Sejlereventyr med træskonnert til Komodo-øerne

Indonesien - Bali, Komodo
 • Afslappet sejlerstemning inklusive mad og drikkevarer ombord
 • Besøg i små landsbysamfund og hos hav-nomader
 • Stå ansigt til ansigt med komodovaranerne 
 • Store naturoplevelser til lands og til vands
 
På ø-hop blandt Indonesiens tyndtbefolkede Sundaøer og fjerne kyster med træskonnert

Tag med Profil Rejser på et sandt sejlereventyr, hvor jungleklædte bjerge, vulkaner, stammeritualer og de legendariske komodovaraner blot er nogle af de oplevelser, der venter dig. Undervejs besøger du også fjerntliggende strande, rolige kystbyer, floder, vandfald og en sagnomspunden sø. Dette er det ultimative ø-hop i verdens største ørige.

Efter en overnatning på Bali går du ombord på en pragtfuld tomastet skonnert – en såkaldt phinisi, der er et traditionelt træskib oprindeligt bygget af burgis-folket fra det sydlige Sulawesi. Kursen sættes mod Indonesiens Små Sundaøer – en betegnelse for de tyndtbefolkede øer øst for Bali. Undervejs besøges flere af øerne, hvor små landsbysamfund og store naturoplevelser venter til lands såvel som til vands. 

Ombord på skibet findes alle tænkelige fornødenheder, og alle måltider og drikkevarer (uden alkohol) samt udflugter og aktiviteter er inkluderet i krydstogtet. Ud over de spændende oplevelser på øerne, kan du tilføje endnu en dimension til naturoplevelserne på og i havet. Undervejs vil der være rig mulighed for at snorkle og opdage den farvestrålende skønhed under havets overflade, og desuden er der ubegrænset brug af stand-up paddleboards og havkajakker. 

Efter krydstogtet er der mulighed for at forlænge rejsen med nogle dage på Bali.

Velkommen ombord på et skønt og afslappende ø-hop i verdens største ørige. Se dag-til-dag-programmet herunder.

OBS! Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen, som uden varsel kan blive ændret grundet uforudsete begivenheder. Krydstogtet gennemføres også i omvendt sejlrute med start fra Komodo. Kontakt os for datoer.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Indonesien

Bali, Komodo

10 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Bali Bali

Rejser til Bali

Bali kaldes gudernes ø, og der er noget om snakken. Her tror man på, at alt har en sjæl; træer, sten, dyr, klæder og afgrøder – ja, selv børn betragtes som små guder indtil deres 7. år. 

Læs mere
Bali Bali Komodo-øerne

Golfrejser til Bali

Det er sagt mange gange før: ”Bali er anderledes”. Ikke alene fordi øen er usædvanligt smuk, men især fordi befolkningens attitude er så åbenhjertig og varm, at du straks føler dig velkommen.
Læs mere
Bali Komodo-øerne

Rejser til Komodo-øerne

Oplev glubske kæmpeøgler og krystalklar snorkling fra lyserød koralstrand.

Læs mere
Overnatningsmuligheder

Bali - 7 nætter

Overnatning på krydstogtet

Overnatning på krydstogtet

Beliggenhed: Indonesien, Bali

Nætter   By/sted   Overnatning 
 Amed  Coral View Villas
 Krydstogt  Ombak Putih eller Katharina

Selve krydstogtet foregår med et af nedenstående to træskibe.

OMBAK PUTIH

 • 12 superior kahytter med eget badeværelse (6 dobbelt / 2 tre-sengs / 4 køjesenge 
 • Salon og bar, udendørs overdækket spiseplads, tagterrasse
 • Kajakker, stand-up-paddle boards, snorkling udstyr, fiskegrej, tre tenderbåde
 • Længde samlet: 42 meter
 • Dæklængde: 33 meter
 • Cruise hastighed: 7-10 knob
 • International standard navigation og sikkerhedsudstyr (herunder radar- og satellittelefon)

KATHARINA

 • 6 superior kahytter med eget bad (2 dobbelt / 2 tre-sengs / 2 køjesenge)
 • Saloon og bar, udendørs overdækket spiseplads, tagterrasse
 • Kajakker, stand-up-paddle boards, snorkling udstyr, fiskegrej, to tenderbåde
 • Længde samlet: 35 meter
 • Dæklængde: 26 meter
 • Cruise hastighed: 7-9 knob
 • International standard navigation og sikkerhedsudstyr (herunder radar- og satellittelefon)
   
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Bali
Dag 2
Amed
Dag 3
Bali-havet
Dag 4
Sumbawa
Dag 5
Moyo Island
Dag 6
Sangean Island
Dag 7
Komodo Island
Dag 8
Rinca Island
Dag 9 - 10
Flores - Danmark

Dag 1

Danmark - Bali

Afrejse fra Danmark

Læs mere

Dag 2

Amed

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Bali og transport til hotellet (A)

Efter ankomst til Bali og når indrejseformaliteterne er overstået, møder du vores lokale samarbejdspartner, som vil sørge for at køre dig til hotellet i den stille kystby Amed, på det østlige Bali. 

Efter check in er resten af dagen til afslapning ved hotellets swimmingpool. Om aftenen er der middag på hotellet hvor du får mulighed for at hilse på de øvrige krydstogtgæster.

 
Læs mere

Dag 3

Bali-havet

Ombordstigning og afgang mod Sumbawa (M, F, A)

Efter en god nats søvn og morgenmad på hotellet er der afgang til skibet, der bliver dit hjem den næste uges tid. 

Ombord på skibet bliver du indkvarteret i kahyt, og inden længe hæves ankeret, og kursen sættes mod Lombok Strædet og Sumbawa. Dette dybe stræde markerer en vigtig biogeografisk grænse – Wallace-linjen, der er opkaldt efter den britiske forsker Sir Alfred Russel Wallace, som først beskrev den. Faunaen vest for Wallace-linjen tilhører den asiatiske fauna, mens faunaen øst for linjen har en større lighed med den australske fauna.

Kursen er sat mod øst og i dag er der god tid til at lære skibet og personalet at kende, slappe af og nyde livet ombord. 

Når dagen går på held, og kokken er i gang med at tilberede et skønt aftenmåltid, kan du nyde en drink og solnedgangen fra agterdækket. 

 
Læs mere

Dag 4

Sumbawa

Undervandsliv og hav-nomader (M, F, A)

Denne morgen vågner du med udsigt til Kenawa Island – en lille, ubeboet ø, som ligger ud for øen Sumbawa. Efter morgenmad ombord er der god tid til at udforske den lille grønne ø, snorkle, svømme, sejle i kajak, stå på paddleboard eller blot nyde de hvide sandstrande. 

Efter frokost sættes kursen mod Bungin Island, der er hjemsted for en gruppe ”Bajau-havnomader”. Oprindeligt boede havnomaderne på små husbåde og kom kun i land for at hente vand og begrave deres døde. I dag bor de fleste i landsbyer, i huse på pæle over havet, men lever stadig af at dykke efter fisk og skaldyr. Bosættelsen er en af de største i Indonesien, og besøget giver en sjælden mulighed for at få et indblik i en del af landets kultur, der er af stor betydning for den stolte søfartstradition.  

Hen på eftermiddagen sættes kursen mod næste destination – Moyo Island.

 
Læs mere

Dag 5

Moyo Island

Vandfald, krater-sø, ”ønsketræer” og farverige koraller (M, F, A)

Denne morgen kastes der anker ud for Moyo Island, der er beliggende ved indsejlingen til Saleh-bugten ud for Sumbawa. Her besøges en lille landsby og et vandfald, smukt beliggende i junglen med små bassiner krystalklart – og køligt vand, hvor man kan bade.  

Næste stop er vulkanøen Santonda, der har en nedsænket krater-sø med saltvand midt på øen. Søen blev skabt i 1815, da en tsunami skyllede ind over øen efter den nærliggende vulkan Mount Tambora var gået i udbrud. 

Lokalbefolkningen er af den overbevisning, at Satonda har magiske kræfter, og at træerne er ”ønsketræer”. For at få sit ønske opfyldt, skal man binde en lille sten til træet og ønske. Måske er det forsøget værd, men husk på, at hvis ønsket bliver opfyldt, er man forpligtet til at komme tilbage for at sige tak!

Havet omkring øen er fyldt med farverige koraller og tropiske fisk, så brug eftermiddagen i det klare vand eller slap af med en god bog på skibets soldæk.

Sidst på dagen besøger du igen Satonda. Denne gang for at se de tusindvis af flagermus, som hver aften forlader øen for at finde føde. Tilbage på skibet nydes aftensmaden og umiddelbart efter solnedgang sætter kaptajnen kursen mod næste destination.

 
Læs mere

Dag 6

Sangean Island

Traditionelle bådebyggere, vulkaner og hvide sandstrande (M, F, A)

Du vågner med udsigt til øen Sangean og den 1800 meter høje vulkan af samme navn. På grund af vulkanens aktivitet, er øen i løbet af året kun beboet i korte perioder, hvor lokalbefolkningen kommer for at pleje deres afgrøder og små besætninger af bøfler. 

Efter morgenmaden besøger du øens lille landsby, hvor du bl.a. kan opleve bådebyggere i gang med at bygge en helt ny pinisi-båd – som den du selv sejler med. 

Om eftermiddagen er der rig mulighed for at slappe af med en god bog på dækket eller at snorkle på et nærliggende koralrev, hvor vulkanske gasser undslipper i form af bobler fra havbunden. Senere fortsættes til øen Banta hvor du kan svømme, snorkle og slappe af på den fine, hvide sandstrand eller klatre lidt i bjergene. 

Senere denne aften fortsætter eventyret mod en af turen helt store oplevelser – Komodo-dragelandet.

 
Læs mere

Dag 7

Komodo Island

Komodovaraner, landsbybesøg, Pink Beach og snorkling med djævlerokker (M, F, A)

Øen Komodo er blot én af de cirka 80 øer, der udgør Komodo National Park. På Komodo Island bliver du mødt af en parkbetjent, der tager dig med på vandretur på udkig efter de frygtindgydende kæmpeøgler som kun findes her, og som har overlevet i 10 mio. år. 

Undervejs vil der også være mulighed for at se vildsvin, bøfler og masser af fugle. De mægtige varaner kan blive op til 60 år gamle og tre meter lange. Hannerne er de største og kan nå en kampvægt på langt over 100 kilo. 

Efter mødet med kæmpeøglerne sættes kursen mod Pink Beach, som er opkaldt efter de mange bittesmå, lyserøde konkylier, der er i sandet. Her er der mulighed for en svømmetur, eller du kan udforske den farvestrålende verden under havet med maske og snorkel. 

Senere kastes der anker ved Makassar Reef, hvor der er mulighed for at svømme med djævlerokker, der graciøst nærmest svæver gennem vandet.

Endnu en dag med fantastiske naturoplevelser slutter ved øen Gili Lawa Darat. Også her er der gode snorkel muligheder, og fra toppen af det lille bjerg kan du nyde den smukke solnedgang. 

 
Læs mere

Dag 8

Rinca Island

Komodovaraner, undervandsliv og afskedsfest (M, F, A)

I dag er der igen mulighed for at stå ansigt til ansigt med Indonesiens levende dinosaurer. Denne gang på Rinca Island. Igen vil du blive mødt af en lokal parkbetjent, som vil tage dig med på en lille times vandring på udkig efter komodovaranerne. Rinca Island er også kendt for sit mangfoldige dyreliv, så her kan du også se aber, vilde bøfler og hjorte. Og fra toppen af bakkerne kan du nyde udsigten over det smukke landskab.

Eftermiddagen er fri til afslapning på båden eller i vandet. Senere sættes kursen mod en ubeboet ø, og med sand mellem tæerne bydes der på god mad, dans og sang. Og i skæret fra bålets flammer og stjernehimlen kan du se tilbage på et sandt sejlereventyr i det indonesiske ø-hav.

 
Læs mere

Dag 9 - 10

Flores - Danmark

Tid til en sidste snorkeltur, rituel piskekamp og hjemrejse (M, F)

For de morgenfriske er der i dag mulighed for en sidste snorkeltur, inden kursen sættes mod Labuan Bajo havnen på øen Flores. 

Her besøges landsbyen Melo hvor du skal overvære en caci-forestilling – hvilket vil sige en rituel piskekamp. Caci er et vigtigt element i Manggarai-kulturens identitet og udspilles af to mandlige modstandere, som skal forsøge at ramme hinanden mens de danser til rytmen af traditionelle akustiske instrumenter.

Efter frokost ombord er det tid til at tage afsked med besætningen og køre i lufthavnen, hvorfra hjemrejsen for alvor kan begynde. Ønsker du at forlænge eventyret med nogle dage på Bali, er dette naturligvis også muligt.

Dag 10 Ankomst til Danmark

 
Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser