Den Gyldne Cirkel på hesteryg

Island - Reykjavik, Sydisland

 • Gullfoss og Geysir
 • Thingvellir Nationalpark
 • Secret Lagoon
 • Gletsjeren Langjökull

Rideturens varighed: 8 dage/7 nætter og 6 dage hvor der rides i alt 150 km.

Sværhedsgrad: 2 af 4 (øvede ryttere).  Du skal føle dig tryg ved luntetrav på mellemlange ture (tölt) og korte galop.Hvis du alligevel skal opleve varme sprudlende gejsere, det smukke Gullfoss og nationalparken Thingvellir, og du elsker at ride – så kombiner disse på oplevelser på bedste vis. Turen er også oplagt til familier, og de, som ikke er rutinerede nok eller ikke har mod på vores højlandsture. Ride dagene kan dog blive lange, så det kræver god fysisk form og et vist kendskab til ridning. Det mest bemærkelsesværdige ved turen er at man her virkelig kan se hvordan naturens kræfter har sat sine spor. Ingenmandsland mellem kontinentalpladerne i Nationalparken samt boblende kilder og springende geysere, er bare nogle af de ting I kan opleve undervejs.Tag en snak med vores kollega Merete, hvis I er usikre på om I vælger rigtigt. Merete har været på rigtig mange rideture i Island, og kan hjælpe jer med at finde den helt rigtige tur. På denne tur vil der være mellem 16 og 20 personer.

Indkvartering:
Hotel i Reykjavik, senge i 2 – 4 personers værelser på rideturen. Fælles bad og toilet på gården og 2 nætter med eget bad/toilet på Geysir.

Fortæring:
Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

Afrejse fra Billund:
Bemærk at der ikke er afgang fra Billund dagligt, så det kan evt. kræve en ekstra overnatning i Island før eller efter turen, hvis du ønsker at flyve direkte fra/til Billund. Denne overnatning er ikke inkluderet, men vi hjælper gerne med reservation af denne.


Læs mere

Rejseoverblik

 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Island

Reykjavik, Sydisland

7 nætter / 8 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2
Rettarholt Guesthouse
Dag 3
Hvítárdalur
Dag 4
Myrkholt/Hvitárdalur
Dag 5
Myrkholt/Hvitárdalur
Dag 6
Rettarholt Guesthouse
Dag 7
Reykjavik

Dag 1

Reykjavik

Ankomst til Island – Keflavik lufthavn – Reykjavik

Transport fra Keflavik Lufthavn til hotel i Reykjavík. Første aften er på egen hånd.Læs mere

Dag 2

Rettarholt Guesthouse

Reykjavik – Thingvellir – Kálfhóll – Rettarholt Guesthouse (15km)

Afgang fra Reykjavik efter morgenmaden til gården Kálfhóll, hvor heste og guider venter på os. Her får vi hver især en lille snak med guiden, introduceres til den islandske hest og dens specielle gangarter. Turen starter langs behagelige stier langs en gletsjerelv. Det er en super start på turen, man når at blive fortrolig med hestene og lærer at ride på islandsk manér.
Dagen ender ved Rettarholt Guesthouse, hvor der overnattes og spises aftensmad. Det er også muligt at nyde et dejligt varmt bad i det udendørs bassin. 

Læs mere

Dag 3

Hvítárdalur

Rettarholt – Hvítárdalur (30 km)

Vi sadler op igen og tager i dag en flok ekstra heste med, så vi kan skifte hest i løbet af dagen. Vi krydser den velkendte lakseelv Stóra-Laxá og nyder madpakker ved Hrunaréttir, en indhegning der bruges til fåresamling hvert efterår. Vi ender dagen ved gården Hvítárdalur, hvor der overnattes.

Læs mere

Dag 4

Myrkholt/Hvitárdalur

Hvitárdalur – Gullfoss – Myrkholt/Hvitárdalur (20 km)

Vi fortsætter rideturen på bløde ridestier og “tölter” hen imod den majestætiske bjergkløft Brúarhlöð, hvor det hvidgrønne smeltevand fra gletsjeren strømmer gennem fantastiske klippeformationer. Vi følger elven Hvítá hen mod det mægtige vandfald Gullfoss – og efterfølgende oplever vi de berømte gejsere i Haukadalur. 

Der overnattes de næste 2 nætter i bjerghytte i Myrkholt.

Læs mere

Dag 5

Myrkholt/Hvitárdalur

Geysir – Haukadalur – Haukadalsheiði – Myrkholt/Hvitárdalur (15 km)

Dagens ridetur fører os gennem smukke birkeskove op igennem dalen Haukadalur. Vi krydser små, rislende bække og nyder den smukke vegetation, som blomstrer midt på sommeren. Efterhånden som vi nærmer os højsletten, ser vi hvordan landskabet ændrer sig. Oppe på højsletten Haukadalsheiði venter et fantastisk syn: bjerge og gletsjere så langt øjet rækker.

Der overnattes i bjerghytten i Myrkholt.

Valgfrit tilkøb: Snescooter på gletsjeren Langjökull 
Skal du have en ekstra oplevelse med hjem, så tag med på Islands næststørste gletsjer Langjökull. Vi bliver hentet af en stor 4-hjulstrækker og kører op til gletsjeren, hvor alle bliver klædt godt på til snescooterturen. Man kører to og to på hver scooter, og kan bytte undervejs. (Der kræves gyldigt kørekort for at køre snescooteren mens yngre deltagere og børn kan sidde bagpå).
Mindst: 6 deltagere. Pris ca. 1700 kr. per person  (bestilles og betales på stedet).

Læs mere

Dag 6

Rettarholt Guesthouse

Geysir – Tungufellsdalur – Kaldbakur – Rettarholt Guesthouse (30 km)

Vi forlader gejserområdet og rider tilbage til broen ved kløften Brúarhlöð, hvor vi krydser den mægtige gletsjerelv, Hvítá. Vi rider gennem en smuk dal ind i landet og efterlader hestene på gården Kaldbakur for natten, mens vi kører til Secret Lagoon og dypper os i den lækre varme kilde.

Vi kører til Rettarholt Guesthouse hvor dagen sluttes af og der overnattes.


Læs mere

Dag 7

Reykjavik

Rettarholt Guesthouse – Kaldbakur – Hrepphólar – Kálfhóll – Reykjavik (40 km)

Den sidste ridedag byder nok engang på fantastiske landskaber. Vi passerer bjerget Galtafell ad gode ridestier og får øje på Hrepphólars imponerende basaltsøjler. Vi tager afsked med guider‚ personalet og hestene, kører tilbage til Reykjavik med ankomst omkring kl. 19.00.

Der overnattes i Reykjavik sidste nat. (evt. mulighed for natfly retur til København)


Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Island

  Tidszone
  Island er 1 time efter det kontinentale Europa og Danmark og ændrer ikke til sommertid.

  Pas/Visum
  Alle rejsende til Island skal fremvise officielle legitimationspapirer (pas, kørekort eller id-kort fra deres oprindelseslande eller fra det land, hvor de officielt har fast bopæl).

 • Under din rejse på Island

  Drikkepenge
  Både betjening og moms er inkluderet i priserne overalt i Island.

  Mad og drikke
  En meget stor del af den islandske madkultur er baseret på fisk, lam og mejeriprodukter. Der er kun en yderst begrænset brug af urter og krydderier. Landets klima gør, at grønsager og frugt ikke udgør en naturlig del af de traditionelle retter. Det er der dog lavet om på i nyere tider med brugen af drivhuse. ’Porramatur’ er den traditionelle islandske betegnelse for retter, der hovedsageligt består af fisk eller kød skåret i mindre stykker. De serveres med rugbrød, smør og brændevin. Traditionelt spises disse retter i den gamle vintermåned ’porri’ (januar/februar). Søpapegøje bliver anset som værende en lokal delikatesse som ofte serveres stegt.

  Valuta
  Islands møntfod er islandske kroner (ISK) og 1 islandsk krone = 100 aurarer.

  Særlige forhold
  Aldersgrænsen for køb af alkohol og adgang til natklubber er 21 år i Island. Aldersgrænsen for køb af cigaretter er 18 år.

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser