Island rundt med rejseleder

Island - Nordisland, Østisland, Reykjavik, Sydisland, Vestisland

 • Kom hele Island rundt
 • Se det smukke Dettifoss og Mývatn
 • Oplev Eyjafjallajökull og Vatnajökull
 • Islandsk rejseleder

Oplev det fortryllende eventyrland af ild og is. Se Islands mest berømte steder og få et indblik i historie og geografi på samme tid.

Turen rundt om øen byder på utallige vandfald, små fiskebyer, fugleparadiset Myvatn, Europas største gletsjer – Vatnajökull, gletsjer lagunen, museer, lakseelve, geotermiske områder, varme kilder og sidst men ikke mindst, Gullfoss og Geysir.

Kom Island rundt med rejseleder og oplev det bedste af Island.

Rejsen starter og slutter med overnatning i Reykjavik, så der er tid til at se den moderne hovedstad.

Overnatningsstandarden er 3 og 4 stjernede hoteller i værelser med eget bad/toilet.

Det er naturligvis muligt at forlænge rejsen, med flere nætter i Reykjavik, så er der lidt ekstra tid på egen hånd.  Rejselederen er en islandsk rejseleder som taler skandinavisk (dansk/norsk/svensk) og engelsk, gæsterne er ligeledes en blanding af dansk/svensk/norsk og engelsktanede.

Bemærk at overnatningsstederne kan variere fra det oprindelige program på de enkelte datoer.

Direkte fly fra København er inkluderet. Såfremt I ønsker at flyve fra Jylland – kontakt os gerne herom.

Enkeltværelsestillæg kr. 5000

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG

Island

Nordisland, Østisland, Reykjavik, Sydisland, Vestisland

7 nætter / 8 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Reykjavik - 1 nætter

Centerhotel Plaza
Se kort

Centerhotel Plaza

Beliggenhed: Island, Reykjavik

Flot og moderne hotel beliggende i den gamle bydel i centrum af Reykjavik. De 180 værelser er lækkert indrettede med trægulve og holdt i lyse farver. Hotellet har mange faciliteter og værelserne har alle telefon, tv, minibar, internetforbindelse, kaffe/te og hårtørrer. Hotellet har en smart lounge, bar og restaurant. Et perfekt valg for dig som gerne vil bo i centrum af byen.
Læs mere her

Nordisland - 2 nætter

Hotel KEA Akureyri
Se kort

Hotel KEA Akureyri

Beliggenhed: Island, Nordisland

Hotellet ligger i kort gåafstand til alt i byen, hotellet har restaurant og en hyggelig bar. Et hyggeligt hotel med mange små tilbygninger og kroge, da hotellet er blevet forstørret flere gange efterhånden som man har tilkøbt nabobygningerne.


Læs mere her

Østisland - 1 nætter

Hotel Bláfell
Se kort

Hotel Bláfell

Beliggenhed: Island, Østisland

Hotel Bláfell ligger på den islandske østkyst i den lille by Breiðdalsvík. Det er et lille country-hotel med 34 værelser, og naturen lige udenfor døren. Når man kommer her føler man næsten at man er nået til verdens ende – på den gode måde.
Læs mere her

Sydisland - 1 nætter

Fosshotel Nupár
Se kort

Fosshotel Nupár

Beliggenhed: Island, Sydisland

Hotel Nupár er 3-stjernet og ligger ude midt i ingenting med fantastisk udsigt til Islands største gletsjer Vatnajökull. Udefra ligner hotellet en containerby – men indenfor er der en hyggelig atmosfære og ikke mindst udsigten fra restauranten er imponerende.
Læs mere her

Sydisland - 1 nætter

Hotel Selfoss
Se kort

Hotel Selfoss

Beliggenhed: Island, Sydisland

Det er et super udgangspunkt for at opleve det sydvestlige hjørne af Island. Hotellet har foruden morgenmadsrestaurant også en middagsrestaurant og en spa afdeling. Hotellet er et godt standard hotel med det man skal bruge, og der er mulighed for opgradering til superior værelser. Byen Selfoss har en dejlig udendørs svømmebad (gratis adgang for hotellets gæster) der flittigt bruges året rundt af unge som gamle. I nærheden ligger en fantastisk hummerrestaurant, som vi bestemt kan anbefale at besøge.

Læs mere her

Reykjavik - 1 nætter

Centerhotel Plaza
Se kort

Centerhotel Plaza

Beliggenhed: Island, Reykjavik

Flot og moderne hotel beliggende i den gamle bydel i centrum af Reykjavik. De 180 værelser er lækkert indrettede med trægulve og holdt i lyse farver. Hotellet har mange faciliteter og værelserne har alle telefon, tv, minibar, internetforbindelse, kaffe/te og hårtørrer. Hotellet har en smart lounge, bar og restaurant. Et perfekt valg for dig som gerne vil bo i centrum af byen.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2 - 3
Akureyri
Dag 4
Bláfell
Dag 5
Kálfafell
Dag 6
Selfoss
Dag 7
Reykjavik

Dag 1

Reykjavik

Ankomst - Den Blå Lagune – Reykjavik

Fly fra København direkte til Island. Individuel transfer til Reykjavik og indkvartering på hotel. Vi anbefaler at tage et smut i Den Blå Lagune (tilkøb kr. 585,- pr. person) på vej til Reykjavik, og nyde et afslappende dejligt varmt bad i det verdensberømte, mineralholdige, varme blå vand. Indkvartering på Hotel Plaza eller tilsvarende og aftenen på egen hånd i den moderne by med mange spændende restauranter. Vi kan bestemt anbefale at prøve menuen “Around Iceland” på Restaurant Fish Company, 2 minutter fra hotellet.

Læs mere

Dag 2 - 3

Akureyri

Dag 2: Så går det nordpå – hestenes dal

Kursen sættes mod nord. Kl. 08.45 møder I jeres guide, og vi kører under hvalfjorden i tunnellen på vej mod Borgarnes og Skagafjörður, der er bedst kendt som hestenes dal. Vi besøger det spændende museum i Glaumbær, der er en gammeldags bondegård med tørvtag (entré er inkluderet). Videre går det mod nord øst gennem den smukke Öxnadalsheiði til Nordlandets hovedstad, Akureyri. 

Her overnattes 2 nætter på Hotel KEA Akureyri eller tilsvarende. Akureyri er en lille hyggelig by, og det kan bestemt anbefales at tage en lille gåtur gennem de små gader eller langs vandet.

Dag 3: Godafoss, Myvatn og varme kilder

Dagens første stop er det gudesmukke vandfald Goðafoss (gudernes vandfald), der ligger lige på vejen mod Mývatn. Området ved Mývatn er Nordislands perle, hvor man kan opleve rå lavasletter, vulkaner og enestående natur. Lavaformationerne i Dimmuborgir ligner et troldelandskab med pseudo-kratere, som var man landet på månen. Ved Grótagjá ser vi undervandsgrotter med geotermisk vand. Besøget ved Námaskarð vil du sent glemme, her er man omgivet af hvæsende dampsøjler samt kogende svovl- og mudderhuller der.....”dufter” specielt. Nordisland har også sin helt egen “blå lagune” – Jarðböðin, med udsigt til søen. Det er imponerende med det turkisblå vand i kontrast til det helt sorte lava – snyd ikke dig selv for en tur i det dejlige varme vand (tilkøb entré kr. 315,- pr. person). 

Juli - midt August: Om aftenen vil der være mulighed for at tage på hvalsafari fra Akureyri (tilkøb kr. 730,- pr. person).


Læs mere

Dag 4

Bláfell

Nordeuropas mest kraftfulde vandfald

Vi pakker bagagen sammen og kører vi ind til Nordeuropas mest kraftfulde vandfald Dettifoss. Et ganske imponerende vandfald, med fuld kraft på. Turen østpå går over højsletten, der er helt gold, hvilket står i utrolig kontrast til de frodige østfjorde, som vi når til sidst på dagen med overnatning på Hotel Bláfell eller tilsvarende.Læs mere

Dag 5

Kálfafell

Gletsjere, gletsjere og flere gletsjere

Turen sydpå er imponerende med den dramatiske kystlinje. Ved foden af Vatnajökull spytter gletsjeren sine isbjerge ud i gletsjerlagunen Jökulssárlón. Tag med på en sejltur med amfibiebåd blandt de flydende isbjerge (tilkøb kr. 415,- pr. person), eller nyd en gåtur i området. Vi fortsætter til Skaftafell Nationalpark, en smuk, grøn oase nedenfor Öræfajökull. Her ser vi Islandshøjeste top, nemlig Hvannadalshnúkur, 2119 m. Overnatning og middag på Hotel Núpar eller tilsvarende.

Læs mere

Dag 6

Selfoss

Sydkysten, Vik, Eyjafjallajökull og vandfald 

Vi krydser lavaområdet Eldhraun og nyder synet af de sorte gletsjeraflejringer over Mýrdalssandur. Ved Dyrhólaey kører vi ud til Reynisfjara, der er kendt for sin koloni af søpapegøjer (maj til start august). Vi gør naturligvis stop ved de to vandfald Skógafoss og Seljalandsfoss, inden vi fortsætter via Hella og Hvolsvöllur til Selfoss.

Der bliver tid til et besøg på Eyjafjallajökull Visitor Center (entré inkluderet), hvor vi ser film fra vulkanudbruddet i 2010, der huskes af de fleste pga. den store askesky. Overnatning og middag på Hotel Selfoss eller tilsvarende.


Læs mere

Dag 7

Reykjavik

Dag 7: Den Gyldne Cirkel og Reykjavik

Det er blevet tid til at besøge de mest besøgte og kendte seværdigheder i Island, nemlig det majestætiske vandfald Gullfoss, der måske er det smukkeste i landet. Vi skal også se de imponerende gejsere, hvor vi med garanti kommer til at opleve den aktive gejser Stokkur, som ca. hvert 10. minut sender en søjle af kogende vand højt op i luften. Til sidst besøges Nationalparken Thingvellir, hvor verdens første parlament blev grundlagt i år 930. I Reykjavik gør vi stop ved Perlan, hvorfra vi kan se ud over det meste af Reykjavík og omegn. Overnatning på Hotel Plaza eller tilsvarende i Reykjavík. Middag er ikke inkluderet, da udbuddet i byen er helt fantastisk.

Dag 8: Hjemrejse

Transfer til lufthavnen i god tid før dit fly. Mulighed for forlængelse af opholdet i Reykjavik.Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.