Klima

Rejsevejret i Laos

Den bedste årstid at rejse til Laos er i perioden november til februar. Her er temperaturen behageligt varm, og det regner ikke så meget. 

Temperaturen i Laos kommer sjældent under de 20 °C, og i begyndelsen af regnsæsonen i april og maj kan termostaten nå helt op til de 40 °C.

Regnsæsonen løber fra maj til oktober, og her kan du forvente monsunregn, som typisk varer 1-2 timer hver dag. I de tidlige måneder af regnperioden er det utroligt varmt, hvorefter temperaturen vil falde. 

Så snart du nærmer dig bjergområder og kommer op i højden, vil temperaturen automatisk falde til det lidt køligere klima. Det vil typisk være i de nordlige, østlige og centrale dele af Laos, hvorimod der i den sydlige del af Laos er meget varmt og fugtigt, især langs Mekong-floden.

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.