Borneos skjulte paradis

Borneo - Sabah
 • Danum Valley og Borneos frodige regnskov
 • Cykeltur til små landsbyer på Borneo
 • Flodsejladser på Kinabatangan-floden
 • Gode junglelodges med unik beliggenhed 
 

Har du altid ønsket at opleve en rigtig jungle; fugtig, varm og levende? Borneos jungler er de perfekte kulisser for eventyrlige oplevelser med deres uigennemtrængelige blade og longboat-ture ind i ’mørkets hjerte’..

På denne rundrejse oplever du det absolut bedste fra et af verdens største regnskovsområder. Dagligt vil du blive mødt af nye oplevelser og indtryk. Måske blver det besøget i den afsidesliggende Danum Valley, hvor den står på vandreture i den tætte regnskov og over hængebroer, som gør størst indtryk. Måske er det når i står ansigt til ansigt med Borneos kære orangutanger. Måske er det sejlturene på Kinabatangan-floden hvor du vil opleve et mangfoldige fugleliv og kigge efter de karakteristiske næseaber og sky pygmæelefanter, eller cykelturen til nogle af de små landsbyer uden for ”storbyen” Kota Kinabalu.

Junglens dyr er sky af natur, men med guidens gode vejledning kan du lære at se forskel på en vinranke og en slange, mellem en kvist og en vandrende pind og høre forskel på gibbonabens kald og hornfuglens skrig.

Tag på et ultimativt regnskovseventyr i Borneo og få oplevelser for livet. 

Forlæng evt. rejsen med nogle dage på Gaya Island eller strandende nord for Kota Kinabalu.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Borneo

Sabah

12 dage

fra kr. 26.650

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Sabah

Rejser til Sabah

Eventyret begynder, så snart du ankommer til Sabah. Få andre steder i verden oplever du et så varieret og tilgængeligt dyreliv.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Sabah - 9 nætter

Hoteller og lodges på rundrejsen

Hoteller og lodges på rundrejsen

Beliggenhed: Borneo, Sabah

Undervejs på rundrejsen bor du på gode hoteller og regnskovslodges med en unik beliggenhed.

 • Kota Kinabalu – Grandis Hotel (Superior room)
 • Sandakan – My Nature Resort (Standard room)
 • Abai/Kinabatangan-floden – Abai Jungle Lodge (Standard room)
 • Sukau/Kinabatangan-floden – Kinabatangan Riverside Lodge (Standard room)
 • Danum Valley – Borneo Rainforest Lodge (Standard room) 
 
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Kota Kinabalu
Dag 2
Kota Kinabalu
Dag 3
Kota Kinabalu
Dag 4
Sandakan
Dag 5
Kinabatangan-floden, Abai
Dag 6
Kinabatangan-floden, Abai
Dag 7
Kinabatangan-floden, Sukau
Dag 8
Danum Valley
Dag 9 - 10
Danum Valley
Dag 11 - 12
Kota Kinabalu - Danmark

Dag 1

Danmark - Kota Kinabalu

Afrejse fra Danmark

Du flyver fra Københavns Lufthavn med kursen mod Borneo. Mellemlanding og flyskifte undervejs. 

 
Læs mere

Dag 2

Kota Kinabalu

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Borneo og transport til hotellet

Hen på formiddagen ankommer du til Kota Kinabalu som er hovedstad i Sabah, en af Malaysias 13 delstater. Provinsen ligger på nordvestkysten af øen Borneo ud mod Det Sydkinesiske Hav og Tunku Abdul Rahman National Park på den ene side, og med det 4.095 meter høje Mount Kinabalu på den anden side. 

KK, som Kota Kinabalu kaldes, har et broget folkeliv med markeder med alt fra træskærerarbejder til fødevarer, hvor man kan vælge og vrage mellem lokale specialiteter. Desuden findes et stort antal restauranter, barer og markeder for enhver smag og pengepung.

Efter indrejseformaliteterne møder du vores lokale repræsentant som kører dig til hotellet. Herefter er resten af dagen til afslapning og tid på egen hånd. Om aftenen kan det anbefales at tage en lille spadseretur til havnefronten, hvor der ligger flere hyggelige restauranter samt et fiske- og frugtmarked, som også er et besøg værd. 

 
Læs mere

Dag 3

Kota Kinabalu

Cykeltur og hverdagsliv i Borneos landområder (M, F)

Efter en god nats søvn og morgenmad bliver du hentet på hotellet. 

Den første ca. 1½ times tid foregår med bus, men herefter er det så tid til at få rørt benene lidt. Du får udleveret cykler og cykelhjelme, og i et roligt og behageligt tempo kører du så ellers på opdagelse i de landlige omgivelser. 

Turen går ad små støvede veje, over broer og floder og langs gummiplantager. Du besøger lokalbefolkningen i en af de små hyggelige landsbyer med træhuse. Her nyder du en kop kaffe og lokale specialiteter, hører om livet på landet, ser hvordan de bor, og hvordan de tapper gummi fra træerne. 

Cykelturen fortsætter lidt endnu og ender ved en flod, hvor du spiser frokost. Her er der også mulighed for at få en svalende dukkert i floden, så husk badetøjet. 

Det er en ganske let cykeltur på 15 kilometer ad mindre veje og stier, og alle der kan cykle kan deltage. Tempoet er stille og roligt med mange stop undervejs. 

Efter frokost kører bussen dig tilbage til hotellet, hvortil du ankommer midt på eftermiddagen.

 
Læs mere

Dag 4

Sandakan

Borneos orangutanger og solbjørne (M, F, A)

Tidlig morgen bliver du hentet på hotellet og kørt i lufthavnen. Herfra flyves der til Sandakan hvor vores lokale repræsentant vil sørge for transport til hotellet. 

Undervejs besøger du Sepilok Orangutang Rehabiliteringscenter der er verdens største oplærings- og udsætningssted for forældreløse orangutanger. Orangutanger lever kun på den indonesiske ø Sumatra og her på Borneo, og ingen ved helt præcist hvor mange, der er tilbage i den fri natur, men seneste skøn var omkring 50.000.

Under besøget ser du en film om arbejdet med at bevare orangutangerne, og du får mulighed for at komme tæt på de små rødhårede charmetrolde i deres naturlige miljø.

Senere fortsætter du til Borneo Sun Bear Conservation Centre, hvor du skal høre og se hvordan dette center hjælper og beskytter verdens mindste bjørneart som lever på Borneo.

Hen på eftermiddagen er der check in på lodgen som er omkranset tropisk regnskov.

 
Læs mere

Dag 5

Kinabatangan-floden, Abai

Regnskovsoplevelser ad Sabah’s længste flod (M, F, A)

Efter morgenmad på hotellet går du ombord på den båd, som skal sejle dig op ad Sabah’s længste flod – Kinabagangan. En sejltur på lidt over en time hvor du har gode muligheder for at spotte dyr og fugle langs flodbredden.

Sidst på formiddagen ankommer du til Abai Jungle Lodge der er beliggende ud til floden. Her skal du bo de næste to nætter. 

Efter check in og frokost er resten af dagen til oplevelser på og omkring lodgen. Sæt dig evt. til rette på en af lodgens udkigsplatforme og se om du kan spotte nogle af områdets fugle, aber og øvrige dyreliv.

Sidst på eftermiddagen står den på flodsejlads på udkig efter regnskovens vilde dyr. Og når mørket falder på ser du de tusinder af ildfluer der danser og lyser floden op.

 
Læs mere

Dag 6

Kinabatangan-floden, Abai

Regnskovsoplevelser ved Pitas Lake og ”plant-et-træ” projekt (M, F, A)

Du vågner ved gibbonabernes og næsehornsfuglenes kalden og allerede fra den tidlige morgenstund, hvor tågen stadig ligger over floden og regnskoven, kan du tage med på en sejltur op ad floden til den unikke Pitas Lake – et naturskønt område, som er perfekt til at studere fugle.

Tilbage på lodgen er der morgenmad hvorefter du har mulighed for at deltage i lodgen træplantningsprojekt sammen med de lokale.

Frokosten spiser du på lodgen, og herefter er der tid til at du kan slappe af og nyde de smukke omgivelser ind til eftermiddagens planlagte flodsejlads hvor den står på flere regnskovsoplevelser langs floden. 

Regnskovene omkring floden er et af naturens skatkamre, som rummer mindst 290 fuglearter og 60 arter af pattedyr, bl.a. vigtige bestande af asiatisk pygmæelefant, næseabe og orangutang. Så måske du er heldig at se en flok pygmæelefanter slukke tørsten i floden.

 
Læs mere

Dag 7

Kinabatangan-floden, Sukau

Vildtvandring og oplevelser ad små bifloder (M, F, A)

Denne formiddag er der mulighed for at tage med på en lille vildtvandring omkring lodgen.

Efter frokost er der check ud og afgang til næste Kinabatangan Riverside Lodge, som ligger længere oppe ad floden. Lodgen er smukt beliggende ned til floden og efter check in er der tid til at nyde de smukke omgivelser. Her overnatter du en enkelt nat. 

Sent på eftermiddagen skal du på endnu en sejltur på floden. Denne gang venter der dig dog en helt speciel oplevelse hvor du kommer ud på en af de mindre bifloder. At sidder her, i den åbne båd midt i den kulsorte regnskov og lytte til regnskovens mange fremmede lyde, mens naturguide søger dyr i spotlysets skær, er en stor oplevelse. Måske du er heldige at spotte den særprægede næseabe, mens den falder til ro i trætoppene langs floden.

 
Læs mere

Dag 8

Danum Valley

Gennem Borneos landområder og plantager til Danum Valley (M, F, A)

Efter morgenmad på lodgen sættes kursen mod den afsidesliggende Danum Valley hvor flere oplevelser venter. Det er en køretur på ca. 4-5 timer uden stop. Der gøres naturligvis stop undervejs på turen gennem nogle af Borneos små landsbyer og frodige landskab. 

I Danum Valley indkvarteres du på Borneo Rainforest Lodge, der er smukt beliggende dybt inden i regnskoven og ned til en lille flod. 

Om aftenen er der middag på lodgen efterfulgt af et diasshow og foredrag om junglen og dens mange dyr. Er vejret til det får du desuden mulighed for at komme på ”nattevandring” og aftentur med jeep, hvor du måske er heldige at spotte nogle af de nataktive dyr. 

 
Læs mere

Dag 9 - 10

Danum Valley

Hængebroer, vandreture og dyreliv i ”det rigtige Borneo” (M, F, A)

I det tidlige morgengry vågner du til regnskovens mange lyde – og med cikadernes sang, fuglenes kvideren og gibbonabernes kald fra den tætte regnskov, som ligger smukt indhyllet i morgendisen, kan det næsten ikke blive bedre. 

De næste par dage skal du på eventyr i Danum Valley, der er en af de mindre kendte og besøgte nationalparker på Borneo, men dette gør den absolut ikke mindre interessant. Tværtimod. Mange vil sige, at dette er ”det rigtige Borneo”. Nationalparken er hjemsted for mere end 275 fuglearter, pattedyr som det sjældne Sumatra næsehorn, pygmæelefanter, makak¬aber, gibbonaber, orangutanger, vildsvin, frøer og en mængde insekter. 

I dag og i morgen er der mulighed for at komme på forskellige vandreture med naturguiden hvor du bl.a. kan nyde synet fra hængebroerne i trætoppene, hvorfra du har en storslået udsigt over den tætte regnskov som også byder på vandfald, begravelsespladser i klipperne og små vandhuller hvor det er muligt at få en forfriskende dukkert. 

Eller måske du har lyst til at ”bestige” Coffin Hill hvorfra der ligeledes er en fantastisk udsigt over floden, lodgen og tågeskoven. Vandreturene er frivillige og tilpasses deltagernes ønsker. Afhængig af vandstanden i floden, er det også muligt at få en ”sejltur” på store gummibæk ned ad floden.

 
Læs mere

Dag 11 - 12

Kota Kinabalu - Danmark

Flytransport til Kota Kinabalu hjemrejse eller strandferie (M, F)

Det er tid til at skulle forlade de smukke omgivelser, så efter frokost kører du til Lahad Datu. En tur gennem regnskoven på ca. to timer. Herfra flyver du direkte til Kota Kinabalu hvorfra hjemrejsen kan fortsætte, eller du kan forlænge eventyret med nogle dage på strandende nord for byen eller på tropeøen Gaya Island ud for Borneos kyst. 

Dag 16 Ankomst til Danmark

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser