Borneo
  • Rejsetid

    16 - 18 timer

  • Bedste årstid

    april - september

  • Tidsforskel

    +6/+7 timer

Borneo – hvor den sjældne orangutang bor

Ude midt i junglen falder morgendisen og lægger sig som små dråber på de enorme, grønne blade. Her dufter af fugtig muld, og abernes lyde blander sig med fuglenes sang. Du går gennem den uberørte regnskov og ser en sjælden orangutang, der sidder og spiser dagens morgenmad. Over dig hopper næseaberne, og i skovens bund kravler en skildpadde langsomt frem. 

Se alle rejser til Borneo

Verdens tredjestørste ø er dækket af 70 procent regnskov, og dybt inde i junglen lever stammefolk langt fra civilisationen. Borneo er opdelt i en indonesisk og malaysisk del. I den nordlige del af øen finder du noget af verdens ældste regnskov.

Tag med dybt ind i junglen 

En mystisk, tropisk regnskov med et plante- og dyreliv, som er mere eksotisk, end du kan forestille dig. Her finder du flere sjældne dyrearter som orangutanger, næseaber, skildpadder og næsehornsfugle, og dybt inde i vildnisset lever de lokale stammefolk langt fra civilisationen og den moderne verden. 

Det er i de nordlige malaysiske stater Sabah og Sarawak, de største eventyr venter. Her kommer du tæt på regnskoven, dyrelivet, havet og ikke mindst befolkningen. I Sabahs hovedstad knejser Mount Kinabalu, som Sydøstasiens højeste med 4.095 meter over havets overflade. Sarawak er den største delstat i Malaysia og desuden hjemsted for de tidligere hovedjægere Iban-folket. 

Hvad kan jeg opleve på Borneo?  

En af de absolutte højdepunkter på din Borneorejse er at opleve de sjældne orangutanger. Det er desuden muligt at bo ude blandt de lokale og lære om deres liv langt inde i junglen. Det er også oplagt at lægge vejen forbi Bako Nationalpark, som er hjem for de særlige næseaber. 

Sabah - fra Kota Kinabalu til Selingans havskildpadder

Provinsen Sabah huser verdens ældste regnskov, og her kan du tage på vandretur og komme endnu tættere på orangutangerne – naturligvis med respekt for dyrenes levevis. Med blot 20 minutters sejlads fra Kota Kinabalu ligger Sapi Island, som er en del af nationalparken Tunku Abdul Rahman. Her bruger byboerne øens strand som en pause fra det hektiske byliv, og med snorkel og maske er der fri adgang til en underfundig undersøisk verden, hvor der er koraller og farvestrålende fisk til alle sider. Du kan afslutte din rejse i Sandakan, hvor du kan bo på en bjergtop i en stor regnskov. Den ligger ikke langt fra Selingan, hvor de store havskildpadder lægger æg. Borneo er ideel for natur- og dyreelskere med et udpræget eventyrgen! Find vores anbefalede udflugter på Borneo her

Vejret på Borneo

Hvornår er det bedst at besøge Borneo? Hvornår er der regntid? Er der stabile, varme temperaturer året rundt? Det er rart at vide noget om vejrforholdene, inden du bestiller din drømmerejse. Få besvaret dine spørgsmål på vores side om vejret på Borneo.   

Skal du til Borneo i 2020?

Har du været i Borneo før, eller er det første gang, du begiver dig mod verdens tredjestørste ø? Det gør ingen forskel, om det er et nyt rejsemål eller et kært gensyn, for hos Profil Rejser finder du masser af inspiration. Borneo har masser at byde på for både grupper, par og solorejsende. Vi holder dig naturligvis opdateret på de nyeste tendenser, udflugter og oplevelser. Tag et kig på vores store udvalg af rejseforslag og tilbud med gode priser. 

Vores løfte til dig

Hos Profil Rejser kan vi langt mere end at ekspedere dig. Vi kan inspirere dig. Vi vil skræddersy dine oplevelser på Borneo, så du får lige præcis den ferie, du har drømt om. Vi guider dig med omhu gennem tilvalg og fravalg. Som en skrædder tager vi mål og syr ruten med de hoteller, fly og priser, du ønsker. 

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Anbefalet til dig

Top oplevelser

Borneo

Vil du til Borneo?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Natascha

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.