Myanmar
  • Rejsetid

    14 - 16 timer

  • Bedste årstid

    oktober - maj

  • Tidsforskel

    +4,5/+5,5 timer

Rejser til Myanmar

Fantastiske kulturskatte, uberørt natur, betagende skønhed og en gæstfri befolkning – hvor finder man det? Såmænd på en rejse i Myanmar. 

Se alle rejser til Myanmar

Landets fortid og det gryende politiske forår gør indtryk. Glæd dig til mødet med den lokale befolkning, det frodige, smukke landskab og de utallige kulturelle seværdigheder. På en rejse i Myanmar står fotomotiverne i kø.

Myanmar er berømt for den guldbesatte Shwedagon pagode, Bagan - verdens smukkeste og største tempelområde som pr. juli 2019 endelig er kommet på UNESCOs verdensarvliste, Aung San Suu Kyi og hendes kamp for demokrati og frihed samt Rudyard Kiplings digt om Mandalay, om flyvefisk i leg, pagajens dunken og en træt soldat, der længes tilbage til ungdommens forelskelse i pigen, der venter i det kønne grønne land. 

Vil du have uspoleret natur, uovertruffen skønhed, fantastiske strande og en imødekommende smilende befolkning, så skal du ikke snyde dig selv for en uforglemmelig rejse til Myanmar.

Ngapali Beach - Myanmars bedste strand

Når man har behov for at ’komme væk fra det hele’, er Ngapalis idylliske palmestrand absolut stedet at gøre det. Ngapali har med sit bløde, hvide sand ved Den Bengalske Bugt bevaret sine rødder som fiskerlandsby med små både, der dag og nat sejler ud for at fange 'havets frugter'. Blot få timer senere dukker de op i restauranter og på hoteller, hvor de serveres superfriske.
Lokalbefolkningen er altid smilende og gæstfri, og på trods af det stigende antal hoteller gør den 22 kilometer lange kyst her, at der stadig er meget plads på stranden.
Højsæsonen er fra november til marts, og selv da er Ngapali et rejsemål med fred og ro. I regntiden (maj til oktober) står tingene næsten stille, og mange hoteller lukker for renoveringer eller åbner blot et par værelser. Med de smukke, idylliske omgivelser og sofistikerede indkvarteringsmuligheder har Ngapali et berettiget omdømme som Myanmars bedste stranddestination.
Find vores anbefalede hoteller på Ngapali Beach her

Myanmar - en uspoleret rejsedestination

Myanmar er flodernes land omgivet og gennemskåret af bugtende floder fulde af fisk, også flyvefisk som fiskerne fanger med et tragtformet net, der ligger på kanoen, mens de ror båden med en pagaj spændt på det ene ben. Landet har været igennem en streng tid med hård militær styring, som dog i det sidste par år har været under opblødning. Myanmar må derfor betragtes som et relativt nyt rejsemål, for rejser til landet har været under strenge restriktioner. Det betyder også, at landet er så uspoleret som f.eks. Thailand var det førhen. Befolkningen er primært buddhister, men der er også grupper af kristne og muslimer.

Forestil dig hvordan Thailand var for 30 år siden, så har du et billede af det smukke og fascinerende Myanmar. Gyldne pagoder, en smilende og imødekommende befolkning, munke i orange og røde klædedragter, cykeltaxier, imponerende tempelruiner og blanke søer. Her venter dig rigtig mange uforglemmelige rejseoplevelser.

Den megen vand i landet gør det frodigt og grønt, og man ser palmetræer og rismarker overalt. Det burmesiske køkken er under indflydelse af Kina, Indien og Thailand og indeholder derfor meget fisk, skaldyr og fjerkræ, mens oksekød og svinekød ikke ses så ofte. Erfarne rejsende vil ofte give Kipling ret i, at Myanmar virkelig er ganske positivt anderledes end andre lande. Man rejser derfra i en beriget opløftet stemning, og vil som den gamle engelske digter, for evigt drømme om at vende tilbage.

Myanmars historie

Storbritannien besejrede i 1824 Myanmar og indlemmede landet i dets indiske imperium. Det blev administreret som en provins indtil 1937, da det blev en selvstændig koloni og i 1948 vandt landet endelig uafhængighed af det britiske statssamfund. General Aung San forhandlede uafhængigheden på plads, men blev selv myrdet af rivaler, inden skiftet blev gennemført. Militærstyret har haft magten siden 1962, og da oppositionen i 1990 vandt en jordskredssejr, nægtede juntaen at overdrage magten til oppositionsleder Aung San Suu Kyi, datter af General Aung San. Hun blev sat i husarrest i samlet omkring 15 år og i 1991 tildelt Nobels Fredspris. Den 13. november 2010 blev hun pludselig og overraskende løsladt, og Myanmars militærdiktatur slog dermed sprækker i landets mangeårige isolation fra omverdenen.

Et varieret landskab med en rig fauna

Myanmar er med sine 668.000 km2 (16 x Hollands størrelse) det største land i Sydøstasien. Under militærstyret er mange navne på floder og byer ændret, f.eks. er Rangoon nu Yangon, Irrawaddy floden er fornylig skrevet som Ayeyarwady og Burma er ændret til Myanmar. Landskabet præges af forskellige typer skov, f.eks. tropisk regnskov, mangrove, bambus og i de mere tempererede zoner også fyrreskov, løvskov og græsstepper. I de tørre zoner vokser både kaktus og akacie arter, og i naturen lever bl.a. elefanter, leoparder, bjørne, tapirer, aber og slanger. Dette frugtbare land har til overflod naturligt forekommende resurser som olie og ædelstene, men trods de store naturrigdomme i landet lever befolkningen fattigt, og landet er et af de mindst udviklede i Asien. Ris er den største afgrøde, men der dyrkes også f.eks. bælgfrugter, jordnødder, hvede, majs, bomuld, gummi, sukkerrør og kokosnødder. 
Find vores anbefalede udflugter i Myanmar her

Myanmars farverige kultur

Burmesisk kultur er i vid udstrækning dikteret af buddhismen og den levevis, man kender fra andre sydøstasiatiske lande. Bordeauxklædte munke med kronragede hoveder dominerer bybilledet, og enhver bakketop i landskabet er pyntet med en pagode. Den vil typisk være konisk formet med udsmykkede bælter, og de fineste er belagt med guld. Shwedagon pagoden i Rangoon/Yangon er endda ekstra pyntet med tusindvis af diamanter sat i en guldglobe og fæstnet i toppen. Synet af den glimtende pagode i solnedgang er et magisk minde.

Myanmars befolkning

Det burmesiske folk har i årevis været holdt i isolation, men de senere års teknologiske udvikling har dog betydet, at de har haft nemmere ved at kontakte den vestlige verden og få nyheder via internettet. Når man går på gaderne og betragter de mange handlende i små boder, er det ellers ikke et indtryk af kontakt med omverdenen man får. Folk er smilende og imødekommende, vil gerne hjælpe. Selvfølgelig også den slags hjælp der hedder ”min fætter har antikviteter, bedste priser til dig min ven”, men også mennesker, der bare gerne vil fortælle deres historie og høre din. Måske vil nogen endda invitere dig hjem og spise ”let thoke sone”, en håndmikset salat med mange ingredienser, som spises - med fingrene.

Velkommen til Myanmar og en helt fantastisk rejseoplevelse!

Læs mere
Anbefalet til dig

Top oplevelser

Myanmar

Vil du til Myanmar?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Mark, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.