Det bedste af Myanmar

Myanmar - Yangon, Loikaw, Inle-søen, Mandalay, Bagan
 • Loikaws stammefolk og uberørte landsbyer
 • Bagan-slettens tusinder af templer
 • Inle-søens flydende haver og 'ben-roere'
 • Shwedagon pagoden og besøg på klosterskole
 • Flodsejlads og livet langs flodbredden
 

En unik rundrejse hvor I oplever landets fortid og nutid, tager på flere flodsejladser, besøger små bjerglandsbyer, ser gyldne templer og gamle pagoder, går på marked og ellers bare nyder stemningen i dette enestående land.

Opleve Burma, som Rudyard Kipling beskrev det: ”Dette er Burma, og det er ganske ulig noget andet land du kender” - et udsagn der stadig står til troende.

Denne Myanmar-rundrejse indeholder landets klassiske seværdigheder – og lidt til.

De kendte steder tæller bl.a. Inle-søen hvor fotomotiverne nærmest i kø for at blive foreviget, Mandalay med bl.a. verdens længste træbro, og som vel nærmest er blevet udødeliggjort i Four Jacks sangen ”fra Rangoon til Mandalay”, Bagan-sletten med de mange tusinde pagoder og den spektakulære og guldbelagte Shwedagon pagode i landets tidligere hovedstad, Yangon. Men også det uspolerede område omkring Loikaw er på programmet. Her møder du bl.a. langhals-folket og får et unik indblik i deres hverdag og traditioner.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Myanmar

Yangon, Loikaw, Inle-søen, Mandalay, Bagan

14 dage

fra kr. 19.900

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Yangon Loikaw

Rejser til Yangon

Du fornemmer hurtigt Yangons magiske summen. Midt i et sandt virvar af varer og handlende på et af byens farverige markeder fornemmer du den, og blot ét blik i retning af Shwedagon-pagoden og de bedende buddhister giver dig en følelse af ro og harmoni.

Læs mere
Yangon Loikaw Inle-søen

Rejser til Loikaw

Oplev Myanmars skjulte perle, langt fra alt, men fuld af kulturskatte midt i et frodigt, uberørt bjerglandskab

Læs mere
Loikaw Inle-søen Mandalay

Rejser til Inle-søen

Oplev det traditionsrige samfund på Inle-søen, hvor befolkningen bor, arbejder og lever deres liv på vandet

Læs mere
Inle-søen Mandalay Bagan

Rejser til Mandalay

Du kigger dig nysgerrigt omkring, mens din bådmand behændigt styrer den lille båd rundt blandt andre både på Ayayarwady-floden. Luften er varm og fugtig, og du lader fingrene glide gennem vandet, mens du får øje på endnu en landsby på flodbredden.

Læs mere
Mandalay Bagan

Rejser til Bagan

Der er helt stille, solen glider langsomt ned mod horisonten, og under dig ser du den uendelige slette med de gamle pagoder. Sanseindtrykket er nærmest surrealistisk, og du får et mindre chok, da guiden bryder stilheden og blæser mere varm luft op i ballonen.

Læs mere
Overnatningsmuligheder

- 11 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: Myanmar,

 • Yangon: Inya Lake Hotel eller lign.
 • Loikaw: Loikaw Lodge eller lign.
 • Inle-søen: Golden Island Cottages eller lign.
 • Mandalay: Eastern Palace Hotel eller lign.
 • Bagan: Villa Bagan Hotel eller lign.
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
København - Yangon
Dag 2
Yangon
Dag 3
Loikaw
Dag 4
Loikaw
Dag 5
Inle-søen
Dag 6
Inle-søen
Dag 7
Mandalay
Dag 8
Mandalay
Dag 9
Bagan
Dag 10 - 11
Bagan
Dag 12
Yangon
Dag 13 - 14
Yangon - København

Dag 1

København - Yangon

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Københavns Lufthavn med kurs mod Yangon i Myanmar. Mellemlanding og flyskifte undervejs.

 
Læs mere

Dag 2

Yangon

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Myanmar og besøg i Shwedagon Pagoden

Efter indrejseformaliteterne møder du vores lokale repræsentant som vil køre dig til hotellet. 

Hen på eftermiddagen skal du opleve et af verdens mest spektakulære monumenter, Shwedagon Pagoden. Dens gyldne stupa er Myanmars ”hjerte”. Pagoden menes at være 2.500 år gammel, og den centrale stupa er omgivet af snesevis af kringlede, dekorerede bygninger og statuer. Selv om her ofte er mange mennesker, er der stadig en betagende stemning af ro ved pagoden, og her er de allerbedste muligheder for at opleve buddhister bede og ofre alt fra blomster og kogte ris til vand. 

 
Læs mere

Dag 3

Loikaw

Bjerglandsbyer og besøg hos langhals-folket (M)

Denne morgen flyver du til Loikaw, som er en af Myanmars oversete perler. Her er man på alle måder langt væk fra alting, for det tager mere end 17 timer at køre hertil fra Yangon, og der er kun få fly hertil om ugen.

I denne uberørte del at landet skal du opleve det smukke bjerglandskab hvor mange af landet etniske stammefolk bor. I dag besøger du bl.a. landsbyen Pan Pae hvor de mest kendte og bemærkelsesværdige er padaung-folket, eller langhals-folket, hvor kvinderne bærer tunge ringe omring halsen for at gøre den længere. Efter landsbybesøget kører du tilbage mod hoteller i Loikaw.

 
Læs mere

Dag 4

Loikaw

Morgenmarked, smukke naturscenerier og landsbybesøg (M)

Dagen begynder med et besøg på det lokale marked hvor der primært sælges fødevarer. Herefter fortsætter turen ud i det bjergrige burmesiske landskab til nogle af områdets øvrige landsbyer, som sjældent får besøg af udenlandske turister.

Efter en skøn dag hvor du kommer helt tæt på lokalbefolkningen og deres hverdag kører du retur til Loikaw hvor dagen sluttes af med et besøg ved Taung Kwe-pagoden, beliggende på toppen af to klipper. Fra toppen er der er smuk udsigt over byen og landskabet.

 
Læs mere

Dag 5

Inle-søen

Flodsejlads, livet langs flodbredden og Inle-søen (M)

Efter morgenmad på hotellet sættes kursen mod et af turens helt store højdepunkter, Inle-søen, som er beliggende i 1000 meters højde i den sydvestlige ende af Shan staten syd for byen Taunggyi. Alene turen dertil er en oplevelse i sig selv. Først kører du til Phekhone hvorfra du sejler med nogle mindre både med plads til 5-6 personer i hver. Først krydses Phekhone-søen inden du sejler ind i de smalle kanaler hvor lokallivet langs vandvejen kommer helt tæt på. Turen til Inle-søen tager ca. 4-5 timer inkl. frokoststop. Hvis vandvejene er blokeret af vandhyacinter vil sejlturen blive erstattet med en bil. 

På første del af dagens sejlads og om aftenen kan det godt være lidt køligt på Inle, så husk en varm trøje.

 
Læs mere

Dag 6

Inle-søen

Sejltur på Inle-søen, pælehuse, flydende haver, markeder og templer (M)

Den langstrakte og lavvandede Inle-sø er bl.a. kendt for sine smukke omgivelser og for at være hjem for Intha folket, der lever af at fiske og dyrke grøntsager og blomster på deres flydende haver. Landsbyerne på Inle-søen er bygget på pæle, og al transport foregår med båd, hvad enten det er til skole, på besøg hos naboer og familie, til og fra arbejde, tempelbesøg, eller når turen går til markedet for at handle og sælge. Alt sammen noget du kommer til at opleve på dagens udflugt på søen og langs bredden.

 
Læs mere

Dag 7

Mandalay

Flytransport til Mandalay og oplevelser på egen hånd (M)

Du forlader de idylliske omgivelser til fordel for Mandalay. Fra lufthavnen kører du til hotellet og resten af dagen er til egne oplevelser i byen.

Er vejret med dig kan det anbefales at tage til Mandalay Hill sidst på eftermiddagen, for at nyde den smukke solnedgang.

 
Læs mere

Dag 8

Mandalay

Kongebyer, teaktræsbroen U-Bein og landets største munkekloster (M)

I dag går turen til den gamle kongeby Amarapura – ”den udødelige by”, der i dag nærmest er en forstad til Mandalay. Gennem generationer har mange familier i området omkring Amarapura specialiseret sig i lokalt kunsthåndværk som f.eks. silkevævning og produktion af bladguld. 

Det er også i Amarapura, du ser den gamle teaktræsbro U-Bein, som blev opført i 1782. Den 1,2 km lange bro er verdens længste træbro bygget af træ fra det gamle kongepalads i Amarapura.
Inden der returneres til Mandalay ser du også Mahagandayon-klosteret, som er en af Myanmars største buddhistiske læreanstalter med flere hundrede bordeauxklædte buddhistmunke, og du besøger Shwe Kyaung klostret, der er et fremragende eksempel på en traditionel burmesisk bygning af træ.

 
Læs mere

Dag 9

Bagan

Med slowboat fra Mandalay til Bagan (M, F)

I dag venter endnu en af turens helt store oplevelser, når du begiver dig ud på en fantastisk heldagstur ad Irrawaddy-floden til Bagan slettens mange pagoder.

Mens du langsomt bevæger dig op ad floden, oplevers livet på landet, som det udspiller sig i de små maleriske landsbyer, du passerer. Mændene arbejder i markerne, kvinderne vasker tøj ved flodbredden, og børnene leger og får sig en svalende dukkert. Ude på floden oplever du lokale fiskere i deres små både og flodpramme, der transporterer varer til næste bestemmelsessted. Ikke meget har ændret sig i gennem tiden, hvor de fleste stort set lever som på deres bedste- og oldeforældres tid. 

Frokosten nydes om bord på båden. Den er enkel men god og består enten af stegte nudler eller stegte ris. Derudover vil der være mulighed for at købe både varme og kolde drikkevarer på hele sejlturen. Indendørs er der aircondition, og på dækket er der et begrænset antal solsenge. 

Sejlturen tager ca. 9-11 timer, og efter en oplevelsesrig dag ankommer du til Bagan sidst på eftermiddagen, og når du atter har fast grund under fødderne, er der transport til hotellet.

 
Læs mere

Dag 10 - 11

Bagan

Eventyr på egen hånd med mulighed for cykeltur (M)

Bagan sletten er et 42 km2 område med mere end 3000 historiske templer som stadig står næsten uberørt ved bredden af den mægtige Irrawaddy-flod. Byen blev opført for ca. 1000 år siden og var den første hovedstad for Bamar folket, som udvandrede fra det østlige Tibet. Det er også fra dette folk landet fik sit navn Myanmar. Bagan var Myanmars politiske og religiøse centrum, indtil de mongolske horder kom i 1287 under ledelse af Kublai Khan, Djengis Khans barnebarn og senere kejser over hele Kina.

De næste par dage er afsat så du, på egen hånd, kan søge dit helt eget eventyr. Lej fx en cykel og udforske de mange tusinde templer og pagoder, gå på det lokale marked eller besøg en af området små landsbyer.

Hvis vinden tillader det, er der tidligt morgen en enestående mulighed for at tilkøbe en tur i varmluftsballon. Det verdensberømte, arkæologiske område i Bagan er kendt for sine fantastiske solopgange, så der er en god chance for at få en fantastisk udsigt over det gamle kongedømme og enorme tempelområde. 

I du en lidt længere udflugt er der mulighed for at tage en tur til Mt. Popa, som siges at være det hellige hjem for Nats (buddhistiske ånder). På toppen af den stejle klippe ligger et malerisk kompleks af klostre, pagoder og helligdomme. Vejen til disse går ad en stejl, snoet trappe – en anstrengende tur, som dog belønnes med en flot udsigt over det omkringliggende flade område, som siges at være Myanmars ”risskål”.

 
Læs mere

Dag 12

Yangon

Flytransport til Yangon og besøg på munkeskole (M)

Efter ankomst til Yangon skal du på en skøn udflugt til en af Yangon-flodens små øer. 

Alene det at komme til Myanmar er som en rejse tilbage i tiden, men på denne udflugt er det som at komme til en anden verden, og om muligt, længere tilbage i tiden. Selv om Yangon i dag er en moderne metropol er øerne stort set bilfri i de små landsbyer, her er små templer gemt i den grønne bambusskov, rismarker med arbejdende vandbøfler og små butikker. Efter at have krydset floden, med den lille færge, venter en cykeltaxi som vil bringe dig til landsbyens klosterskole. Her har du mulighed for at mødes, og snakke med, børn og lærer. Skolen tager gerne imod donation i form af bøger, tøj, tæpper, ris osv.

Efter besøget kan du, på vejen til hotellet, nyde udsigten til livet på landet og til Yangon travle gader på den anden siden af floden. Efter check in er aftenen til egne oplevelser.

 
Læs mere

Dag 13 - 14

Yangon - København

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen (M)

Fra Yangon sættes kursen mod Danmark med mellemlanding og flyskifte undervejs, eller mod næste destination. Forlæng evt. rejsen med nogle dage ved Ngapali stranden eller i Thailand. 

Dag 14 København

Ankomst til Danmark

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Natascha, Rikke

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.