Fra syd til nord langs Norges kyst

Norge - Bergen, Ålesund, Trondheim, Tromsø, Honningsvåg, Kirkenes
 • Historiske elementer på UNESCOs verdensarvliste
 • Spektakulært landskab til vand og på land 
 • Lofoten-væggen og Nordkap-plateauet
 • Attraktive udflugter i de norske kystbyer

Tag på en eventyrlig syv dages sørejse med Hurtigruten, der bringer dig fra Bergen i syd til Kirkenes i nord.

Sejl den klassiske Bergen-Kirkenes-Bergen, Bergen-Kirkenes eller Kirkenes-Bergen og udforsk de betagende små norske fjorde.

Rejsen starter i Bergen med kurs mod Norges nordligste punkt, som er øen Magerøya, og byen Kirkenes, som er porten mod øst. Undervejs bliver du beriget med betagende naturfænomener og imponerende kontraster, der alt sammen er med til at give dig en unik oplevelse.

Kryds polarcirklen og mød mørket om vinteren, fra tid til anden kun oplyst af nordlyset, og mød om sommeren det konstante dagslys og midnatssolen. Undervejs krydser skibet isfjorde, tårnhøje fjelde og lægger til i rigtig mange havne langs den lange kyst. Du får givet synsoplevelser, du aldrig glemmer, samtidig med at du tager del i spændende aktiviteter ved de forskellige destinationer. Flere af stederne byder på et udvalg af tilvalgsudflugter, der foretages i selskab med Hurtigrutens ekspeditionsteam. Her oplever du det lokale liv, dykker ned i interessante historier og ikke mindst kulturen samt udforsker det arktiske landskab og dyreliv. Mulighederne er således mange på en rejse langs Norges kyst.

De smukke billeder her i tilbuddet er venligt stillet til rådighed af Hurtigruten. Alle fotos tilhører Hurtigruten og fotograferne er: Rune Kongsro, Andreas Kalvig Anderson, Tor Farstad, Agurtxane Concellon, Stefan Dall, Orjan Bertelsen, Eivind Lande, Arnau Ferrer, Anne Marte Johnsen, Aslak Tronrud, Alfred Schmutterer, T. I. Bergsmo og Pål S. Vindfallet.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Norge

Bergen, Ålesund, Trondheim, Tromsø, Honningsvåg, Kirkenes

7 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Bergen Ålesund

Bergen

Bergen byder på en både charmerende, historisk men også international atmosfære. 
Læs mere
Bergen Ålesund Tromsø

Ålesund

Ålesund er med sin placering ved Geirangerfjordens udmunding en helt eventyrlig havneby.

Læs mere
Ålesund Tromsø Honningsvåg

Tromsø

Tromsø er en by, der byder på alt fra et imponerede landskab til en spændende historie. Oplev kultur, arkitektur og ikke mindst det vilde dyreliv. 
Læs mere
Tromsø Honningsvåg Kirkenes

Honningsvåg

Honningsvåg ligger på Norges nordligste spids og er hovedstaden på Nordkap. Byen byder på en fantastisk udsigt og flere spændende aktiviteter, hvilket gør den attraktiv at besøge.
Læs mere
Honningsvåg Kirkenes

Kirkenes

Kirkenes ligger yderst i den nordøstlige del af Norge nær Rusland og rummer en interessant befolkning med både norsk, samisk, finsk og russisk oprindelse. 
Læs mere
Dagsprogram
Dag 1
Bergen
Dag 2
Florø - Molde
Dag 3
Kristiansund – Trondheim – Rørvik
Dag 4
Brønnøysund – Svolvær
Dag 5
Stokmarknes – Skjervøy
Dag 6
Øksfjord – Berlevåg
Dag 7
Kirkenes

Dag 1

Bergen

Skibet afsejler i dag fra havnen i Bergen. Inden afsejling har du mulighed for at udforske den kulturelle by, der byder på alt fra et charmerende byliv til historiske elementer på UNESCOs verdensarvsliste. Ombord inviteres du på en middagsbuffet tilberedt på kystens bedste råvarer. Herefter sejler skibet nordpå ad Hjeltefjord, og det er nu tid til at slappe af og blot beundre det spektakulære landskab fra skibets dæk.

Læs mere

Dag 2

Florø - Molde

Start dagen med god morgenmad, mens du nyder udsigten over det åbne hav. Skibet sejler gennem skær og øer, inden det når Ålesund. Udforsk byen, der byder på en interessant arkitektur og oplev den fantastiske panorama over området fra Aksla-fjeldet. Næste stop afhænger af perioden, du rejser i; om sommeren sejler skibet forbi imponerende høje klipper og flotte vandfald til Geirangerfjord, der er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Om efteråret udforsker skibet i stedet Hjørundfjorden, der byder på stejle klippevægge, grønne enge, ensomme fjeldgårde og små landsbyer i de majestætiske Sunnmøre Alper.
Læs mere

Dag 3

Kristiansund – Trondheim – Rørvik

I dag sejler skibet forbi Kristiansund, Trondheim og Rørvik med kun et stop i Trondheim. Her kan du opleve Norges tredjestørste by, hvor du blandt andet kan besøge den gotiske katedral eller det musikhistoriske museum. Om sommeren kan byen også opleves fra kajak eller siddende på en cykel. Om eftermiddagen sejler skibet videre forbi holme og klipper mod med den charmerende by, Rørvik.
Læs mere

Dag 4

Brønnøysund – Svolvær

Tidlig morgen krydser skibet Polarcirklen, som er grænsen til Arktis. Der venter en oplevelsesrig dag med mange besøg. Først sejles forbi Ørnes, hvor du kan se Norges næststørste gletsjer, Svartisen. Herefter går turen til Bodø, der byder på et eventyr blandt ørne og det dybblå hav. Fra skibet sejler du i en mindre båd til Saltstraumen, som giver mulighed for at overvære verdens kraftigste tidevandsstrøm. Videre mod nord viser den over 1000 meter høje Lofoten-væg sig i horisonten. Her kan du udforske øgruppen, der har alt fra majestætiske granitklipper til hvide sandstrande og maleriske fiskerlandsbyer. Næste stop er Stamsund, som tager dig med tilbage til vikingetiden, inden skibet når til Svolvær, der er dagens sidste stop.
Læs mere

Dag 5

Stokmarknes – Skjervøy

I løbet af morgentimerne sejler skibet forbi byerne Risøyhamn, Harstad og Finnsnes med kurs mod den arktiske hovedstad, Tromsø. Dagen bruges i byen, der byder på en masse spændende aktiviteter både sommer og vinter, heriblandt vandre-, hundeslæde-, kajak- og bådture. Du kommer helt tæt på den fantastiske polarnatur med vildt dyreliv såsom hvaler. Efter en dag i Tromsø går rejsen videre mod nord, hvor der undervejs i vinterhalvåret vil være mulighed for at se det betagende nordlys.
Læs mere

Dag 6

Øksfjord – Berlevåg

I dag fortsættes mod Honningsvåg, og undervejs sejles forbi Hammerfest og Havøysund. I Honningsvåg er det et must at besøge Nordkap-plateauet, der bringer dig tæt på den geografiske nordpol og byder på en fantastisk udsigt. Gå også på opdagelse i naturreservatet, Gjeværstappan, eller tag på fuglesafari og se blandt andet den beundringsværdige søpapegøje. Herefter sejler skibet videre mod nord ind i samernes rige forbi den hellige klippeformation Finnkirka til fiskerbyen Kjøllefjord, hvor du har mulighed for at dykke dybere ned i samernes historie. Her kan du også opleve en helt fantastisk natur. Sidste stop er Berlevåg

Læs mere

Dag 7

Kirkenes

Tidlig morgen er det muligt at se Vadsø, inden du efter morgenmaden ankommer til Kirkenes. Kirkenes ligger tæt på Rusland og er kendt som porten til øst. Sørejsen slutter her, men det gør oplevelserne ikke. Brug dagen på de mange museer, besøg grænsen mellem Norge og Rusland eller benyt dig af de mange muligheder for aktiviteter i det arktiske miljø. Når dagen er slut går turen mod Danmark.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.