Ekspeditionskrydstogt Island rundt med Hurtigruten

Island - Reykjavik, Vestisland, Nordisland, Østisland, Sydisland
 • 9 dages ekspeditionsrejse rundt om Island
 • Tag med på fugle- og hvalsafari
 • Kryds polarcirklen til fods
 • Oplev rå, uberørte natur og et rigt fulgeliv

Brænder du for klodens spændende områder, hvor naturen er under konstant forandring? Nu har du muligheden for at udforske alfernes, sagaernes og vulkanernes ø, Island, på et spændende ekspeditionskrydstogt i 2020.

De smukke billeder her i tilbuddet er venligst stillet til rådighed af Hurtigruten. Alle fotos tilhører Hurtigruten. Fotograf: Andrea Klaussner

Udforsk Island, landet af is og ild med isbræer, vulkaner, springende gejsere og smukke vandfald. Den rå, uberørte natur og det rige dyreliv giver sammen med de vilde vikingehistorier sagalandet det perfekte udgangspunkt for en fantastisk ekspeditionsrejse. Med Hurtigruten kan du i løbet af ni dage komme hele øen rundt. På ekspeditionen står oplevelserne i naturens tegn med skiftende vejr- og havforhold.

Fra Reykjavik sydpå til Sagalandet

Krydstogtet starter i Reykjavik og tager dig syd om øen til Sagalandet, der er en vigtig del af Islands historie og en skueplads for spændende vikinge-sagaer. På Islands sydvestlige side er der heldagsophold i den gamle by, Stykkishólmur og i bosættelsen Patreksfjördur, nær Dynjandi-vandfaldet og Látrabjarg, der er kendt for at være et godt sted at observere fugle.

Islands nordlige kyster med Godafoss og Myvatn

Efter et par dage på vestkysten sejler skibet videre til Islands nordlige kyster, hvor første stop er Akureyri, Islands næststørste by og et centrum for handel og kultur. Byen ligger tæt på vandfaldet Godafoss og søen Myvatn i et enestående naturreservat. 

Kryds polarcirklen til fods

Herefter sejles der videre til den lille ø Grimsey, hvor du får mulighed for at krydse polarcirklen til fods. På krydstogtets to sidste dage besøges Bakkagerdi i Borgarfjördur, der er kendt for sin smukke natur og for at være alfernes land, og Islands Pompeji, hjemøen Heimaey, der havde et vulkanudbrud i 1973. Øen har stejle klipper, er godt bevokset og tilholdssted for utallige fugle, blandt andet søpapegøjer. Opdagelsesrejsen slutter i Islands fascinerende hovedstad Reykjavik, hvor du har mulighed for at blive nogle ekstra dage.

BEMÆRK: Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold.

Læs mere

Rejseoverblik

 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2020
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG

Island

Reykjavik, Vestisland, Nordisland, Østisland, Sydisland

9 dage

fra kr. 34.410

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Dagsprogram
Dag 1
Ankomst Reykjavik
Dag 2
Stykkishólmur
Dag 3
Patreksfjördur
Dag 4
Nordvestlige Island
Dag 5
Akureyri
Dag 6
Grimsey
Dag 7
Bakkagerði
Dag 8
Heimaey
Dag 9
Hjemrejse fra Rekjavik

Dag 1

Ankomst Reykjavik

Ankomst til Island

Læs mere

Dag 2

Stykkishólmur

Stykkishólmur, der er smukt bevaret med mange gamle huse i byens centrum, er samtidigt omgivet af et smukt landskab. Der bliver tid til at udforske byens museer eller tage med på udflugter til Snæfellsnes-halvøen, hvor du fx. kan opleve Lóndrangar-basaltklipperne og Djúpalónssandurs sorte sandstrande.

Læs mere

Dag 3

Patreksfjördur

Dagen byder på besøg i den lille bygd Patreksfjördur, med kun 690 indbyggere. Området omkring bygden byder på smukke vandrestier, og mulighed for besøg ved det flotte Dynjandi-vandfald og Látrabjarg, der er kendt for at være et godt sted at observere fugle.

Læs mere

Dag 4

Nordvestlige Island

Dagen planlægges efter vind og vejr og byder på besøg i de fantastiske fjorde i den nordvestlige del af Island, i små bosættelser, med mulighed for vandreture og måske, hvis vejret tillader det, kan der søsættes kajakker.

Læs mere

Dag 5

Akureyri

Akureyrier en livlig by og kendt for blandt andet sin botaniske have og sine specielle trafiklys, hvor den røde mand er erstattet af et rødt hjerte. Byen er tæt beliggende på nogle af Island store naturskatte f.eks. Mývatn og Godafoss, og er landets næststørste by efter Reykjavik og Nordislands centrum for handel og kultur.

Læs mere

Dag 6

Grimsey

I dag bliver der mulighed for at krydse Polarcirklen til fods!

Der sejles fra skibet ind til øen i mindre RIB-både, og dagen nydes på dette særlige sted.

Læs mere

Dag 7

Bakkagerði

Bakkagerði er den største bygd i Borgarfjörður, og området er især kendt for sin unikke og særlige natur. Og da her kommer ikke mange turister, er der fred og ro til både af observere de mange søpapegøjer og nyde "alfernes land".

Læs mere

Dag 8

Heimaey

Heimay er kendt for sit meget smalle indløb, der blev formet ved et vulkanudbrud i 1973, med stejle klipper, som er godt bevokset, og dermed er et yndet tilholdssted for fugle.

Læs mere

Dag 9

Hjemrejse fra Rekjavik

Ekspeditionen slutter i Reykjavik, og det er selvfølgelig muligt at forlænge turen med ekstra nætter i Reykjavik.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.