Rejser til Cardamom Bjergene

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Cardamom Bjergene og floden Tatai i Cambodia er for dig, der gerne vil fortabe dig i smuk, uberørt natur og slippe væk fra den hektiske hverdag for nogle dage. Tatai er en blid og rolig flod med et par overraskelser på sin vej...

Phun Daung-broen, også kaldet Tatai-broen ligger omkring 18 kilometer øst for øen Koh Kong og er porten til et rigtigt jungleeventyr. Området er kendt for det smukke vandfald af samme navn, men i virkeligheden er det flodbredden og den isolerede natur med tæt skov, der er den virkelige grund til, at du som naturelsker bør opleve Tatai. Tilbring et par dage her med at udforske det frodige og rolige naturlandskab eller blot at lade dig vugge i en hængekøje til lyden af flodens stille klukken. Her kan du virkelig komme helt ned i gear, alt imens du kan glæde dig over dit bæredygtige ferieophold inde i den frodige jungle.

Tatai - floden og vandfaldet

Floden Tatai har sit udspring i Cardamom Bjergene, som den bugter sig igennem, for det meste med en blid strøm og en dybde på 20 meter, men nogle steder giver den et voldsomt brøl, når flodbunden pludselig forsvinder under en kaskade af vand for at forandre sig til et vandfald. Til sidst løber den ud i Thailandbugten ved den cambodianske ø Koh Kong.

Hvor kardemommen og peberet gror…

Cardamom Bjergene strækker sig i syd fra Koh Kong-provinsen i Cambodia til den thailandske Chanthaburi-provins mod nord. De vestlige skråninger mod Thailandbugten er dækket af tæt, tropisk regnskov, og på de østlige skråninger mod den cambodjanske slette dyrkes kardemomme og peber stadig den dag i dag. Bjergenes (og Cambodias) højeste punkt er Phnom Aural, der med sine 1.813 meter ligger i bjergenes østlige del. For at beskytte naturens biodiversitet blev Phnom Aural Wildlife etableret.

Øko-turisme i Cardamom

Turisme er et forholdsvist nyt fænomen i Cardamom Bjergene. I 2008 lancerede Wildlife Alliance et samfundsbaseret program for økoturisme i landsbyen Chi-Phat, der blev kendt som ”porten til Cardemom”. Turismen i området støtter lokalsamfundet økonomisk. Regnskoven i Cardamom er stadig en af de mest uudforskede i det sydøstlige Asien. 

Sjælden og truet fauna i Cardamom

Mange vilde dyr nyder godt af den uberørte natur i bjergene, blandt andet 62 globalt truede dyrearter og 17 træsorter. Cardamom Bjergene har Cambodias største bestand af asiatiske elefanter og gemmer ligeledes på den indonesiske tiger, leoparden, bjørnen og vildhunden. Bjergenes floder er hjemsted for både Irrawaddy- og pukkelryggede delfiner og en af klodens sidste bestande af de meget sjældne siamesiske krokodiller. Det er også her man finder klodens sidste (og næsten uddøde) asiatiske flodskildpadder.

Cardemom og Tatai – hvor skal man bo?

På en rejse til Tatai og Koh Kong-provinsen er det oplagt at bo på en lodge med pontoner og luksuriøse telte på floden. Pontonerne forbindes med flodbredden med en lille gangbro. Du kan også vælge at bo et par dage i en camp dybt inde i regnskoven i Botum Sakor Nationalpark, som ligger omkring 60 kilometer syd for Tatai-broen. Her bor du i en lille lysning i telt lige ved floden med udsigt til den tropiske skov. Se vores udvalgte lodges her

Tatai – hvad skal man opleve? 

Floden bugter sig gennem bakkerne i Cardemom Bjergene, der nogle steder rejser sig over floden som et frodigt, grønt tæppe, og helt naturligt begynder dine øjne at søge efter tegn på dyreliv, mens din båd glider forbi, dygtigt styret af bådfolk, der bor i området. Den primære bevoksning langs Tatai-floden er palmer og bambus, og området nær Tatai-broen er hjemsted for en lille klynge af resorts, omkring 18 kilometer fra Koh Kong City. 
Når du besøger vandfaldene eller vandrer gennem skoven til fods, bør du bruge passende sko og lange sokker for at gøre det sværere for de små igler at snige sig op på dig. Du kan også vælge at leje din egen båd for at besøge vandfaldet, der ligger 20 minutter væk fra broen eller endnu bedre, at booke en tur med en af opratørerne i Koh Kong by.

Skal vi hjælpe dig?

Ønsker du at besøge Cardemom-bjergene og floden Tatai på din næste oplevelsesrejse, kan du lade dig inspirere af vores rejseforslag til Koh Kong-provinsen eller sende en rejseforespørgsel. Så vil en af vores dygtige rejsekonsulenter hjælpe dig med at skræddersy din rejse helt efter dine ønsker og behov. 

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Vil du til Cardamom Bjergene og floden Tatai?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.