Islands vulkaner, gletsjere og Vestmanna-øerne

Island - Reykjavik, Sydisland

 • Vestmanna-øernes smukke og barske natur
 • Kolonier af søpapegøjer
 • Gejsere, vandfald og UNESCO-seværdigheder
 • Små kystbyer og Europas største gletsjer 

Tag med til Islands smukke sydkyst og Vestmanna-øernes rå naturskønhed, som byder på vulkaner, gletsjere, isbjerge, vandfald, små kystbyer, UNESCO-seværdigheder og søpapegøjer

Du starter denne rejse med en nat i verdens mindste storby, Reykjavik, inden du næste dag sætter kursen mod Islands sydkyst og Vestmanna-øerne, hvor du oplever en rå naturskønhed, vulkaner, landsbysamfund og kolonier af lunder, eller søpapegøjer som de også kaldes.

Tilbage på hovedøen får du mulighed for at komme med på den klassiske tur – ”Den Gyldne Cirkel” med den UNESCO-bevarede Thingvellir Nationalpark, det mægtige vandfald Gullfoss og de varme kilder ved Geysir. Også et spændende besøg i et lavacenter, der på en interaktiv og højteknologisk udstilling viser tilblivelsen af Island gennem millioner af år og et besøg på et folkemuseum er på dit program.

Denne rejse giver dig et meget spændende program, hvor de storslåede naturoplevelser med smukke vandfald, vulkaner, lavastrande, isbjerge og verdens største gletsjer står i kø for at give dig uforglemmelige indtryk og minder. 

Din rejse slutter med en nat i Reykjavik.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG

Island

Reykjavik, Sydisland

5 nætter / 6 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Sydisland - 5 nætter

Island med vulkaner, gletsjere og Vestmanna-øerne

Island med vulkaner, gletsjere og Vestmanna-øerne

Beliggenhed: Island, Sydisland

Du overnatter to nætter på hotel i Reykjavik, en nat på Vestmanna-øerne og to nætter på hotel i det sydlige Island.

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2
Vestmanna-øerne
Dag 3 - 4
Islands sydkyst
Dag 5 - 6
Reykjavik

Dag 1

Reykjavik

Ankomst og transport til hotellet

Med direkte fly fra København eller Billund til Island. Ved ankomst sørger vi for transport til hotellet i Reykjavik. 

Ved ankomst er der check in og aftenen er på egen hånd. Nyd en god middag på en af de mange gode restauranter, som verdens mindste storby har at byde på.

Overnatning på hotel i Reykjavik.

 
Læs mere

Dag 2

Vestmanna-øerne

Vandfald, søpapegøjer, vulkaner og rå naturskønhed

Dagens mål er Vestmanna-øerne, der er beliggende i Atlanterhavet ca. 10 km fra Islands sydkyst. Så efter morgenmad på hotellet sættes kursen mod havnen, hvorfra der venter os en kun 30 minutters sejltur til øen Heimaey – den eneste af Vestmanna-øerne, som er beboet af mennesker.

Undervejs til sydkysten gør vi stop ved det smukke vandfald Seljalandsfoss, hvor man kan gå bag om vandfaldet – en ganske speciel oplevelse.

Ved ankomst til Heimaey besøger vi Storhofdi Point. Her kan man i klart vejr nyde en fantastisk udsigt over Vestmanna-øerne. I perioden fra ca. midt maj til start august er det også muligt at se store kolonier af de flotte søpapegøjer her.

Vi besøger vulkanen Helgafell og lærer noget om, hvordan vulkanudbruddet ramte området og øens indbyggere den 23. januar 1973 kl. 02.00 om natten, vi går på lavamarken, og vi besøger Eldheimar museum med udstilling med fokus på vulkanudbruddet i 1973. Der vil være tid til, at du på egen hånd søger dit helt eget eventyr i dette lille afsides samfund.

Overnatning på hotel på Vestmanna-øerne.

 
Læs mere

Dag 3 - 4

Islands sydkyst

Dag 3: Vandfald, folkemuseum, lavacenter og lavastrande

Efter morgenmad sejler vi tilbage til Island. Turen fortsætter langs sydkysten af Island, et af landets mest naturskønne områder, til den charmerende landsby Vik i Myrdal, som er omgivet af høje smukke fuglebjerge. 

Undervejs stopper vi ved det 60 meter høje vandfald Skogafoss, et af Islands smukkeste, og senere besøger vi et berømt folkemuseum, der viser islændingenes dagligdag gennem de sidste århundreder.

Denne del af Island er er også hjemsted for det nye Lava Center. Et center der på en interaktiv og højteknologisk udstilling viser vulkansk aktivitet, jordskælv og tilblivelsen af Island gennem millioner af år.

Turen langs sydkysten fortsætter til sorte lavastrande med flotte basaltklipper i havet ud for Reynisfjara-stranden. 

Overnatning og middag på hotel i Sydisland.

Dag 4: Isbjerge i Glacier Lagoon og naturoplevelser i Europas største nationalpark

Dagens udflugtsmål er Europas største nationalpark og Jökulsarlon Glacier Lagoon, så vi tør godt garantere, at der venter endnu en dag med storslåede naturoplevelser og enestående skønhed i den smukke islandske natur. 

Første stop er i Vatnajökul Nationalpark, opkaldt efter Europas største gletsjer. Her ser vi den imponerende gletsjer, som dækker et areal på ca. 8.100 km2 (ca. samme størrelse som Sjælland og Lolland tilsammen).

Turen fortsætter til Jökulsarlon Glacier Lagoon, der er de største og nok meste berømte gletsjersøer på Island. Søerne er fyldte med isbjerge, som er kælvet af isbræen Breidamerkurjökull. Et smukt syn, som du kan komme helt tæt på på en bådtur mellem isbjergene (ikke inkl.).

Overnatning og middag på hotel i Sydisland.

 
Læs mere

Dag 5 - 6

Reykjavik

Dag 5: Udflugt "Den Gyldne Cirkel"

Udflugten ”Den Gyldne Cirkel” er et must for enhver, der besøger Island, så i dag skal vi på en skøn heldagstur til tre af Islands største seværdigheder. 

Første stop er ved de varme kilder i det geotermiske Geysir-område, hvor Strokkur-gejseren ca. hvert femte minut kaster en 20 meter høj vandsøjle op i luften.

Næste stop er ved det majestætiske Gullfoss, ”det gyldne vandfald”, der er Islands mest kendte vandfald. Vandfaldet har to etaper, og det er muligt at komme tæt på de enorme vandmasser, som kaster sig ud over kanten.

Sidste stop, inden vi når Reyjkavik, er den smukke nationalpark Thingvellir – et historisk vigtigt sted for Island, hvor det islandske Alting, der er verdens ældste parlament, blev grundlagt helt tilbage i år 930. 

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Reykjavik, hvor aftenen er til egne oplevelser. 

Tag evt. en tur i Den Blå Lagune. Lagunen ligger ude midt på de golde lavamarker og er som en oase midt i ingenting. Her kan du slappe af i det opfriskende, mineralrige vand, som gør underværker for krop og sjæl. Vandet er usædvanlig rigt på mineraler, og temperaturen er konstant 37-39 grader (ikke inkl.)

Overnatning på hotel i Reykjavik.

Dag 6: Hjemrejse

Transport til lufthavnen og hjemrejse til København eller Billund.

 
Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.