temperaturen stige til over 40 °C. Sammen med den høje luftfugtighed og det tropiske monsunklima kan det for nogen føles ulideligt. Derfor er det mest populære rejsetidspunkt på året i perioden oktober til februar, hvor temperaturen er forholdsvis mild, og regnen på et minimum.

Mandalay (midt)

Bedste tid at rejse: november - januar
I perioden november-januar er der milde temperaturer i Mandalay på ca. 28-29 °C. Regnsæsonen løber fra maj til oktober, og de absolut varmeste måneder er fra marts-maj. Her kan temperaturen stige til over 40 °C. Til gengæld falder luftfugtigheden i disse måneder til 40 %, mens det resten af året ligger på omkring de 80%.

Yangon (syd)

Bedste tid at rejse: november - januar
Hovedstaden Yangon har en mild temperatur i månederne juni til september. Her er der dog også regnsæson, og derfor kan man overveje, om man kan holde det varme klima ud med temperaturer på omkring de 30-31 °C uden for regnsæsonen, eller om man hellere vil opleve regnen og de milde temperaturer. Regnsæsonen varer fra maj til oktober.

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.