Sydvestisland - on the road

Island - Sydisland, Vestisland
 • Den Blå Lagune
 • Den Gyldne Cirkel og sydkysten
 • Geysir og Gullfoss
 • Island rundt i eget tempo

Oplev det sydvestlige Island på egen hånd - i lejet bil, og med fokus på oplevelser i naturen.

Island er for alle, unge som gamle, og på denne rejse har vi valgt at fokusere på det sydvestlige hjørne, så I ikke skal køre så langt hver dag. Her er der rigtig mange oplevelser langs ruten i naturen, og derudover kan I vælge at krydre rejsen med en ridetur, opleve en gletsjer indefra, køre på snescooter og bade i varme kilder - og alt sammen foregår i jeres eget tempo. Turen kan gennemføres året rundt. Om sommeren viser Island sig fra sin farverige side med grønne marker og brusende vand. Vælger I at rejse på andre årstider, er oplevelserne lige så store - det er bare andre ting man lægger mærke til. Sidst, men ikke mindst, skal nævnes de lokale udendørs svømmebade varmet op af naturlige varme kilder. De koster ikke ret meget, vandet er dejligt, og her møder man ofte lokale, der også nyder godt af de varme bade, der er en gammel islandsk tradition. 

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst – Den Blå Lagune 

Dag 2: Reykjavik

Dag 3: Hraunfossar – Barnafoss - Reykholt

Dag 4: Snæfellsnes

Dag 5: Den Gyldne Cirkel

Dag 6: Sydkysten  

Dag 7: Sydisland

Dag 8: Hjemrejse

Bemærk!

Priserne er baseret på 2 personer der deler 1 bil.

Barneprisen er ved 1 barn og to voksne i samme værelse. .

Rejser du alene eller er I flere end 3 der rejser sammen – så kontakt os for et tilbud.

OBS! Afrejse dagligt året rundt. Flere ugentlige afgange fra Billund maj – oktober. 

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT

Island

Sydisland, Vestisland

7 nætter / 8 dage

fra kr. 6.485

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

- 7 nætter

Overnatning på 3-stjernede hoteller

Overnatning på 3-stjernede hoteller

Beliggenhed: ,

Overnatning foregår på Fosshoteller, eller lignende af 3-stjernet standard.

Værelserne har eget bad/toilet, og der er mulighed for 1 opredning. Enkelte hoteller tilbyder familieværelser for 2 voksne og 2 børn.

Morgenmadsbuffet er inklusiv, og hotellerne har fri wi-fi.

 

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Reykjavik
Dag 3 - 4
Reykholt
Dag 5 - 8
Selfoss

Dag 1 - 2

Reykjavik

Dag 1: Ankomst og Den Blå Lagune 

Udlejningsbilen står klar i lufthavnen, når I lander. Herfra er det ganske oplagt at køre de 15 minutter, det tager at komme til Den Blå Lagune, hvor det er fantastisk at slappe af i det varme vand oven på rejsen. Lagunen ligger ude midt på de golde lavamarker og er som en oase midt i ingenting. Bemærk, at entré skal bestilles på forhånd, og at lagunen holder lukket pga. ombygning 5-22. januar 2016.

Fra Den Blå Lagune fortsætter I mod Reykjavik og indkvarteres på hotel i byen, 2 nætter.

Dag 2: Reykjavik

Brug dagen i hovedstaden med besøg i Hallgrimskirkja, det smukke musikhus Harpa, og tag på hvalsafari ud fra havnen. Byen byder på moderne kunst, lækkert design og små hyggelige cafeer. Om aftenen anbefaler vi at prøve en gourmetmiddag på en af byens mange restauranter. Udvalget er bredt, og kvaliteten er helt i top.Læs mere

Dag 3 - 4

Reykholt

Dag 3: Borgarfjördur – Reykholt

Turen går nordover - I kører gennem Saga-dalen, Borgarfjördur og ankommer til Fosshotel Reykholt, hvor I skal bo i 2 nætter. Hotellet har blandt andet udendørs spabad. Ikke langt fra hotellet kan I besøge vandfaldene Hraunfossar og Barnafoss. Tæt på Reykholt ligger også Islands næststørste gletsjer Langjökull. I 2015 åbenede man en 400 meter lang isgrotte, hvor I har mulighed for at komme på tur. Turen går fra kanten af gletsjeren med en 8-hjulet monstertruck op til isgrotten. Et helt unikt is-eventyr på et par timer, som man sent vil glemme. Turen skal bestilles hjemmefra, hvis I vil sikre jer plads.

Dag 4: Snælfellsnes

Den utroligt smukke halvø Snæfellsnes strækker sig langt ud i havet. På halvøens spids længst mod vest ligger Snæfellsjökull. Det er her, hvor Jules Vernes historie “Rejsen til Jordens indre” begynder. Snæfellsjökull gletsjeren er en meget smuk og populær seværdighed. På sydkysten kan det anbefales at køre til Ytri Tunga, hvor sælerne ligger på klipperne tæt på land. I skal se basaltklipperne i havet ved Arnastapi og endelig en smuk rullestensstrand ved Djupalonssandur.

Læs mere

Dag 5 - 8

Selfoss

Dag 5: Den Gyldne Cirkel

I dag skal I køre sydpå. Afhængigt af vejrforholdene kan I enten køre via Kaldidalur, hvor området omkring er temmelig goldt. Alternativt kan I tage turen gennem hvalfjorden, der også er ganske smuk. I ender ud på den anden side ved Thingvellir Nationalpark. Efterfølgende er det tid til at opleve Geysir og Gullfoss. En oplevelsesrig dag, hvor børnene kan gemme sig i sprækker mellem kontinentalpladerne og blive helt paffe over Strokkur-gejseren, som kaster en 20 meter høj vandsøjle op i luften. Overnatning 3 nætter i Selfoss-området.

Dag 6: Sydkysten

Tag en tur ud langs Islands sydkyst til byen Vik. I kommer blandt andet til Seljalandsfoss, som er et vandfald, man kan gå bagved. Skogarfoss passeres også, og vi anbefaler et besøg på Eyjafjallajökull Visitorcenter, hvor man kan se en film fra 2010, hvor vulkanen var i udbrud og lukkede hele luftrummet over Europa med sin askesky. I kan køre ud til den sorte strand ved Dyrholaey, køre til Reynisfjara og opleve en basaltgrotte tæt på stranden, og er I friske, anbefaler vi en snescootertur på gletsjeren Myrdalsjökull. En helddagstur med mange naturoplevelser.

Dag 7: Slap af – oplev mere

I kan bruge denne sidste dag på det, I ikke har nået de forrige dage. Prøv en tur på en islandsk hest, eller nyd et varmt bad i ”Secret Lagoon”, der er en naturlig varm kilde i området. Sug de sidste indtryk til jer, inden det går hjemad i morgen. Har I morgenfly hjem, kan vi evt. anbefale, at I overnatter sidste nat i Keflavik tæt på lufthavnen. Er I en flok der rejser sammen, eller synes I, det er skønt at kunne lave mad selv, så hjælper vi gerne med en hytte de sidste 3 nætter i stedet for hotel. Ofte har hytterne egen udendørs spa - hvilket er utroligt populært.

Dag 8: Hjemrejse

Bilen afleveres i lufthavnen inden afrejse. Bemærk, at dette er et forslag til program. Indkvarteringerne kan godt afvige fra dette program, men vi forsøger altid at booke det bedst tilgængelige, når du bestiller din rejse.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser