Klima

Rejsevejret i Cambodia

Den bedste årstid at rejse til Cambodia er december-januar. Her er der mindst regn, milde temperaturer, og luftfugtigheden er til at holde ud.

Vejret i Cambodia er varmt og tropisk med monsunsæson mellem maj og oktober måned. Temperaturen ligger generelt mellem 25-35 °C. Dog kan der i de varmeste måneder maj og april være over 35 °C. Fra oktober til december får du de koldeste grader i Cambodia. Det betyder ikke, at det er koldt i landet, men blot koldere end ellers. Her kan du regne med temperaturer på omkring 21-30 °C.

Monsunen kommer sydvest fra mellem maj og oktober, og i denne periode vil der derfor være kraftigt regnvejr og storme. I Phnom Penh vil der være enkelte oversvømmelser i visse dele af byen i juli-august i forbindelse med monsunen, og da byen har grusveje, kan der opstå mudderskred og dermed lukkede veje. Til gengæld er tiden lige efter monsunen prydet af det frodige, grønne og utroligt smukke cambodjanske landskab.

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.