Jagten på Islands nordlys og skjulte kræfter

Island - Reykjavik, Sydisland
 • Nyd friskbagt brød bagt i Islands undergrund
 • Historiens vingesus ved Thingvellir  
 • Gletsjerlagunen - Jökulsálon
 • Gode chancer for at se nordlys
 

Tag med på en guidet tur til det sydlige og naturskønne Island, hvor den ene fascinerende og storslåede naturoplevelse efter den anden står i kø, og hvis lige ikke findes andet sted på kloden.

Fascinerende natur, stilhed, skønhed, UNESCO-bevarede seværdigheder, gletsjere, gejsere, vandfald, varme kilder og isbjerge er blot nogle af de oplevelser, der venter på denne rejse til det sydlige Island.

Efter en nat i Reykjavik byder rejsen på den klassiske tur – ”Den Gyldne Cirkel” med den UNESCO-bevarede Thingvellir Nationalpark, det mægtige vandfald Gullfoss og de varme kilder ved Geysir. Turen inkluderer også på et besøg i Skálholt, der i middelalderen blev betragtet som landets hovedsæde.

Et spændende besøg i et lava-center, der på en interaktiv og højteknologisk udstilling viser tilblivelsen af Island gennem millioner af år, besøg i provinsby og friskbagt brød fra et geotermisk bageri er også på programmet.

Derudover byder rejsen på den ene storslåede naturoplevelse efter den anden med smukke vandfald, vulkaner, lavastrande, isbjerge, verdens største gletsjer og mulighed for at se det fascinerende nordlys.

Rejsen slutter med en dukkert i Den Blå Lagune og endnu en nat i verdens mindste storby Reykjavik.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP

Island

Reykjavik, Sydisland

5 nætter / 6 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Reykjavik - 5 nætter

Overnatning på hoteller

Overnatning på hoteller

Beliggenhed: Island, Reykjavik

Overnatning 2 nætter på hotel i Reykjavik og 3 nætter på hotel i det sydlige Island.

Alle værelser har eget bad og toilet, og hotellerne er af min. 3 stjernet standard.

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2 - 4
Islands sydkyst
Dag 5 - 6
Reykjavik

Dag 1

Reykjavik

Ankomst og transport til hotellet

Med direkte fly fra København til Island. Ved ankomst sørges der for transport til hotellet i Reykjavik. 

Efter check-in er aftenen på egen hånd. Nyd en god middag på en af de mange gode restauranter som verdens mindste storby har at byde på.

 
Læs mere

Dag 2 - 4

Islands sydkyst

Dag 2: Den Gyldne Cirkel, geotermisk bageri og middelalderbyen Skálholt

Den Gyldne Cirkel er et must for enhver, der besøger Island, så i dag skal vi på en skøn heldagstur til tre af Islands største seværdigheder. Turen byder også på friskbagt brød og et stop i middelalderbyen Skálholt.

Første stop er ved nationalparken Thingvellir, som er det gamle islandske Alting, der grundlagdes i år 930 – et historisk vigtigt sted for Island. 

Næste stop er ved et geotermisk bageri, der udnytter den islandske undergrunds varme kilder. Her skal vi smage friskbagt brød hentet direkte op fra undergrunden med frisk islandsk smør – så bliver det næsten ikke bedre.

Turen fortsætter til de varme kilder ved gejser-området i Haukadalur og det majestætiske vandfald Gullfoss.

Sidste stop på dagens udflugt er i Skálholt – et af de mest unikke historiske steder på Island. Det tidligere bispesæde Skálholt blev i middelalderen betragtet som Islands hovedsæde. I dag er det et kulturcenter men stadig med den smukke kirke som omdrejningspunkt.

Overnatning og middag på hotel i Sydisland.

Dag 3: Vandfald, gletsjere, lava-strande, lava-center og smuk natur

Efter morgenmad kører vi langs den smukke sydkyst. Området er et af landets vigtigste landbrugsområder, så undervejs kan du nyde udsigten til typiske islandske gårde med de små islandske heste på markerne.

Denne del af Island er er også hjemsted for det nye lava-center. Et center der på en interaktiv og højteknologisk udstilling viser vulkansk aktivitet, jordskælv og tilblivelsen af Island gennem millioner af år.

Senere vil vi opleve imponerende vandfald og gletsjere. Ved det smukke vandfald Seljalandsfoss kan man gå bag om vandfaldet – en ganske særlig oplevelse. Vi ser også det 60 meter høje vandfald Skogafoss, som er et af Islands smukkeste. 

Turen langs sydkysten fortsætter til Myrdalsjokull Glacieren og videre til de sorte lavastrande med flotte basaltklipper i havet ud for Reynisfjara-stranden. På turen langs sydkysten kan vi i klart vejr se til øgruppen Vestmannaøerne, der ligger ca. 10 km ude i Atlanterhavet. 

Overnatning og middag på hotel i Sydisland.

 

Dag 4: Isbjerge i Glacier Lagoon og naturoplevelser i Europas største nationalpark

Dagens udflugtsmål er Europas største nationalpark og Jökulsarlon Glacier Lagoon, så vi tør godt garantere, at der venter endnu en dag med storslåede naturoplevelser og enestående naturskønhed i den smukke islandske natur. 

Første stop er i Vatnajokul Nationalpark, opkaldt efter Europas største gletsjer. Her ser vi den imponerende gletsjer, som dækker et areal på ca. 8.100 km2 (ca. samme størrelse som Sjælland og Lolland tilsammen).

Turen fortsætter til Jökulsarlon Glacier Lagoon, der er den største og måske den meste berømte gletsjersø på Island. Søen er fyldt med isbjerge, som er kælvet af isbræen Breidamerkurjökull. Et smukt syn! 

Overnatning og middag på hotel i Sydisland.

Læs mere

Dag 5 - 6

Reykjavik

Dag 5: Islandsk provinsby, væksthuse, varme kilder og Den Blå Lagune

Ca. 40 km øst for hovedstaden Reykjavik ligger den mindre provinsby Hveragerdi. Vi besøger byen, der også kaldes for ”Blomsterbyen” på grund af sine mange, store væksthuse, der opvarmes ved hjælp af varme fra den islandske undergrund.

Oven på en begivenhedsrig rejse kører vi nu til Den Blå Lagune. Lagunen ligger ude midt på de golde lavamarker og er som en oase midt i ingenting. Her kan du slappe af i det opfriskende, mineralrige vand, som gør underværker for krop og sjæl. Vandet er usædvanlig rigt på mineraler, og temperaturen er konstant på 37-39 grader.

Senere kører vi tilbage til Reykjavik, hvor aftenen er til egne oplevelser. Overnatning i Reykjavik.

Dag 6: Hjemrejse

Transport til lufthavnen og hjemrejse til København.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser