Myanmar
  • Rejsetid

    14 - 16 timer

  • Bedste årstid

    oktober - maj

  • Tidsforskel

    +4,5/+5,5 timer

Myanmar - en uudforsket rejsedestination

Den bordeauxklædte, kronragede munk hilser på dig med et ’mingalabar’. Du går ind i klosteret, hvor over 100 munke har deres daglige gang. Pludselig lyder en gennemtrængende gong-gong, som kalder ind til bøn. Munkene dukker op fra alle kroge og går i formation med de ældste først. Med foldede hænder træder de ind til bøn og placerer deres klipklapper i sirlige rækker foran en stor Buddha. 

Befolkningen inviterer dig glædeligt indenfor i deres beskedne huse. De er et stolt og høfligt folk. Landet er efter mange års militærstyre endelig frit. Myanmar er et ret nyt rejsemål, som venter på at blive udforsket. Her møder du ikke horder af turister. Nærmere tværtimod.

Se alle rejser til Myanmar

Myanmar er med sine 668.000 km2 det største land i Sydøstasien. Under militærstyret blev mange navne ændret som Rangoon, der nu er Yangon, og Burma er ændret til Myanmar. Landskabet præges af tropisk regnskov, mangrove og bambus, men også fyrreskov, løvskov og græsstepper. I naturen lever elefanter, leoparder, bjørne, tapirer, aber og slanger. Trods de store naturrigdomme med olie og ædelstene er landet et af de mindst udviklede og dermed fattigste i Asien. Ris er den største afgrøde, men der dyrkes også bælgfrugter, bomuld, gummi, sukkerrør og kokosnødder. Myanmar er endnu ikke overrendt af turister, så her har du virkelig muligheden for at opleve et land, som ikke mange andre har besøgt. 

Myanmar – hvad skal man se?  

Den enorme guldpagode i hovedstaden Yangon tårner sig op foran dig. I solnedgangen tændes tusindvis af lys foran den imponerende bygning. Og du kan være med. Begiv dig ned gennem byens farverige gader og oplev levn fra den britiske kolonitid og se det anderledes Chinatown. Læg vejen forbi den store sø Inle, hvor fiskerne padler med det ene ben og fanger fisk i nettene med denne særlige teknik. De flydende marker er en rig næringskilde for de lokale. Turen fortsætter til det mageløse Bagan, verdens smukkeste og største tempelområde som pr. juli 2019 endelig er kommet på UNESCOs verdensarvliste. Her finder du den guldbesatte pagode Shwedagon, som Myanmar er berømt for. 

Kryds verdens længste træbro ved Mandalay

I området ved Mandalay finder du verdens længste træbro på 1,2 kilometer, hvis pæle spejler sig smukt i vandet. I Loikaw venter det lokale folk, som har lange halse – du får et helt særligt indblik i deres hverdag og traditioner. I Myanmar vil du ikke føle dig som en turist, men snarere som en højtæret gæst. Find vores anbefalede udflugter i Myanmar her

Ngapali Beach - Myanmars bedste strand

Når man har behov for at ’komme væk fra det hele’, er Ngapalis idylliske palmestrand absolut stedet at gøre det. Ngapali har med sit bløde, hvide sand ved Den Bengalske Bugt bevaret sine rødder som fiskerlandsby med små både, der dag og nat sejler ud for at fange 'havets frugter'. Blot få timer senere dukker de op i restauranter og på hoteller, hvor de serveres superfriske. Se vores anbefalede hoteller på Ngapali Beach her

Myanmars befolkning

Det burmesiske folk har i årevis været holdt i isolation, men de senere års teknologiske udvikling har dog betydet, at de har haft nemmere ved at kontakte den vestlige verden og få nyheder via internettet. Når man går på gaderne og betragter de mange handlende i små boder, er det ellers ikke et indtryk af kontakt med omverdenen man får. Folk er smilende og imødekommende, vil gerne hjælpe. Selvfølgelig også den slags hjælp der hedder ”min fætter har antikviteter, bedste priser til dig min ven”, men også mennesker, der bare gerne vil fortælle deres historie og høre din. Måske vil nogen endda invitere dig hjem og spise ”let thoke sone”, en håndmikset salat med mange ingredienser, som spises - med fingrene.

Vejret i Myanmar

Hvornår er det bedst at besøge Myanmar? Hvornår er der regntid? Er der stor forskel på vejret fra nord til syd? Det er rart at vide noget om vejrforholdene, før du bestiller din drømmerejse. Få besvaret dine spørgsmål på vores side om vejret i Myanmar.   

Skal du til Myanmar i 2020?

Har du været i Myanmar før, eller er det første gang, du begiver dig mod mangfoldighedens land? Det gør ingen forskel, om det er et nyt rejsemål eller et kært gensyn, for hos Profil Rejser finder du masser af inspiration. Myanmar har meget at byde på for både par, grupper og solorejsende. Du kan på kort tid bevæge dig fra storbyens puls til junglens mystik, og vi holder dig opdateret på de nyeste tendenser.
Tag et kig på vores store udvalg af rejseforslag og tilbud med gode priser.

Vores løfte til dig

Hos Profil Rejser kan vi langt mere end at ekspedere dig. Vi kan inspirere dig. Vi vil skræddersy dine oplevelser i Myanmar, så du får lige præcis den ferie, du har drømt om. Vi guider dig med omhu gennem tilvalg og fravalg. Som en skrædder tager vi mål og syr ruten med de hoteller, fly og priser, du ønsker.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Anbefalet til dig

Top oplevelser

Myanmar

Vil du til Myanmar?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.