Klima

Rejsevejret i Svalbard

Svalbard har ikke nogen periode, der nødvendigvis er bedre end andre perioder. Det afhænger først og fremmest af dit eget udgangspunkt og ønsker. Er du til barsk polarvinter og nordlys, skal du tage af sted i vinterhalvåret. Hvis ikke, så hold dig til sommermånederne. 

Uanset om du er en garvet polarrejsende, eller om du er til de mildere grader, er Svalbard en god destination til din rejse. I november-marts får du en barsk polarvinter og smukt nordlys, mens du om sommeren kan nyde de blomstrende landskaber, sejle langs kysterne og opleve midnatssol.

Svalbard byder i vinterhalvåret på minusgrader helt ned til -17 °C og op til 5-8 °C henover sommeren. Du må dog være forberedt på, at temperaturen er lav, måske 5 °C eller lavere. Vejret er skiftende, så husk, at regnbyger hurtigt kan afløse solskinnet. 

Midnatssolen kan opleves på Svalbard frem til slutningen af august, men nætterne er selvfølgelig lyse i de efterfølgende uger. Nordlysene findes året rundt, men kan kun ses i de måneder, der har mørke timer. Fænomenet kan opleves overalt på Svalbard.

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.