10 dages rundrejse om Spitsbergen

Svalbard - Spitsbergen
 • Svalbards største ø, Spitsbergen
 • Nationalparker med smukke fjorde og gigantiske gletsjere 
 • Et overraskende mangfoldigt dyreliv
 • Isbjørnen i sit rette element

Vi krydser den 80. breddegrad, hvor du oplever Spitsbergens forunderlige nationalparker med smukke fjorde, gigantiske gletsjere og overraskende dyreliv. Krydstogtet foregår ombord på skibet M/S Fram.

Bestillingskode: CENFRSPI1705

På denne rejse får du muligheden for at krydse den 80. breddegrad, når vi sejler rundt om Spitsbergen, Svalbard øgruppens største. Du vil opleve Spitsbergens forunderlige nationalparker og andre arktiske højdepunkter på nært hold. Udover den arktiske vildmark består Svalbards uforglemmelige landskab af smukke fjorde, gigantiske gletsjere og spidse fjeldtoppe, og i dette landskab finder du et overraskende rigt dyreliv, helt unikt og ganske betagende.

Krydstogtet foregår ombord på det isklassificerede skib M/S Fram, som er et miljøvenligt skib af en størrelse, der gør det muligt at lægge til land på steder, hvor større skibe ikke kan komme ind. Således er det muligt at besøge og gå i land, når vi kommer til Nordvestspitsbergen nationalpark. I løbet af turen vil du få oplæring i, hvordan du skal forholde dig, når vi kommer i land, så vi mindst muligt påvirker den sårbare, eksotiske natur og dyrelivet. 

Tag med på sejlture i mondre både, en tur i kajak, vandreture til lands og andre spændende aktiviteter ved Kongsfjorden, Ny-Ålesund, Monacogletsjeren og Magdalefjorden. 

Vi vil også bruge nogle dage på at opdage Nordøstsvalbards naturreservat og Sydspitsbergens nationalpark. Vi kommer bl.a. til at besøge Sorgfjorden, Alkefjeldet, Kapp Lee og Storfjorden. Disse to store naturreservater er blevet anlagt på det østlige Svalbard for at beskytte nogle af Arktis’ mest uberørte områder. Det er områder, der normalt er utilgængelige for os. Dette er også stedet, der har allerflest isbjørne på hele Svalbard, så det er bare om at holde øjnene åbne!

rutekort 10 dages rundrejse om spitsbergen

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Svalbard

Spitsbergen

9 nætter / 10 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Hurtigruten Explorer - 9 nætter

M/S Fram

M/S Fram

Beliggenhed: , Hurtigruten Explorer

Et krydstogt i de arktiske egne byder på sjældne naturoplevelser, som er svære at få på egen hånd. Vi giver dig muligheden for at blive en af de indviede! På et krydstogt med M/S Fram kommer du tæt på den vilde natur og oplever dens råhed og styrke, mens du står ved rælingen og ser de gigantiske isbjerge glide forbi.

Skibet M/S Fram er bygget i 2007 på skibsværftet Fincantieri i Italien; men vil i 2020 gennemgå en større renovering. Skibets design forener luksus og høj komfort med en hyggelig atmosfære. Skibets indretning og interiør er designet af arkitekten Arne Johansen og er inspireret af grønlandske og skandinaviske traditioner. Den grønlandske kunstner Ane Birthe Hove er hovedkunstneren bag udsmykningen. Andre kunstnere, hvis værker pryder M/S Fram, er grønlænderne Miki Jakobsen, Julia Pars og Isle Hessner.

Ombord finder man kahytter og suiter af forskellig karakter og størrelse, alle med privat bad og toilet. Den flotte natur kan nydes udendørs fra observationsdækket eller indendørs fra den luksuriøse panoramalounge. Små skylights i loftet giver et smukt lysindfald og loungens kæmpe panoramavinduer strækker sig helt op og udgør den yderste del af loftet.

Den store spisesalon, med panoramavinduer, står klar til at servicerer gæsterne ombord når sulten melder sig. Udenfor på dækket kan du nyde varmen fra den opvarmede jacuzzi, i kombinationen med den frostklare luft. Trænger du til at røre dig rummer skibets spa-afdeling også et fitnesscenter med udsigt over dækket, samt 2 saunaer. Konferencerummet i biografstil giver også mulighed for at høre spændende foredrag undervejs. På skibet findes også en internetcafé.

M/S Fram er bygget som ekspeditionsskib og designet til at sejle i vanskelige isforhold, også steder hvor ingen andre skibe før har været. Derfor er udstyret ombord også specialudviklet til denne slags ekspeditioner.

Fordelene ved en skibsrejse er mange. Du skal f.eks. kun pakke ud én gang, og så følger dit værelse med på hele ruten. Du bestemmer selv, hvilke udflugter du vil deltage i, og der er god tid til besøg i byer og bygder undervejs. Udsigten til den storslåede natur kan nydes overalt på skibet - ja sågar fra jacuzzien – det er hvad vi kalder en moderne oplevelsesrejse! Skal du med?

Tekniske data: Antal passagerer: 318 / Antal kahytter/suiter: 127 / Antal dæk: 8

Skibsbilledet er venligt stillet til rådighed af Hurtigruten. Fotograf: Andrea Klaussner
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Longyearbyen og Barentsburg
Dag 3 - 5
Nordvest-Spitsbergen nationalpark
Dag 6 - 8
Øst-Svalbard naturreservat og Syd-Spitsbergen nationalpark
Dag 9
Isfjorden
Dag 10
Longyearbyen/Oslo

Dag 1 - 2

Longyearbyen og Barentsburg

Dag 1

Inden flyet sætter kurs mod Svalbard og Longyearbyen, har vi tid til at opleve Oslo med det rige byliv. Oslo, der ligger naturskønt omgivet af fjelde, søer og skove, byder på gourmetrestauranter, barer og caféer og gode shopping-muligheder. Efter nogle timer i Oslo lander vi i arktiske Longyearbyen, og kontrasten er til at tage og føle på. Byen er lille, men samtidigt kosmopolitisk med moderne bekvemmeligheder, og det arktiske landskab er vildt og smukt. 

Dag 2

Om morgenen efter overnatning på et af vores hoteller tager vi på sightseeing rundt i Longyearbyen og de nærmeste omgivelser. Det er en spændende tur, der viser, hvor enestående denne lille, arktiske by er. Her er kunstgallerier, restauranter, pubs og butikker. For de eventyrlystne oplevelsesrejsende er Svalbard og Longyearbyen som en magnet. Den arktiske ekspeditionsrejse anses ofte som helende i forhold til den moderne livsstil. Vi skal også opleve den gamle, russiske koloni, Barentsburg, hvor der stadigvæk er mange spor efter de første kulminearbejdere. Også den sovjetiske arkitektur på stedet vidner om den russiske kulturhistorie i Arktis. Vi ser byens bibliotek, museet og det nys åbnede bryggeri og oplever også en folkemindeopvisning.

Læs mere

Dag 3 - 5

Nordvest-Spitsbergen nationalpark

Dag 3

Vi skal opleve det enestående fjordområde, Kongsfjorden, der ligger på Spitsbergen. Her kælver de betagende gletsjere i bunden af fjorden og ud i havet. Det smukke sceneri fuldendes af de imponerende og omgivende klippeformationer.

Dag 4

Vi sejler længere mod nordvest og kommer til Krossfjorden og Mitrahalvøya. Her møder os en fantastisk alpin flora, fuglefjelde og ofte også Svalbard-renen. Vi ser spor efter hvalfangerperioden, og sammen med ekspeditionsholdet krydser vi en gletsjer. På vejen tilbage besøger vi Ny-Ålesund, en tidligere mineby. I dag finder man et internationalt forskningscenter på stedet, hvis bygninger er et særegent miks af nyt og gammelt. 

Dag 5

I det nordvestlige hjørne af Spitsbergen er der mange kulturskatte fra den første tid, hvor Svalbards enorme naturrigdomme blev udnyttet. Her ser vi hvalspækovne og et område med gravsteder. Et enestående sted at tage på vandreture er ved Raudfjorden. Vi tager på kajaktur i havet omkring Hamiltonbukta og udforsker det smukke område. Vi sejler også forbi den gigantiske Monaco-gletsjer, der ligger i Liefdefjorden.
Læs mere

Dag 6 - 8

Øst-Svalbard naturreservat og Syd-Spitsbergen nationalpark

Dag 6

Vi sejler på den østlige side af Svalbard og håber at se mange isbjørne på denne strækning. Her finder man en større koncentration af isbjørne end noget andet sted på Svalbard. Vi kommer forbi det historiske sted i Sorgfjorden, hvor der i slutningen af det 17. århundrede, fandt et opgør sted imellem hvalfangere. Vi sejler videre og ser det imponerende Alkefjellet, der et af de største fuglefjeld på hele Svalbard. 

Dag 7

Vi sejler forbi Svalbards tredjestørste ø, Edgeøya. Her er de vestvendte kyster nærmest isfri. Vi besøger Kapp Lee, der byder på en rig kulturarv fra de alle de forskellige perioder, der har været mennesker på Svalbard.

Dag 8

Ekspeditionen fortsætter til Spitsbergens sydligste punkt, Sydkapland og videre rundt til den smukke fjord, Hornsund, der ligger på den vestlige side af sydspidsen. Her er variationen i landskabet enorm. Tidligt på sæsonen, når isen presses ind i fjorden, kommer isbjørnene og går på jagt på isen.
Læs mere

Dag 9

Isfjorden

Isfjorden et den næstlængste fjord på Svalbard. Fjordsystemet strækker og forgrener sig 107 km ind i landskabet. Vi udforsker områderne inde i fjorden og ude ved kysten. Vi ser Alkehornet, hvor i tusindvis af kortnæbbede lomvier har deres reder om sommeren. Inde i Isfjorden er landskabet helt anderledes. Her kan man se, hvordan kæmpe gletsjere igennem årtusinder har arbejdet sig ind i bjergsiderne og formet dem. De fantastiske u-formede dale bebos af svalbard-renen. Senere slår vi lejr i en smuk fjordpassage og holder en uforglemmelig afskedsgrillaften i det arktiske landskab.
Læs mere

Dag 10

Longyearbyen/Oslo

Vi er kommet til vejs ende på vores episke ekspeditionsrejse. Det er nu tid at fordøje alle de enestående og storslåede indtryk fra en tur, hvor vi har opholdt os på toppen af verden blot få hundrede kilometer fra den geografiske Nordpol. Der er en tidlig tranfer til lufthavnen, hvorfra turen går med fly tilbage til Oslo.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.