Det bedste af Burma

Burma - Yangon, Loikaw, Inle-søen, Mandalay, Bagan

 • Loikaws stammefolk og uberørte landsbyer
 • Bagan-slettens tusinder af templer
 • Inle-søens flydende haver
 • Shwedagon pagoden og unik cykeltur i Yangon
 • Flodsejladser og livet langs flodbredden

En unik rundrejse med oplevelser væk fra turiststrømmen og hvor I vil opleve landets fortid og nutid, tage på flere flodsejladser, besøge små bjerglandsbyer, se gyldne templer og gamle pagoder, gå på marked og ellers bare nyder stemningen i dette enestående land.

Denne Burma-rundrejse indeholder landets klassiske seværdigheder – og lidt til. 

De kendte steder tæller bl.a. Inle-søen hvor fotomotiverne nærmest i kø for at blive foreviget, Mandalay med bl.a. verdens længste træbro, og som vel nærmest er blevet udødeliggjort i Four Jacks sangen ”fra Rangoon til Mandalay”, Bagan-sletten med de mange tusinde pagoder og den spektakulære og guldbelagte Shwedagon pagode i landets tidligere hovedstad, Yangon. Men også det uspolerede område omkring Loikaw er på programmet. Her møder I bl.a. langhals-folket og får et unik indblik i deres hverdag og traditioner.


Læs mere

Rejseoverblik

 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Burma

Yangon, Loikaw, Inle-søen, Mandalay, Bagan

11 nætter / 14 dage

fra kr. 18.500

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

- 11 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: Burma,

 • Yangon – Summit Park View eller Rose Garden
 • Loikaw – Hotel Loikaw eller lign.
 • Inle-søen – Serenity Inle Resort eller lign.
 • Mandalay – Shwe Pyi Thar Hotel eller Eastern Palace Hotel
 • Bagan – Myanmar Treasure Hotel eller Umbra Hotel

Ønsker I at opgradere til nedenstående hoteller er det muligt mod et tillæg på ca. kr. 1.500-2.000 pr. person.


 • Yangon – Melia Hotel eller lign.
 • Loikaw – Kayah Resort eller lign.
 • Inle-søen – Pristine Lotus Spa Resort eller lign.
 • Mandalay – Mandalay Hill Resort eller lign.
 • Bagan – Tharabar Gate Hotel eller lign.
 
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
København - Yangon
Dag 2
Yangon
Dag 3
Loikaw
Dag 4
Loikaw
Dag 5
Inle-søen
Dag 6
Inle-søen
Dag 7
Mandalay
Dag 8
Mandalay
Dag 9
Bagan
Dag 10 - 11
Bagan
Dag 12
Yangon
Dag 13 - 14
Yangon - København

Dag 1 - 2

København - Yangon

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Københavns Lufthavn med kurs mod Yangon i Burma. Mellemlanding og flyskifte undervejs.


Læs mere

Dag 2

Yangon

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Burma og besøg i Shwedagon pagoden

Efter indrejseformaliteterne møder I vores lokale repræsentant som vil køre jer til hotellet. 

Hen på eftermiddagen skal I opleve et af verdens mest spektakulære monumenter, Shwedagon Pagoden. Dens gyldne stupa er Burmas ”hjerte”. Pagoden menes at være 2.500 år gammel, og den centrale stupa er omgivet af snesevis af kringlede, dekorerede bygninger og statuer. Selv om her ofte er mange mennesker, er der stadig en betagende stemning af ro ved pagoden, og her er de allerbedste muligheder for at opleve buddhister bede og ofre alt fra blomster og kogte ris til vand. 


Læs mere

Dag 3

Loikaw

Bjerglandsbyer og besøg hos langhals-folket (M)

Denne morgen flyver I til Loikaw, som er en af Burmas overset perler. Her er man på alle måder langt væk fra alting, for det tager mere end 17 timer at køre hertil fra Yangon, og der er kun få fly hertil om ugen.

I denne uberørte del at landet skal I opleve det smukke bjerglandskab hvor mange af landet etniske stammefolk bor. I dag besøger I bl.a. landsbyen Pan Pae hvor de mest kendte og bemærkelsesværdige er padaung-folket, eller langhals-folket, hvor kvinderne bærer tunge ringe omring halsen for at gøre den længere.  

Efter landsbybesøget kører I tilbage mod hoteller i Loikaw.


Læs mere

Dag 4

Loikaw

Morgenmarked, smukke naturscenerier og landsbybesøg (M)

Dagen begynder med et besøg på det lokale marked hvor der primært sælges fødevarer. Herefter fortsætter turen ud i det bjergrige burmesiske landskab til nogle af områdets øvrige landsbyer, som sjældent får besøg af udenlandske turister.

Efter en skøn dag hvor I kommer helt tæt på lokalbefolkningen og deres hverdag kører I retur til Loikaw hvor dagen sluttes af med et besøg ved Taung Kwe-pagoden, beliggende på toppen af to klipper. Fra toppen er der er smuk udsigt over byen og landskabet.


Læs mere

Dag 5

Inle-søen

Flodsejlads, livet langs flodbredden og Inle-søen (M)

Efter morgenmad på hotellet sættes kursen mod et af turens helt store højdepunkter, Inle-søen, som er beliggende i 1000 meters højde i den sydvestlige ende af Shan staten syd for byen Taunggyi.

Alene turen dertil er en oplevelse i sig selv. Først kører I en times tid til Phekhone hvorfra I sejler med nogle mindre både med plads til 5-6 personer i hver. Først krydses Phekhone-søen inden I sejler ind i de smalle kanaler hvor lokallivet langs vandvejen kommer helt tæt på. Sejlturen til Inle-søen tager ca. 4-5 timer inkl. frokoststop. 

På første del af dagens sejlads og om aftenen kan det godt være lidt køligt på Inle, så husk en varm trøje eller fleece.


Læs mere

Dag 6

Inle-søen

Sejltur på Inle-søen, pælehuse, flydende haver, markeder og templer (M)

Den langstrakte og lavvandede Inle-sø er bl.a. kendt for sine smukke omgivelser og for at være hjem for Intha folket, der lever af at fiske og dyrke grøntsager og blomster på deres flydende haver. Landsbyerne på Inle-søen er bygget på pæle, og al transport foregår med båd, hvad enten det er til skole, på besøg hos naboer og familie, til og fra arbejde, tempelbesøg, eller når turen går til markedet for at handle og sælge. Alt sammen noget I kommer til at opleve på dagens udflugt på søen og langs bredden.


Læs mere

Dag 7

Mandalay

Flytransport til Mandalay og oplevelser på egen hånd (M)

I forlader de idylliske omgivelser til fordel for Mandalay. Fra lufthavnen kører I til hotellet og efter check in er resten af dagen til eventyr og oplevelser på egen hånd. Er vejret med jer, kan I evt. tage til Mandalay Hill, sidst på eftermiddagen, for at nyde den smukke solnedgang over det burmesiske landskab.


Læs mere

Dag 8

Mandalay

Udflugt til teaktræsbroen U-Bein og landets største munkekloster (M)

I dag går turen til den gamle kongeby Amarapura – ”den udødelige by”, der i dag nærmest er en forstad til Mandalay. Gennem generationer har mange familier i området omkring Amarapura specialiseret sig i lokalt kunsthåndværk som f.eks. silkevævning og produktion af bladguld. 

Det er også i Amarapura, I ser den gamle teaktræsbro U-Bein, som blev opført i 1782. Den 1,2 km lange bro er verdens længste træbro bygget af træ fra det gamle kongepalads i Amarapura.
Inden der returneres til Mandalay ser I også Mahagandayon-klosteret, som er en af Burmas største buddhistiske læreanstalter med flere hundrede bordeauxklædte buddhistmunke.


Læs mere

Dag 9

Bagan

Sejltur på Irrawaddy-floden fra Mandalay til Bagan (M)

I dag venter endnu en af turens helt store oplevelser, når I begiver jer ud på en fantastisk heldagstur ad Irrawaddy-floden til Bagan slettens mange pagoder.

Mens I langsomt bevæger jer op ad floden, oplever I livet på landet, som det udspiller sig i de små maleriske landsbyer, I passerer. Mændene arbejder i markerne, kvinderne vasker tøj ved flodbredden, og børnene leger og får sig en svalende dukkert. Ude på floden oplever I lokale fiskere i deres små både og flodpramme, der transporterer varer til næste bestemmelsessted. Ikke meget har ændret sig i gennem tiden, hvor de fleste stort set lever som på deres bedste- og oldeforældres tid. 

Frokosten nyder vi om bord på båden. Den er enkel men god og består enten af stegte nudler eller stegte ris. Derudover vil der være mulighed for at købe både varme og kolde drikkevarer på hele sejlturen. Indendørs er der aircondition, og på dækket er der et begrænset antal solsenge. 

Sejlturen tager ca. 9-11 timer, og efter en oplevelsesrig dag ankommer I til Bagan sidst på eftermiddagen, og når I atter har fast grund under fødderne, kører I til vores hotel.

Bagan sletten er et 42 km2 område med mere end 3000 historiske templer som stadig står næsten uberørt ved bredden af den mægtige Irrawaddy-flod. Byen blev opført for ca. 1000 år siden og var den første hovedstad for Bamar folket, som udvandrede fra det østlige Tibet. Det er også fra dette folk landet fik sit navn Burma. Bagan var Burmas politiske og religiøse centrum, indtil de mongolske horder kom i 1287 under ledelse af Kublai Khan, Djengis Khans barnebarn og senere kejser over hele Kina.


Læs mere

Dag 10 - 11

Bagan

Eventyr på egen hånd med mulighed for cykeltur (M)

Fra Inle-søen begiver I jer til Bagan sletten. Det er et 42 km2 område med mere end 3000 historiske templer som stadig står næsten uberørt ved bredden af den mægtige Irrawaddy-flod. Byen blev opført for ca. 1000 år siden og var den første hovedstad for Bamar folket, som udvandrede fra det østlige Tibet. Det er også fra dette folk landet fik sit navn Burma. 

Bagan var Burmas politiske og religiøse centrum, indtil de mongolske horder kom i 1287 under ledelse af Kublai Khan, Djengis Khans barnebarn og senere kejser over hele Kina.

Efter check in på hoteller er dagene i Bagan til eventyr og oplevelser på egen hånd. Nogle vil måske bruge dagene på at leje en cykel og udforske de mange tusinde templer og pagoder mens andre hellere vil gå på det lokale marked, besøge en af området små landsbyer eller tage på en lidt længere udflugt. Måske I har lyst til lidt af det hele.


Dag 11 Bagan

Tid på egen hånd – evt. marked, pagoder, varmluftsballon og udflugt til Mt Popa

Hvis vinden tillader det, er der tidligt denne morgen en enestående mulighed for at tilkøbe en tur i varmluftsballon. Det verdensberømte, arkæologiske område i Bagan er kendt for sine fantastiske solopgange, så der er en god chance for at få en fantastisk udsigt over det gamle kongedømme og enorme tempelområde. 

I kan også starte dagen med et besøg på det lokale marked. Her venter altid en spændende oplevelse og det er en god måde at komme helt tæt på de lokales hverdag. Bagefter kan I måske tage en cykeltaxi til den imponerende Shwezigon Pagode og fortsætte til en lokal landsby. Her kan I gå en tur igennem de støvede gader, og I vil få mulighed for at se, hvordan landsbybeboerne bor og høre om deres dagligdag på landet. 

Ønsker I en lidt længere udflugt er der mulighed for at tage en tur til Mt. Popa, som siges at være det hellige hjem for Nats (buddhistiske ånder). På toppen af den stejle klippe ligger et malerisk kompleks af klostre, pagoder og helligdomme. Vejen til disse går ad en stejl, snoet trappe – en anstrengende tur, som dog belønnes med en flot udsigt over det omkringliggende flade område, som siges at være Burmas ”risskål”.


Læs mere

Dag 12

Yangon

Flytransport til Yangon og unik cykeltur (M)

Efter ankomst til Yangon skal I ud på en unik cykeltur på en af Yangon-flodens små øer. 

Alene det at komme til Burma er som en rejse tilbage i tiden, men på denne unikke cykeltur er det som at komme til en anden verden, og om muligt, længere tilbage i tiden. Selv om Yangon i dag er en moderne metropol er øerne stort set bilfri i de små landsbyer, her er små templer gemt i den grønne bambusskov, rismarker med arbejdende vandbøfler og små butikker. Cykelturen er i et fladt terræn og byder på nogle unikke oplevelser hos lokalbefolkningen.

Efter check in på hotellet er resten af dagen til oplevelser på egen hånd. Få evt. et gensyn med den gyldne Shwedagon pagode, tag på marked og nyd en skøn middag på en af byens restauranter.


Læs mere

Dag 13 - 14

Yangon - København

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen (M)

Fra Yangon sættes kursen mod Danmark med mellemlanding og flyskifte undervejs, eller mod næste destination. Forlæng evt. rejsen med nogle dage ved Ngapali stranden eller i Thailand. 

Dag 14 København

Ankomst til Danmark


Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Burma

  Tidszone
  Tidsforskellen mellem Danmark og Burma er plus 5,5 timer. Ved dansk sommertid er forskellen plus 4,5 timer.

  Vaccinationer
  Vaccinationer mod stivkrampe og hepatitis A anbefales. Forhør dig hos din egen læge eller hos ´Rejseklinikken.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Der kræves visum til Burma, og man skal være i besiddelse af et pas, der har mindst 6 måneders gyldighed ved afrejse fra Burma. Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse om de aktuelle visumregler for Myanmar/Burma.

  Særlige forhold
  Danske mobiletelefoner virker i visse områder af Burma. Internettet er meget langsomt og stærkt begrænset af regimet, der også overvåger mailkorrespondance mv. 
  Det anbefales at købe vand på flasker i Burma. 
  Der bruges 230 volt, og stikkene kan variere, så medbring en adapter. 
  På grund af de forskellige klimazoner skal man både medbringe lunt tøj og sommertøj.

 • Under din rejse i Burma

  Drikkepenge
  Det er normalt at give et mindre beløb i drikkepenge ved taxikørsel, efter rengøring på hotelværelset og lign. På restauranter er drikkepenge ofte inkluderet i regningen, men det er god kutyme at lægge 5-10% oveni, hvis I har været tilfredse.

  Valuta
  Burmas møntfod er kyat (MMK). Du kan se den aktuelle kurs her.
  Valutaomregner

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Peter

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.