Hongkong

 • Rejsetid

 • Bedste årstid

 • Tidsforskel

Tag på rejse til Hongkong

Hongkong er et spændende møde mellem øst og vest. Kontrasterne er store, og byen har en næsten magnetisk tiltrækningskraft på penge – masser af penge. 

Se alle rejser til Hongkong

Der er ikke tvivl om, at Hongkong er centrum for Asiens finansielle sektorer. Hovedparten af de næsten syv millioner indbyggere er af kinesisk afstamning, men deres hektiske livsstil er udpræget vestligt inspireret. Luften emmer af krydderier fra de mange gaderestauranter, mens akrobater, spåmænd og gademusikanter sørger for underholdningen.

Hongkong - alt hvad et forlystelseshjerte kan begære

Hongkong består primært af to områder, Hong Kong Island og halvøen Kowloon. På Hong Kong Island ligger alverdens banker og finansfirmaer sammen med boliger fra luksusklasse til slum, og her kan du med kabelbane nå Hongkongs højeste punkt, Victoria Peak. Kowloon, som efter vores mening, er det bedste sted at bo som turist, er kendt for shopping - særligt langs Nathan Road, sine mange hoteller, restauranter, nattelivet og hvad et forlystelseshjerte nu eller kan begære.

Tag dig god tid til at opleve denne spændende by med den imponerende skyline, som er langt mere end blot porten til Kina og Fjernøsten.

6 ting du ikke må gå glip af 

1) Udsigten fra Victoria Peak

Hvis der er én ting du skal opleve i Hongkong, så er det udsigten fra toppen af Victoria Peak. Herfra har du et fantastisk vue over Hong Kong Island, Kowloon, Victoria Harbour og, på en klar dag, Kowloons otte bjerge og Kina i det fjerne.

2) Spis dim sum

Direkte oversat betyder dim sum ”at røre hjertet”. Om det ligefrem rører en ind til hjertet at spise dim sum er måske i overkanten, men der er ingen bedre steder i verden at smage de små dampede og indbagte delikatesser fyldt med kød og grønt. Dim sum var oprindeligt en snack, der blev serveret i små spisehuse, der lå langs Silkevejen i det sydlige Kina.

3) Byens livlige markeder

Næsten uanset hvad du kunne tænke dig at købe, kan du finde det på et af Hongkongs mange livlige markeder. Ladies Market med tøj og tilbehør, Temple Street Night Market, hvor du kan finde alt fra nudler til ure, Cat Street, som er kendt for sine antikviteter og Apliu Street Market er stedet, hvis du er på udkig efter elektronik. Derudover findes her markeder med blomster, guldfisk, fugle, køkkenredskaber osv.

4) Sejltur med Star Ferry

Siden 1888 har de toetagers grønne og hvide færger transporteret pendlere og turister mellem Kowloon og Hong Kong Island. Det er en uforglemmelig 10 minutters sejltur, hvor du kan nyde udsigten til en ”skov” af skyskrabere, som tårner sig op i horisonten. Hvis du tager turen udelukkende for udsigtens skyld, så gør det om aftenen, hvor de mægtige højhuse er oplyst. Du har det bedste udsyn fra øverste dæk, så tag turen på første klasse. 

5) Lantau Island og Big Buddha

Vest for byens centrum ligger Lantau Island, hvor du finder den 34 meter høje og 202 tons tunge Tian Tan Buddha-statue, også blot kaldes ”Big Buddha”. For at komme helt tæt på statuen, skal du først op ad de 268 trappetrin, men endelig oppe bliver du belønnet med udsigt til bjergene og Det Sydkinesiske Hav.

6) Symphony of Lights show

Hver aften kan du se Hongkongs udtryksløse skyskrabere komme til live med det spektakulære lysshow ”Symphony of Lights”. Se showet på en bådtur eller fra Tsim Sha Tsui Waterfront.

Hongkong er mere end klassiske udflugter og sightseeing

De fleste førstegangsbesøgende i Hongkong holder sig til de klassisk udflugter og sightseeing som for eksempel byrundturen, turen med kabelbanen til Victoria Peak og sejlturen med Star Ferry, men der er meget mere at opleve i denne pulserende storby. 

Her er masser af interessante museer, imponerende stormagasiner, hvor du kan købe alverdens ting i alle prisklasser, historiske templer, spabade til selvforkælelse, mad fra det lokale gadekøkken eller en af byens mange restauranter eller rooftop barer, hvor du kan nyde din favoritdrink og udsigten. 

Ønsker du nogle lidt ”anderledes” oplevelser, er der mulighed for vandreture på nærliggende øer, strandture, kokkeskoler eller cykelture, hvor du kan udforske New Territories.

Kombiner din rejse til Hongkong 

Du bruger nemt flere dage i Hongkong, men du har også mulighed for at kombinere et ophold i storbyen med en rejse til nogle af vores andre spændende rejsemål. Se under ”Rejsetilbud”.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere, som opholder sig under tre måneder i Hongkong.

 

Læs mere

Top oplevelser

Hongkong

 1. 1

  Hongkongs højdepunkter

 2. 2

  Dim sum kokkeskole

 3. 3

  The lights og Hongkong

 4. 4

  Fiskerlandsby og klosterbesøg på Lantau Island

 5. 5

  Macaus fortid og nutid

;

Anbefalet til dig

Vil du til Hongkong?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Mark, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.