Laos
  • Rejsetid

    17-19 timer

  • Bedste årstid

    november - maj

  • Tidsforskel

    +5/+6 timer

Laos

Rejs til Laos og få oplevelser for livet. Laos er Sydøstasiens bedst bevarede hemmelighed og her lever eventyret stadig. En rejse til Laos er en rejse tilbage i tiden, til Østen, som den var engang. Her har udviklingen og den helt store turiststrøm endnu ikke fået rigtig fat.
Modtag et tilbud til Laos Se alle rejser til Laos

Laos grænser op til Myanmar, Kina, Thailand, Vietnam og Cambodia, og den mægtige Mekong flod, som er verdens 11. længeste flod, snor sig smukt gennem landet helt ud i Det Sydkiniske Hav. En rejse til Laos giver uforglemmelige og unikke oplevelser. Hos Profil Rejser hjælper vi gerne med at sammensætte den perfekte rejse til Laos, så den passer lige til dine ønsker og drømme. En rejse til Laos er en stille rejse tilbage i tiden, til Østen som det var engang. Et lille land med stor charme, hvor eventyret stadig lever.

Autentisk charme på din rejse i Laos

De få rejsende, der har besøgt ”Riget med en million elefanter”, sammenligner ofte landet med Thailand, som det var for 25 år siden. Livet synes virkelig at foregå upåvirket af den rivende udvikling i resten af Østen. Her skal du ikke forvente moderne luksushoteller og en strømlinet infrastruktur. Derimod skal du nyde poesien i landskabet, den fantastiske kaffe, de lokale markeder og den totale mangel på stress. Og vær så forberedt på at møde et folk, der trods en lang historie med utallige fjendtlige overtagelser stadig er imødekommende og gæstfrie over for de gæster, som besøger deres ydmyge land. 

Mekong-floden 

Laos gennemstrømmes af Mekong-floden, der flyder som en livgivende nerve gennem landskabet, forbi alle de vigtigste byer, blandt andet Østens mindste hovedstad, Vientiane. Den døsige by ved Mekong-floden har mange smukke templer og små markedspladser. Den gamle bydels arkitektur er en blanding af det gamle Østen og kolonitiden, og bygninger fra det tidligere Sovjet mangler da heller ikke.

Luang Prabang i Laos 

I det nordlige Laos, hvor Mekong- og Khanfloderne mødes, ligger den idylliske by, Luang Prabang. Byen var kongesæde i over 600 år, hvilket de smukke kongepaladser og mange farvestrålende templer tydeligt vidner om. To timers sejlads mod nord ligger de hellige grotte, Pak Ou, som huser tusinder af buddha-figurer. 

Lerkrukkesletten 

På en højslette i den nordøstlige del af landet findes et af Østens mest gådefulde steder, Lerkrukkesletten. Ingen har endnu kunnet forklare, hvad områdets op til 6 tons tunge kæmpekrukker har været brugt til. 

I det sydlige Laos ligger byen Pakse. I dette ukendte område findes et imponerende Khmer-tempel – Laos’ svar på Angkor Wat i Cambodia. Her findes også Sydøstasiens største vandfald samt det enorme deltaområde kaldet ”De 4000 øer”. 

Læs mere
Anbefalet til dig
Vil du til Laos?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.