Den ultimative Svalbard-ekspedition

Svalbard - Spitsbergen, Longyearbyen
 • Sejlads rundt om Svalbards største ø, Spitsbergen
 • Landgangture og kajakroning med Hurtigrutens eksperter
 • Longyearbyens seværdigheder og kulturliv
 • Spektakulære fjorde og arktisk vildmark

Udforsk gletsjere, fjorde og det rige dyreliv på denne storslåede rejse rundt om Svalbards store ø, Spitsbergen.

På denne episke rejse kan du udforske gletsjere, fjelde og fjorde på Svalbards vestlige side og den golde, højarktiske ørken og vildmark på østsiden. Nyd ekspeditionens landgangsture, vandreture, kajakroning og andre aktiviteter i Europas største arktiske vildmark.

Sejl med M/S Spitsbergen, Hurtigrutens nye skib, hele vejen rundt om Spitsbergen og udforsk den arktiske øs fascinerende natur og dyreliv. Målet er at tage dig med nord for den 80. breddegrad blot 600 sømil fra Nordpolen. Vi starter ekspeditionen i Longyearbyen, en spændende by for den eventyrlystne. I denne unikke by, hvor det arktiske dominerer, finder du et overraskende rigt kulturliv.

Svalbards berørte vildmark - en arktisk ørken

Svalbards østlige del består af to store naturreservater, der tilsammen udgør en af Europas sidste stort set uberørte vildmarker, som også kan betegnes som en arktisk ørken. På rejsen ser vi nogle af Svalbards mest spektakulære fjorde. I den lange fjord i det østlige Spitsbergen mødes du af en spektakulær udsigt over østkystens hundredevis af gletsjere og fjelde. Hvis vi har heldet med os, møder vi nogle af Svalbards havpattedyr som hvalrosser og sæler. I områder med is er der store chancer for at se isbjørne.

Svalbards mange isbjørne

Svalbard er i sandhed isbjørnens rige. Der bor nemlig 3000 isbjørne på øerne og kun cirka 2500 mennesker. De store, ensomme rovdyr vandrer til steder, hvor de forventer at finde mad. Da isbjørnen er et maritimt pattedyr, er det mest sandsynligt at se dem tæt på vandet. Når vi således er tæt på drivis, er der chance for at spotte en isbjørn, da de bruger isflagerne som platforme. I sjældne tilfælde driver døde hvaler og hvalrosser i land på Svalbards strande – disse tiltrækker alle former for dyreliv – også isbjørne. Vi ser ofte isbjørne på vores ekspeditioner ved Svalbard, men som med alle ting i naturen er der ingen garantier. Hvis der er isbjørne undervejs, kan rejsens program ændres derefter.

Deltag i en strandrensning på Svalbard

Ligesom overalt på verdenshavene er der i de senere år også på Svalbard opstået et stort problem med havaffald. Hurtigruten er stolt af at kunne tælle sig som medlem af teamet ”Clean up Svalbard” og inviterer alle gæster til at deltage i en strandrensning på en af rejsens landgange for at markere, at vi tager ansvar for at bevare miljøet.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV

Svalbard

Spitsbergen, Longyearbyen

11 nætter / 12 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Dagsprogram

Dag 1
Oslo
Dag 2
Longyearbyen
Dag 3 - 5
Nordvest-Spitsbergen Nationalpark
Dag 6 - 9
Øst-Svalbard Naturreservat og Syd-Spitsbergen Nationalpark
Dag 10 - 11
Sydvest-Spitsbergens fjorde
Dag 12
Longyearbyen - Oslo

Dag 1

Oslo

Din rejse starter med en aftenflyvning fra Oslo. Hvis du har tid kan du bruge et par timer på at udforske fjordbyen, der er omgivet af skove, søer og bakker. Kontrasterne er betydelige, når du ankommer i Longyearbyen nogle timer senere. Alligevel har den lille by alle moderne bekvemmeligheder - ud over sin unikke beliggenhed i et vildt arktisk landskab.
Læs mere

Dag 2

Longyearbyen

Efter en hotelovernatning kan du deltage i en spændende udflugt i Longyearbyen og omegn. Det arktiske miljø dominerer, men byen er overraskende kosmopolitisk med kunstgallerier, barer, lange vinkort på restauranterne, butikker og et butikscenter. Longyearbyen kaldes ofte en modpol til det moderne liv, og den er en førsteklasses destination for eventyrrejsende. Arven efter de første minearbejdere ses overalt. 
Læs mere

Dag 3 - 5

Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

Kongsfjorden har mægtige gletsjere, kælvende isbjerge og er indrammet af utrolige bjergformationer. På vores rute mod nordvest, møder vi Krossfjorden og Mitrahalvøya, hvor man kan se ruiner fra hvalfangstperioden, smuk alpin flora, fuglefjelde og - ofte - Svalbardrensdyr. Prøv at krydse en gletsjer med ekspeditionsholdet fra skibet. På tilbagevejen besøger vi den nedlagte mineby Ny-Ålesund, der nu er internationalt forskningscenter. Spitsbergens nordvestlige hjørne har den største koncentration af grave, spækovne og andre kulturskatte fra dengang, mennesker først begyndte at bebo Svalbard. Raudfjorden byder på masser af muligheder for gode vandreture. Hamiltonbugten er for lavvandet til vores skib, men den er perfekt til kajakroning og oplevelser ved havoverfladen. Vi ser også se den enorme Monaco-gletsjer i Liefdefjord.
Læs mere

Dag 6 - 9

Øst-Svalbard Naturreservat og Syd-Spitsbergen Nationalpark

I Øst-Svalbard finder du øgruppens største bestand af isbjørne. Vi sejler i Sorgfjorden, der grænser op til Nordøst- Spitsbergen Naturreservat. Nyd udsigten fra dækket, når vi passerer det spektakulære fuglefjeld Alkefjellet, et af de største af sin art. Kvitøya er Svalbards østligste ø. Den er 98 % dækket af indlandsisen Kvitøyjøkulen. Vi forsøger at komme i land på øens vestligste punkt, hvor relikvier fra Andrée-ekspeditionen blev fundet i 1930. Der er syv små øer længst mod nord i øgruppen Svalbard. Den nordligste af dem, Rossøya, er mindre end 1000 kilometer fra Nordpolen. Hvis vi er heldige, møder vi nogle af Svalbards havpattedyr, mens vi sejler mod Spitsbergens sydspids. Om vinteren er Storfjorden for det meste tilfrosset, hvilket gør den til et perfekt isbjørne- habitat. Vi fortsætter til Spitsbergens sydspids, hvor Hornsunds har store variationer i landskab og geologi inden for korte afstande. Is skubbes ind i fjorden tidligt i sæsonen og tiltrækker isbjørne, der jager fra isen.
Læs mere

Dag 10 - 11

Sydvest-Spitsbergens fjorde

Isfjorden er Svalbards absolut smukkeste fjordsystem. Vi undersøger både den ydre og de indre dele af fjorden. Et af de den ydre del mest slående træk er Alkehornet, hvor tusindvis af Brünnichs-lomvier yngler i sommersæsonen. I Isfjords indre dele ændrer landskabet sig konstant. Enorme U-formede dale, der blev skåret ud af bjergene af de gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring ti tusinde år siden. Her lever store bestande af de endemiske svalbardrensdyr. Senere finder vi en smuk fjordarm og arrangerer en afskedsgrillfest med smukke arktiske omgivelser.
Læs mere

Dag 12

Longyearbyen - Oslo

Enhver opdagelsesrejse slutter på et tidspunkt. Du vil opleve, at tiden går hurtigere end forventet. Mange kommer i løftet stemning af en tur til toppen af kloden, blot nogle hundrede kilometer fra den geografiske nordpol. Tidligt om morgenen er der biltransport til lufthavnen og flyrejse til Oslo.
Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.