Rideferie i Island - Håbets Sti

Island - Reykjavik, Vestisland

 • Gullfoss og Geysir
 • Thingvellir Nationalpark
 • Secret Lagoon
 • Gletsjeren Langjökull

Rideturens varighed: 7 dage/6 nætter og 4 dage hvor der rides i alt 120 km.

Sværhedsgrad: 3 af 4 (mere øvede ryttere).  Du skal føle dig tryg ved forskellige hastigheder, du sidder trygt i sadlen, og kan ride op til syv timer på en dag.Tag med nordpå til Hvammur, hvor Haukur og Sonja er værter og tager imod mange gæster hver sommer. Denne tur rides i relativt fladt landskab, og turens absolutte højdepunkt er, når vi krydser søen Hóp, en lavvandet lagune. Fritløbende heste der drøner af sted, vandet sprøjter ud til alle steder – det er SÅ fantastisk.

Undervejs oplever vi også en sælkoloni på den nordlige Atlanterhavskyst, en helt unikt oplevelse. Denne tur er for dig, der vil på en rigtig god ridetur i smuk natur med søde værter – og hvor du samtidig kan tage en ven, partner eller dit barn med, som også har rideerfaring.

Vores kollega Merete har deltaget i turen, og især rideturen over søen Hóp står stadig højt i hendes erindring. Og så selvfølgelig guiden Haukurs guitarspil om aftenen med fællessang…


På denne tur vil der være mellem 16 og 20 personer.

Indkvartering:
Guesthouse eller hotel i Reykjavik, og indkvartering i 2 – 4 personers værelser på rideturen.

Fortæring:
Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

Afrejse fra Billund:
Bemærk at der ikke er afgang fra Billund dagligt, så det kan evt. kræve en ekstra overnatning i Island før eller efter turen, hvis du ønsker at flyve direkte fra/til Billund. Denne overnatning er ikke inkluderet, men vi hjælper gerne med reservation af denne.


Læs mere

Rejseoverblik

 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Island

Reykjavik, Vestisland

6 nætter / 7 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2
Sveinsstaðir
Dag 3
Borgarvirki
Dag 4
Thingeyrar
Dag 5
Hvammur
Dag 6
Reykjavik
Dag 7
Reykjavik

Dag 1

Reykjavik

Ankomst til Island – Keflavik lufthavn – Reykjavik

Transport fra Keflavik Lufthavn til hotel i Reykjavík. Første aften er på egen hånd.Læs mere

Dag 2

Sveinsstaðir

Reykjavik – Hvammur – Vatnsdalur – Sveinsstaðir (25 km)

Afgang fra dit overnatningssted mellem kl. 07.30 og 08.30 hvorefter vi kører ca. 3 timer til gården Hvammur.
Her venter vores værter og heste, og rideturenkan starte.Vi rider først igennem den smukke Vatnsdalur, langs elven Vatnsdalsá. Herfra krydses elven over en bro og fortsætter ind til gården Sveinsstadir.

Der overnattes på gården Hvammur, der også har udendørs spabad. 

Læs mere

Dag 3

Borgarvirki

3 Hvammur – Sveinsstaðir – Hóp – Borgarvirki (30 km)

Vi forlader Sveinsstaðir og rider over søen/lagunen Hóp. Den sorte sandstrand er fantastisk at tölte på. Vi rider på ydersiden af lagunen, som vi skal krydse dagen efter. Før vi efterlader hestene på gården Stóra-Borg, rider vi forbi Borgarvirki, et fascinerende fort fra vikingetiden.

Der overnattes på gården Hvammur. 


Læs mere

Dag 4

Thingeyrar

Hvammur – Hvítserkur – Nordatlanten – Thingeyrar (40 km)

I dag skal vi opleve det fascinerende ved Vatnsnes-halvøen, mens vi rider langs den sorte strand. Hvítserkur, er en majestætisk basaltklippe, der troner over stranden, og ynglested for mange havfugle. Vi kommer helt ned på stranden og kan se ud på denne kæmpe der rejser sig i Atlanterhavet. På modsatte side af vandet kan man ofte se sæler, der ligger og soler sig på stranden.
I dag krydser vi lagunen Hóp, og det er turens absolutte højdepunkt at ride mens vandet sprøjter til alle sider.
Vi ender ved Thingeyrar, hvor der ligger et gammelt kloster, grundlagt i 1100-tallet.

Der overnattes på gården Hvammur. 


Læs mere

Dag 5

Hvammur

Hvammur - Thingeyrar – Húnavatn – Hvammur (25 km)

Vi starter dagen med et besøg i den historiske kirke i Thingeyrar. Det er vores sidste ridedag, og vi ender tilbage på Hvammur med flokken af heste. Vi krydser Húnavatn søen, og nyder hestenes begejstring når de kommer til det sorte sand på den anden side af søen. Vi rider forbi vandfaldet Hvammsfoss, der er omgivet af imponerende basaltsøjler. Og der sluttes af på festlig maner med afslutningsmiddag. 


Læs mere

Dag 6

Reykjavik

Hvammur – Reykjavik.

Vi tager afsked med værterne, og kører i bus tilbage til Reykjavik omkring kl. 12.30

Sidste dag er på egen hånd i Reykjavik, og der overnattes i guesthouse eller på hotel. Vi hjælper gerne med en aften udflugt til Gullfoss og gejserne, eller hvad du ellers kunne tænke dig.


Læs mere

Dag 7

Reykjavik

Det er blevet tid til hjemrejse, og turen kan forlænges med flere nætter i Reykjavik hvis det ønskes.

Transfer til Keflavik LufthavnLæs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Island

  Tidszone
  Island er 1 time efter det kontinentale Europa og Danmark og ændrer ikke til sommertid.

  Pas/Visum
  Alle rejsende til Island skal fremvise officielle legitimationspapirer (pas, kørekort eller id-kort fra deres oprindelseslande eller fra det land, hvor de officielt har fast bopæl).

 • Under din rejse på Island

  Drikkepenge
  Både betjening og moms er inkluderet i priserne overalt i Island.

  Mad og drikke
  En meget stor del af den islandske madkultur er baseret på fisk, lam og mejeriprodukter. Der er kun en yderst begrænset brug af urter og krydderier. Landets klima gør, at grønsager og frugt ikke udgør en naturlig del af de traditionelle retter. Det er der dog lavet om på i nyere tider med brugen af drivhuse. ’Porramatur’ er den traditionelle islandske betegnelse for retter, der hovedsageligt består af fisk eller kød skåret i mindre stykker. De serveres med rugbrød, smør og brændevin. Traditionelt spises disse retter i den gamle vintermåned ’porri’ (januar/februar). Søpapegøje bliver anset som værende en lokal delikatesse som ofte serveres stegt.

  Valuta
  Islands møntfod er islandske kroner (ISK) og 1 islandsk krone = 100 aurarer.

  Særlige forhold
  Aldersgrænsen for køb af alkohol og adgang til natklubber er 21 år i Island. Aldersgrænsen for køb af cigaretter er 18 år.

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser