Sejl med Hurtigruten mellem Bergen og Kirkenes og retur

Norge - Bergen, Honningsvåg, Lofoten, Tromsø, Ålesund, Kirkenes
 • Charmerende og historiske kystbyer undervejs
 • Geirangerfjordens høje klipper og flotte vandfald
 • Lofoten-væggen og Nordkap-plateauet
 • Vandreture, hundeslæde-, kajak- og bådture
Hurtigruten bringer dig tæt på Norges forunderlige kyst. Stig ombord i Bergen og sejl til Kirkenes og tilbage igen eller tag blot ruten i den nord- eller sydgående retning. Hvad end du vælger, vil du få en uforglemmelig rejse

Sejl den klassiske Bergen-Kirkenes-Bergen, Bergen-Kirkenes eller Kirkenes-Bergen og udforsk de betagende små norske fjorde.

Oplev Norges storslåede natur og gå på opdagelse i det arktiske landskab både fra vandsiden og på land. Mens skibet tager dig tæt på imponerende isformationer, forbi fjelde og ind i spektakulære kanaler, har du undervejs mulighed for at gå i land, når der gøres stop. Skibet vil på sin vej besøge flere af de norske byer, der hver byder på en særpræget historie og kultur foruden de mange aktiviteter, du kan deltage i under dit besøg. På flere af rejsens dage kan du deltage på udflugter, der alle ledes af skibets ekspeditionsteam.

Med Hurtigruten krydser du polarcirklen, oplever utallige anløbshavne, flere end 100 fjorde og 1000 fjelde. Du får chancen for at se nordlyset om vinteren og nyde 24-timers dagslys og midnatssol om sommeren. Hurtigruten tager dig steder, kun de færreste har besøgt.

Nedenstående rejse kan også foretages på den nordgående rute Bergen til Kirkenes, eller sydgående fra Kirkenes til Bergen. 

De smukke billeder her i tilbuddet er venligt stillet til rådighed af Hurtigruten. Alle fotos tilhører Hurtigruten og fotograferne er: Rune Kongsro, Andreas Kalvig Anderson, Tor Farstad, Agurtxane Concellon, Stefan Dall, Orjan Bertelsen, Eivind Lande, Arnau Ferrer, Anne Marte Johnsen, Aslak Tronrud, Alfred Schmutterer, T. I. Bergsmo og Pål S. Vindfallet.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Norge

Bergen, Honningsvåg, Lofoten, Tromsø, Ålesund, Kirkenes

12 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Bergen Honningsvåg

Bergen

Bergen byder på en både charmerende, historisk men også international atmosfære. 
Læs mere
Bergen Honningsvåg Lofoten

Honningsvåg

Honningsvåg ligger på Norges nordligste spids og er hovedstaden på Nordkap. Byen byder på en fantastisk udsigt og flere spændende aktiviteter, hvilket gør den attraktiv at besøge.
Læs mere
Honningsvåg Lofoten Tromsø

Lofoten

Lofoten er en norsk øgruppe, der ligger i Norskehavet som et uberørt, vildt landskab. Om øerne skriver Lonely Planet: "Disse øers skønhed er ganske enkelt overvældende”.
Læs mere
Lofoten Tromsø Ålesund

Tromsø

Tromsø er en by, der byder på alt fra et imponerede landskab til en spændende historie. Oplev kultur, arkitektur og ikke mindst det vilde dyreliv. 
Læs mere
Tromsø Ålesund Kirkenes

Ålesund

Ålesund er med sin placering ved Geirangerfjordens udmunding en helt eventyrlig havneby.

Læs mere
Ålesund Kirkenes

Kirkenes

Kirkenes ligger yderst i den nordøstlige del af Norge nær Rusland og rummer en interessant befolkning med både norsk, samisk, finsk og russisk oprindelse. 
Læs mere
Dagsprogram
Dag 1
Bergen
Dag 2
Florø - Molde
Dag 3
Kristiansund – Trondheim – Rørvik
Dag 4
Brønnøysund – Svolvær
Dag 5
Stokmarknes – Skjervøy
Dag 6
Øksfjord – Berlevåg
Dag 7
Båtsfjord - Kirkenes – Berlevåg
Dag 8
Mehamn – Tromsø
Dag 9
Tromsø – Stamsund
Dag 10
Bodø – Rørvik
Dag 11
Trondheim – Ålesund
Dag 12
Bergen

Dag 1

Bergen

Skibet afgår fra havnen i Bergen. Inden afsejling har du mulighed for at udforske den kulturelle by, der byder på alt fra et charmerende byliv til historiske elementer på UNESCOs verdensarvsliste. Ombord inviteres du på en middagsbuffet lavet på kystens bedste råvarer. Herefter sejler skibet nordpå ad Hjeltefjord, og det er nu tid til at slappe af og blot beundre det spektakulære landskab fra skibets dæk.
Læs mere

Dag 2

Florø - Molde

Start dagen med god morgenmad, mens du nyder udsigten over det åbne hav. Skibet sejler gennem skær og øer, inden det når Ålesund. Udforsk byen, der byder på en interessant arkitektur og oplev den fantastiske panorama over området fra Aksla-fjeldet. Næste stop afhænger af perioden, du rejser i; om sommeren sejler skibet forbi imponerende høje klipper og flotte vandfald til Geirangerfjord, der er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Om efteråret udforsker skibet i stedet Hjørundfjorden, der byder på stejle klippevægge, grønne enge, ensomme fjeldgårde og små landsbyer i de majestætiske Sunnmøre Alper.
Læs mere

Dag 3

Kristiansund – Trondheim – Rørvik

I dag sejler skibet forbi Kristiansund, Trondheim og Rørvik med kun et stop i Trondheim. Her kan du opleve Norges tredjestørste by, hvor du blandt andet kan besøge den gotiske katedral eller det musikhistoriske museum. Om sommeren kan byen også opleves fra kajak eller siddende på en cykel. Om eftermiddagen sejler skibet videre forbi holme og klipper mod med den charmerende by, Rørvik.
Læs mere

Dag 4

Brønnøysund – Svolvær

Tidlig morgen krydser skibet Polarcirklen, som er grænsen til Arktis. Der venter en oplevelsesrig dag med mange besøg. Først sejles forbi Ørnes, hvor du kan se Norges næststørste gletsjer, Svartisen. Herefter går turen til Bodø, der byder på et eventyr blandt ørne og det dybblå hav. Fra skibet sejler du i en mindre båd til Saltstraumen, som giver mulighed for at overvære verdens kraftigste tidevandsstrøm. Videre mod nord viser den over 1000 meter høje Lofoten-væg sig i horisonten. Her kan du udforske øgruppen, der har alt fra majestætiske granitklipper til hvide sandstrande og maleriske fiskerlandsbyer. Næste stop er Stamsund, som tager dig med tilbage til vikingetiden, inden skibet når til Svolvær, der er dagens sidste stop.
Læs mere

Dag 5

Stokmarknes – Skjervøy

I løbet af morgentimerne sejler skibet forbi byerne Risøyhamn, Harstad og Finnsnes med kurs mod den arktiske hovedstad, Tromsø. Dagen bruges i byen, der byder på en masse spændende aktiviteter både sommer og vinter, heriblandt vandre-, hundeslæde-, kajak- og bådture. Du kommer helt tæt på den fantastiske polarnatur med vildt dyreliv såsom hvaler. Efter en dag i Tromsø går rejsen videre mod nord, hvor der undervejs i vinterhalvåret vil være mulighed for at se det betagende nordlys.
Læs mere

Dag 6

Øksfjord – Berlevåg

I dag fortsættes mod Honningsvåg, og undervejs sejles forbi Hammerfest og Havøysund. I Honningsvåg er det et must at besøge Nordkap-plateauet, der bringer dig tæt på den geografiske nordpol og byder på en fantastisk udsigt. Gå også på opdagelse i naturreservatet, Gjeværstappan, eller tag på fuglesafari og se blandt andet den beundringsværdige søpapegøje. Herefter sejler skibet videre mod nord ind i samernes rige forbi den hellige klippeformation Finnkirka til fiskerbyen Kjøllefjord, hvor du har mulighed for at dykke dybere ned i samernes historie. Her kan du også opleve en helt fantastisk natur. Sidste stop er Berlevåg

Læs mere

Dag 7

Båtsfjord - Kirkenes – Berlevåg

Efter morgenmaden er der ankomst til Kirkenes, der er rejsens vendepunkt. Kirkenes ligger tæt på Rusland og er kendt som porten til øst. Oplev de mange museer, der gemmer på en rig historie, eller besøg grænsen mellem Norge og Rusland. Du kan også blive i byen og benytte dig af de mange muligheder for aktiviteter i det arktiske miljø. Herefter vender skibet og sejler tilbage sydpå, mens du ombord nyder udsigten og din frokost. Nu venter den næste halvdel af turen. Om eftermiddagen lægger skibet til i Norges østligste havn, Vadsø. Skibet sejler videre langs Varanger-halvøen til Båtsfjord, inden det om aftenen igen når til Berlevåg.
Læs mere

Dag 8

Mehamn – Tromsø

Om natten ankommer skibet til Mehamn, hvor du har mulighed for at opleve det fantastiske nordlys fra en snescooter. Skibet sejler igen forbi Honningsvåg, hvor du har mulighed for at besøge Nordkap, hvis du ikke nåede det sidst. Derefter går rejsen til Hammerfest, der er Norges polarhovedstad. Oplev blandt andet meridianstøtten, der er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, eller tag på en mini-fjeldekspedition. Skibet fortsætter herefter gennem et forunderligt landskab mod syd til Øksfjord og forbi Skjervøy. I Tromsø lægger skibet til, og der er mulighed for at nyde en magisk midnatskoncert i Ishavskatedralen eller opleve livet i byen.
Læs mere

Dag 9

Tromsø – Stamsund

Ankomst til Harstad, der byder på historie, natur og et udvalg af vigtige kulturarvssteder. Udforsk byen eller bliv ombord og tag med til den grønne, klare kanal Risøyrenna. Herefter sejler skibet via det skønne naturområde i Lofoten, hvor det lægger til i byen Risøyhamn, sejler forbi Sortland og mod Stokmarknes. Længere mod syd går turen gennem åbningen til Raftsund og ud på Trollfjorden, som er omgivet af majestætiske fjelde. Her kan du tage på havørnesafari, inden skibet sejler mod Svolvær, der byder på et væld af udflugter. Skibet fortsætter mod Stamsund, hvor du kan komme helt tæt på Lofoten-væggen.
Læs mere

Dag 10

Bodø – Rørvik

Fra morgenstunden sejler skibet videre mod syd og krydser Polarcirklen. Langs Helgelands kyst oplever du holme, frodige marker og stejle granitvægge. Se fjeldet Torghatten, der er kendt for sit hul i midten, og den over 900 meter høje fjeldkæde De Syv Søstre. Skibet lægger til i Nesna, før det sejler videre til Sandnessjøen, der er tæt på Vega-øerne og Brønnøysund, hvilket giver mulighed for attraktive udflugter.
Læs mere

Dag 11

Trondheim – Ålesund

I dag ankommer skibet til Trondheim, hvor du har mulighed for igen at udforske byen og opleve det, du ikke nåede sidst. Herefter sejles ud i den imponerende Trondheimsfjord. Langs kysten kan du iagttage det lokale fiskeri, inden skibet lægger til i Kristiansund. Her kan opleve den berømte Atlanterhavsvej, der er et af Norges mest besøgte turistmål. Tag også en udflugt til marmorminen Bergtatt, hvor du sejler ind i fjeldet på en belyst underjordisk sø. Du kan også blive ombord, mens skibet krydser det åbne hav på vej til Molde.
Læs mere

Dag 12

Bergen

Inden rejsen nærmer sin afslutning, er der mulighed for at nyde den fantastiske natur en sidste gang. Om morgenen lægger skibet til ved Florø, hvor du kan udforske denne moderne men yderst charmerende kystby. Herefter tager skibet dig med ind i Sognefjorden, hvor du har udsigt over den pragtfulde kyststrækning. Dernæst er det tid til at sætte kurs mod Bergen, hvor din rejse slutter for denne gang.
Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.