Mekong flodcruise fra Vientiane til Luang Prabang

Laos - Vientiane, Luang Prabang
 • Oplev det autentiske Asien og se Laos fra vandet 
 • Bo på en flodbåd og kom tæt på naturen
 • Udforsk Laos' charmerende hovedstad 
 • Se den UNESCO beskyttede by, Luang Prabang

Flodkrydstogt gennem Laos’s uberørte og storslåede natur – fra den charmerende ”storby” Vientiane til den stemningsfulde UNESCO beskyttede verdensarvsby Luang Prabang.

På dette skønne flodkrydstogt har du mulighed for at opleve to af Laos’s mest interessante byer. Hovedstanden Vientiane er tydeligt inspireret af den franske kolonisering, og du vil opleve en storby i evig forvandling og udvikling, du vil opleve franske herskabsvillaer og arkitektur, brede boulevarder og lange alléer fra den franske kolonitid, som ligger side om side i smuk harmoni med buddhistiske templer.

I Vientiane går du ombord på den hyggelige træbåd, som byder på en afslappet og uformel atmosfære samt en bred vifte af oplevelser og kontraster, du sent vil glemme. Stævnen vendes mod Luang Prabang og sejlturen op ad den mægtige Mekong-flod byder på Laos’s vilde natur, afsidesliggende landsbyer, dagligdagen på og langs floden, det billedskønne Kuang-Si vandfald og meget mere.

Flodkrydstogtet slutter i den stemningsfulde by Luang Prabang, hvor man nærmest føler sig hensat til fortiden under den franske kolonisering. Bliv fascineret af de farverige markeder, de gamle templer og pagoder, de safranklædte munke i gadebilledet, franske herskabsvillaer, hyggelige caféer og store udvalg af gode restauranter.  

Forlæng evt. eventyret med nogle dage ved stranden i Thailand eller Vietnam.

Turen gennemføres i omvendt rute på flg. datoer.

2018: 08-sep, 14-okt

2019: 23-jan

Venligst bemærk: Af sikkerhedsmæssige grunde og i henhold til navigationsbetingelserne kan programmet ændres uden forudgående varsel.

Ikke to flodkrydstogter på den øvre Mekong-flod er ens, da flodforholdene konstant ændrer sig, fx ved højvande og lavvande. Vi håber på forståelse, og krydstogtselskabet forbeholder sig derfor retten til at ændre i rejseplanen, hvis dette bliver nødvendigt. Små afvigelser i rejseprogrammet er nogle gange nødvendige, afhængigt af vejr- og flodforhold.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Laos

Vientiane, Luang Prabang

12 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Overnatningsmuligheder

Mekong-floden - 6 nætter

Mekong flodbåd

Mekong flodbåd

Beliggenhed: Laos, Mekong-floden

Rejsen starter med en enkelt nat i Vientiane på Lao Orchid Hotel. Ønsker du at opgradere hotellet er dette naturligvis muligt mod et tillæg.

Turen ned ad Mekong-floden er enten med Mekong Pearl eller Mekong Sun. Begge er hyggelige træbåde med en afslappet og uformel atmosfære, hvor alle ombord, gæster som personale, enten går barfodet eller i strømpesokker. Flodbådene er bygget i teaktræ med træ- og kurvemøbler på soldækket og med blot 15 kahytter fordelt på to dæk.

Alle kahytter er indrettet med twin-beds, som kan laves til dobbeltseng. Her er aircondition, myggenet, et lille skrivebord med stol, sikkerhedsboks og et lille privat badeværelse med toilet og bruser samt hårtørrer. To af kahytterne har en lille møbleret balkon, mens resten har fransk altan.

Læs mere her

Luang Prabang - 2 nætter

Maison Dalabua Villa Maydou
Billigste hotelmulighed
Se kort

Maison Dalabua

Beliggenhed: Laos, Luang Prabang

Maison Dalabua er en fredfyldt lille perle i Luang Prabang beliggende kun få minutters gang fra byens seværdigheder. Det gælder både det historiske centrum, natmarkedet, Mekong-floden, kongeslottet samt historiske templer og bygninger.

Dalabua betyder "Lotus Prinsesse" - en perfekt beskrivelse af dette charmerende boutique hotel, der er opført i en tropisk have. Beliggende i haven ligger hotellets 40 værelser, som er spredt ud i mindre bygninger. Der findes i alt fire værelsestyper – alle stilfuldt indrettet i en elegant blanding af traditionel Lao stil og et moderne design. Værelserne tilbyder aircondition, telefon, satellit-tv, minibar, sikkerhedsboks og wifi, mens nogle af værelserne også har enten en lille terrasse eller balkon samt badekar.

I midten af haven ligger en idyllisk UNESCO bevaret dam fyldt med lotusblomster. Det er også her, du finder en af byens bedste restauranter, Manda de Laos, hvor du kan nyde din favorit cocktail og kulinariske retter fra det traditionelle laotiske køkken.

Blandt hotellets andre faciliteter er en attraktiv swimmingpool, der er oplagt til afslapning efter en dag med sightseeing. Forkæl også dig selv med hotellets udvalg af spa-behandlinger. Ønsker du at udforske det omkringliggende nærområder, tilbyder Maison Dalabua mulighed for leje af cykler.

Officiel hotelkategori: TBA 

Læs mere her
Maison Dalabua Villa Maydou Sofitel Luang Prabang
Se kort

Villa Maydou

Beliggenhed: Laos, Luang Prabang

Villa Maydou er beliggende tilbagetrukket fra vejen i hjertet af Luang Pragangs historiske centrum og tæt på pagoden Wat Meuna og Nam-floden.

Villa Maydou har i alt to forskellige værelsestyper, Heritage og Tradition, der begge er smagfuldt indrettet. Stueetagen er med klinkegulve, mens 1. sal er med trægulv. Værelserne varierer i størrelse, men fælles for dem alle er, at de har aircondition, loftvifte, siddeområde, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer, telefon og wifi. Tradition-værelserne indeholder derudover satellit-tv.

Værelserne er beliggende i alt fem mindre bygninger, der er opført som traditionelle Lao huse og omgivet af en frodig have. Værelsestyperne er fordelt ud i disse fem bygninger.

To af bygningerne tilbyder værelsestypen Heritage. Disse huse oser af charme og historie med skæve vinkler og knirkende trægulve. De er fra henholdsvis 1925 og 1936, men er nænsom blevet renoveret med respekt for Laos's traditionelle arkitektur. I dag befinder bygningerne sig på UNESCOs verdensarvsliste. De øvrige tre huse rummer værelsestype Tradition og er opført i perioden 2013-2014 - også med respekt for den traditionelle byggestil og arkitektur.

Blandt hotellets faciliteter er en hyggelig restaurant, der serverer delikate måltider som fransk cusine og Lao retter, mens baren byder på kolde drinks. Derudover har hotellet en saltvandspool og muligheder for selvforkælelse i form af massage. Ønsker du at udforske det omkringliggende nærområde, stiller hotellet gerne cykler til rådighed.

Officiel hotelkategori: TBA 

Læs mere her
Villa Maydou Sofitel Luang Prabang
Se kort

Sofitel Luang Prabang

Beliggenhed: Laos, Luang Prabang

Det luksuriøse hotel Sofitel i Luang Prabang er opført i byens gamle fængsel. I modsætning til tidligere bydes gæsterne i dag på det bedste fra to verdener - den moderne komfort i skøn forening med fin arkitektur og indretning inspireret af Laos’ kunstnere gennem tiden.

De 25 elegante suiter er alle rummelige og smagfuldt indrettet med håndvævede tekstiler og Lao artefakter samt alle moderne bekvæmmeligheder. De i alt tre forskellige værelsestyper tilbyder aircondition, telefon, sikkerhedsboks, kaffe- og te faciliteter, minibar, satellit-tv, wifi, hårtørrer, badekar samt en terrasse/balkon. Garden og Heritage Suites har en udendørs havepavillon, mens Pool Villaen har egen privat pool.

Hotellet ligger kun 15 minutter i gåafstand fra byens centrum. Der er således rig mulighed for at gå på opdagelse i det omkringliggende miljø, der gemmer på flere historiske og kulturelle seværdigheder.

Efter en dag med sightseeing og shopping kan du slappe af ved den skønne swimmingpool eller nyde en gang selvforkælelse i hotellets spaafdeling inden middagen. Restauranten Guvenors Grill er specielt kendt for sine bøffelspecialiteter og smagfulde kulinariske højdepunkter fra hele verdenen. Blandt hotellets andre faciliteter er også børnepool samt et fitnesscenter.

Officiel hotelkategori: 5*

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark – Laos
Dag 2
Vientiane
Dag 3
Mekong-floden
Dag 4
Mekong-floden
Dag 5
Mekong-floden
Dag 6 - 7
Mekong-floden
Dag 8
Luang Prabang
Dag 9
Luang Prabang
Dag 10
Laos – Danmark

Dag 1

Danmark – Laos

Afrejse fra Københavns lufthavn med kurs mod Laos.

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad.

Læs mere

Dag 2

Vientiane

Ankomst til Laos og transport til hotellet

Efter indrejseformaliteterne bliver du mødt at vores lokale samarbejdspartner, som vil sørge for transport til dit hotel. Efter check in er resten af dagen til afslapning og oplevelser på hotellet og i Vientiane.

Vientiane er en af Asiens mest tilbagelænede hovedstæder. Byen byder på en hyggelig atmosfære, flotte templer, historiske monumenter (bl.a. den prominente Patousay Victory Gate), spændende kunsthåndværk, eksotiske markeder og Nam Ngum søen. Den gamle bydels arkitektur er en blanding af det gamle Østen og kolonitiden, og bygninger fra det tidligere Sovjet mangler da heller ikke. Tilbring et par oplevelsesrige dage i byen, der har så meget at byde på.

Læs mere

Dag 3

Mekong-floden

Tid til egne oplevelser og velkommen ombord (M, A)

Få de sidste oplevelser i Vientiane inden du mødes med de øvrige krydstogtgæster ombord på flodbåden Mekong Sun eller Mekong Pearl. 

Efter ansvisning af kahytten lægges der fra kaj og et skønt eventyr på Mekong-floden kan begynde. Efter et par timers sejlads i skønne naturomgivelser, vil natten tilbringes på ved en af flodens mange sandbanker omgivet af flot natur. Aftenen byder på velkomst og middag ombord.

Læs mere

Dag 4

Mekong-floden

Vild natur langs mægtige Mekong (M, F, A)

Laos, Cambodia og Vietnam deler samme fortid og skæbne med krige og fransk kolonistyre, men det er Mekong-floden, der både binder dem samme, og mange steder skiller dem geografisk, under sit lange løb langs en stor del af Laos’ grænse til Myanmar og Thailand, gennem Laos, Cambodia og Vietnam og ud i det Sydkinesiske Hav. Floden var førhen Angkorrigets hovedfærdselsåre hvor store byer og blomstrende handelsstationer blev opført langs bredden.

I dag vil du opleve et imponerende landskab med grønne bakker, klippeformationer og en fascinerende variation af kraftige strømme og rolige flodområder. Nyd den smukke udsigt der langsomt glider forbi. Sidst på dagen lægges der til ved en fjern sandbank natten over.

Læs mere

Dag 5

Mekong-floden

Landlig idyl og kolonistemning i Pak Lai (M, F, A)

Efter morgenmad ombord lægges der til i provinsbyens Pak Lai, der er kendt for sine koloniale bygninger og smukke landskab.

Efter besøget kan du nyde udsigten fra soldækket og mens turen fortsætter op ad Mekong-floden.

Læs mere

Dag 6 - 7

Mekong-floden

Livet på og langs floden (M, F, A)

De næste par dage byder på flere oplevelser på og langs Mekong-floden. Du vil opleve lokale fiskere, færgeovergangen som forbinder Luang Prabang-provinsen med Sayaboury-provinsen, Xayaburi-dæmningen og du vil komme helt tæt på lokalbefolkningen i en af landets mange afsidesliggende små landsbyer.

Læs mere

Dag 8

Luang Prabang

Udflugt til Kuang Si vandfaldet og ankomst til Luang Prabang (M, F)

Ca. 30 kilometer syd for Luang Prabang ligger det billedskønne og naturskabte vandfald Kuang-Si, som falder fra 30 meter og ned over klipper i flere niveauer til små pools. Vi ligger til ved flodbredden og kører med den lokale „bus“ det sidste stykke vej til vandfaldet som er omgivet af grøn og frodig jungle.

Det er muligt at få en forfriskende dukkert i de små turkis og smaragdgrønne pools, så husk badetøj og et håndklæde (der er et par rum til omklædning).

Ved vandfaldet ligger også et lille redningscenter for asiatiske sortbjørne, som er reddet i forbindelse med illegal handel.

Efter besøget sejles det sidste stykke til Luang Prabang – den tidligere formelle hovedstad i Laos, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Det er tid at sige farvel til besætningen og fra båden er der transport til hotellet i Luang Prabang.

Om aftenen er der mulighed for at slentre en tur langs Mekong-promenaden eller besøge det lokale og farverige marked.

Luang Prabang har et stort udvalg af spisesteder, og derfor foreslår vi, at du vælger en af byens mange gode restauranter til aftensmaden.

Læs mere

Dag 9

Luang Prabang

Oplevelser og eventyr på egen hånd (M)

Tidlig morgen, inden solen endnu er stået op, er der mulighed for at se den traditionelle laotiske almisse-ceremoni i Luang Prabangs gader. Her vil vi opleve byens munke i deres safranfarvede dragter gå gennem byens gader for at indsamle mad fra de lokale.

Tilbage til hotellet og efter morgenmad er dagen til at søge dit helt eget eventyr eller du kan slappe af ved hotellets pool.

Hele Luang Prabangs gamle bydel er på UNESCO‘s liste over bevaringsværdig kulturarv og fremstår som en rigtig hyggelig og stemningsfyldt by hvor man nærmest føler sig hensat til fortiden under den franske kolonisering. Selv om Luang Prabang er Laos’ næststørste, og nok den mest besøgte i Laos, er her kun få turister.

Besøg evt. det berømte Wat Xieng Thong-tempel og oplev det livlige og farverige morgenmarked hvor de lokale handler ind til dagens måltider.

I de fredfyldte gader vil du opleve børnene lege, templer, hønsene som piler omkring og baggårde med små restauranter og butikker. På hovedgaden finder du smukke og charmerende franske bygninger fra kolonitider, som er blevet renoveret med respekt for sin oprindelige fransk/laotiske stil, med et tvist af moderne faciliteter.

Slut evt. dagen af med en vandretur op ad bjerget Phou Si. Fra toppen kan du, i godt vejr, nyde en smuk solnedgang og udsigten over Mekong- og Khan-floden samt de omkringliggende bjerge.

Læs mere

Dag 10

Laos – Danmark

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen (M)

I dag er det tid til at tage afsked med Laos. Forlæng evt. eventyret med nogle dage i Cambodia eller slut af med nogle afslappende dage på en af Thailands mange skønne strande – eller måske en tur til Bali kan friste? Efter check ud fra hotellet er der transport til lufthavnen.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.