Kirkenes

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Kirkenes ligger yderst i den nordøstlige del af Norge nær Rusland og rummer en interessant befolkning med både norsk, samisk, finsk og russisk oprindelse. 

Det smukke billede herover er venligt stillet til rådighed af Hurtigruten. Fotograf: Eivind Lande

Kirkenes har et stærkt bånd til Rusland, og du vil blandt andet opleve, at vejskilte er skrevet på både norsk og russisk. Det er også muligt at tage over grænsen til Rusland med enten bus, flodbåd eller firehjulstrukne motorcykler.

Få et indblik i byens historie på Grenselandmuseet og kunstmuseet Savio. Oplev også naturen, der med sine nordlige og sjældne plantearter afskiller sig fra resten af Norge. Det gælder også dyrelivet, hvor du blandt andet kan se unikke fuglearter samt nordens store rovdyr, de brune bjørne.

Om vinteren og foråret er det attraktivt at køre på snescooter eller hundeslæde, hvorimod det om sommeren er populært med båd- og vandreture, fiskeri, kanosejlads, klatring og dykning. Tag også på kongekrabbesafari, hvor du kan fange og spise den gigantiske og lækre krabbe.

Læs mere
Vil du til Kirkenes?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.