Island Express

Island - Nordisland, Østisland, Sydisland, Vestisland
 • Hovedvej 1 med afstikkere til kystens smukke fjorde
 • Smalle fjorde, stejle bjerge, malerisk kystlinje
 • Vulkaner, gletsjere, vandfald
 • Sære klippeformationer i det golde lavalandskab

Populær kør-selv-tur rundt langs den islandske Hovedvej 1, men også med afstikkere til de smukke fjorde langs kysten. 

Kør Island rundt i egen udlejningsbil, en fantastisk måde at opleve og lære landet at kende. Golde lavalandskaber, vulkaner, gletsjere, vandfald, sære klippeformationer og andre naturvidundere står i kø og repræsenterer den særegne karakter, som den nordatlantiske sagaø er så berømt for. Overnatning foregår på Fosshoteller eller af tilsvarende standard. Hotellerne er forudbestilt, så nyd dagen og tjek ind når det passer jer. Hotellerne er af 3 stjernet standard, morgenmaden er inklusiv og alle værelser hareget bad/toilet. Vi laver et forslag til rute og det man skal opleve undervejs.

Turen bringer dig forbi et af verdens geologiske vidundere – de sprudlende gejsere i Thingvellir nationalpark. Du passerer på din vej blålige gletsjere, laguner, sprudlende vandfald og idylliske fiskelejer. Island er en verden fyldt af kontraster - dannet af landets særlige beliggenhed i Atlanterhavet, påvirket både af det kolde nord men også af Golfstrømmen, der smyger sig om dens kyster.

Bemærk: Minimumsalder for at leje (og føre) bil i Island er 20 år, og føreren skal have haft kørekort i min. 1 år.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT

Island

Nordisland, Østisland, Sydisland, Vestisland

7 nætter / 8 dage

fra kr. 6.485

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2
Thingvellir
Dag 3
Husavik
Dag 4
Myvatn
Dag 5
Fáskrudsfjördur
Dag 6
Vatnajökull
Dag 7
Selfoss

Dag 1

Reykjavik

Ankomst og Den Blå Lagune

Fly til Keflavik hvor bilen udleveres i lufthavnen. Så er I klar til Island – on the road. Det er oplagt at starte med at køre i Den Blå Lagune, det ligger nemlig kun 15 minutter fra lufthavnen. Nyd det 37-40 grader varme vand alt imens I kan nyde en kold drink fra baren. Det turkisblå vand står i flot kontrast til den sorte lava der omgiver lagunen. Overnatning i Reykjavik 1 nat.


Læs mere

Dag 2

Thingvellir

Hraunfossar – Barnarfoss

Inden I kører nordpå – så slå et smut forbi Thingvellir Nationalpark – hvor man tydeligt kan se sprækkerne mellem kontinentalpladerne. Herfra nordpå til sagaernes dal, Borgarfjördur som man kender fra Egill Skallagrimssons saga. På vejen kan det godt betale sig at slå et smut ind over Thingvellir Nationalpark – inden I kører nordpå gennem Hvalfjorden. Udforsk vandfaldene Hraunfossar og Barnafoss og Islands største varme kilde Deildartunguhver tæt på Reykholt. Overnatning på Hotel Reykholt der har udendørs spabad til fri afbenyttelse.


Læs mere

Dag 3

Husavik

Glaumbær – Akureyri – Godafoss 

Kør nordpå mod Skagafjördur, som kaldes hestenes dal. Her vil det være muligt at prøve at ride på den stærke islandske hest. I kan også tage et smut omkring Vatnsnes halvøen, og gå en tur på stranden hvorder er en stor sælkoloni ved Hindisvik. Besøg evt. det spændende museum Glaumbær. Gør et kort stop ved det smukke vandfald Godafoss når I har passeret Akureyri – på vej til Husavik eller Laugar. Du bor på Hotel Husavik eller Hotel Reykjadalur i 2 nætter.
Læs mere

Dag 4

Myvatn

Der er mange oplevelser i området, og rækkefølgen er op til jer. Her er blot et par stikord til hvad man kan opleve. De varme, boblende svovlkilder ved Námaskard, Myvatn Naturebaths, kaffe i cafeen Vogafjós, gåtur ved lava formationerne Dimmuborgir, skoven ved Höfdi og pseudokratre.


Læs mere

Dag 5

Fáskrudsfjördur

Husavik – Àsbyrgi – Dettifoss – Østisland

Start evt. dagen med hvalsafari i Husavik, kør herefter østpå rundt om halvøen som Husavik ligger på til Sleipners hovaftryk Àsbyrgi, Europas mest kraftfulde vandfald Dettifoss. I ender på østlandet. Overnatning på Hotel Austfirdir i Fáskrudsfjördur eller tilsvarende.

Læs mere

Dag 6

Vatnajökull

Borgarfjördur Eystri – Vatnajökull 

I skal sydpå og kommer til at køre for foden af Islands største gletsjer Vatnajökull.

Den østlige del af sydkysten er præget af de mange gletsjertunger, og her kan man blandt andet opleve gletsjerlagunen Jökulsálon, hvor isen bliver “spyttet ud” – hold også øje med sælerne, der hygger sig og svømmer ganske tæt på kanten. Overnatning på Hotel Nupar der ligger ”in the middle of nowhere” med flot udsigt til gletsjeren.Læs mere

Dag 7

Selfoss

Dag 7: Sydkysten – gletsjere – vandfald 

Fortsæt vestpå langs sydkysten, hvor vi anbefaler et stop ved Dyrholaey på den anden side af Vik samt de imponerende vandfald Skogarfoss og Seljalandsfoss. Seljalandsfoss kan man gå bag ved og hvis I vil bade i en varm kilde kan I gøre et stop ved Seljavallalaug. Overnatning på Hotel Hekla eller Hotel Selfoss.

Dag 8 Hjemrejse

Vi anbefaler at stå tidligt op, og køre til Geysir og Gullfoss, Bilen afleveres i lufthavnen (med fuld tank, der ligger en tank ca. 5 km før lufthavnen) og flyet går retur til Danmark. 

Såfremt I rejser til og fra Billund eller skal med et tidligt fly til København vil den sidste nat være i Reykjavik i stedet for den første. Turen går hjemad – mættet efter en uge med mange spændende oplevelser. Bemærk, at dette er et forslag til program. Om sommeren kan indkvarteringen afvige fra dette program, men vi forsøger altid at booke det bedst tilgængelige når du bestiller din rejse.


Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser