Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter på Svalbard

Nedenfor kan du se vores udvalgte udflugter på Svalbard.

Kontakt os for yderligere information om udflugterne og lad os hjælpe dig med at skræddersy dine oplevelser på Svalbard.

Billederne her på siden er venligst stillet til rådighed af Hurtigruten. Foto: Agurtxane Concellon

Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Besøg Mine Nr. 3 |

I tidernes morgen, da minen var i drift, tog de arbejdende bussen fra det nærmeste stoppested i Longyearbyen og blev kørt til minen. I dag er det din tur til at blive en minearbejder, så hop på bussen.

Busturen til Mine nr. 3, også kaldet Gurve 3, er som at tage på en rejse tilbage i Longyearbyens historie. Oplev, hvordan livet som minearbejder var, og hør, hvilken betydning minedriften har haft for byens vækst.
Kom på sightseeing rundt i byen, inden den står på minebesøg. Ved ankomsten til Mine 3 bliver du guidet gennem samme indgang, som minearbejderne benyttede, og du får udleveret overalls, hjelm og forlygte.
Turen starter i de ydre dele af minen, hvorefter du oplever, hvordan lyset langsomt forsvinder, idet vi bevæger os længere ind. Undervejs bliver der fortalt historier om minearbejdernes hverdag, mens du med din lygte udforsker stedet på egen hånd. Oplevelsen er autentisk, da minen fremstår som et levende monument af minedriftshistorien fyldt med velbevaret udstyr som kulvogne og boremaskiner.

Inkluderer: Transport til og fra dit hotel, guide, kaffe/te, mellemmåltid, udstyr som overalls, hjelm og lys

Varighed: 3 timer
Afgang: Afgang hele året

Voksen fra kr. 515
Barn fra kr. 260

Bådtur til Barentsburg og Esmark Gletsjer |

Kom med på en fantastisk dagstur med båd til Barentsburg og oplev Esmark Gletsjer og Oscar II Land, før båden vender og sætter kurs mod den russiske mineby.

Dagen starter til vands, hvor båden krydser Isfjorden i retning af Esmark Gletsjer. Her indtages frokosten med udsigt til den tårnhøje væg af is, der i tidernes morgen blev skabt af havets kræfter.
Herefter går turen mod Barentsburg, Svalbards russiske hovedstad. I dag bor ca. 400 i denne mineby, hvor beboerne alle har en baggrund fra det gamle Sovjetunionen. Byen ligger langs bjerget over Grønfjorden, der betyder, at hovedgaden nås ved at bestige over 200 trappetrin. Mod et tillæg kan der dog bestilles en taxa. På en rundvisning fortæller den lokale guide om seværdighederne i byen, hvorefter der er fri leg.
Efter besøget i Barentsburg er det tid til igen at komme i båden, der nu sætter kurs mod Coles Bay og Fuglefjellet, hvor fugle flyver ind og ud af fjeldsiderne. Undervejs nydes udsigten, mens personalet står til rådighed både i form af en snak men også med en kiosk/bar med vafler, drinks og meget mere.

Inkluderer: Bådtur, guidet tur i Barentsburg, frokost, transport til og fra dit hotel

Varighed: 10 timer
Afgang: Dagligt (1. april - 30. september)

Voksen fra kr. 1.575
Barn fra kr. 810

En aften i den arktiske vildmark |

Tag med væk fra byens lys og nyd en stemningsfuld aften i den arktiske vildmark, hvor du får serveret traditionel aftensmad og lokale historier.

Du bliver hentet på hotellet og kørt til Camp Barentz i Adventdalen, der er en fantastisk vildmarklejr ca. ti kilometer uden for Longyearbyen. Ved ankomsten byder værterne velkommen til lejren med knitrende ild.
Værterne serverer en traditionel norsk ret med rensdyrkød efterfulgt af kaffe og kage. Mens du spiser, bliver du underholdt med foredrag om Svalbards mest berømte beboer, isbjørnen, samt spændende historier fra den øde, arktiske verden. Oplev også synet af nordlys eller midnatssolen.
For en aften føler du dig som de tidligere opdagelsesrejsende og oplever, hvad det vil sige at befinde sig i vildmarken. Gør dig klar til en hyggelig og autentisk aften med god mad og en behagelig stemning.

Inkluderer: Middag med drikkevarer, transport mellem hotellet og Camp Barentz, en præsentation og en vidende vært

Varighed: 3 timer
Afgang: Udvalgte dage (1. marts - 30. september)

Voksen fra kr. 880
Barn fra kr. 450

Hundeslædetur i Bolterdalen |

Kør gennem Bolterdalens spændende og varierede landskab med din egen hundeslæde og hundeteam - en fantastisk og autentisk måde at opleve Arktis på.

Alle deltagere bliver kørt ud til Bolterdalen, hvor vi får udleveret en vind- og vandtæt dragt, støvler, vanter og hue til turen. Guiden giver en introduktion til hundeslædekørslens hemmeligheder og hjælper alle med at give deres hunde seler på og fastgøre dem til slædernes skagler. Hundenes gøen afslører en ivrighed for at komme afsted, men så snart vi starter, bliver hundene tavse.
Guiden fører an, og hundeslæderne følger efter. Turen går langs flodlejet i Bolterdalen, der er omgivet af smukke bjerge, mens morænelandskabet gør det muligt at få fart på mellem stendyngerne. Undervejs ses ofte rensdyr, sommetider også Svalbardryper og polarræve. Der holdes pauser for at tage billeder og klappe hundene. På Scott Turner-gletsjeren vender vi slæderne og sætter kurs mod hundegården. I lejren spænder vi hundene fra, før guiden serverer en kop te/kaffe samt snacks og viser os det nyeste kuld hvalpe.

Inkluderer: Transport fra og til hotellet, udstyr samt en guide

Varighed: 4 timer
Afgang: 10. februar til 25. maj

Voksen fra kr. 1.100
Barn fra kr. 550

Kajaktur på Adventfjorden |

Oplev kontrasten, når du i kajak padler gennem Adventfjorden, en af Svalbards mest historiske fjorde, fra farverige Longyearbyen mod spøgelsesbyen Hiorthhamn.

Kajakroning er en fantastisk og unik måde at udforske Arktis på. Guiderne vil sikre, at du føler dig hjemme i din kajak, hvor de inden afgang fra Longyearbyen vil give en orientering om udstyret og sikkerhedsreglerne.
Undervejs er der mulighed for at opleve det arktiske dyreliv, når du padler over Adventfjorden. Så hold ører og øjne åbne, mens guiderne konstant er på udkig efter interessante dyr. I løbet af sommeren ses over 100 trækfuglearter i området. Der er også chance for at møde en nysgerrig sæl i vandet.
Når fjordens fjerne side nås, er det tid til frokost, som indtages på stranden. Herefter er der lidt historisk sightseeing i spøgelsesbyen Hiorthhamn, før eventyret fortsætter i kajakken mod Longyearbyen.

Inkluderer: Kajaktur med udstyr og briefing, frokost, varme drikke, kiks, transport til og fra dit hotel

Foto: Esben Årnes

Varighed: 7 timer
Afgang: Dagligt (1. juni - 30. september)

Voksen fra kr. 890

Nordlyssafari med snescooter |

Stjernehimmel, måneskin og nordlys gør mørketiden på Svalbard til en helt unik oplevelse. Hop på snescooteren og tag med på jagt efter det magiske lys, der danser over himmelen.

Fra medio november til ultimo januar er solen mindst seks grader under horisonten. Det betyder konstant mørke på Svalbard, hvilket gør, at du kan opleve det magiske nordlys næsten når som helst på dagen. Derudover er natten i ugerne før og efter meget længere end dagen, hvor mulighederne også er ret store.
Du bliver hentet på dit hotel i en snescooter, hvorefter vi kører ud af byen og ind i mørket. Vi kører gennem Adventdalen, hvor guiden vælger en rute afhængigt af vejrforholdene på den pågældende dag.
På turen gennem den øde vildmark mærker du polarnattens fantastiske atmosfære. Vi stopper undervejs og nyder landskabet, mens guiden serverer en varm drik og en snack. På hele turen jager vi nordlyset for at få den bedste oplevelse af det smukke naturfænomen. Løbende fortæller guiden om nordlyset, mens du blot læner dig tilbage og nyder synet af den storslåede himmel.

Inkluderer: En guidet tur, overtøj, hjelm, varm drik og kiks, transport fra og til hotellet

Varighed: 2,5 timer
Afgang: Dagligt (23. november - 28. februar)

Voksen fra kr. 1.600
Barn fra kr. 800

På tur i en isgrotte |

Gå gennem en gletsjers hjerte og ind i en krystalverden under jorden. Lyset fra din pandelampe afslører en glitrende, krystallignende grotte med fascinerende formationer i de frosne vægge.

Du kan ikke undgå at få øje på det store, røde bæltekøretøj, der holder foran dit hotel for at køre dig til Longyear-gletsjeren lige udenfor byen. Efter en spændende køretur ankommer du til en iglo, der er indgangen til isgrotten.
Tænd pandelampen, når du går ind i den smukke grotte og gå langs de iskolde passager, der er dannet af sommerens smeltevand. Udforsk den smukke verden, som vores guide fører dig igennem – indimellem er det nødvendigt at kravle. Du vil blive imponeret over, hvordan vandet har skåret figurer i is og sten - en betagende oplevelse. Så husk dit kamera foruden vinterstøvler, vandtæt udendørs tøj og en eventyrånd.

Inkluderer: En guidet tur, hjelm, pandelampe, ispigge, varme drikke, kiks samt transport fra og til dit hotel med bæltekøretøj

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt (21. januar - 16. maj)

Voksen fra kr. 680
Barn fra kr. 375

Sightseeing i Longyearbyen med lokal ekspert |

Den perfekte måde at opleve Longyearbyen og det omkringliggende område er i selskab med en lokal guide.

Du bliver samlet op ved dit hotel og guidet rundt til interessante attraktioner i lokalområdet. Turen starter i Longyeardalen, hvor der er mulighed for at udforske byen, før turen går mod Adventdalen og Mine 7.
Rejsen gennem dalen byder på muligheder for at se rensdyr, mens du om sommeren oplever tusindvis af fugle. Derudover udpeger guiderne også de unikke kulminer i Adventdalen. Næste stop på turen er området omkring lufthavnen og Hotellneset samt et besøg på Global Seed Vault.
Undervejs beriger guiderne turen med historier om de forskellige attraktioner, fauna, flora og landskab, og der vil være lejlighed til at stille alle de spørgsmål, du må have på hjertet. Sig endelig til guiden, hvis der er noget, du er specielt interesseret i. På turen er der udvalgte stop med tid til at tage billeder.

Inkluderer: Transport til og fra dit hotel samt en lokal guide

Varighed: 2 timer
Afgang: Afgang hele året

Voksen fra kr. 280
Barn fra kr. 280

Snescootersafari til Tempelfjorden |

Nyd en 140 kilometer lang snescootersafari gennem Spitsbergens forrevne vinterlandskab og oplev den maleriske Tempelfjord og Tunabræens høje ismur.

Efter en briefing kører vi mod Tempelfjorden og forud venter en heldagsudflugt. Mens vi vænner os til snescooterne, kører vi gennem den brede Adventdal på vej til et mere interessant terræn. Undervejs stopper guiden for at fortælle historier om området, herunder naturlige vidundere og historiske steder. Derudover vil guiden udpege det lokale dyreliv, hvor der blandt andet er mulighed for at se rensdyr.
På historiske Fredheim besøger vi det sted, hvor den kendte norske pelsjæger, Hilmar Nøis, havde sin basestation i over 30 år, inden vi kører ud på fjordisen mod tunabræens forrevne front. Denne massive mur af is vokser, mens vi kommer tættere på. Inden vi vender tilbage til civilisationen, nyder vi en frokost.

Inkluderer: En guidet tur, introduktion, overtrækstøj og hjelm, varme drikke, kiks, frokost samt transport fra og til dit hotel

Varighed: 7-8 timer
Afgang: Dagligt (21. januar - 16. maj)

Voksen fra kr. 2.400

Vandretur til Trollsteinen over Lars-gletsjeren |

Er du klar til at krydse isen og bestige en gletsjer? Hvis ja, så er vandreturen til Trollsteinen i Svalbard lige noget for dig. Oplev en fabelagtig panoramaudsigt på toppen, hele 849 meter over havets overflade.

Hvis du følger Longyeardalen op til Nybyen, befinder du dig selv stående ved foden af Lars-gletsjeren midt i et morænelandskab formet af tusindvis af tons is. Vandreturen, der er en kombination af en fjeldtur og krydsning af gletsjeren, begynder her på det højeste punkt i Longyearbyen i Svalbard.
Vandreturen vil med en turguide i spidsen føre dig tværs over gletsjeren for til sidst at ende ved det karakteristiske fjeld Trollsteinen. Her vil du befinde dig hele 849 meter over havets overflade.
Lars-gletsjeren er solid og sikker at bestige, og det er derfor ikke nødvendigt at være fæstnet i reb. Det giver dig rig mulighed for at nyde den flotte udsigt undervejs på turen for ikke at nævne den imponerende panoramaudsigt på toppen. En udsigt, der gør den til tider udfordrende vandretur det hele værd.

Inkluderer: Guidet tur, let frokost, varm drik, transport fra og til hotellet

Varighed: 6 timer
Afgang: Dagligt (6. juni - 30. september)

Voksen fra kr. 640