Vandring blandt Østislands hemmeligheder

Island - Østisland

 • Vandring i den unikke natur
 • Lokal guide på alle udflugter
 • Fuld pension på hele turen
 • Oplev den smukke fjord i Borgarfjördur Eystri

Denne lille unikke perle ligger langt væk fra hovedvejen, dybt inde i fjorden, omkranset af farverige fjelde og er et paradis for folk, der ønsker at vandre.

Vores kollega Merete boede i den lille by Borgarfjördur Eystri for godt 20 år siden, så enhver der taler med hende om en rejse til Island, får knap lov til at smutte uden om dette unikke og smukke sted.

Fra maj til start august kan man komme ganske tæt på en stor koloni af søpapegøjer. Vandringen foregår i et middel tempo og er en forholdsvis let vandring på 10-16 km om dagen. Der er på forhånd planlagt forskellige vandreruter, disse kan dog ændres afhængigt af vejret, så rækkefølgen kan være en anden end dagsprogrammet foreskriver. Har man lyst til at blive hjemme en dag og bare slappe af, er der også mulighed for det. Rejsen gennemføres med 1-12 deltagere.

OBS: Intet enkeltværelsestillæg ved afrejse i september.

Afrejse fra Billund er ej muligt i september, med mindre I tilkøber en ekstra nat i Island ved ankomst – dermed afrejse fredag.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Island

Østisland

6 nætter / 7 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Østisland - 5 nætter

Hotel Àlfheimar
Se kort

Hotel Àlfheimar

Beliggenhed: Island, Østisland

Hotel Àlfheimar er et hyggeligt countryhotel i den afsidesliggende bygd Borgarfjördur Eystri. Her driver hele familien hotellet, serverer lam til aftensmad fra fødegården og guider fantastiske vandreture i området. En afstikker fra hovedvejen ud til en af de smukkeste og mest farverige fjorde i Island. Det er i den grad et pænt 3-stjernet hotel med en hjemlig atmosfære, fri wi-fi og dejlig morgenmad.

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2 - 7
Borgarfjördur Eystri

Dag 1

Reykjavik

Lørdag: Ankomst - Den Blå Lagune – Reykjavik

Fly fra Billund eller København direkte til Island. Individuel transfer til Reykjavik og indkvartering på hotel. Vi anbefaler at tage et smut i Den Blå Lagune (tilkøb) på vej til Reykjavik, og nyde et afslappende dejligt varmt bad i den verdensberømte, mineralholdige, blå kilde. Aftenen på egen hånd i den moderne by med mange spændende restauranter. Vi kan bestemt anbefale at prøve menuen “Around Iceland” på Restaurant Fish Company eller den populære fiskebuffet på Restaurant Reykjavik. 


Læs mere

Dag 2 - 7

Borgarfjördur Eystri

Dag 2 (søndag): Så går det østpå

(12 km vandring, 400 højdemeter)

Fly fra Reykjavik til Egilsstadir om morgenen, hvor I bliver mødt af jeres lokale guide. Herfra transfer til Borgarfjördur Eystri, der ligger en times kørsel fra Egilsstadir - første strækning er helt fladt ud mod havet, men de sidste 20 kilometer skal I op over et bjergpas - utrolig smukt. Indkvartering på Àlfheimar Guesthouse - et hyggeligt familiedrevet countryhotel.

Vi starter med en let vandretur rundt i bygden, hvor vi blandt andet oplever et lille unikt tørvehus, den lokale fiskefabrik, forsamlingshuset og den gamle stenfabrik. Det er en hyggelig tur rundt i bygdens historie blandt lokale. Efter frokost kører vi længere ind i fjorden og vandrer op i Dimmudalur (den mørke dal) og Jökuldal (gletsjerdalen), hvor vi får en tur for foden af det store fjeld i mystisk landskab. Tilbage i byen ”bestiger” vi Àlfaborg, alfedronningens borg - en lille høj i bygden, hvortil der hører sjove historier.

Dag 3 (mandag): Stapavik – Njardvik

(11 km vandring, 415 højdemeter)

Vi kører tilbage over fjeldet til gården Unaós, der ligger lige for foden på modsatte side. Her starter vi dagens vandretur til Stapavik. Det er den gamle fårerute, man fulgte, når man drev fårene hjem i efteråret. Vi følger den gamle riderute over bjergpasset Gönguskörd, som blev benyttet for at komme til Borgarfjördur Eystri i over 1000 år. Den nye vej hertil åbnede først i 1955.

Dag 4 (tirsdag): Østislands hemmelighed – Stórurð

(16 km vandring, 500 højdemeter)

OBS: En lidt mere krævende vandretur, hvor 15 % af turen foregår på skråninger og i grus.

Den bedst bevarede hemmelighed i Østisland er Stórurð, et helt unikt vandreparadis med store klipper og turkisblå søer. I bliver kørt op til startpunktet på toppen af fjeldet Vatnskarð (431 m). Her starter vandreturen over til Geldingafjall (640 m) og videre ind i en dal. Herfra er der fantastisk udsigt i flere retninger. I kan se den lille fjord Njardvik, sletten Fljótsdalsherad og den sorte sandstrand ved Heradsfloi. I klart vejr kan man se både Snæfell og Vatnajökull - Islands største gletsjer. Heroppe kommer I til Stórurð, hvor I vandrer mellem enorme sten og klipper blandt turkisblå søer. En helt unik dag, som ingen vil glemme.

Dag 5 (onsdag): Breidavik

(15 km vandring, 400 højdemeter)

I dag går turen til Breidavik - en af de små dale, hvor får og heste græsser om sommeren. Vandreturen foregår på grusveje forbi søer op over fjeldryggen beklædt af rød-gule skærver ned gennem dalen og helt ud til den sorte lavastrand, hvor Sibirks drivtømmer ligger i smuk kontrast til den kulsorte strand. Tilbage går turen op over fjeldet med en flot udsigt over byen Bakkagerdi i Borgerfjördur Eystri.

Dag 6 (torsdag): Brunavik

(16 km vandring, 700 højdemeter)

Dagen starter med transfer ud til den lille naturhavn, hvor der fra maj til starten af august er en koloni af søpapegøjer. Så går turen op over fjeldet via Brunavik-passet (345 m) og ned til stranden. Her går også får hele sommeren og græsser - ellers kommer her stort set ingen. Nyd at sætte dig på stranden og lytte til bølgerne skvulpe, fuglene kvidre og fårene bræe.

Turen tilbage går over Hofstrandskard (321 m) i den farverige dal tilbage til bygden.

Dag 7 (fredag): Retur til Reykjavik/Danmark

Transfer tilbage til Egilsstadir. Fly til Reykjavik og transfer videre til Keflavik, hvor flyet går retur til Danmark. Det er også muligt at leje en bil fra Egilsstadir og tage et par nætter enten syd eller nordom øen til Reykjavik. Vælger I turen nordom, kan I blandt andet opleve Myvatn, og vælger I turen sydom, kan I komme ganske tæt på mange af Islands gletsjere og vulkaner. Forhør jer om pris for forlængelse af rejsen.


Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Island

  Tidszone
  Island er 1 time efter det kontinentale Europa og Danmark og ændrer ikke til sommertid.

  Pas/Visum
  Alle rejsende til Island skal fremvise officielle legitimationspapirer (pas, kørekort eller id-kort fra deres oprindelseslande eller fra det land, hvor de officielt har fast bopæl).

 • Under din rejse på Island

  Drikkepenge
  Både betjening og moms er inkluderet i priserne overalt i Island.

  Mad og drikke
  En meget stor del af den islandske madkultur er baseret på fisk, lam og mejeriprodukter. Der er kun en yderst begrænset brug af urter og krydderier. Landets klima gør, at grønsager og frugt ikke udgør en naturlig del af de traditionelle retter. Det er der dog lavet om på i nyere tider med brugen af drivhuse. ’Porramatur’ er den traditionelle islandske betegnelse for retter, der hovedsageligt består af fisk eller kød skåret i mindre stykker. De serveres med rugbrød, smør og brændevin. Traditionelt spises disse retter i den gamle vintermåned ’porri’ (januar/februar). Søpapegøje bliver anset som værende en lokal delikatesse som ofte serveres stegt.

  Valuta
  Islands møntfod er islandske kroner (ISK) og 1 islandsk krone = 100 aurarer.

  Særlige forhold
  Aldersgrænsen for køb af alkohol og adgang til natklubber er 21 år i Island. Aldersgrænsen for køb af cigaretter er 18 år.

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser