Nyd det gode liv på Masseria Torre Coccaro i Apulien på Italiens hæl

Sommerferie 2022

Sådan får du den bedste sommerferie

”Hvor skal sommerferien gå hen?” Det spørgsmål stiller rigtigt mange sig selv lige nu, for ferien rykker jo nærmere. Det næste spørgsmål, som mange stiller os, er ofte ”Hvor er vejret bedst om sommeren?”  Men start hellere med ”Hvad vil jeg gerne opleve til sommer”. Det er altid her, nøglen til den bedste rejse ligger.

Hvad vil du opleve i sommerferien 2022?

Skal din sommerferie være ren badeferie, eller skal der helt andre eller bare ekstra oplevelser på rejsen? Skal det være romantik for to, en rejse med børn eller måske tre generationer sammen? Måske skal det være en rundrejse, hvor du kommer ud i fantastisk natur og møder autentisk kultur? Vil du tæt på det vilde dyreliv eller udforske storbyjungler? Spørg herefter dig selv, hvor langt du ønsker at rejse. Skal det bare være en kort flyvetur, eller er du frisk på at tage længere væk? Måske foretrækker du at tage et krydstogt fra København for helt at undgå fly? Fortæl os, hvad du drømmer om, så kan vi sammensætte din sommerferie med de oplevelser, du ønsker.

Sommerferie i Europa

Sommerferie i Europa er oplagt for mange. En kort flyvetur, og så er du der. Mulighederne spænder fra en vingård på Sicilien i Italien til ferie med børn på et skønt familiehotelMallorca. Få evt. billeje med i turen og tag på dejlige udflugter sammen. Cypern er endnu en mulighed, der holder helt hen i efterårsferien. Og Grækenland er altid skøn på en sommerferie både på de græske øer som Kreta og inde på fastlandet som Halkidiki med de gode strande. Flere og flere vender blikket mod Kroatien med det klare vand i Adriaterhavet og vidunderlige Dubrovnik. Søger du fantastiske strande krydret med historiske og charmerende byer, så se nærmere på Algarvekysten i Portugal.

Se rejser til Europa

Sommerferie i Østen

For mange er Østen lig med vinterferie, men Bali i Indonesien har f.eks. højsæson og det bedste vejr om sommeren. Det nordlige Vietnam med Pu Luong og også Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao i Thailand er bedst her. Sidstnævnte har god snorkling med klarest vand om sommeren. Nogle områder i Malaysia har højsæson i vores vinter, men du kan sagtens tage dertil på sommerferie. Området omkring Kuala Lumpur er bedst om sommeren, og Cameron Highlands har nogle af sine tørreste perioder i juni og juli. Også Sabah-provinsen på malaysisk Borneo med regnskove og orangutanger har højsæson i vores sommerferie. Til sidst skal vi nok nævne, at i troperne kan du altid møde en byge. Højsæson eller ej. Og det behøver ikke være så galt endda. Der er en grund til, at det hedder regnskov. Og vandfald er nu flottest, hvis der er vand i.

Se rejser til Østen

Sommerferie i Det Indiske Ocean

Du kan tage til paradisøerne i Det Indiske Ocean hele året. Maldiverne har måske højsæson i vores vinter, men det er ikke kun et spørgsmål om vejr, men også om efterspørgsel, da mange rejser dertil for at komme væk fra vintermørket. Kommer der en byge, er den som regel kort, så virkeligt mange nyder sommerferie på Maldiverne. Den tørreste sæson på Mauritius er i vores sommer, og temperaturen ligger behageligt midt i 20’erne. Seychellerne har højsæson om sommeren, så skal dine sommerferie gå til paradisstrande med skulpturelle kalkstensklipper, er det her, du skal hen. Også Zanzibar har højsæson om sommeren. Vil du vandre på vulkaner, så tag til Réunion. Du kan nemt kombinere med Mauritius’ strande. Endelig kan du tage til Sri Lanka hele året, men tal med os om f.eks. de rigtige strande i forhold til monsunens retning.

Se rejser til Det Indiske Ocean

Sommerferie i de arktiske egne

Der er ingen, der siger, at kompasset skal pege mod syd, når du skal på sommerferie. I de arktiske egne stråler midnatssolen, så du kan få uendeligt meget ud af dagene i fantastisk natur. Det er som ren magi at sidde ved Isfjorden i Grønland en sommeraften, når himlen farves orange og spejler sig i isbjerge og vand. På Island er det højsæson for hvaler om sommeren, og på både Island og Færøerne er sommerferien det bedste tidspunkt for udflugter til de enorme kolonier af lunder (søpapegøjer), der yngler her. Lapland og Svalbard er andre muligheder for en spændende sommerferie nordpå. På Svalbard kan du køre hundeslæde på hjul om sommeren.

Se rejser til arktiske egne

Sommerferie på krydstogt

Sommerferien er perfekt til et krydstogt. Det er højsæson for krydstogter i Middelhavet, og da København er blevet en stor krydstogthavn, kan du også tage på dejlige sommerferier på krydstogt fra København med kurs mod Baltikum eller mod nord til Island, Skotland, Grønland og Norge med de smukke fjorde og Nordkap. Du kan også tage på flodkrydstogt i Europa i din sommerferie. Floderne snor sig gennem smuk natur og historiske byer, og der er noget at se på uafbrudt.

Se krydstogter

Lad os skræddersy din sommerferie 2022

Tal med en rejserådgiver hos Profil Rejser om dine ønsker til sommerferien 2022. Vi skræddersyr rejsen til dig, og der er så mange skønne muligheder at vælge mellem. Også mere end det, du ser her. Vi har f.eks. slet ikke nævnt sommerferie i Mexico med strande og pyramider endnu.

Ønsker du den ultimative forkælelse til lands og til vands, så kast også et blik på Profil Rejser Bella Vista, der designer eksklusive rejser over hele verden.

Kvinde Kigger På Ipad

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.