Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter på Borneo

Nedenfor kan du se vores foretrukne udflugter på Borneo.

Kontakt os for yderligere information om udflugterne og lad os hjælpe dig med at skræddersy din drømmerejse til Borneo.
Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Sarawak

Bako National Park | Sarawak

Bako National park er den ældste men mindste Nationalpark i Sarawak.

Denne lille halvø ligger 1 ½ time med bil og langbåd fra Kuching og er hjemsted for syv forskellige regnskovs-økosystemer, hvilket giver en usædvanlig diversitet i dyre- og planteliv. 
Bakos mest kendte beboere er de bizarre næseaber som udelukkende lever på Borneo samt de sølvgrå langurer, langhalede makakaber, vildsvin, flyvende egern samt kæmpeøgler og hundredvis af forskellige arter af fugle.

Her er et fascinerende planteliv, herunder mangroveskoven, kvælerfigen, insektædende kande-planter og symbiotiske myreplanter. Unikke geologiske særpræg præger kystlinjen og de berømte klippeformationer er nogle af dem, mens veloptegnede stier leder til ujævne junglebeklædte bjergtoppe og isolerede strande. 

OBS! Vi anbefaler ikke denne tur i perioden december tom. februar pga. den ofte stærke strøm i havet.

Bemærk: Transport, evt. entréer, engelsktalende guide/chauffør og en enkel frokost er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster).

Turkode: SWEXNP

 

Varighed: 8 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00

Voksen fra kr. 636
Barn fra kr. 342

Kuching byrundtur | Sarawak

Byrundtur som giver dig en god introduktion til Kuching der byder på en kombination af velbevarede britiske kolonibygninger og elegant moderne arkitektur.

Kuching betyder ”kat” så turen går naturligvis forbi katte-monumentet og videre til det farvestrålende kinesiske tempel Tua Pek Kong, Sarawaks berømte museum og byens centrum. Videre forbi moskeen med de gyldne kupler til den gamle bydel hvor der bl.a. handles med krydderier og tekstiler fra de gamle butikker, som ligger side om side i de smalle gader. I området er der flere historiske bygninger og monumenter bygget under Brooke-dynastiet, som grundlage og styrede kongeriget Sarawak fra 1841 til 1946. Bl.a. Charles Brooke Monumentet, den gamle retsbygning og posthuset. Fra havnefronten kan du se Astana – den Hvide Rajas Charles Brookes tidligere hjem.

Bemærk: Transport, evt. entréer og engelsktalende guide/chauffør er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). 

Turkode: SWEXCT

 

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00

Voksen fra kr. 201
Barn fra kr. 124

Sejltur i mangroveskoven og besøg i fiskerlandsby | Sarawak

På denne sejltur udforskes det store mangroveskovsområde ved Santubong og Salak flodernes udmunding i Det Sydkinesiske Hav. En tur hvor du får et godt indsigt i mangrovesumpens komplekse økosystem, som er en vigtig yngleplads for mange at flodens dyr og hjem for et rigt fugleliv, aber og krybdyr. Dagens udflugt byder også på et besøg i en lille malaysisk fiskerlandsby dybt inden i mangroveskoven.

Bemærk: Transport og engelsktalende guide/chauffør er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). 

Turkode: SWEXSC

 

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00

Voksen fra kr. 356
Barn fra kr. 204

Semonggok Wildlife Rehabilitation Centre | Sarawak

Dette sted er fantastisk til at opleve de halvvilde orangutanger, som er blevet reddet fra fangenskab og trænet til at overleve i skovreservatets omgivelser.

De genoptrænede dyr kan frit strejfe rundt i regnskoven og kommer ofte hen til centeret, når det er fodringstid. Takket være det succesfulde yngle-program i Semonggok er der gode muligheder for at opleve en af de mest hjertevarmende syn på Borneo – en orangutangmor med sin lille baby. Centret ligger 30 min. kørsel fra Sarawaks hovedstad, Kuching, midt i den frodige regnskov, og yderligere 20 min. til fods. Der ligger også et botanisk forskningscenter og på afmærkede stier kan du frit vandre rundt og få indblik i junglens unikke flora. Du kan også vælge at tage et par korte jungleture og vandreture, hvis du ønsker det. 

OBS! Da orangutangerne i Semonggok er halvvilde, kan det ikke garanteres, at du ser dem. 

Bemærk: Transport, entré og engelsktalende guide/chauffør er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). 

Turkode: SWEXWR

 

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt kl. 8.00

Voksen fra kr. 224
Barn fra kr. 136

Satubong-flodens vilde dyreliv | Sarawak

Denne tur tager dig rundt om floderne på Santubong-halvøen, og giver dig chancen for at se nogle af Sarawaks fascinerende dyreliv. Hold bl.a. udkig efter de lyserøde Irrawaddy delfiner, som holder til her og det mangfoldige fugleliv med bl.a. ørne, traner, isfugle osv. I de sene eftermiddagstimer skal der holdes udkig efter den sjældne næseabe. Små grupper ses ofte i træerne ved vandkanten. Som skumringen melder sin ankomst, søges der er efter krokodiller på mudderbankerne og længere oppe ad floden ses ildfluerne der lyser op på nattehimlen.

OBS! Der er ingen garanti for hvilke dyr der ses på turen. Sejlturen gennemføres ikke hvis det regner.

Bemærk: Transport og engelsktalende guide/chauffør er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). 

Turkode: SWEXWC

 

Varighed: 3,5 timer
Afgang: Dagligt kl. 16.00

Voksen fra kr. 392
Barn fra kr. 221

Sarawak kulturlandsby | Sarawak

Lige nord for Kuching finder du den prisvindende Sarawak kulturlandsby – også kendt som “det levende museum”. Landsbyen viser et billede af de syv største etniske befolkningsgrupper i Sarawak – Iban, Bidayuh, Penan, Orang Ulu, Melanau, Malay og kinesere, som alle har hver deres kultur, farvestrålende klædedragter og byggestil. Du kan besøge hver enkelt befolkningsgruppes huse og lære om deres kultur og historie. Derudover er der mulighed for at deltage i diverse frivillige aktiviteter. Besøget sluttes af med en kulturel teater- og danseforestilling hvor de forskellige befolkningsgrupper skildre deres historie, myter og kultur.

Bemærk: Transport, entré og engelsktalende guide/chauffør er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). 

Turkode: SWEXCV

 

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00

Voksen fra kr. 278
Barn fra kr. 164

Sabah

Kota Kinabalu byrundtur | Sabah

Denne tur bringer dig til provinshovedstadens mest interessante seværdigheder. Herunder Atkinson Clock som stammer fra 1903. Videre til Signal Hill – byens højeste punkt hvor du har en skøn udsigt til Tunku Abdul Rahman Park-øerne og byens moske. Turen inkluderer også et besøg på Sabah Museum hvor mange artefakter ligger og Sabah Foundation-bygningen og det lokale håndværksmarked hvor der kan købes håndlavede souvenirs.

Bemærk: Transport, entréer og engelsktalende guide/chauffør er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). 

Turkode: SBEXCD

 

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt kl. 09.00 og 14.00

Voksen fra kr. 287
Barn fra kr. 236

Koralrev og junglestier | Sabah

 

 
Brug dagen på sol, strand og hav på koraløen Manukan Island. Turen afgår fra havnen i Kota Kinabalu om morgenen ud til Manukan Island som er den 2. største ø af de fem i Tunku Abdul Rahman Park. Det tager ca. 20 minutter at sejle derud. Her kan du bruge dagen med at slappe af på stranden, snorkle i det krystalklare hav blandt koralrev og regnbuefarvede fisk eller udforske øens junglestier på egen hånd, hvor du kan være heldig, at se aber, kæmpefirben eller næsehornsfugle. Barbecue frokost er inkluderet. Midt på eftermiddagen returneres der til fastlandet.

Bemærk: Transport, lån af mask og snorkel, frokost og engelsktalende lokalguide er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). HUSK! Medbringe håndklæde, badetøj, solcreme og evt. en solhat. 

Turkode:SBEXID

Varighed: 6 timer
Afgang: Dagligt kl. 8.30

Voksen fra kr. 450
Barn fra kr. 355

Landidyl og små landsbyer på to hjul | Sabah

En erfaren cykelguide tager dig med på en skøn cykeltur til nogle af Borneos små landsbyer i landområdet uden for Kota Kinabalu.Den første ca. 1½ times tid foregår med bus, men herefter er det så tid til at få rørt benene lidt. I et roligt og behageligt tempo kører du på opdagelse i de landlige omgivelser. Turen går ad små støvede veje, over broer og floder og langs gummiplantager. Du besøger lokalbefolkningen i en af de små hyggelige landsbyer med træhuse. Frokosten nydes ved bredden af en flod. Her er der også mulighed for at få en svalende dukkert i floden, så husk badetøjet. Det er en ganske let cykeltur ad mindre veje og stier, og alle der kan cykle kan deltage. Tempoet er stille og roligt med mange stop undervejs. 

Cykeldistance: 15 km

Sværhedsgrad: Let, fortrinsvis ad mindre veje og stier.  

Bemærk: Transport, cykelleje, cykelhjelm, frokost og engelsktalende lokalguide er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). 

Turkode: SBEXCW1

 

Varighed: Ca. 6½ time
Afgang: Dagligt kl. 08.00

Spidsen af Borneo og langhuse | Sabah

På turen til spidsen af Borneo er der flere interessante steder at besøge undervejs. Første stop er i landsbyen Matunggang, hvor du får et indblik i processen med at lave en gong og følger, hvordan de forskellige størrelser af gonginstrumenter laver forskellige lyde. Dernæst besøges en honningbi-farmen i landsbyen Gombizou inden der fortsættes til landsbyen Bavangazzo. Her ser du Rungus folkets langhuse og oplever livet i et fællesskab som deres. Det er også muligt at købe souvenirs såsom håndvævede halskæder, armbånd og stof. Efter frokost fortsætter rejsen til ”Tip of Borneo” hvor det Sydkinesiske Hav møder Suluhavet. Hen på eftermiddagen er du tilbage i Kota Kinabalu.

Bemærk: Transport, entréer, frokost og engelsktalende guide/chauffør er inkluderet (gennemføres sammen med andre gæster). 

Turkode: SBEXTK

 

Varighed: Ca. 8 timer
Afgang: Dagligt kl. 07:30

Voksen fra kr. 784
Barn fra kr. 616