Laos
  • Rejsetid

    17-19 timer

  • Bedste årstid

    november - maj

  • Tidsforskel

    +5/+6 timer

Laos - en rejse til det ukendte og uberørte Asien

Du sejler ned ad floden omgivet af frodige rismarker og aber der leger. I en storslået, skjult grotte ved navn Pak Ou står forgyldte Buddhafigurer på rad og række. Du går i land langs klipperne, udforsker grotten og ser, hvordan de lokale lægger blomster og tænder lys ved figurerne. Stemningen er højtidelig, og tiden er gået lidt i stå.
Modtag et tilbud til Laos Rejser til Laos

En rejse til Laos er en rejse tilbage i tiden, til Østen, som den var engang. Her har udviklingen og den helt store turiststrøm endnu ikke fået rigtig fat. Laos er et lille land med stor charme, hvor eventyret stadig lever. Livet synes at foregå upåvirket af den rivende udvikling i resten af Asien.

Et elefantrige fra en fjern tid 

Laos grænser op til mange af Asiens mere kendte lande; Kina, Thailand, Myanmar, Vietnam og Cambodia. Den store Mekongflod, som er verdens 11. længste, snor sig gennem landet og ud i Det Sydkinesiske Hav. De rejsende, som har besøgt ’Riget med en million elefanter’ sammenligner det med Thailand for 30 år siden. Her skal du ikke forvente moderne luksushoteller og en strømlinet infrastruktur men derimod nyde poesien i landskabet, den gode kaffe, de lokale markeder og den totale mangel på stress. Vær forberedt på at møde et folk, der trods en broget historie med mange fjendtlige overtagelser stadig er imødekommende over for dem, som besøger deres ydmyge land. 

Hvor skal man bo i Laos?

Vi har håndplukket et nogle få hoteller i Laos, opført i tradionel lao-stil me et twist af fransk kolonistemning og charme. Se vores udvalgte Laos-hoteller her

Hvad kan jeg opleve i Laos?  

Laos gennemstrømmes af Mekong-floden, der flyder gennem landskabet forbi alle de vigtigste byer, blandt andet den lille hovedstad Vientiane, som har mange smukke templer og små markedspladser. Den gamle bydels arkitektur er en blanding af det gamle Østen, kolonitiden og bygninger fra det tidligere Sovjet. I det nordlige Laos ligger den idylliske by, Luang Prabang. Byen var kongesæde i over 600 år, hvilket de store kongepaladser og farvestrålende templer vidner om. To timers sejlads herfra ligger den hellige grotte, Pak Ou, som huser tusindvis af gyldne buddhafigurer. Ikke langt herfra finder du et af verdens mest gådefulde steder, Lerkrukkesletten. Ingen har endnu været i stand til at opklare, hvad områdets seks tons tunge kæmpekrukker har været brugt til. Mod syd ligger byen Pakse, og i dette område finder du et imponerende Khmer-tempel, som er Laos’ svar på Angkor Wat og Sydøstasiens største vandfald samt det enorme deltaområde som kaldes ”De 4000 øer”. 

Vejret i Laos 

Hvornår er det bedst at besøge Laos? Hvornår er der regntid? Er der stor forskel på vejret fra nord til syd? Det er rart at vide noget om vejrforholdene, før du bestiller din drømmerejse. Få besvaret dine spørgsmål på vores side om vejret i Laos.   

Skal du til Laos i 2020?

Har du været i Laos før, eller er det første gang, du begiver dig mod dette ukendte land? Det gør ingen forskel, om det er et nyt rejsemål eller et kært gensyn, for hos Profil Rejser finder du masser af inspiration. Laos har meget at byde på for både par, grupper og solorejsende. Du kan på kort tid bevæge dig fra de større byer til junglens mystik, og vi holder dig opdateret på de nyeste tendenser.
Tag et kig på vores store udvalg af rejseforslag og tilbud med gode priser. 

Vores løfte til dig

Hos Profil Rejser kan vi langt mere end at ekspedere dig. Vi kan inspirere dig. Vi vil skræddersy dine oplevelser i Laos, så du får lige præcis den ferie, du har drømt om. Vi guider dig med omhu gennem tilvalg og fravalg. Som en skrædder tager vi mål og syr ruten med de hoteller, fly og priser, du ønsker.

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Vil du til Laos?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.