Orangutanger og palmestrande

Malaysia - Kuala Lumpur, Sumatra, Penang, Langkawi
 • Sumatras orangutanger og regnskov
 • ”Betor” tur til små landsbyer
 • UNESCO seværdigheder og palmestrande
 • Kontrasten mellem storby, regnskov og strand
 
Eventyr for hele familien som bl.a. byder på et møde med Sumatras orangutanger, tæt regnskov og små søvnige landsbyer samt storbyoplevelser, kolonihistorie og skønne palmestrande i Malaysia

Et eventyr for store og små, som starter med et par dage i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Storbyen rummer på mange måder et væld af forskelligheder og kontraster, og KL, som byen populært kaldes, er en smeltedigel, som bestemt bør opleves.

Fra storbyjunglen flyver I til Sumatras regnskov. Her vil I stifte bekendtskab med landes enestående natur, komme helt tæt på den truede Sumatra Orangutang, vandre i regnskoven, have mulighed for at besøge små landsbyer og bade i floden lige uden for jeres hyggelige regnskovslodge. 

Opholdet på Sumatra slutter med en nat i byen Medan inden I flyver tilbage til Malaysia. Denne gang besøger I ”Orientens Perle”, Penang og byen Georgetown. Her vil pælehusene, Little India og China Town i byens smalle gader, og UNESCO bevarede gamle bydel helt sikkert vil være højdepunktet. Penang er et multietnisk samfund med en blanding af østerlandsk mystik og den vestlige verdens indflydelse. En indflydelse som også kan opleves på den kulinariske side, og Georgetown kaldes derfor også for Malaysias kulinariske hovedstad. 

Eventyret slutter på Langkawi, en af Malaysias smukkeste øer med høje kokospalmer, mangrove, vandfald, frodig natur og hvide sandstrande. Og under havets overflade kan I møde en verden af tropiske fisk, farver og koraller.

 
Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Malaysia

Kuala Lumpur, Sumatra, Penang, Langkawi

16 dage

fra kr. 12.560

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Kuala Lumpur Sumatra

Rejser til Kuala Lumpur

Hovedstaden i Malaysia er Kuala Lumpur. En spændende blanding af historisk og moderne arkitektur og hjemby for verdens højeste tvillingetårne, Petronas Towers.
Læs mere
Kuala Lumpur Sumatra Penang

Rejser til Sumatra

Er du eventyrlysten med en smag for vild og utæmmet natur? Så skal Sumatra måske være målet for din næste rejse.
Læs mere
Sumatra Penang Langkawi

Rejser til Penang

På en rejse til Penang oplever du et charmerende miks af nyt og gammelt, en fascinerende fusion af øst og vest.
Læs mere
Penang Langkawi

Rejser til Langkawi

Længst nordpå ud for Malaysias vestkyst, blot få kilometer fra den thailandske grænse, ligger en af Malaysias smukkeste øer, Langkawi. Her kan du slappe af på de smukke hvide sandstrande under svajende palmer, mens du nyder udsigten til de små, ubeboede øer, der ligger rundt om Langkawi.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Kuala Lumpur - 2 nætter

Dorsett Kuala Lumpur Melia Hotel
Billigste hotelmulighed
Se kort

Dorsett Kuala Lumpur

Beliggenhed: Malaysia, Kuala Lumpur

Dorsett Kuala Lumpur ligge lige i hjertet af storbyen og med Bukit Bintangs mange indkøbscentre, masser af restauranter, et pub område og gaden Jalan Alor som fyldes med madboer om aftenen inden for en radius af 1 km fra hotellet, er der masser at fordrive tiden med efter dagens sightseeing.

Som gæst har du adgang til udendørs swimmingpool og et fitnesscenter. Derudover er her en restaurant, café og en bar/lounge.

Hotellets værelser og suiter er stilfulde og moderne indrettet. Alle værelser er møbleret og med aircondition, fladskærms tv, telefon, Wi-Fi-minibar, kaffe/te faciliteter og værdiboks.

 
Læs mere her
Dorsett Kuala Lumpur Melia Hotel Shangri La Hotel
Se kort

Melia Hotel

Beliggenhed: Malaysia, Kuala Lumpur

Melia Hotel ligger i hjertet af Kuala Lumpur med kun få minutters gang til restaurant og pub område, den populære shoppinggade Bukit Bintang og gaden Jalan Alor som fyldes med madboer om aftenen. Lige uden for hotellet stopper byens monorail og på kun 3 minutter kan du være fremme ved Petrona Twin Towers.

Værelserne er lyse, rummelige og moderne. Alle er møbleret og med aircondition, fladskærms tv, telefon, Wi-Fi, minibar, kaffe/te faciliteter, strygefaciliteter, hårtørre, toiletartikler, værdiboks og 24-timers roomservice. 

Derudover er her restaurant, poolbar og en lobbybar, motionscenter og udendørs swimmingpool med børnepool.

​Officielt hotelkategori: 4*

 
Læs mere her
Melia Hotel Shangri La Hotel Traders Hotel
Se kort

Shangri La Hotel

Beliggenhed: Malaysia, Kuala Lumpur

Et elegant førsteklasseshotel med mange moderne faciliteter, højt serviceniveau og skøn atmosfære. God beliggenhed midt i centrum tæt på shopping, restauranter og kulturelle seværdigheder.

Værelserne er store og rummelige med alle tænkelige faciliteter såsom aircondition, fladskærms tv, telefon, Wi-Fi, minibar, kaffe/te faciliteter, strygefaciliteter, hårtørrer, toiletartikler, værdiboks og 24-timers roomservice. 

Hotellet har flere gode og populære restauranter som besøges af forretningsfolk og lokale samt barer, caféer og et lobbyområde hvor der flere gange om ugen er pianomusik og sanger. Desuden er der swimmingpool, jacuzzi, et spaområde, tennisbane og fitnesscenter.

 
Læs mere her
Shangri La Hotel Traders Hotel The Majestic Hotel
Se kort

Traders Hotel

Beliggenhed: Malaysia, Kuala Lumpur

Hotellet er et af de mest kendte i byen, og fra hotellets Sky Bar på 33. etage er der en fantastisk udsigt ud over byen og de berømte tvillingetårne Petrona Towers, som ligger tæt på. Fra hotellet er der gratis transport med golfbil, gennem parken til shopping- og underholdning i Petrona Towers.

Her er 571 smagfuldt indrettede værelser, alle møbleret og med aircondition, fladskærms tv, telefon, Wi-Fi, minibar, kaffe/te faciliteter, strygefaciliteter, hårtørre, toiletartikler, værdiboks og 24-timers roomservice.

Derudover er her to restauranter – Gobo Upstairs Lounges & Grill og Gobo Chit Chat Restaurant, bar, et dejligt spa område med fitnesscenter og en skøn swimmingpool på tagterrassen. Vær obs på at man skal være fyldt 21 år for at få adgang til Skybar om aftenen.

​Officiel hotelkategori: 5

 

Læs mere her
Traders Hotel The Majestic Hotel
Se kort

The Majestic Hotel

Beliggenhed: Malaysia, Kuala Lumpur

Det historiske ”The Majestic” er et hotel i moderne klassisk stil og et af Kuala Lumpurs mest berømte hoteller. Der er flere forskellige lounges, bl.a. er der cigarstue, hvor der kan nydes cigarer med en god whisky til, spillekortsstue, læsestue, biograf samt naturligvis både et spa center og en barber. Man kan tage en dukkert i poolen eller nyde godt af hotellets motionscenter.

Hotellet består af en ny afdeling – Tower Wing og den oprindelige bygning – Majestic Wing. Værelserne i Tower Wing er store og moderne indrettet med et twist af kolonistil mens værelserne i Tower Wing er mindre men har mere atmosfære og emmer af charme og gammel kolonistil. 

Alle værelser indeholder fladskærms TV, safetybox, el kedel og Wi-Fi. Værelserne er elegante og serviceniveauet er højt.

Flere gange dagligt går der busser fra hotellet til hovedbanegården i Kuala Lumpur samt til butiksstrøget Bukit Bintang.

I hotellets restaurant kan man få både internationale retter samt klassiske malaysiske retter.

​Officiel hotelkategori: 5*
Læs mere her

Sumatra - 3 nætter

Overnatning på Sumatra

Overnatning på Sumatra

Beliggenhed: , Sumatra

Nætter  By/sted  Hotel
2  Bukit Lawang  Bukit Lawang Eco Lodge
1  Medan   Polonia Hotel eller lign.

Hotellet i Bukit Lawang er et såkaldt Eco Lodge, bestående at en række mindre bygninger, og er bevidst drevet efter miljøvenlige principper. Derfor er her meget begrænset med varmt vand – hvis der da er noget! Værelserne er hyggeligt og enkelt indrettet, hvor hver seng er forsynet med myggenet. 

Eco lodgen har sin egen lille restaurant med et varieret menukort og god mad, til yderst favorable priser, som kan nydes fra restaurantens terrasse med udsigt over floden. På den anden side af floden findes der også flere små familie restauranter.

 
Læs mere her

Penang - 3 nætter

Bayview Hotel - Georgetown Clans Kongsi - Georgetown
Billigste hotelmulighed
Se kort

Bayview Hotel - Georgetown

Beliggenhed: Malaysia, Penang

Der er ca. 20 minutters kørsel til Penangs nordkyst og stranden Batu Ferringhi og 45 minutters kørsel til Penangs internationale lufthavn. Hotellet byder på rummelige og elegante værelser og suiter med udsigt over vandet eller byen fra store vinduer. Værelserne har aircondition, gratis Wi-Fi, tv og minibar.

Nyd en international middag i hotellets roterende restaurant og bar med 360 graders udsigt over Penang. Der er også mulighed for at spise japansk i restauranten Waka. Hotellet har udendørs pool, børnepool og jacuzzi og fitnesscenter for de aktive.

Officiel hotelkategori: 4*
Læs mere her
Bayview Hotel - Georgetown Clans Kongsi - Georgetown Lone Pine Hotel
Se kort

Clans Kongsi - Georgetown

Beliggenhed: Malaysia, Penang

Clans Kongsi er en helt unik perle beliggende midt i Georgetowns gamle bydel, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

I 1860’erne immigrerede den kinesiske Khoo-familie fra det sydlige Kina til Penang. Her byggede de 16 gæsteboliger og et tempel midt i det, der i dag udgør Georgetown’s gamle bydel. Gæsteboligerne er blevet nænsomt renoveret med respekt for arkitekturen, historien og kulturen, og består i dag af 43 værelser og suiter der alle oser af historie, stil og charme.

De 16 boliger er forbundet med hinanden og indeholder hver tre værelser med en fælles gårdhave og stue/spisestue, hvor morgenmaden og eftermiddagsteen bliver serveret hver dag. Alle værelser er lyse samt individuelt og smagfuldt indrettet med moderne faciliteter som fx aircondition, satellit-tv, Wi-Fi, kaffe-/te-faciliteter og værdiboks. På gangene og i fælles stuerne findes der køleskab med sodavand og vand til fri afbenyttelse. 

Opholdet inkluderer en morgenvandring hvor hotellets personale tager dig med gennem de små gader og besøger det lokale marked.

Officiel hotelkategori: Boutique hotel

 
Læs mere her
Clans Kongsi - Georgetown Lone Pine Hotel Shangri-La’s Rasa Sayang Resort & Spa
Se kort

Lone Pine Hotel

Beliggenhed: Malaysia, Penang

Lone Pine er det ældste hotel på Ferringhi Beach, men samtidigt et flot og moderne hotel. Hotellet ligger 20 minutter fra Georgetown og 45 minutter fra Penangs internationale lufthavn.

Lone Pine byder på 90 rummelige, lyse værelser og suiter fordelt på to bygninger med enten delvis hav- eller haveudsigt, hvoraf nogle har balkon og andre privat terrasse. Værelserne er indrettet med diskrete farver og smukke møbler, alle med aircondition, gratis Wi-Fi, fladskærms-tv, minibar og værdiboks.

Du kan nyde en dukkert i poolen, træne i fitnesscentret og få afslappende massage og skønhedsbehandlinger i spa-området. Lone Pine tilbyder også hængekøjer på stranden og du kan få stillet sulten i og tørsten i restauranten og i baren.  

Officiel hotelkategori: 5*

 
Læs mere her
Lone Pine Hotel Shangri-La’s Rasa Sayang Resort & Spa Eastern & Oriental Hotel - Georgtown
Se kort

Shangri-La’s Rasa Sayang Resort & Spa

Beliggenhed: Malaysia, Penang

Rasa Sayang resortets bygninger er skabt i karakteristisk, malaysisk minangkabu-stil i harmoni med det frodige landskab. Værelserne er rummelige og luftige, indrettet med smukke tekstiler og møbler med træudskæringer. Nogle af værelserne har havudsigt og andre udsigt til haven. Der er gratis Wi-Fi, satellit-tv og filmkanal på alle værelser.

Du kan nyde lækre retter og udsigt over haven i restauranten Ferringgi Grill og Spice Market Café og indtage en drink i Pinang bar i solnedgangens skær. Tag en dukkert i poolen eller forkæl dig selv med velgørende spa-behandlinger for krop og sjæl. Resortet har en 9-hullers golfbane, fitnessrum og tennisbaner. Til børnene er der legeplads og børnepool.

Officiel hotelkategori: 5*

Læs mere her
Shangri-La’s Rasa Sayang Resort & Spa Eastern & Oriental Hotel - Georgtown
Se kort

Eastern & Oriental Hotel - Georgtown

Beliggenhed: Malaysia, Penang

Der er omkring 45 minutters kørsel til Penangs internationale lufthavn og 20 minutters kørsel til strandbyen Batu Ferringhi.

Hotellet er skabt i engelsk kolonistil, og de 232 luksuriøse suiter er fordelt mellem den ældste bygning, Heritage Wing fra 1885 og Victory Annexe fra 2013. Suiternes størrelse varierer fra 55 m2 til 522 m2, og den elegante og raffinerede indretning fører tankerne til kolonitidens guldalder. Nogle suiter har havudsigt og andre udsigt over byen. Alle suiter byder på store badeværelser med løvefodsbadekar, 24-timers butlerservice, gratis Wi-Fi og kabel-tv. 

Vælg mellem 6 spisesteder på Eastern & Oriental Hotel, heriblandt restauranten 1885, der serverer klassiske retter samt ’Afternoon Tea’ i elegante omgivelser. På Poolside Terrace kan du nyde havbrisen og den spektakulære solnedgang over Andamanerhavet med en cocktail og en snack. Hotellet har udendørs swimmingpool med udsigt over havet, spa og fitnesscenter for de aktive.

På Eastern & Oriental Hotel tilbydes også madlavnings- og yogakurser.

Officiel hotelkategori: 5*
Læs mere her

Langkawi - 5 nætter

Favehotel Meritus Pelangi Beach Resort & Spa
Billigste hotelmulighed
Se kort

Favehotel

Beliggenhed: Malaysia, Langkawi

Godt turistklassehotel beliggende ca. 300 meter fra den populære Cenang strand og Cenang området hvor du finder et stort udvalg af restauranter, caféer og indkøbsmuligheder.

Favehotel er bygget i ny og moderne stil med et lobbyområde, café, swimmingpool med liggestole og parasoller. Hotellet er et ikke-ryger hotel, men der må ryges på udendørs områderne. 

Hotellet tilbyder desuden gratis Wi-Fi på hele hotellet. Morgenmaden er en kombination af Continental og asiatisk. 

Hotellet består af 97 forholdsvis små værelser. Alle værelser er holdt i lyse farver og er indrettet med trægulve, et lille bord med en stol, satellit tv, telefon, gratis Wi-Fi, værdiboks, aircondition og lille badeværelse med bruseniche.

Officiel hotelkategori: 3*

 
Læs mere her
Favehotel Meritus Pelangi Beach Resort & Spa The Frangipani Langkawi Resort & Spa
Se kort

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa

Beliggenhed: Malaysia, Langkawi

Dejligt og populært førsteklassehotel med en skøn atmosfære. Beliggende i grønne, tropiske omgivelser lige ned til en bred hvis sandstrand – og kun ti minutters kørsel fra lufthavnen og mindre end 5 minutters gang til Cenang områdets mange restauranter og butikker.

Værelserne er opført i typisk malajstil i træchalets som har udsigt til enten haven, havet, søen eller en af de to store swimmingpools. Værelserne er smukt indrettet og med moderne faciliteter såsom aircondition, tv, telefon, Wi-Fi, minibar, kaffe/te faciliteter, hårtørrer, værdiboks, samt privat balkon eller terrasse. Værelserne i stueetagen har trægulve mens værelser på 1. sal har gulvtæpper.

Resortet har tre restauranter samt bar, spa, tennis, volleyball, squash og mange vandsportsaktiviteter, hvoraf de fleste er gratis. Desuden findes her butikker, et spaområde og fitnesscenter.

Officielt hotelkategori: 5*

 
Læs mere her
Meritus Pelangi Beach Resort & Spa The Frangipani Langkawi Resort & Spa Berjaya Beach & Spa Resort
Se kort

The Frangipani Langkawi Resort & Spa

Beliggenhed: Malaysia, Langkawi

Et rigtig hyggeligt hotel med en dejlig afslappet atmosfære og et højt serviceniveau. Ligger 15 min. fra lufthavnen ved en 400 meter lang hvid sandstrand i en stor tropisk have. De 139 pæne lyse værelser har alle aircondition, loftvifte, tv, telefon, hårtørrer og terrasse eller balkon. Hotellet har flere gode restauranter, bar, dejlig swimmingpool med poolbar, massage- og spacenter samt masser af vandsportsaktiviteter.

Officiel hotelkategori: TBA

Læs mere her
The Frangipani Langkawi Resort & Spa Berjaya Beach & Spa Resort Casa del Mar
Se kort

Berjaya Beach & Spa Resort

Beliggenhed: Malaysia, Langkawi

Berjaya Langkawi Beach & Spa Resort er skønt beliggende ned til stranden ved Burau Bay.

Hotellet er med sine 502 værelser et stort resort, med sin lave chalet-arkitektur i ægte malay-stil synes og føles det ikke så stort. Alle chalets er bygget på pæle og ligger smukt i den omkringliggende regnskov og for lidt ekstra luksus kan du vælge at bo i Premier Chalets der er bygget på pæle ude i vandet. Værelserne ligger over et stort område, så der tilbydes gratis transport med golfbil mellem lobbyområdet og værelserne.

Beliggenhed er perfekt for den, der bare skal slappe af og nyde de smukke omgivelser af hvid sandstrand og den frodige natur. Hotellet tilbyder en lang række aktiviteter, både land- og vandbaserede, som er velegnet til hele familien. 

Hotellet har et stort og lækkert poolområde helt ned til stranden og tilbyder desuden tennis, fitness center og vandsportsaktiviteter.

Officiel hotelkategori: 5*

 
Læs mere her
Berjaya Beach & Spa Resort Casa del Mar
Se kort

Casa del Mar

Beliggenhed: Malaysia, Langkawi

Casa del Mar er en skøn lille perle af et hotel. Og Langkawi er måske et lidt usædvanligt sted at finde et lille, eksklusivt boutiquehotel i spansk haciendastil med tykke mure i terrakottafarver.

Afslappet stemning og rolig strand

Her er en hyggelig og afslappet stemning. Oftest vil du opleve en nærmest meditativ ro med hotellets blot 35 værelser. Casa del Mar ligger i den rolige ende af den hvide strand Pentai Cenang med resortet Meritus Pelangi som nabo og et stort udvalg af små butikker og restauranter lige uden for døren.

Lækre faciliteter og restaurant

Casa del Mar har et skønt poolområde. Både ved hotellet og på stranden er der liggestole og parasoller. Derudover findes her et lille bibliotek, en lækker restaurant og bar med udsigt til strand og hav, et lille fitnessområde og en spaafdeling.

Smagfuldt indrettede værelser

De 35 værelser og suiter er smagfuldt indrettet og holdt i varme farver med trægulve, gulv til loft-gardiner og med alle moderne faciliteter som fx aircondition, loftvifte, tv, telefon, wi-fi, minibar, kaffe/te-faciliteter, hårtørrer og værdiboks. Værelserne på 1. sal har balkon, mens værelserne i stueetagen har en lille gårdhave. Alle værelser vender mod stranden og havet. Havudsigt kan ikke garanteres. Hotellet tilbyder fem forskellige værelseskategorier.

 
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Kuala Lumpur
Dag 2
Kuala Lumpur
Dag 3
Kuala Lumpur
Dag 4
Bukit Lawang
Dag 5
Bukit Lawang
Dag 6
Medan
Dag 7
Penang
Dag 8 - 9
Penang
Dag 10 - 14
Langkawi
Dag 15 - 16
Langkawi - Danmark

Dag 1

Danmark - Kuala Lumpur

Afrejse fra Danmark

I flyver fra Københavns Lufthavn med kursen mod Malaysia. Mellemlanding og flyskifte undervejs.

 
Læs mere

Dag 2

Kuala Lumpur

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Malaysia og transport til hotellet

I dag ankommer I til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, som ligeledes er konge- og parlamentsbyen for hele Malaysia. 

Efter indrejseformaliteterne kører I til hotellet og resten af dagen er til afslapning og egne oplevelser. Normalt er det først muligt at tjekke ind efter frokost, så ankommer I om morgenen, og værelset ikke er klar, kan I evt. tage på en lille udflugt til byens ”grønne hjerte” Lake Gardes. 

Her går I en tur og nyder de smukke omgivelser i den 104 hektar store, botaniske have med søer, små kanaler, springvand, grønne træer og buske, farvestrålende blomster og smukke orkidéer. Turen inkluderer også et besøg i sommerfugle- og fugleparken med et stort antal tropiske fugle og smukke sommerfugle (udflugt ikke inkl.).

KL som byen populært kaldes er en pulserende millionby, en inspirerende blanding af det ferske, pæne Singapore og det hektiske, kaotiske Bangkok. Men på en positiv måde er det lykkedes at forene det britiske ”colonial style”, ”China Town” og ”Little India” med de moderne skyskrabere i glas og stål, så alle stilarter og kulturer går op i en højere enhed. En by der skal ses, føles, smages og opleves. 

 
Læs mere

Dag 3

Kuala Lumpur

Oplevelser på egen hånd eller byrundtur med lokalguide (M)

Efter en god nattesøvn og morgenmad er dagen til eventyr på egen hånd i storbyen. Ønsker I at deltage på en guidet byrundtur er dette også muligt – en oplagt tur for førstegangsbesøgende.

Turen starter netop der, hvor byens tid begyndte – ved sammenløbet mellem to floder til kongens palads, nationalmuseet, det nationale monument og de flotte bygninger på uafhængighedspladsen. Byrundturen bringer jer også til den smukke Sultan Abdul Samad-bygning og byens vartegn Petrona Towers, der med en højde på 452 meter engang var verdens højeste bygning, men som i dag må nøjes med titlen som verdens højeste tvillingetårne. I ser tårnene udefra (udflugt ikke inkl.)

I KL findes der et utal af shopping centre. Det mest kendte shopping område er de travle gader rundt om Jalan Bukit Bintang, Jalan Sultan Ismail og Jalan Imbi som også kaldes for Bintang Walk. Ikke langt fra de store shopping centre ligger China Town – et paradis for den uhelbredelige indkøbsturist og tilhænger af eksotiske mærkværdigheder. 

Jalan Petaling gaden er også et besøg værd. Om aftenen omdannes den og Jalan Bandar til et stort natmarked, hvor der handles med tøj, tasker, sko, smykker, ure, souvenirs, musik og dvd-film. Der er naturligvis også plads til frugtboder samt flere små gadekøkkener, hvor de velduftende grillede "satayspyd" tiltrækker både lokale og turister. 

 
Læs mere

Dag 4

Bukit Lawang

Flytransport til Sumatra og transport til regnskovslodgen (M)

I forlader storbyjunglen til fordel for en mere grøn og frodig af slagsen – nemlig Sumatras tætte regnskov i den nordlige del af denne indonesiske øen. 

Efter en kort flyvetur lander I, i Sumatras største by Medan og efter indrejseformaliteterne møder I jeres lokalguide for de næste par dage. Herefter sættes krusen mod den tætte regnskoven, for at få en af de oplevelser der er så unikke for Sumatra. I kører gennem spredte bysamfund, passerer vandrige floder, kommer gennem store plantageområder, hvor det er oliepalmen, der præger landskabet. Lidt efter lidt bliver den utroligt artsrige regnskov, som Sumatra i høj grad består af, dog mere og mere dominerende. 

Gunung Leuser Natur Reserve, der ligger i det indre Sumatra omkring 80 km vest for Medan, er et område på størrelse med Jylland. Her findes et af verdens mest spændende naturreservater, Bohorok Centre. Verdens Naturfonden og andre organisationer har her oprettet et center, hvor orangutangunger, der ulovligt har været holdt i fangenskab, oplæres til at kunne klare sig i naturen igen. Orangutangen er stærkt truet af udryddelse, især fordi dens naturlige levesteder forsvinder som en konsekvens af tømmerhugst og et ekspanderende landbrug. Orangutangcentret ligger i udkanten af en enorm jungle, der strækker sig nordpå langt ind i Aceh-provinsen. 

I dette vidunderlige område, der også kaldes Bukit Lawang, skal I bo to nætter på en hyggelig regnskovslodge lige ud til junglen og en flod. Hotellet er et såkaldt Eco Lodge, bestående at en række mindre bygninger, og er bevidst drevet efter miljøvenlige principper. Derfor er her meget begrænset med varmt vand – hvis der da er noget! Værelserne er hyggeligt og enkelt indrettet, hvor hver seng er forsynet med myggenet. 

Vi har valgt dette hotel på baggrund af dets beliggenhed, som en af de bedste i Bukit Lawang, og vi er af den overbevisning, at den manglende komfort klart opvejes af beliggenheden. Stedet har sin egen lille restaurant med et varieret menukort, og god mad som kan nydes fra restaurantens terrasse med udsigt over floden. På den anden side af floden findes der også flere små lokale restauranter.

 
Læs mere

Dag 5

Bukit Lawang

Regnskovsoplevelser og mulighed for ekstra udflugt (M)

Dagens, og turens helt store oplevelse er at komme tæt på Sumatras orangutanger, så efter morgenmaden skal I på en vandretur i regnskoven. Jeres naturguide vil fortælle om regnskovens flora og fauna mens der holdes udkig efter de kære menneskeaber. Det er et uforglemmeligt syn, at se de kære dyr langsomt, og pludseligt, dukke frem af junglen. Særlig betagende er det, hvis der også ankommer en morgenfrisk hun med sine små unger om halsen. Der er store chancer for at se orangutanger, for hver dag holdes der øje med hvor de opholder sig i området, og hvor de bevæger sig hen, men da det er vilde dyr, som lever i det fri, gives der ingen garanti. Vandreturen tager ca. 3 timer og er ikke for gangbesværede, men alle – voksne som større børn – der er i alm. fysisk form kan deltage. 

Tilbage på lodgen er resten af dagen en kærkommen lejlighed til at opleve de fantastiske naturscener på egne vandreture – eller med naturguide – i området, at bade i den kølige flod, eller bare nyde en kølig drink og slappe af på lodgen med regnskovens mange lyde floden som lydtæppe i baggrunden.

Det kan også varmt anbefales at tage på en ”Betor tur”. En ”Betor” er en knallert med en slags sidevogn med plads til to. Så sæt jer til rette og tag på en tur rundt i området hvor I vil få mulighed for at møde lokalbefolkningen, se nogle at de små lokale produktionsvirksomheder der bl.a. producerer sukker, tofu og gummi, besøge et forsøgshavecenter, gå en tur i rismarkerne osv.

 
Læs mere

Dag 6

Medan

Transport til Medan og byrundtur (M)

I tager afsked med regnskoven og sætter kursen mod Medan, øens største by, der er en interessant gammel handelsby. Medan har en meget blandet befolkning, her er både malajer, bataker, minangere, javanesere, indere, kinesere m.fl. og bærer stadig præg af den hollandske kolonitid. Flere steder i byen ses endnu bygninger, hvis smukke byggestil vidner om perioden. 

Ikke ret langt fra Medans lufthavn ligger byens største attraktion, det smukke sultanpalads, Istana Maimoon. På dagen byrundtur besøger I dette tidligere sultanpalads, der blev bygget i 1888. På den tid fungerede det som bolig for sultanen af staten Deli. Paladsets interiør er en smuk blanding af indisk, malajisk, italiensk og spansk stilart. Stedet vidner om de mange lokale krige, der har været udkæmpet her – især mod Aceh, området på nordspidsen af Sumatra.

Senere går turen til byens travle handelskvarter med frokost på den legendariske restaurant, Tip Top. Dens historie fortæller rigtig meget om den tidligere hollandske kolonitid, og stedet har en særlig atmosfære! Her kan I få smagsprøver på det indonesiske køkken, foruden de mere vestligt inspirerede retter og naturligvis kan man også spise kinesisk.

Hen på eftermiddagen ankommer I til hotellet tids nok til at få en svalende dukkert i hotellets swimmingpool.

 
Læs mere

Dag 7

Penang

Flytransport til Malaysia og ”Østens Perle” Penang (M)

I tager afsked med regnskoven og sætter kursen tilbage mod Malaysia. Efter en lille flyvetur ankommer I til ”Orientens Perle”, Penang og byen Georgetown. Her vil pælehusene, Little India og China Town i byens smalle gader og UNESCO bevarede gamle bydel helt sikkert vil være højdepunktet. Penang er et multietnisk samfund med en blanding af østerlandsk mystik og den vestlige verdens indflydelse. En indflydelse som også kan opleves på den kulinariske side, og Georgetown kaldes derfor også for Malaysias kulinariske hovedstad.

Ved ankomst til Penang kører I direkte til hotellet og efter check-in er resten af dagen til fri disposition.

Tag fx på en aften spadseretur i den gamle bydel. Rundt om hvert et gadehjørne venter en spændende kulturel og religiøs historie, og en tur gennem de små gader og stræder i Little India og China Town er nærmest en tur, som minder om en lille rejse gennem Kina og Indien. Her er smukke gamle bygninger, eksotiske butikker, spåkoner, madboder og Bollywood-musik, der reflekterer den farverige arv fra byens mange kulturer.

 
Læs mere

Dag 8 - 9

Penang

Udflugt med lokalguide eller eventyr på egen hånd (M)

De næste par dage er til oplevelser og eventyr på egen hånd, men ønsker I en guidet tur er der bl.a. mulighed for at tage med på en lille byrundtur. 

Første stop er ved Chew Jetty eller ”She Chew Kew” den største havnefront med huse på pæle, der blev skabt af kinesiske immigranter i midten af det 19. århundrede. Pælelandsbyerne er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Herfra videre til det imponerende gamle kinesiske handelshus Khoo Kongsi og Little India (udflugt er ikke inkl.). Eller hvad med en cykeltur, en udflugt til Penang Hill eller en dag på kokkeskole. Mulighederne er mange og for enhver smag.

 
Læs mere

Dag 10 - 14

Langkawi

Flytransport til tropeøen Langkawi og tid på egen hånd (M)

I forlader de historiske omgivelser og sætter kursen mod tropeøen Langkawi. Straks ved ankomst fornemmer I forskellen mellem det hektiske liv på Penang og den afslappede atmos¬fære på Malaysias nordligste ø, Langkawi. Vores lokale samarbejdspartner sørger for transport til hotellet og efter check-in er resten af opholdet til oplevelser på egen hånd.

Oven på en begivenhedsrig rejse er resten af ferien til afslapning under palmerne eller I kan tage på nogle af vores spændende udflugter.

 
Læs mere

Dag 15 - 16

Langkawi - Danmark

Tid til den sidst sol og hjemrejse (M)

I dag er der hjemrejse, så brug tiden frem til afrejse på at få den sidste sol og svalende dukkert i hotellet pool eller i havet.

Dag 16 Ankomst til Danmark

 

 
Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.