Det bedste af Island

Island - Nordisland, Østisland, Sydisland, Vestisland
 • Køretur hele ringvejen rundt på sagaøen
 • Europas største vandfald, Dettifoss
 • Den gyldne cirkel, gletsjere, vulkaner og gejsere
 • Overnatning på hotel med eget bad/toilet

Kør Island rundt via ringvejen, og oplev alle dele af landet og dets naturvidundere på 11 dage

På denne tur har du god tid til at nyde de islandske landsbyer og alle "must see"-steder i Island.

Naturvidundere i kø 

Oplev Den Blå Lagune, sagaernes dal – Borgarfjördur, Snæfellsjökull, Akureyri, Skagafjördur, Myvatn, Tjörnes halvøen, gletsjeren Vatnajökull og Den Gyldne Cirkel – den klassiske tur med vandfaldet Gullfoss, varme kilder ved Geysir og Thingvellir Nationalpark. Afslut rejsen med Reykjanes og Reykjavik i den sydvestlige del af Island.  

Island rundt i egen bil

Island rundt i egen udlejningsbil, er en fantastisk måde at opleve landet og lære det at kende på. Vi laver et forslag til rute, og det der kan opleves undervejs, derudover får du et kort, hvor alle overnatningssteder er markeret – så er du godt klædt på til at finde rundt til alle Islands smukke naturfænomener. 
Bemærk, at dag-til-dag-beskrivelserne nedenfor er et forslag til program. Om sommeren kan indkvarteringen afvige fra dette program, men vi forsøger altid at booke det bedst tilgængelige, når du bestiller din rejse.

Hvor skal du bo?

Overnatning foregår på Foss-hoteller eller tilsvarende standard. Hotellerne er forudbestilt, så nyd dagen og tjek ind, når det passer dig. Fosshotellerne, der er af 3-stjernet standard,  serverer et godt, solidt morgenmåltid (inkluderet i prisen). Desuden har hotellerne restaurant, gratis wi-fi og eget bad/toilet på alle værelserne. Værelserne rummer max. tre voksne. Enkelte hoteller har plads til to voksne og to børn på samme værelse. 

Minimumsalder for at leje (og føre) bil i Island er 20 år, og føreren skal have haft kørekort i min. 1 år.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Island

Nordisland, Østisland, Sydisland, Vestisland

11 dage

fra kr. 10.440

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Dagsprogram
Dag 1
Reykjavik
Dag 2
Reykholt
Dag 3
Snæfellsnes
Dag 4 - 5
Mývatn
Dag 6 - 7
Borgarfjördur Eystri
Dag 8
Vatnajökull
Dag 9 - 10
Selfoss

Dag 1

Reykjavik

Ankomst og Den Blå Lagune 

Fly til Keflavik hvor bilen udleveres i lufthavnen. Så er I klar til Island – on the road. Det er oplagt at starte med at køre i Den Blå Lagune, det ligger nemlig kun 15 minutter fra lufthavnen. Nyd det 37-40 grader varme vand alt imens I kan nyde en kold drink fra baren. Det turkisblå vand står i flot kontrast til den sorte lava der omgiver lagunen. (Vær opmærksom på at entre skal bestilles hjemmefra). Overnatning i Reykjavik 1 nat.
Læs mere

Dag 2

Reykholt

Sagaernes dal - Hraunfossar - Barnarfoss

Kør nordpå til sagaernes dal, Borgarfjördur, som man kender fra Egill Skallagrimssons saga. I kører nordpå gennem Hvalfjorden og kan undervejs udforske vandfaldene Hraunfossar og Barnafoss og Islands største varme kilde Deildartunguhver tæt på Reykholt. I 2015 åbnede en isgrotte på Islands næstestørste gletsjer Langjökull. Vi kan anbefale en tur derop. Fra kanten af gletsjeren kører man med 8 hjulet monstertruck op til grotten. En helt særlig oplevelse at komme ind i gletsjerens dyb.

Overnatning på Hotel Reykholt 2 nætter. Hotellet har udendørs spabad til fri afbenyttelse.

Læs mere

Dag 3

Snæfellsnes

Den utrolig smukke halvø Snæfellsnes strækker sig langt ud i havet. På halvøens spids længst mod vest ligger Snæfellsjökull. Det er bla. her hvor Jules Vernes historie Rejsen til Jordens indre begynder. Snæfellsjökull gletsjeren er en populær og meget smuk seværdighed. På sydsiden af halvøen kan det anbefales af køre til Ytri Tunga, hvor sælerne ligger på klipperne tæt på land. I skal se basaltklipperne i havet ved Arnastapi og endelig en smuk rullestens-strand ved Djupalonssandur samt en nyere lavagrotte ude på spidsen. På nordsiden finder I det smukke fjeld Kirkjufell (kirke fjeldet) og et spøjst hajmuseum der også er et besøg værd.


Læs mere

Dag 4 - 5

Mývatn

Dag 4: Glaumbær – Akureyri – Godafoss

Kør nordpå mod Skagafjördur, som kaldes hestenes dal. Her vil det være muligt at prøve at ride på den stærke islandske hest. I kan også tage et smut omkring Vatnsnes halvøen, og gå en tur på stranden hvorder er en stor sælkoloni ved Hindisvik. Besøg evt. det spændende museum Glaumbær. Gør et kort stop ved det smukke vandfald Godafoss når I har passeret Akureyri – på vej til Husavik eller Laugar. Hotel Husavik eller Hotel Laugar 2 nætter. Mod tillæg kan det være muligt at overnatte ved selve Myvatn, afhængigt af ledighed. Du bor på Hotel Husavik eller Hotel Reykjadalur i 2 nætter.

Dag 5: Myvatn

Der er mange oplevelser i området, og rækkefølgen er op til jer. Her er blot et par stikord til hvad man kan opleve. De varme, boblende svovlkilder ved Námaskard, Myvatn Naturebaths, kaffe i cafeen Vogafjós, gåtur ved lava formationerne Dimmuborgir, skoven ved Höfdi og pseudokratre. 


Læs mere

Dag 6 - 7

Borgarfjördur Eystri

Dag 6: Husavik – Àsbyrgi - Dettifoss – Østisland

Start eventuelt dagen med hvalsafari i Husavik, kør herefter østpå rundt om halvøen, som Husavik ligger på, til Sleipners hovaftryk Àsbyrgi – Europas mest kraftfulde vandfald Dettifoss. I ender på østlandet ved Egilsstadir og vores anbefaling vil være at overnatte i Borgarfjördur Eystri de næste to nætter. Der er knap en times kørsel herud fra Egilsstadir – første strækning er helt fladt ud mod havet, men de sidste 20 kilometer skal i op over et bjergpas – utrolig smukt.

Dag 7: Borgarfjördur Eystri – en lille gemt perle

Merete, som er en af vores Islands specialister, boede i den lille by Borgarfjördur Eystri for godt 20 år siden, så enhver der taler med hende om en tur Island rundt, får ikke lov at smutte uden om dette unikke og smukke sted. Hele denne dag bruges på at opleve en af Islands mindste byer, som er kendt for sine meget farverige fjelde, og fra maj til start august kan man komme ganske tæt på en stor koloni af søpapegøjer. Brug dagen til en vandretur i fjeldet eller læn jer tilbage og nyd roen.


Læs mere

Dag 8

Vatnajökull

Kør tilbage over fjeldet via Egilsstadir. Snup en islandsk hotdog på den lokale tankstation Söluskálin(uuhhmm) inden I fortsætter sydover. Følg vejen over det smukke bjergpas Öxi ned for foden af Islands største gletsjer Vatnajökull. Den østlige del af sydkysten er præget af de mange gletsjertunger og I kommer til at passere den imponerende gletsjerlagune Jökulsálon, hvor isen bliver “spyttet ud”, og de små søde sæler hygger sig – og kigger på tusister… 

I når hele vejen forbi Vatnajökull og overnatter på Hotel Nupar, der ligger helt for sig selv midt i ingenting, og med flot udsigt til gletsjeren.

Læs mere

Dag 9 - 10

Selfoss

Dag 9: Sydkysten – gletsjere og vandfald 

Fortsæt vestpå langs sydkysten, hvor vi anbefaler et stop ved Dyrholaey på den anden side af Vik samt de imponerende vandfald Skogarfoss og Seljalandsfoss. Seljalandsfoss er et vandfald, som man kan gå om bag ved. Overnatning på Hotel Hekla eller Selfoss 2 nætter.

Dag 10: Den Gyldne Cirkel

Besøg vandfaldet Gullfoss, Geysirs varme kilder og Thingvellir Nationalpark – som er med på UNESCOs Verdensarvsliste over bevaringsværdige steder. Ved byen Fludir finder I en varm kilde hvor man kan bade. ”Secret Lagoon” – dejlige omklædningsfaciliteter, en lille cafe og som noget helt særligt, en lille aktiv geyser på kanten af bassinet – herligt og autentisk.

Dag 11: Hjemrejse

Såfremt I rejser til og fra Billund, eller skal med et tidligt fly til København, vil den sidste nat være i Reykjavik eller Keflavik i stedet for den første. Turen går hjemad, kameraet er fyldt op – og I er klar til næste eventyr.


Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser