Borneo - Det ultimative regnskovseventyr

Malaysia - Sabah

 • Danum Valleys uberørte skønhed
 • Borneos orangutanger og næseaber
 • Havskildpadderne på Turtle Island
 • Flodsejlads og dyrelivet langs Kinabatangan-floden
 • Cykeltur til små landsbyer på Borneo

Rundrejse til ”Landet under Skyerne” som inkluderer den afsidesliggende Danum Valley, sejlture på Kinabatangan-floden, havskildpadder på Turtle Island, storbyliv og landsbyliv, vandreture i regnskoven, cykeltur på landet, orangutanger, næseaber samt Borneos flora og fauna

Denne rejse indeholder det absolut bedste af Sabah – som også kaldes ”Landet under Skyerne” – med mange og varierede indtryk i et af verdens største regnskovsområder. 

Højdepunkterne står nærmest i kø, for dagligt vil I blive mødt at nye oplevelser og indtryk. Måske er det besøget i den afsidesliggende Danum Valley, hvor den står på vandreture i den tætte regnskov og over hængebroer, så I ser det hele lidt fra oven, som gør størst indtryk. Måske er det når i står ansigt til ansigt med Borneos kære orangutanger, eller når I oplever havskildpadderne komme op på stranden på Turtle Island for at lægge æg. Måske er det sejlturene på Kinabatangan-floden hvor I vil opleve et mangfoldige fugleliv og kigge efter de karakteristiske næseaber og sky pygmæelefanter, eller cykelturen til nogle af de små landsbyer uden for ”storbyen” Kota Kinabalu.  

Alt i alt et ultimativt regnskovseventyr med unikke oplevelser for livet. 

Forlæng evt. rejsen med nogle dage på Gaya Island eller strandende nord for Kota Kinabalu.


Læs mere

Rejseoverblik

 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP

Malaysia

Sabah

9 nætter / 12 dage

fra kr. 23.230

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Sabah

Rejser til Sabah

Eventyret begynder, så snart du ankommer til Sabah. Få andre steder i verden oplever du et så varieret og tilgængeligt dyreliv.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Sabah - 9 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: , Sabah

Undervejs på det ultimative regnskovseventyr bor I på gode hoteller og lodges, og på Turtle Island i simple hytter hvor omgivelserne og oplevelsen klart opvejer den manglende komfort.

 • Kota Kinabalu – Promenade Hotel (Superior room)
 • Turtle Island – Selingan Chalet (Standard room)
 • Kinabatangan-floden – Kinabatangan Riverside Lodge (Standard room)
 • Danum Valley – Borneo Rainforest Lodge (Standard room) 

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
København - Kota Kinabalu, Borneo
Dag 2
Kota Kinabalu
Dag 3
Kota Kinabalu
Dag 4
Turtle Island
Dag 5
Kinabatangan-floden, Sukau
Dag 6
Kinabatangan-floden, Sukau
Dag 7
Danum Valley
Dag 8 - 9
Danum Valley
Dag 10
Kota Kinabalu
Dag 11 - 12
Kota Kinabalu - København

Dag 1 - 2

København - Kota Kinabalu, Borneo

Afrejse fra Danmark

I flyver fra Københavns Lufthavn med kursen mod Borneo. Mellemlanding og flyskifte undervejs. 


Læs mere

Dag 2

Kota Kinabalu

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Borneo og transport til hotellet

Hen på formiddagen ankommer I til Kota Kinabalu som er hovedstad i Sabah, en af Malaysias 13 delstater. Provinsen ligger på nordvestkysten af øen Borneo ud mod Det Sydkinesiske Hav og Tunku Abdul Rahman National Park på den ene side, og med det 4.095 meter høje Mount Kinabalu på den anden side. Selve byen har et myldrende folkeliv og en venlig befolkning af kinesisk, indisk, filippinsk, indonesisk og malaysisk oprindelse. Dertil kommer ca. 30 andre stammer, der lever rundt om i provinsen. 

KK, som Kota Kinabalu kaldes, har et broget folkeliv med markeder med alt fra træskærerarbejder til fødevarer, hvor man kan vælge og vrage mellem lokale specialiteter. Desuden findes et stort antal restauranter, barer og markeder for enhver smag og pengepung.

Efter indrejseformaliteterne møder I vores lokale repræsentant som kører jer til hotellet. Herefter er resten af dagen til afslapning og tid på egen hånd. Om aftenen kan det anbefales at tage en lille spadseretur til havnefronten, hvor der ligger flere hyggelige restauranter samt et fiske- og frugtmarked, som også er et besøg værd. 


Læs mere

Dag 3

Kota Kinabalu

Cykeltur og hverdagsliv i Borneos landområder (M, F)

Efter en god nats søvn og morgenmad bliver I hentet på hotellet. 

Den første ca. 1½ times tid foregår med bus, men herefter er det så tid til at få rørt benene lidt. I får udleveret cykler og cykelhjelme, og i et roligt og behageligt tempo kører I så ellers på opdagelse i de landlige omgivelser. 

Turen går ad små støvede veje, over broer og langs gummiplantager. I besøger lokalbefolkningen i en af de små hyggelige landsbyer med træhuse. Her nyder I en kop kaffe og lokale specialiteter, hører om livet på landet, ser hvordan de bor, og hvordan de tapper gummi fra træerne. 

Cykelturen fortsætter lidt endnu og ender ved en flod, hvor I spiser frokost. Her er der også mulighed for at få en svalende dukkert i floden, så husk badetøjet. 

Det er en ganske let cykeltur på 15 kilometer ad mindre veje og stier, og alle der kan cykle kan deltage. Tempoet er stille og roligt med mange stop undervejs. 

Efter frokost kører bussen jer tilbage til hotellet, hvortil I ankommer midt på eftermiddagen.


Læs mere

Dag 4

Turtle Island

Havskildpadder, snorkling og hvide sandstrande (M, F, A)

Tidligt om morgenen kører I fra hotellet til lufthavnen for at flyve til Sandakan. Herfra er der afgang til Selingan Island eller Turtle Island – Skildpaddeøen, som den også kaldes. En sejltur på ca. en time. Turtle Island ligger 40 km nord for Sandakan ved Sabahs østkyst og er hjemstedet for de grønne havskildpadder, som bygger deres reder og lægger æg her.

Efter frokost på lodgen kan I bruge dagen på at slappe af og nyde den skønne hvide strand eller snorkle i det lune vand og nyde de farvestrålende fisk. Efter aftensmaden venter alle på parkens opsynsmand, som giver besked når skildpadderne er kommet frem for at lægge deres æg. 

Under opholdet lærer I om fredningen af de grønne havskildpadder, oplever indsamlingen af æg fra rede hullerne og ser hvordan de placerer dem i udklækningsanstalter. 

Hytterne er simple og enkelt indrettet. Her er det omgivelserne der er i højsædet, og den manglende komfort opvejes klart af disse og den unikke oplevelsen ved at hjælpe med udsættelsen af de små søde babyskildpadder, som straks kravler mod det åbne hav.


Læs mere

Dag 5

Kinabatangan-floden, Sukau

Borneos orangutanger mangrove og regnskov (M, F, A) 

I sejler tilbage til Sandakan, men Inden I fortsætter op ad Kinabatangan-floden besøger I Sepilok Orangutang Rehabiliteringscenter.

Orangutanger lever kun på den indonesiske ø Sumatra og her på Borneo, og ingen ved helt præcist hvor mange, der er tilbage i den fri natur, men seneste skøn var omkring 50.000.
Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre der er verdens største oplærings- og udsætningssted for forældreløse orangutanger. Inden I begiver jer ud i junglen, ser I en film om arbejdet med orangutangerne, og herefter kan I på tæt hold se, hvordan personalet fodrer de små rødhårede charmetrolde. Orangutangerne, som slet er ikke til at stå for, gør det svært at komme videre, men de næste oplevelser venter.

Regnskovseventyret fortsætter med en sejltur op ad Kinabatangan-floden til lodgen hvor I skal bo de næste to nætter. Undervejs spiser I frokost på Abai Jungle Restaurant inden sejlturen fortsætter til jeres lodge, der er smukt beliggende midt i regnskoven ved bredden af Kinabatangan-floden. 

Regnskovene omkring floden er et af naturens skatkamre, som rummer mindst 290 fuglearter og 60 arter af pattedyr, bl.a. vigtige bestande af asiatisk pygmæelefant, næseabe og orangutang. 

Sent på eftermiddagen er der mulighed for at tage med på en udflugt hvor I sejler ud på en af de mindre bifloder. At sidder her, i den åbne båd midt i den kulsorte regnskov og lytte til regnskovens mange fremmede lyde, mens naturguide søger dyr i spotlysets skær, er en stor oplevelse.


Læs mere

Dag 6

Kinabatangan-floden, Sukau

Regnskovsoplevelser langs floden (M, F, A)

I vågner ved gibbonabernes og næsehornsfuglenes kalden og allerede fra den tidlige morgenstund er der mulighed for enten af tage på en junglevandring eller sejltur op ad Kinabatangan-floden til Oxbow Lake – et naturskønt område, som er perfekt til at studere fugle.

Frokosten spiser I på lodgen, og herefter er der tid til at I kan slappe af og nyde de smukke omgivelser ind til eftermiddagens planlagte flodsejlads hvor den står på flere regnskovsoplevelser langs floden. Måske I er heldige at se en flok pygmæelefanter slukke tørsten i floden.


Læs mere

Dag 7

Danum Valley

Gennem Borneos landområder og plantager til Danum Valley (M, F, A)

Efter morgenmad på lodgen kører sættes kursen mod den afsidesliggende Danum Valley hvor flere oplevelser venter. Det er en køretur på ca. 4-5 timer uden stop. Der gøres naturligvis stop undervejs på turen gennem nogle af Borneos små landsbyer og frodige landskab. 

I Danum Valley indkvarteres i på Borneo Rainforest Lodge, der er smukt beliggende dybt inden i regnskoven og ned til en lille flod. 

Om aftenen er der middag på lodgen efterfulgt af et diasshow og foredrag om junglen og dens mange dyr. Er vejret til det får I desuden mulighed for at komme på ”nattevandring” og aftentur med jeep, hvor I måske er heldige at spotte nogle af de nataktive dyr. 


Læs mere

Dag 8 - 9

Danum Valley

Hængebroer, vandreture og dyreliv i ”det rigtige Borneo” (M, F, A)

I det tidlige morgengry vågner I til regnskovens mange lyde – og med cikadernes sang, fuglenes kvideren og gibbonabernes kald fra den tætte regnskov, som ligger smukt indhyllet i morgendisen, kan det næsten ikke blive bedre. 

De næste par dage skal I på eventyr i Danum Valley, der er en af de mindre kendte og besøgte nationalparker på Borneo, men dette gør den absolut ikke mindre interessant. Tværtimod. Mange vil sige, at dette er ”det rigtige Borneo”. Nationalparken er hjemsted for mere end 275 fuglearter, pattedyr som det sjældne Sumatra næsehorn, pygmæelefanter, makak¬aber, gibbonaber, orangutanger, vildsvin, frøer og en mængde insekter. 

I dag og i morgen er der mulighed for at komme på forskellige vandreture med naturguiden hvor I bl.a. kan nyde synet fra hængebroerne i trætoppene, hvorfra I har en storslået udsigt over den tætte regnskov som også byder på vandfald, begravelsespladser i klipperne og små vandhuller hvor det er muligt at få en forfriskende dukkert. 

Eller måske I har lyst til at ”bestige” det nærliggende ”bjerg” hvorfra der ligeledes er en fantastisk udsigt over floden, lodgen og tågeskoven. Vandreturene er frivillige og tilpasses deltagernes ønsker. Afhængig af vandstanden i floden, er det også muligt at få en ”sejltur” på store gummibæk ned ad floden.


Læs mere

Dag 10

Kota Kinabalu

Flytransport til Kota Kinabalu og tid på egen hånd (M, F)

Det er tid til at skulle forlade de smukke omgivelser, så efter frokost kører I til Lahad Datu. En tur gennem regnskoven på ca. to timer. Herfra flyver I direkte til Kota Kinabalu hvor I overnatter inden den videre rejse. Ankomst til hotellet sidst på eftermiddagen.


Læs mere

Dag 11 - 12

Kota Kinabalu - København

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen (M)

Efter en begivenhedsrig rundrejse med masser af regnskovsoplevelser og mange nye indtryk er det tid til at sætte kursen mod Danmark.

I kan også vælge at forlænge rejsen med nogle dage på en af de smukke tropeøer ud for Borneos kyst, på et af de skønne strandhoteller ved Kota Kinabalu eller at flyve til Bali og nyde nogle dage under palmerne på ”Gudernes Ø”.


Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Borneo

  Tidszone
  Tidsforskellen mellem Danmark og Borneo er +7 timer. Ved dansk sommertid +6 timer.

  Vaccinationer
  Vaccinationer mod Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A og Malaria anbefales. Forhør dig hos din egen læge eller hos Rejseklinikken.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Er opholdet på Borneo under 3 måneders varighed, kræves der ikke visum for danske statsborgere. Bemærk at passet skal være gyldigt i 6 måneder efter forventet hjemkomst. 
  Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse om de aktuelle visumregler for Malaysia.

  Særlige forhold
  Der er 220 Volt. Medbring adapter.

 • Under din rejse på Borneo

  Drikkepenge
  Det er ikke almindeligt at give drikkepenge, restauranter opkræver ofte selv et gebyr på 10%.

  Valuta
  Borneos møntfod er ringgit (MYR) . Du kan se den aktuelle kurs her. Enkelte steder kan man også betale med USD eller Euro.
  Valutaomregner

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Mark

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser