Kjölur - et ægte højlands eventur på hesteryg

Island - Reykjavik, Vestisland, Sydisland

 • Hveravellir
 • Kjölur
 • Fritløbende heste
 • Overnatning i bjerghytter

Rideturens varighed: 9 dage/8 nætter og 6 dage hvor der rides i alt 185 km.

Sværhedsgrad: 3 af 4 (mere øvede ryttere).  Du skal føle dig tryg ved forskellige hastigheder, du sidder trygt i sadlen og kan ride op til 7 timer på en dag.Træd tilbage i tiden, og tag med på Islands ældste riderute, der siden Altingets start i år 930 er blevet brugt som ”landevej” fra nord ned til Thingvellir. Det er en helt utrolig følelse at ride på en mere end 1100 år gammel rute, i det golde landskab med udsigt til gletsjere undervejs. Rid gennem barsk lavalandskab, over brusende elve og oplev den fantastisk vilde islandske natur på den mest autentiske måde – nemlig på hesteryg. En stor flok løse heste løber med, og der skiftes hest i løbet af dagen.
Madpakken nydes i det fri, og om aftenen venter et dejligt veltilberedt aftensmåltid med dertil hørende islandske viser.  Hjalti og Àsa, der er værter på denne tur, byder velkommen på højlandsruten Kjölur med tid til badning i varme kilder og fællessang om aftenen. Det her er en oplevelse for livet – tag med og oplev det selv!

Vore kollega Merete har deltaget på denne tur - så giv hende et kald og få mere information.

Indkvartering:
Hotel i Reykjavik første og sidste nat. Der overnattes i bjerghytter på rideturen, og der soves i sovepose.

Fortæring:
Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

Afrejse fra Billund:
Bemærk at der ikke er afgang fra Billund dagligt, så det kan evt. kræve en ekstra overnatning i Island før eller efter turen, hvis du ønsker at flyve direkte fra/til Billund. Denne overnatning er ikke inkluderet, men vi hjælper gerne med reservation af denne.

OBS! Turen gennemføres også fra Syd til Nord (9-17juli) og programmet er således i omvendt rækkefølge. Bemærk at ruten kan ændres i tilfælde af dårligt vejr eller andre udefrakommende faktorer.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG

Island

Reykjavik, Vestisland, Sydisland

7 nætter / 8 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2
Àfangi bjerghytte
Dag 3
Hveravellir
Dag 4
Gislaskáli bjerghytte
Dag 5
Árbúðir
Dag 6
Fremstaver bjerghytte
Dag 7
Myrkholt
Dag 8
Reykjavik
Dag 8
Reykjavik

Dag 1

Reykjavik

Ankomst til Island – Keflavik lufthavn – Reykjavik

Transport fra Keflavik Lufthavn til hotel i Reykjavík. Første aften er på egen hånd.Læs mere

Dag 2

Àfangi bjerghytte

Reykjavik – Nordisland - Àfangi bjerghytte (35 km)

Om morgenen kører vi fra Reykjavik til Nordisland hvor guide, medryttere og heste venter på os. Det er første ridedag og den bliver lang. Vi rider igennem dalen til Vatnsdalsá, hvor der er mange små vandfald. Vi kommer op på det smukke fjeld plateau Auðkúluheiði, og ned gennem dalen hvor man kan se flokken af løse heste boltre sig på de bløde ridestier. Der er en fantastisk udsigt til bjergene som vi er omgivet af.

Dagen slutter i bjerghytten Àfangi med udendørs hot-tub.

Læs mere

Dag 3

Hveravellir

Áfangi  – Hveravellir (35 km)

På dagens tur passeresi fjeldene Sandkulufell og Saudafell, og her er det tydeligt at se den gamle historiske rute, som folk fra nord red langs når de skulle til Thingvellir og det gamle Alting.
Dagens destination er Hveravellir som er et geotermisk område. Turens højdepunkt er, når vi når frem til den lille hytte med ”egen” udendørs "spa", en lækker naturlig varm kilde hvor aftenen kan nydes.

Læs mere

Dag 4

Gislaskáli bjerghytte

Hveravellir – Gislaskáli bjerghytte (30 km)

Turen går videre sydpå hvor Kjalhraun krydses, og vi hører historien om de to brøde der frøs ihjel i 1780 på vej til Skagafjördur med en flok får. Vi krydser området hvor den lovløse helt Grettir-den stærke levede.

Vi når frem til Gislaskáli hvor vi søger ly for natten.

Læs mere

Dag 5

Árbúðir

Gislaskáli - Árbúðir (25 km)

Vi rider på bløde ridestier langs rå lavafelter med smuk højlands vegetation. Langs elven Svartá nydes udsigten til to imponerende gletsjere, Langjökull og Hofsjökull.


Natten tilbringes ved Àrbudir, der ligger ned til elven.
Læs mere

Dag 6

Fremstaver bjerghytte

Àrbudir – Fremstaver bjerghytte (25 km)

Vi følger Svartá inden Hvitá floden krydses. Herefter fortsættes langs Bláfells bjergskråninger. I gamle dage skulle man ikke færdes her alene, da fredløse lå og holdt vagt i området.

Der overnattes i Fremstaver bjerghytte.


Læs mere

Dag 7

Myrkholt

Fremstaver – Gullfoss – Geysir – Myrkholt (25 km)

Vi sadler op endnu engang, og turen fortsætter mod lavlandet. Udover rideturen skal vi i dag også opleve det majestætiske Gullfoss, de imponerende gejsere.
Aftenen afsluttes med en lækker afskedsmiddag, fællessang og historier fra både det virkelige og det mystiske liv i Island.
Læs mere

Dag 8

Reykjavik

Det er blevet tid til at sige farvel – vi kører mod Reykjavik hvor vi ankommer omkring kl. 13.00
Sidste dag og aften på egen hånd i Reykjavik, hvor der er mulighed for at tage på hvalsafari eller bare nyde en god middag på en af byens fantastiske restauranter.Læs mere

Dag 8

Reykjavik

Transport med bus til Keflavik Lufthavn i god tid inden flyet afgår.


Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.