Efterårsferie: Vulkaner og Geotermisk Energi

Island - Sydisland, Reykjavik

 • Det bedste af Island med fuldt udflugtsprogram
 • Lækre Gourmet middage
 • Dansktalende guide
 • Centralt beliggende hotel i Reykjavik

Vi inviterer jer med til Island i efterårsferien med dansktalende guide. Her vil I opleve en god blanding af vulkaner, geotermisk energi, lækre gourmetmiddage og naturfænomener i verdensklasse. I får 5 dage i den islandske natur med gode chancer for nordlys om aftenen.Så tag med til Island i efterårsferien, hvor farverne i naturen er helt fantastiske. Det er vores bestseller år efter år, og gæsterne kommer hjem med mange oplevelser i bagagen.

På rejsen er et fantastisk udflugtsprogram med dansktalende guide, udsøgte middage på nøje udvalgte restauranter, centralt beliggende hotel i hjertet af Reykjavik og tid på egen hånd til shopping eller afslapning. Som ekstra bonus kan du være heldig at opleve det magiske nordlys. 

Kort programoversigt:

 • Dag 1: Ankomst og blå lagune
 • Dag 2: Byrundtur og hvalsafari
 • Dag 3: Gullfoss, gejsere og varme kilder
 • Dag 4: Mulighed for tur i Isgrotte
 • Dag 5: Sydkysten, vandfald og lavastrande
 • Dag 6: Hjemrejse 

Rejsen er med dansktalende guide.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG

Island

Sydisland, Reykjavik

5 nætter / 6 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Reykjavik - 5 nætter

Centerhotel Arnarhvoll
Se kort

Centerhotel Arnarhvoll

Beliggenhed: Island, Reykjavik

Hotellet ligger helt centralt i Reykjavik med 2 min. gang til shopping og restauranter. Restauranten på 8. sal, hvor morgenmaden serveres, må siges at have en af Islands bedste placeringer. Udsigten til vandet og musikhuset Harpa, som blot ligger et stenkast fra hotellet, er helt unik. Om eftermiddagen og aftenen omdannes restauranten til cafe og loungebar med hyggelig stemning, god mad og igen den helt unikke udsigt. Hotel Arnarhvoll åbnede i 2007, altså er det forholdsvis nyt og smagfuldt indrettet i moderne skandinavisk stil. Hotellet har standard og deluxe værelser og er udstyret med egen spa-afdeling. Der er plads til 2 voksne og 1 barn på værelserne. Alle værelser har TV, minibar, gratis WiFi, hårtørrer, kaffe/te faciliteter og eget badeværelse. Ved valg af deluxe værelse inkluderer opholdet 1 x entre til hotellets spa afdeling.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 6
Reykjavik

Dag 1 - 6

Reykjavik

Dag 1: Ankomst, blå lagune og indkvartering i Reykjavik

Direkte fly fra København kl. 14.00 med ankomst i Island kl. 15.10 lokal tid. Vores dansktalende guide møder jer i lufthavnen, og vi sætter straks kursen mod Den Blå Lagune. Det opfriskende mineralholdige turkisblå vand gør underværker for både krop og sjæl. Her er der god tid til at bade (husk badetøj). Middag på egen hånd – hotellet har restaurant/café på 8. sal – og ellers er der et godt udvalg, få minutters gang fra hotellet. Hotel Arnarhvoll ligger centralt i Reykjavik lige overfor Musikhuset Harpa – og som noget helt særligt ligger restauranten på 8. sal med udsigt over vandet og byen. I indkvarteres på hotellets deluxe værelser, som alle har god udsigt.

Dag 2: Byrundtur og Hvalsafari

Efter morgenmaden tager vi på en lille byrundtur, hvor guiden viser jer rundt i det mest centrale Reykjavik til fods. Turen går til musikhuset Harpa, forbi Parlamentet, en tur på rådhuset og i den gamle bydel. Frokost serveres på havnen i Reykjavik på Restaurant Kopar. En dejlig 2 retters menu.

Fra havnen går turen efterfølgende ud på havet – vi skal på hvalsafari på udkig efter havets kæmper.

Ombord kan I låne varme dragter, der holder vind og vejr ude. Hop i dragten og nyd turen udendørs på dækket. Indenfor kan man også sidde ned og kigge ud, og her er mulighed for at købe lidt forfriskninger.

Turen varer 3-4 timer, og der er chancer for at se vågehvaler, pukkelhvaler, marsvin og delfiner. Herudover kan I også opleve et rigt fugleliv – og så oplever I Reykjavik fra søsiden. Aftenen er på egen hånd.

Dag 3: Gullfoss, gejsere, spa og nordlys

Gullfoss og gejserne er blevet et must for enhver, der besøger Island. Det er en del af den kendte udflugt ”Den Gyldne Cirkel” – men vi har krydret turen med ekstra gode oplevelser. Vi starter med et besøg ved et af de nyeste geotermiske anlæg i verden, der omdanner varmt vand og damp til strøm – Hellisheidi Powerplant. Turen går herfra ned i lavlandet igen og mod nord til Haukadalur. 

Først gør vi stop ved det majestætiske vandfald Gullfoss, som naturligvis er et must. Vi starter med frokost og går herefter en tur ned til det smukke vandfald. Kort herfra oplever vi de fantastiske gejsere og varme kilder. Det er især gejseren Strokkur, der er den mest imponerende, når den sender en kæmpe stråle af vand lodret op i luften ca. hvert 10. minut. Hen på eftermiddagen gør vi stop ved en varm kilde, ”Secret Lagoon”, hvor der er tid til at bade i det dejlige varme vand. En naturlig varm kilde med en lille aktiv gejser på kanten.

Sidst men ikke mindst går turen forbi en lokal restaurant i Selfoss, hvor I får serveret en dejlig middag inden vi på hjemvejen forsøger vi at finde nordlyset – med forbehold for vejret.

Dag 4: Shopping og dagen fri

Dagen er fri på egen hånd til shopping og til at opleve lidt mere af Reykjavik. Har I lyst, kan vi arrangere en ridetur eller andet, sig bare til, så fikser vi det for jer.

Dag 5: Super jeep, isgrotte, gletsjer og vandfald

Islands største og nyeste attraktion, der allerede har vundet Vestnorden Travel Award – er isgrotten på Islands næststørste gletsjer Langjökull. Denne udflugt er inkluderet i dagens program, som foregår i store super jeeps. Ved Nationalparken Thingvellir, som er det gamle islandske Alting, der grundlagdes i år 930, går vi en tur ned gennem de store sprækker mellem kontinentalpladerne, der ses meget tydelig netop her. Turen går nordpå gennem Kaldidalur til Langjökull, hvor I med 8-hjulet monstertruck bliver kørt op til isgrotten. Den er 400 meter lang – går 200 meter ind i isen, og undervejs kan man se lag fra issprængninger og askelag fra tidligere vulkanudbrud. Et helt unikt iseventyr – som sent vil glemmes. Fra gletsjeren besøger vi vandfaldene Hraunfossar og Barnafoss og Islands største varmekilde Deildartunguhver. Turen varer ca. 10 timer.

Om aftenen afsluttes rejsen med en fantastisk middag på Restaurant Fish Company, en 4 retters gourmetmiddag, og så bliver det ikke meget bedre. Velbekomme!

Dag 6: Hjemrejse

Transfer fra hotellet kl. 10.30 og fly til København kl. 13.15 – med ankomst lokal tid kl. 18.15.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.