Islands geotermiske vinterland

Island - Sydisland
 • Guidet tur i Hveragerdi - de varme kilders by
 • Lavalandskab og historiske Thingvellir
 • Vandfald, gejsere og varme kilder 
 • Gode chancer for at se nordlys
 

Oplev det sydlige og autentiske Island, hvor der er lagt vægt på afslapning og storslåede naturoplevelser samt udflugter til varme kilder og ”Den Gyldne Cirkel”.

Denne Islandrejse går til et af landets mere uberørte områder – den lille provinsby Hveragerdi i den sydvestlige del af landet. Islændinge betegner området som ”upp i sveit” eller ”ude i landet”, og stedet er ideelt for dig, som gerne vil bo i rolige og smukke omgivelser væk fra hverdagens stress og jag.

Turen byder på en aftenvandretur, hvor du vil lære byen, dens historie, geologi og kultur bedre at kende og den klassiske tur – ”Den Gyldne Cirkel” med Thingvellir Nationalpark, vandfaldet Gullfoss og varme kilder ved Geysir. Derudover har du god tid til at opleve livet og stemningen i den islandske provinsby og til at tage med på nogle af vores spændende udflugter til det sydlige Island og på jagt efter nordlyset.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP

Island

Sydisland

4 nætter / 5 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Sydisland - 4 nætter

Overnatning i Hveragerdi

Overnatning i Hveragerdi

Beliggenhed: Island, Sydisland

4 nætter på Hotel Örk.
Hotellet ligger i byen Hveragerdi ca. 50 km fra Reykjavik.
Byen er kendt for sine mange varme kilder og drivhuse med grøntsager.
Hotellet har egen restaurant, og udendørs svømmebad med de populære hot-tubs.

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 5
Hveragerdi

Dag 1 - 5

Hveragerdi

Dag 1: Ankomst og aftenvandring 

Med direkte fly fra København til Island. Vi sørger for transfer til hotellet i Hveragerdi, som skal være dit hjem de næste fire nætter. Ved ankomst er der check-in og efterfølgende middag på egen hånd.  

Hveragerdi er en mindre by beliggende ca. 40 km øst for hovedstaden Reykjavik og ca. 90 minutters kørsel fra lufthavnen, og nok mest kendt for sine store væksthuse, der opvarmes ved hjælp af varme, der hentes op fra undergrunden.  

Aftenen byder på en guidet gåtur, hvor du vil lære byen, dens historie, geologi og kultur bedre at kende. Kan man koge æg i de mange varme kilder? Hvordan udnyttes undergrundens varme til at opvarme områdets mange væksthuse og hvordan er det at leve med en varm kilde i baghaven? Alt dette og meget mere får du svar på i løbet af aftenens vandretur, der starter kl. 20.30 fra Hotel Örk. 

Dag 2: Eventyr og oplevelser på egen hånd

I dag har du mulighed for at søge dit helt eget eventyr i den smukke islandske natur, slappe af i byen eller tage med på en af vores spændende udflugter. 

En af det sene efterårs og vinters skønheder er, at du måske er heldig at opleve en af naturens mest fantastiske fænomener, nordlyset – Aurora Borealis. Eller hvad med en tur i Super Jeep over det barske lava-landskab, som byder på besøg i dybe grotter med spektakulære formationer og den fantastiske mulighed for at bade i en naturlig, varm kilde. Du har også mulighed for at tage med på en vandre- og sneskotur over det snedækkede landskab i skyggen af vulkanen Hengill.

Dag 3: Heldagsudflugt til ”Den Gyldne Cirkel”

Den Gyldne Cirkel er et must for enhver, der besøger Island, så du skal på en skøn heldagstur til tre af Islands største seværdigheder. 

Første stop er ved nationalparken Thingvellir, som er det gamle islandske Alting, der grundlagdes i år 930 – et historisk vigtigt sted for Island.

Senere oplever du det majestætiske vandfald Gullfoss og de varme kilder ved gejser-området i Haukadalur. Der skal være plads til overraskelser undervejs, så måske byder dagens tur på flere oplevelser. Turen inkluderer frokost i løbet af dagen.

Dag 4: Ekstra udflugter og oplevelser på egen hånd

Endnu en dag hvor du har mulighed for at tage med på en af vores spændende udflugter.

Besøg f.eks. den smukke sydkyst, de små byer og de mægtige vandfald på en køretur langs sydkysten til det smukke vandfald Seljalandsfoss, hvor man kan gå bag om vandfaldet. Når du kører langs sydkysten kan du i klart vejr se Vestmannaøerne fra fastlandet. En smuk tur i flot natur, også med et stop ved Skogafoss og Skogarmuseum. Du oplever de sorte lavastrande med flotte basaltklipper i havet. Kontrastfyldt og smukt.

Eller måske kan du fristes med en herlig ridetur på lavastier i let kuperet terræn. Alle kan være med, og turen foregår i roligt tempo.

Dag 5: Hjemrejse

Transfer fra hotellet kl. 04.00 til lufthavnen og hjemrejse med ankomst i København omkring middag.

 
Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser