Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter langs Norges kyst

Nedenfor kan du se et udpluk af de mange udflugter, som du kan komme med på i forbindelse med din kystsejlads i Norge.

Kontakt os for yderligere information om udflugterne og lad os hjælpe dig med at skræddersy dine oplevelser.

Foto herover: Rune Kongsro

Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Honningsvåg

Nordkap | Honningsvåg

Oplev Europas nordligste punkt.

Når bussen krydser 71 grader nord, får du mulighed for at opleve Europas nordligste punkt, Nordkap. Du befinder dig nu på toppen af Europa, hvor du om sommeren fra Nordkap-plateauet i 307 meters højde kan se store flokke af rensdyr græsse. Om vinteren kan du opleve det dramatiske vejr, hvide fjelde og det helt særlige arktiske lys.

Varighed: 3 timer
Afgang: Året rundt afgang kl. 11:30

Voksen fra kr. 1.261
Barn fra kr. 1.261

Kirkenes

Grænsen til Rusland | Kirkenes

Oplev Kirkenes og den norsk-russiske grænse på en 2-timers bustur.

Denne 2 timers guidede tur kommer rundt i Kirkenes og omegn, hvor den russiske indflydelse er stor, og vejskilte har tekster på både norsk og russisk. Bussen besøger den norsk-russiske grænse ved Storskog, som er en af Europas mest bevogtede grænser. Den kører forbi byens bombely under Anden Verdenskrig, Andersgotta, som er beliggende 13 kilometer syd for Kirkenes. Derudover vil der være et stop, hvor der på klare dage er en fantastisk udsigt over Kirkenes fra Prestfjellet. Turen forgår i bus og er passende for alle. Husk behagelige sko samt varmt tøj.

Photo: Eivind Lande

Varighed: 2 timer
Afgang: Året rundt, kl. 09:30

Voksen fra kr. 861
Barn fra kr. 861

Lofoten

Lofotens seværdigheder | Lofoten

Oplev Lofotens små fiskerbyer, den smukke natur og Kaare Espolin Johnsons store kunstsamling på Galleri Espolin.

Turen har sin start i Stamsund, og første stop er Torvdalshalsen, et meget smukt sted med mulighed for at tage flotte fotos. Turen går videre til Kabelvåg, som er Lofotens ældste fiskerleje. For mere end tusind år siden havde det kommercielle fiskeri sin start her. Du besøger Galleri Espolin, hvor det er muligt at se den store samling af kunstneren Kaare Espolin Johnson, som har skildret havet, Lofoten og det hårde fiskerliv. Lofoten Museum ligger tæt på, hvor du kan lære om fiskernes historie. Nu går turen til Vágar, en middelalderlig by, som har været en vigtig fiskerihandelsby. Her kan du opleve autentiske fiskerhytter og Nordland-både. Turens sidste stop er Vågan Kirke, også kendt som Lofotkatedralen, der blev bygget i nygotiskstil i 1898. Katedralen er en af Norges største kirker med plads til 1200 mennesker.

 Foto: Rune Kongsro

Varighed: ca. 2½ time
Afgang: 4. april – 31. august 2018. kl. 19:10

Voksen fra kr. 948
Barn fra kr. 948

Tromsø

Den arktiske hovedstad, Tromsø | Tromsø

Tag med på en spændende udflugt i Tromsø, også kaldet Nordens Paris. Byen er den arktiske hovedstad og verdens nordligste by.

Tromsø er omgivet af høje fjelde og har været udgangspunkt for mange polarekspeditioner. Derudover har byen været udskibningshavn for tømmer og i en kort overgang i 1940 også Norges regeringsby. I dag er byen kosmopolitisk med et rigt kulturliv og er Nordnorges centrum for forskning og uddannelse.

Udflugten begynder med en tur i den berømte svævebane, der kører 421 meter op ad fjeldet Storsteinen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Tromsø, de omkringliggende fjelde og fjorden. Her er der også mulighed for en kort vandretur eller et besøg i restauranten. Undervejs går turen forbi Polaria-centeret, som bl.a. har et arktisk akvarium og sælbassin. Oplev også den berømte Ishavskatedral, der er et arkitektonisk mesterværk og byens varetegn.

Bemærk: Det er forbudt at fotografere i Polarias biografteater.

Billedet er venligst stillet til rådighed af Hurtigruten.

Varighed: 3½ time
Afgang: Året rundt kl. 14:30-18:00

Voksen fra kr. 1.126
Barn fra kr. 1.126

Trondheim

Trondheim med Nidarosdomen | Trondheim

Denne udflugt går gennem Norges første hovedstad, Trondheim, der blev grundlagt i 997 af vikingekongen Olav Tryggvason, der både gav Norge kristendom samt byen dens oprindelige navn, Nidaros.

Trondheim er, efter norske forhold, en storby, der har bibeholdt intimitet og charme, og du vil opleve en by fuld af kontraster. På den ene side er en middelalderlige domkirke, farverige kajer og den smukke rødmalede træbro fra 1861, mens der på den anden side er moderne sportsfaciliteter, verdenskendte uddannelses- og forskningsmiljø samt natteliv. En lokalguide vil fortælle om Trondheims seværdigheder på en bustur gennem byens gader, hvor der undervejs er stop ved Utsikten for at beundre byen fra oven. Herfra fortsætter turen til den imponerende Nidarosdom, der er bygget over Sankt Olavs gravplads, hvilket er Norges skytshelgen. Nidarosdomen kaldes af mange Norges smukkeste religiøse bygning, og konstruktionen af den gotiske bygning med udsmykning og de mange detaljer er helt tilbage til år 1070. Ved afslutningen af turen udleveres en gratis bog om Nidarosdomen til at tage med hjem som minde.

Bemærk: Fotografering er forbudt i Nidarosdomen.

Varighed: 2 timer
Afgang: 3. september – 2. april, kl. 08:45-10:45

Voksen fra kr. 691
Barn fra kr. 691

Ålesund

Geirangerfjorden og Trollstigen-passet | Ålesund

Oplev Geirangerfjorden, smukke Norddalsfjord og Trollstigen på en og samme udflugt.

Er du klar på store oplevelser, så skal du tag med på denne udflugt med både bus og båd. Oplev Geirangerfjorden, der er omgivet af snedækkede tinder, vilde vandfald og frodig vegetation. Fjorden er en del af UNESCO’s verdensarvsliste. På turen køres der 620 meter op ad den stejle Ørneveien, hvor der på toppen er mulighed for at nyde udsigten over Ørnesvinget, Geiranger, fjorden samt stejle fjeldsider og vandfaldene De syv Søstre. Herefter bliver du kørt langs Eidsvatnet og videre til Eidsdal, hvorfra der sejles over fjorden til Linge.

Når landjorden nås, fortsætter turen op i fjeldene med en lille pause ved Gudbrandsjuvet (Gudbrandskløften), hvorefter turen går ned ad Trollstigen, der er en del af den 106 km lange nationalrute. Med en hældning på 9% og med 11 hårnålesving har ruten en fantastisk udsigt til bratte fjeldsider, smukke vandfald, dybe fjorde og grønne dale, der er omgivet af høje toppe med navne som Kongen, Dronningen og Bispen. Når nedstigningen er slut, bydes der på en varm drik og snacks, inden rejsen fortsætter til Romsdalsfjord. Udflugten afsluttes med middag i Molde, hvorefter vi igen går ombord på skibet.

Udflugten inkluderer i iht. program: Kaffe og te, rundstykker, pandekager og middag i Molde (drikkevarer ekskl.)

Bemærk: Kun udflugtsdeltagere kan gå i land i Geiranger. Landgang er med båd, så det kan være svært at komme fra og til borde for folk med nedsat bevægelighed.

Varighed: 7½ time om sommeren
Afgang: 2. juni - 1. september, kl. 13:45-21:15

Voksen fra kr. 1.644
Barn fra kr. 1.644

Jugendstil-vandretur i Ålesund | Ålesund

Guidet vandretur i smukke Ålesund

På denne guidede vandretur er der rig mulighed for at opleve de smukke og berømte art nouveau bygninger med masser af spir, tårne og detaljeret udsmykning, som byen er kendt for i hele verden. Undervejs besøges Jugendstilscenteret, der er beliggende i et tidligere apotek fra 1907, som er både et museum og et nationalt center for art nouveau-huse. Her gives et omfattede indblik i jugendstilens historie, hvorefter turen går mod den maleriske fiskerihavn i Brosundet til Apotekertorget og den smukke hovedgade. Der vedlægges også et besøg hos Helge Bjørnsens kunstgalleri, hvor du vil modtaget et signeret akvareltryk efter eget valg.

Husk: Vandresko, varmt og vindtæt tøj

Varighed: ca. 2 timer
Afgang: kl. 12:30-14:30

Voksen fra kr. 691
Barn fra kr. 691