Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter på Svalbard

Nedenfor kan du se vores udvalgte udflugter på Svalbard.

Kontakt os for yderligere information om udflugterne og lad os hjælpe dig med at skræddersy dine oplevelser på Svalbard.

Billederne her på siden er venligst stillet til rådighed af Hurtigruten. Foto: Agurtxane Concellon

Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Besøg Mine Nr. 3 |

I tidernes morgen, da minen var i drift, tog de arbejdende bussen fra det nærmeste stoppested i Longyearbyen og blev kørt til minen. I dag er det din tur til at blive en minearbejder, så hop på bussen.

Busturen til Mine nr. 3, også kaldet Gurve 3, er som at tage på en rejse tilbage i Longyearbyens historie. Oplev, hvordan livet som minearbejder var, og hør, hvilken betydning minedriften har haft for byens vækst.

Ved ankomsten til Mine 3 bliver du guidet gennem samme indgang, som minearbejderne benyttede, og du får udleveret overalls, hjelm, handsker og pandelygte.

Turen starter i de ydre dele af minen, hvorefter du oplever, hvordan lyset langsomt forsvinder, idet vi bevæger os længere ind. Undervejs bliver der fortalt historier om minearbejdernes hverdag, mens du med din lygte udforsker stedet på egen hånd. Oplevelsen er autentisk, da minen fremstår som et levende monument af minedriftshistorien fyldt med velbevaret udstyr som kulvogne og boremaskiner.

Det anbefales at klæde sig varmt på, og børn skal være min. 8 år for at deltage.

Inkluderer: Transport til og fra dit hotel, guide, kaffe/te, mellemmåltid, udstyr som overalls, hjelm og pandelampe.

Varighed: 3 timer
Afgang: Afgang hele året

Voksen fra kr. 501
Barn fra kr. 254

Bådtur til Barentsburg |

Kom med på fremtidens bådtur! Fra sommeren 2020 kan du komme til Barentsburg med den hybriddrevene hurtigbåd, MS Bard.

Svalbard er kendt for sin arktiske stilhed, og med den nye lydløse elektriske katamaranen vil du opleve dette på bedst mulig måde.

Kom tæt på et lille stykke Rusland

Barentsburg er med sine 450 indbyggere Svalbards næst største bosætning, og minebyen ligger ved smukke Grønfjorden, og drives og ejes af det statsejede russiske mineselskab Trust Arcticugol. Her findes eget kulkraftværk, sygehus, hotel, skole, børnehave og kultur- og idrætsbygning. Selv om der fortsat er minedrift i byen, er det turisme som er den vigtigste indtægtskilde i byen. Det er fascinerende at besøge Barentsburg, opleve uberørt natur med russisk kultur.

Unikke oplevelser

Forholdene på Svalbard ændrer sig gennem året, og en tur til Barentsburg under midnatssolen i maj vil være anderledes end når polarnatten nærmer sig oktober. Uanset årstid, kan du forvente unikke oplevelser i den facinerende natur.

MS Bard er udstyret med moderne design og innovative teknologiske løsninger som undervandsmikrofon og undervandsdroner, og dette skaber en unik platform for udforskning af hav, natur og dyreliv under, så vel som over vandet. Båden er blandt de første sightseeing både i verden som kan sejle heldagsturer med strøm. Når båden går over 10 knop til Barentsburg og Pyramiden slår en hybridløsning med splitter ny, drivstofbesparende teknologi ind. Og når båden nærmer kysten og dyreliv vil den gå lydløst på 100% strøm.

Inkluderer: Bådtur, guidet tur i Barentsburg, et enkelt måltid transport til og fra dit hotel.

 

Varighed: 10 timer
Afgang: Dagligt (1. marts- 10. oktober)

Voksen fra kr. 1.155
Barn fra kr. 544

En aften i den arktiske vildmark |

Tag med væk fra byens lys og nyd en stemningsfuld aften i den arktiske vildmark, hvor du får serveret traditionel aftensmad og lokale historier.

Du bliver hentet på hotellet og kørt til Camp Barentz i Adventdalen, som har en fantastisk beliggenhed ved foden af Breinosa fjellet. Camp Barentz er en fantastisk vildmarklejr beliggende ca. ti kilometer uden for Longyearbyen, og ved ankomsten byder værterne velkommen til lejren med knitrende ild.

Der serveres en traditionel norsk ret med rensdyrkød efterfulgt af kaffe og kage. Mens du spiser, bliver du underholdt med foredrag om Svalbards mest berømte beboer, isbjørnen, samt spændende historier fra den øde, arktiske verden. Oplev også synet af nordlys eller midnatssolen.

For en aften føler du dig som de tidligere opdagelsesrejsende og oplever, hvad det vil sige at befinde sig i vildmarken. Gør dig klar til en hyggelig og autentisk aften med god mad og en behagelig stemning.

Inkluderer: Middag med drikkevarer, transport mellem hotellet og Camp Barentz, kaffe ved bålet med hjemmelavet kaffe, og en foredrag om isbjørne


Varighed: 3 timer
Afgang: Tirs-, fre- og søndage

Voksen fra kr. 831
Barn fra kr. 399

Hundeslædetur i Bolterdalen |

Kør gennem Bolterdalens spændende og varierede landskab med din egen hundeslæde og hundeteam - en fantastisk og autentisk måde at opleve Arktis på.

Alle deltagere bliver kørt ud til Bolterdalen, hvor vi får udleveret en vind- og vandtæt dragt, støvler og vanter til turen. Guiden giver en introduktion til hundeslædekørslens hemmeligheder og hjælper alle med at give deres hunde seler på og fastgøre dem til slædernes skagler. Hundenes gøen afslører en ivrighed for at komme afsted, men så snart vi starter, bliver hundene tavse.

Guiden fører an, og hundeslæderne følger efter. Turen går langs flodlejet i Bolterdalen, der er omgivet af smukke bjerge, mens morænelandskabet gør det muligt at få fart på mellem stendyngerne. Undervejs ses ofte rensdyr, sommetider også Svalbardryper og polarræve. Der holdes pauser hvor den fantastiske natur kan både ses og høres, da der ikke er hverken fugle eller motorstøj på Svalbard. 

Vejret kan være både vildt og mildt, og turen tilrettelægges efter forholdene.

Inkluderer: Transport fra og til hotellet, udstyr, en varm drik efter turen samt en guide

Varighed: 4 timer
Afgang: Februar til maj

Voksen fra kr. 1.155
Barn fra kr. 577

Kajaktur på Adventfjorden |

Oplev kontrasten, når du i kajak padler gennem Adventfjorden, en af Svalbards mest historiske fjorde, fra farverige Longyearbyen mod spøgelsesbyen Hiorthhamn.

Kajakroning er en fantastisk og unik måde at udforske naturen på. Guiderne vil sikre, at du inden afgang fra Longyearbyen får en grundig orientering om udstyret og sikkerhedsreglerne.

Undervejs er der mulighed for at opleve det arktiske dyreliv, når du padler over Adventfjorden. Så hold ører og øjne åbne, mens guiderne konstant er på udkig efter interessante dyr. I løbet af sommeren ses over 100 trækfuglearter i området. Der er også chance for at møde en nysgerrig sæl i vandet.

Når fjordens fjerne side nås, er det tid til frokost, som indtages på stranden. Herefter er der lidt historisk sightseeing i spøgelsesbyen Hiorthhamn, før eventyret fortsætter i kajakken mod Longyearbyen.

Inkluderer: Guided kajaktur, våddragt og redningsvest samt briefing, frokost, varme drikke, transport til og fra dit hotel

Foto: Esben Årnes

Varighed: 7 timer
Afgang: Tir-, fre- og søndag (1. juni - 29. september) kl 09:00

Voksen fra kr. 1.350

Nordlyssafari med snescooter |

Stjernehimmel, måneskin og nordlys gør mørketiden på Svalbard til en helt unik oplevelse. Hop på snescooteren og tag med på jagt efter det magiske lys, der danser over himmelen.

Du kommer hurtigt langt væk fra byen og lysene, og chancen for at se nordlys er god. Når det er polarnat, mellem starten af november og til slutningen af januar, har du mulighed for at se nordlys hele døgnet - også midt på dagen. Dagsnordlyset er svagere end det som forekommer om aftenen, men med et mere rødligt skær er det også et fascinerende skue!

De elektriske motorer til snescooterne er helt stille, og fraværet af lyd sammenlignet med ordinære snescootere er mindre forstyrrende på dyrelivet, så du kommer tættere på vildmarken. Husk å kikke op efter nordlys, og også efter dyreliv som svalbardrensdyr, ryper og polarræv.

Stjernehimmel, måneskin og nordlys gør mørketiden på Svalbard til en helt unik oplevelse. Hop på snescooteren og tag med på jagt efter det magiske lys, der danser over himmelen.

Fra medio november til ultimo januar er solen mindst seks grader under horisonten. Det betyder konstant mørke på Svalbard, hvilket gør, at du kan opleve det magiske nordlys næsten når som helst på dagen. Derudover er natten i ugerne før og efter meget længere end dagen, hvor mulighederne også er ret store.

Du bliver hentet på dit hotel i en snescooter, hvorefter vi kører ud af byen og ind i mørket. Og da den elektriske motor er helt stille, og fraværet at lyd sammenlignet med ordinære snescootere er mindre forstyrrende på dyrelivet, kommer du dermed tætterer på vildmarken.

Vi kører gennem Adventdalen, hvor guiden vælger en rute afhængigt af vejrforholdene på den pågældende dag.

På turen gennem den øde vildmark mærker du polarnattens fantastiske atmosfære. Vi stopper undervejs og nyder landskabet, mens guiden serverer en varm drik og en snack. På hele turen jager vi nordlyset for at få den bedste oplevelse af det smukke naturfænomen. Løbende fortæller guiden om nordlyset, mens du blot læner dig tilbage og nyder synet af den storslåede himmel.

Vi anbefaler at medbringe en lille dagsrygsæk med ekstra varmt tøj. Der kræves kørekort til bil eller motorcykel for at kunne fører snescooter, og dette skal medbringes på turen.

Inkluderer: En guidet tur, overtøj, hjelm, varm drik og kiks, transport fra og til hotellet


Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt (23. november - 28. februar)

Voksen fra kr. 1.667

På tur i en isgrotte |

Gå gennem en gletsjers hjerte og ind i en krystalverden under jorden. Lyset fra din pandelampe afslører en glitrende, krystallignende grotte med fascinerende formationer i de frosne vægge.

Du kan ikke undgå at få øje på det store, røde bæltekøretøj, der holder foran dit hotel for at køre dig til Longyear-gletsjeren lige udenfor byen. Efter en spændende køretur ankommer du til indgangen til isgrotten.

Tænd pandelampen, når du går ind i den smukke grotte og gå langs de iskolde passager, der er dannet af sommerens smeltevand. Udforsk den smukke verden, som vores guide fører dig igennem – indimellem er det nødvendigt at kravle. Du vil blive imponeret over, hvordan vandet har skåret figurer i is og sten - en betagende oplevelse. Så husk foruden dit kamera, vinterstøvler, vandtæt udendørs tøj og eventyrånd.

Inkluderer: En guidet tur, hjelm, pandelampe, ispigge, varme drikke, kiks samt transport fra og til dit hotel med bæltekøretøj

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt (17. januar - 16. maj)

Voksen fra kr. 650
Barn fra kr. 326

Sightseeing i Longyearbyen med lokal ekspert |

Den perfekte måde at opleve Longyearbyen og det omkringliggende område er i selskab med en lokal guide.

Du bliver samlet op ved dit hotel og guidet rundt til interessante attraktioner i lokalområdet. Turen starter i Longyeardalen, hvor der er mulighed for at udforske byen, før turen går mod Adventdalen og Mine 7.
Rejsen gennem dalen byder på muligheder for at se rensdyr, mens du om sommeren oplever tusindvis af fugle. Derudover udpeger guiderne også de unikke kulminer i Adventdalen. Næste stop på turen er området omkring lufthavnen og Hotellneset samt et besøg på Global Seed Vault.
Undervejs beriger guiderne turen med historier om de forskellige attraktioner, fauna, flora og landskab, og der vil være lejlighed til at stille alle de spørgsmål, du må have på hjertet. Sig endelig til guiden, hvis der er noget, du er specielt interesseret i. På turen er der udvalgte stop med tid til at tage billeder.

Inkluderer: Transport til og fra dit hotel samt en lokal guide

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt hele året

Voksen fra kr. 265
Barn fra kr. 265

Snescootersafari til Tempelfjorden |

Nyd en 140 kilometer lang snescootersafari gennem Spitsbergens forrevne vinterlandskab og oplev den maleriske Tempelfjord og Tunabræens høje ismur.

Efter en briefing kører vi mod Tempelfjorden og forud venter en heldagsudflugt. Mens vi vænner os til snescooterne, kører vi gennem den brede Adventdal på vej til et mere interessant terræn. Undervejs stopper guiden for at fortælle historier om området, herunder naturlige vidundere og historiske steder. Derudover vil guiden udpege det lokale dyreliv, hvor der blandt andet er mulighed for at se rensdyr.
På historiske Fredheim besøger vi det sted, hvor den kendte norske pelsjæger, Hilmar Nøis, havde sin basestation i over 30 år, inden vi kører ud på fjordisen mod tunabræens forrevne front. Denne massive mur af is vokser, mens vi kommer tættere på. Inden vi vender tilbage til civilisationen, nyder vi en frokost

Vi anbefaler at medbringe en lille dagsrygsæk med ekstra varmt tøj. Der kræves kørekort til bil eller motorcykel for at kunne fører snescooter, og dette skal medbringes på turen.

Inkluderer: En guidet tur, introduktion, overtrækstøj, handsker, støvler og hjelm, varme drikke, kiks, enkel frokost samt transport fra og til dit hotel

Varighed: 7-8 timer
Afgang: Dagligt (21. januar - 16. maj)

Voksen fra kr. 2.321

Vandretur til Trollsteinen over Lars-gletsjeren |

Er du klar til at krydse isen og bestige en gletsjer? Hvis ja, så er vandreturen til Trollsteinen i Svalbard lige noget for dig. Oplev en fabelagtig panoramaudsigt på toppen, hele 849 meter over havets overflade.

Hvis du følger Longyeardalen op til Nybyen, befinder du dig selv stående ved foden af Lars-gletsjeren midt i et morænelandskab formet af tusindvis af tons is. Vandreturen, der er en kombination af en fjeldtur og krydsning af gletsjeren, begynder her på det højeste punkt i Longyearbyen i Svalbard.
Vandreturen vil med en turguide i spidsen føre dig tværs over gletsjeren for til sidst at ende ved det karakteristiske fjeld Trollsteinen. Her vil du befinde dig hele 849 meter over havets overflade.
Lars-gletsjeren er solid og sikker at bestige, og det er derfor ikke nødvendigt at være fæstnet i reb. Det giver dig rig mulighed for at nyde den flotte udsigt undervejs på turen for ikke at nævne den imponerende panoramaudsigt på toppen. En udsigt, der gør den til tider udfordrende vandretur det hele værd.

Inkluderer: Guidet tur, let frokost, varm drik, transport fra og til hotellet

Varighed: 6 timer
Afgang: Dagligt (6. juni - 30. september)

Voksen fra kr. 640