Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Grønland

Nedenfor kan du se vores foretrukne udflugter i Grønland.

Vær opmærksom på, at det arktiske klima har en afgørende indflydelse, når du opholder dig på disse breddegradder. 

Udflugter afhænger af vejrforholdene, og af sikkerhedshensyn gennemføres ture ikke, hvis vejret er dårligt. Ændringer, for at tilpasse sig vejr og vind, er en naturlig del af hverdagen på Grønland - særligt i vintersæsonen.  

Kontakt os for detaljer om udflugterne vist herunder, og så hjælper vi dig med, at skræddersy lige præcis din drømmerejse til Grønland.

Læs mere

Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Ilulissat

Byrundtur i Ilulissat | Ilulissat

Spændende og informativ gåtur, hvor vi fortæller om byens historie, kultur- og erhvervsliv og meget mere.
Vi går bl.a. forbi Zionskirken, egnsmuseet i Knud Rasmussens fødehjem og havnen. Livet her 300 km nord for polarcirklen har helt andre livsvilkår end dem vi kender og turen vil sætte dine oplevelser i en grønlandsk by i et dybere perspektiv.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 325
Barn fra kr. 165

Bådtur til bygden Ilimanaq/Claushavn | Ilulissat

Denne udflugt tilbydes som dagstur.
Da sejladsen til Ilimanaq t/r passerer Isfjorden, vælger nogle af vore gæster denne længere tur i stedet for Isfjordsturene ovenfor, men Isfjorden er så imponerende, især fra søsiden, at mange ønsker at opleve begge ture.

Ilimanaq er en lille bygd i Ilulissat kommune syd for Isfjorden. Der er omkring 80 indbyggere og bygden blev grundlagt ca. 1741. Hovedbeskæftigelsen er stadig jagt og fiskeri. Bådturen til Ilimanaq giver dig mulighed for at besøge et af de mest uberørte samfund og samtidig se de mægtige isbjerge, som ligger i udmundingen af Isfjorden.

I Ilimanaq vil der være ca. 2 timers ophold, hvor du kan besøge bygden og se den lille kirke, som blev grundlagt i 1904. Der er mulighed for at arrangere frokost hos Arnes (en lokal grønlandsk familie ) Familien vil tilberede en traditionel grønlandsk anretning (Suasaat) - en suppe med ris, grøntsager og kød (oftest sæl eller fisk) og under opholdet hos familien, vil Martha og Arne fortælle om stedet og gerne besvare de spørgsmål, du måtte ønske svar på.

Bemærk: Frokost eller kaffemik hos Arnes kan tilkøbes for DKK 180,- pr person

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 850
Barn fra kr. 425

Bådtur til bygden Oqaatsut - Rodebay | Ilulissat

Oplev en dag i den lille fisker- og fangerbygd Oqaatsut / Rodebay, som har en lang og traditionsrig fortid.
Nyd et lækkert måltid i den hyggelige Restaurant H8 i KGH´s gamle pakhus. Her er udsigt til hav og fjord og i godt vejr serveres på terrassen lige ud til vandet.

Bemærk: Prisen er ekskl. frokost på H8, men kan tilkøbes for kr. 195,-.

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 850
Barn fra kr. 425

Bådtur til den kælvende bræ - Eqi Sermia | Ilulissat

Bræen der kælver skal opleves fra vandsiden! Efter en fantastisk 3 timers sejlads har vi den imponerende Eqi Sermia gletsjer foran os.
Vi går ikke i land, men krydser foran den 5 km brede front. Frokosten nydes enten ombord foran brækanten eller i den lille nedlagte bygd Ataa. En uforglemmelig tur med fantastiske fotomotiver. Det er også muligt at blive sat af ved Eqi og overnatte i Ice Camp Eqi, hvor komfortable hytter giver dig en uforglemmelig oplevelse.

Bemærk: Prisen er inkl. frokost.

Varighed: 10 timer (kan forlænges med overnatning)
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 2.295
Barn fra kr. 1.150

Glacier Lodge Eqi | Ilulissat

En fantastisk oplevelse venter dem, som vælger at indlogere sig på Glacier Lodge Eqi, ca. 80 km nord for Ilulissat, med direkte udsigt til "Den Kælvende bræ". Eqip Sermia, på dansk kaldt "den kælvende bræ" er omdrejningspunktet for et spændende sceneri i Diskobugten. Bræen kælver så ofte, at de fleste vil opleve både lyden og synet af dette fantastiske naturfænomen. Den kælvende bræ kan opleves på en dagstur med skib eller på en flerdages tur med overnatning i den populære hytteby, Glacier Lodge Eqi. Fra Glacier Lodge Eqi er der mulighed for at tage på en 2 dages vandretur til og på indlandsisen.

Standard hytte: DKK 3.790,- (pr. person v/2 personer i samme hytte)
Prisen inkluderer sejlads frem og tilbage, frokost på udturen, ophold foran bræen med skibet, 1 nat i standardhytte med fuld pension i Café Victor. varmeovn, servante og toilet. Desuden en 4 timers vandretur med gletsjer view – med guide.
Ekstra nat pr. person inkl. fuld pension: DKK 1.495,-
Comfort hytte: DKK 4345,- (pr. person v/2 personer i samme hytte)
Prisen inkluderer sejlads frem og tilbage, frokost på udturen, ophold foran bræen med skibet, 1 nat i comfort hytte med fuld pension i Café Victor. Opvarmet med elektricitet fra solceller på taget, varmt og koldt rindende vand. Bad og toilet. Lækkert udstyret. Desuden en 4 timers vandretur med gletsjer view – med guide.
Ekstra nat pr. person i comfort hytte inkl. morgenmad: DKK 2.050,-
Vandretur med guide fra Glacier Lodge Eqi til gletsjer-lagunen, morænen og selve gletsjeren: Varighed 3-4 timer. Pris DKK 350,-
 
Bemærk: Adgangsforholdene til Glacier Lodge Eqi er ikke egnede for gangbesværede. Bagagen bedes pakket i bløde taster eller rygsæk. Ved anløb / afgang er personalet altid behjælpelig for at sikre at alle kommer i land / ombord på betryggende vis.
 

Varighed: 2 dage (med mulighed for tilkøb af ekstra nætter)
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 3.790

Helikoptertur til Indlandsisen | Ilulissat

Med 20 millioner ton is om dagen er Ilulissat Isbræ den mest producerende isbræ på den nordlige halvkugle.
Den er syv kilometer bred, over en kilometer tyk og bevæger sig med en fart af næsten en meter i timen! Det er et fantastisk syn at se disse uendelige ismasser og enorme naturkræfter. På helikopterturen flyver vi lavt over isfjeldene i isfjorden og langs med brækanten. Vi lander på fjeldet ved Kangia – midt i det fredede område, der er optaget på UNESCOs verdensnaturarvsliste. Her holder vi ½ times pause, hvor du kan nyde sceneriet. Flyvetid ca. 50 minutter.

Varighed: 2 timer og 15 minutter
Afgang: Dagligt (hele året)

Voksen fra kr. 2.995
Barn fra kr. 2.995

Hundeslædetur | Ilulissat

Nord for polarcirklen er hundeslædekørsel den dominerende vinteraktivitet.
Læn dig tilbage på slæden og nyd de 10–12 logrende hunde, der trækker dig og din eventuelle rejsefælle samt slædekusken gennem vinterlandskabet, hvor imponerende scenarier åbenbarer sig - kun forstyrret af medernes gliden på sneen, hundenes åndedræt og kuskens råb til hundene.

Bemærk: Det er muligt at leje varmt slædetøj og støvler til slædeturene for DKK 300,-

Priser og varighed:

  • 3 timer, 1 person, fra kr. 1.695,-
  • 5 timer, 1 person, fra kr. 1.995,-
Ingen børnerabat – undtagen en 5 timers tur med 1 voksen + 1 barn under 12 år på slæden. Pris i alt 2.795,-

Varighed: 3 eller 5 timer (afhængigt af pris)
Afgang: Dagligt (januar til april)

Voksen fra kr. 1.695
Barn fra kr. 1.695

Hvalsafari | Ilulissat

Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i isfjorden eller helt oppe nordpå.
Konstant radiokontakt til byens fiskere og fangere er kilden til information om bugtens hvaler, så der er hvaler på 95% af turene. Pukkelhvalen med den karakteristiske hale er den mest sete.

Bemærk: Frokostpakke kan tilkøbes for kr. 165,-

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 1.150
Barn fra kr. 575

Sejlads til Isfjorden og de store isfjelde | Ilulissat

Klassikeren blandt Ilulissats udflugter. Vi går på jagt efter de flotteste isbjerge i denne verdens største skulpturpark. Oplevelsen er overvældende, lys og farver skifter konstant.

Vi sejler oftest med de gode gamle trækuttere, Grønlandstogternes veteraner. For mange er det en af rejsens højdepunkter, når den lave sol fanger de gigantiske isbjerge og forvandler dem til et lærred, hvor farver og lys udspiller sig på en måde, som kan være svær at rumme - men som aldrig glemmes. 

 

Varighed: 2,5 time
Afgang: 10:00 og 14:00

Voksen fra kr. 650
Barn fra kr. 325

Vandretur til den gamle boplads ved Sermermiut, Isfjorden | Ilulissat

Vi går gennem byen til den fhv. heliport, gennem den brede Sermermiutdal til den verdensberømte Isfjord.
Her har der levet eskimoer fra alle indvandrede kulturer fra ca. 2500 f.Kr. til 1850 e. Kr. De græsovergroede fundamenter af de sidste beboeres tørvehytter ses tydeligt. Ilulissat Isfjord er på UNESCOs liste over Verdensarvsområder.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt (februar til oktober)

Voksen fra kr. 325
Barn fra kr. 175

Kangerlussuaq

Bådtur på Kangerlussauq fjord | Kangerlussuaq

I hurtigtgående båd besøger vi historiske og kulturelle steder i Kangerlussuaq Fjord.

Fra den 4000 år gamle teltring fra det uddøde Saqqaq folk, gravene fra Inuitternes Thule Kultur til de moderne fangstpladser der stadig bliver brugt den dag i dag, primært af familier fra bygden Kangaamiut.

Alt sammen i de smukkeste rammer af ren grønlandsk natur som giver et indblik i hvordan et arktisk indlandsklima  tager sig ud. Under vores landgang de forskellige steder i fjorden er der gode chancer for at se dyrelivet her  især moskusokser, ræve og sneharer.

Bemærk: Gennemføres ved min. 6 pers. Inkl. transport til og fra havn og en sandwich eller lignende.

Varighed: 6-8 timer
Afgang: Dagligt (juni og juli)

Voksen fra kr. 1.150
Barn fra kr. 1.150

"Camp Ice Cap" på Indlandsisen | Kangerlussuaq

På denne spændende tur går du i Fridtjof Nansens og andre polarforskeres fodspor. Vi har 2 hele dage på Indlandsisen med en erfaren guide som turleder.
Vi ankommer til indlandsisen, og efter en ubesværet vandretur nås Camp Ice Cap. Lejren stilles op, og efterfølgende nydes en kop kaffe midt i indlandssiens ingenmandsland. Om natten sover vi i varme soveposer i det specielle telt. Næste dag byder på eventyr ud over alle grænser. Vi kommer til at opleve blandt andet gletsjerfloder og smeltevandssøer.

Inkluderet i prisen: 
Transport fra Kangerlussuaq til Indlandsisen og retur. Alt udstyr til overnatning og færden på is inkl. telt, sovepose, lagenpose, liggeunderlag, steigeisen, vandrestave etc. Fuld forplejning mad og drikkevarer. Erfaren guide og sikkerhedsudstyr.

Bemærk: Du skal selv medbringe vandrestøvler, min 40 liters rygsæk (kan lejes for kr. 100,-), vandflaske, solcreme og solbriller, vind- og vandtæt jakke og bukser, varmt undertøj, huer og vanter.

Varighed: 2 dage
Afgang: Dagligt (juni til oktober)

Voksen fra kr. 2.250
Barn fra kr. 2.250

Efterårsudflugtspakke | Kangerlussuaq

Sightseeing, museumsbesøg, tundratur, udflugt med special køretøj til Indlandsisen samt Nordlysarrangement med grønlandsk kaffe.
Vi anbefaler, du køber den samlede udflugtspakke bestående af de bedste udflugter:

Således skal du ikke bruge din tid på at vælge. Udflugterne fordeles henover den periode, du befinder dig i Kangerlussuaq.

For at finde ud af geografien, kommer du hurtigt efter ankomst til vandrehjemmet Old Camp på en sightseeing, hvor der køres rundt i bygden og det nærliggende område. På den måde kan du orientere dig, når du drager alene på opdagelse. Varighed 1½ time.

Kangerlussuaq har et spændende museum, der beskriver tiden fra basens tilblivelse i 1942, SAS tiden, den kolde krigs indflydelse Søndre Strømfjord som det hed den gang og de mange radarstationer, der blev bygget på Indlandsisen. Varighed en times tid.

Når du opholder dig i Kangerlussuaq, skal du udnytte chancen med en tur på den mægtige indlandsis. Den 42 km lange grusvej blev bygget på foranledning af folkevognsfabrikkerne, der havde en testbane 120 km inde på selv isen. Isvejen er for længst forsvundet, men grusvejen vedligeholdes, og der køres med 4-hjulstrækkere og store ombyggede lastbiler. Du kører gennem et fantastisk landskab – præget af tidligere tiders gletsjere og den nære beliggenhed af indlandsisen. Tag en kort vandretur på isen og oplev størrelsens uendelighed (varighed 5 timer).

Nordlyset er imponerende og kan opleves lige udenfor døren. Vi kører dog af sted langt udenfor generende gade- og bygdelys. Guiden fortæller historier – nogle er sande, andre tvivlsomme. Afslutningsvis drikkes en kop grønlandsk kaffe - med alkohol (varighed 2 – 2½ timer).

Varighed: 10 timer (sammenlagt)
Afgang: Tilpasset din rejseperiode

Voksen fra kr. 1.720
Barn fra kr. 1.125

Hundeslædetur 2 eller 4 timer | Kangerlussuaq

En hundeslædetur er en af vinterens store naturoplevelser.
10–12 logrende hunde trækker dig og din eventuelle rejsefælle samt slædekusken henover fjordisen, hvor imponerende scenarier åbenbarer sig. Husk at være godt klædt på.

Bemærk: Inkl. leje af slædetøj og varme støvler.

Prisen for 2 timers hundeslædetur er pr. person DKK 1645,- (barn DKK 1085,-).

Prisen for 4 timers hundeslædetur er pr. person DKK 2345,- (barn DKK 1625,-).

Varighed: 2 eller 4 timer
Afgang: Dagligt (januar til april)

Voksen fra kr. 1.645
Barn fra kr. 1.085

Indlandsisen punkt 660 | Kangerlussuaq

Vi kører i special-køretøj igennem et smukt varieret område og ender 660 meter over havets overflade.
Undervejs passerer vi tæt ved Russell Gletsjer, et imponerende morænelandskab formet af isens evigt arbejdende front. Efter ca. 42 kilometers grusvejskørsel når vi frem til den mægtige indlandsis. Herfra er der let adgang ind på isen.  Vi tilbringer nogen tid i denne enorme isverden, før vi vender tilbage til vores køretøj - en stor oplevelse rigere. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster. Vi gør flere fotostop undervejs og nyder udsigten til en kop kaffe.

Varighed: 4-5 timer
Afgang: Dagligt - undtagen januar måned

Voksen fra kr. 625
Barn fra kr. 395

Isfiskeri gennem isen | Kangerlussuaq

Vi kører til havnen og går derfra ud på den tykke is på Kangerlussuaq fjord, hvor vi finder et godt fiskested.
Der bores huller i isen, og vi finder ud af, om heldet er med os. Der er som regel masser af fisk!

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt i perioden fra februar til og med april

Voksen fra kr. 450
Barn fra kr. 295

Istur til Russel gletsjeren med special-køretøj | Kangerlussuaq

I et delvist off-road terræn, kører vi den spændende rute ind til den spektakulære Russell Gletsjer.
Med sin op til 60 meter lodrette isvægge er gletsjeren et imponerende skue. Om sommeren kan vi være heldige at se isen kælve – et syn du aldrig vil glemme. 

Omgivelserne er spektakulære, og der er gode chancer for at spotte moskusokser, måske endda fjeldryper og sneharer.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 625
Barn fra kr. 395

Moskusokser fra luften | Kangerlussuaq

Omkring Kangerlussuaq findes et rigt og varieret dyreliv. Især Moskusoksen er er meget sky og reserveret dyr, som på visse årstider kan være svært at få øje på.
Så på denne flyvetur tager vi ind, hvor vi er sikre på at moskusokserne holder til. Du får muligheden for fra luften at se disse prægtige dyr og deres kavle. Undervejs fortæller piloten om de ting og steder vi flyver over på turen.

Bemærk: Flyvningen sker på baggrund af min. 4 deltagere.

Varighed: 30 minutter
Afgang: Dagligt (maj til august)

Voksen fra kr. 1.295
Barn fra kr. 1.295

Mountainbike på egen hånd | Kangerlussuaq

Lej en mountainbike og tag på oplevelse på egen hånd.

Der er mange gode muligheder for cykelture, da der er adskillige kilometer veje, både asfalterede og grusbelagte, i området omkring Kangerlussuaq.

Der udlejes kun voksen cykler, desværre er der ikke mulighed for at leje cykler til børn

Bemærk: Der kan også lejes mountainbike for en uge af gangen til kr. 625,- pr. person.

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt (maj til september)

Voksen fra kr. 100

Nordlysaften | Kangerlussuaq

Naturens eget luftige maleri – Nordlyset – har gennem alle tider fascineret mennesker.
I vinterens mørke kan du i Kangerlussuaq bare lægge nakken tilbage og nyde de grønne, lilla og rødlige farver, der som gardiner changerer henover himlen. Som en afslutning på turen serveres grønlandsk kaffe (med alkohol).

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt (oktober til april)

Voksen fra kr. 395
Barn fra kr. 225

Nordlys, udsigt og champagne | Kangerlussuaq

Sent om aftenen kører vi til Restaurant Roklubben, hvor vi i dæmpet belysning oplever nordlyset over Lake Ferguson, mens vi nyder Grønlands delikatesser og en flaske sprudlende champagne.

Varmt og behageligt. Der er selvfølgelig også mulighed for at gå en tur langs søbredden for at studere nordlyset. Der sluttes af med en grønlandsk kaffe.

Bemærk: Sværhedsgrad 1 af 5

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt (oktober til december)

Voksen fra kr. 695
Barn fra kr. 695

Tundra-safari | Kangerlussuaq

Intet andet sted i Grønland er moskusokserne så talrige som i Kangerlussuaq. Moskusbestanden stammer oprindeligt fra en bestand i Nordøstgrønland, hvorfra 27 ungdyr blev sat ud i 1962.

Da vækstbetingelserne er særdeles gode i Kangerlussuaq, findes der i dag mere end 10.000 moskusokser. For at holde bestanden på et rimeligt niveau gives der hvert år tilladelse til at skyde et vist antal okser. 

På turen kører i bus gennem tundraen, og guiden fortæller om moskusoksen og dens historie. Vi tager på udkig efter moskusokser i området, men kan dog ikke garantere om vi ser nogle, da de lever vildt i et meget stort område. På turen kan vi også være heldige at se rensdyr, polarræve og sneharer.

En flot tur på tundraen, hvor man i klart vejr kan se helt ind til indlandsisen.

Bemærk: Turen gennemføres v. min. 4 deltagere. Prisen er inkl. guide og transport.

Varighed: 1,5 time
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 275
Barn fra kr. 200

Rundflyvning over Kangerlussuaq, Indlandsisen og Umiiviit | Kangerlussuaq

Turen starter med, at vi flyver op igennem Sandflugtdalen, hvor vi passerer det karakteristiske fjeld Sugar Loaf på vejen mod Russell og Leverett gletsjerne.
Herefter går turen ind over Indlandsisen, hvor vi flyver rundt om Navigators Rock, som er en meget markant klippe, der er omkredset af Indlandsisen. Her ses også hvordan den kæmpemæssige is presser sig rundt om fjeldet.

Turen fortsætter videre over Ørkendalen med retning mod Umiiviit (Rensdyrbugten), hvor der er gode muligheder for at se moskusokser. På turens sidste del flyver vi over den store Kangerlussuaq fjord forbi havnen og Kellyville, inden vi til sidst lander tilbage i Kangerlussuaq.

Vi flyver i en komfortabel 2-motors Partenavia med plads til 5 passagerer. Alle sæder har vinduespladser og er udstyret med hovedtelefoner med indbygget støjreduktion.

Bemærk: Flyvningen sker på baggrund af min. 4 deltagere.

Varighed: 45 minutter
Afgang: Dagligt (maj til august)

Voksen fra kr. 1.995
Barn fra kr. 1.995

Sightseeing i Kangerlussuaq | Kangerlussuaq

Hør den spændende historie om luftbasen Sondre Stromfjord fra starten af 1941 til overdragelsen i 1992.
Du får fortalt historien om koldkrigsaktiviteterne på Indlandsisen, hvor et net af radarstationer skulle forhindre et overraskelsesangreb fra Sovjet. Vi kører i bus og besøger blandt andet havnen og forskningsstationen Kelly Ville, hvor nordlyset studeres.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 375
Barn fra kr. 285

Udflugtspakke (anbefales) | Kangerlussuaq

Sightseeing, museumsbesøg, tundratur, udflugt med special køretøj til Indlandsisen, 2 timers hundeslædetur inkl. leje af slædetøj og varme støvler, samt Nordlysarrangement med grønlandsk kaffe.
Vi anbefaler, du køber den samlede udflugtspakke bestående af de bedste udflugter:

Således skal du ikke bruge din tid på at vælge. Udflugterne fordeles henover den periode, du befinder dig i Kangerlussuaq.

For at finde ud af geografien kommer du hurtigt efter ankomst til vandrehjemmet Old Camp på en sightseeing, hvor der køres rundt i bygden og det nærliggende område. På den måde kan du orientere dig, når du drager alene på opdagelse. Varighed 1½ time. 

Kangerlussuaq har et spændende museum, der beskriver tiden fra basens tilblivelse i 1942, SAS tiden, den kolde krigs indflydelse Søndre Strømfjord som det hed den gang og de mange radarstationer, der blev bygget på Indlandsisen. Varighed en times tid.

Når du opholder sig i Kangerlussuaq, skal du udnytte chancen med en tur på den mægtige indlandsis. Den 42 km lange grusvej blev bygget på foranledning af folkevognsfabrikkerne, der havde en testbane 120 km inde på selv isen. Isvejen er for længst forsvundet, men grusvejen vedligeholdes, og der køres med 4-hjulstrækkere og store ombyggede lastbiler. Du kører gennem et fantastisk landskab – præget af tidligere tiders gletsjere og den nære beliggenhed af indlandsisen. Tag en kort vandretur på isen og oplev størrelsens uendelighed (varighed 5 timer).

De fleste forbinder hundeslæder med Grønland – og ganske rigtigt – udstyret med korrekt beklædning – slædetøj og varme støvler – kører du af sted på Kangerlussuaq Fjords tilfrosne vande. Der er ingen fare for at falde igennem. Ingen motorlarm – kun hundeglam og lyden af slædens meder mod isen (varighed 2 timer).

Nordlyset er imponerende og kan opleves lige udenfor døren. Vi kører dog af sted langt udenfor generende gade- og bygdelys. Guiden fortæller historier – nogle er sande, andre tvivlsomme. Afslutningsvis drikkes en kop grønlandsk kaffe - med alkohol (varighed 2 – 2½ timer).

Varighed: 12 timer (sammenlagt)
Afgang: Tilpasses din rejseperiode

Voksen fra kr. 3.390
Barn fra kr. 2.240

Udvidet og uforglemmelig Nordlystur | Kangerlussuaq

Om eftermiddagen starter vi med ca. 1½ times foredrag om nordlys og stjernehimmelen derefter en kort fotoskole, hvor vi lærer at fotografere nordlys.
Efter aftensmaden kører vi ca. 1 time ad isvejen, hvor vi kigger efter nordlyset med indlandsisen som baggrund. Efter i alt ca. 3 timer, slutter vi aftenen med en grønlandsk kaffe.

Bemærk: Sværhedsgrad 1 af 5

Varighed: 5 timer
Afgang: Eftermiddag (oktober til december)

Voksen fra kr. 695
Barn fra kr. 495

Vandretur rundt om Tasersuatsiaq (Lake Ferguson) | Kangerlussuaq

En smuk tur langs søens bredder, med udsigt til de fjelde og dale der omkranser søen.
Moskusokserne er ofte talrige her og der er et rigt fugleliv med mange spurve, gæs, islom og vi kan være heldige at se vandrefalken eller den grønlandske havørn. Under turen vil jeres guide fortælle om landskabet og naturen omkring os, samt om områdets historie der strækker sig godt 4.000 år tilbage da de første mennesker fra Saqqaq kulturen kom til dette sted. Vi ser spor fra både gammel og nyere tids brug af området på vores tur rundt om søen.

Bemærk: Eksl. transport til søen - kan evt. gøres i taxa for ca kr. 150-200,-. Maksimum 10 deltagere.

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt (maj til juli)

Voksen fra kr. 600
Barn fra kr. 600

Vandretur til Granatfjeldet | Kangerlussuaq

Med bil/bus bliver vi kørt til toppen af Tacan, bjerget syd for Kangerlussuaq, hvor vi nyder udsigten. Herfra går turen rundt om Store Saltsø.
På turen går vi mest nedad, selvom der selvfølgelig også er bakker opad. Efter ca. 2½ - 3 timer er vi fremme ved Granatfjeldet. Det er nu tid til at finde de medbragte hamre og mejsler frem (som vi hver især selv har båret), og begynde jagten på halvædelstenene - granater. Der bliver indimellem vores hamren tid til at spise den medbragte madpakke. Der er vandrefalke som yngler ved fjeldet, så måske er vi heldige at høre og se dem. Det hænder også ofte, at vi møder moskusokser i fjeldet. 

Nu hvor vi forhåbentlig har fået mere vægt i lommerne, går turen tilbage langs den smukke sø Lake Ferguson. Sandsynligvis ser vi den flotte Islom, som har reder langs søbredden. For enden af søen bliver vi hentet af en bil/bus, som kører os hjem.

Bemærk: Turen er ca. 15 km. Madpakke er inkluderet i prisen.

Varighed: 8 timer
Afgang: Dagligt (maj til september)

Voksen fra kr. 595
Barn fra kr. 360

Vandretur til Sugar Loaf og vandfald | Kangerlussuaq

Denne korte tur kræver ikke den store fysiske udfoldelse. Turen er smuk og du kommer forbi et vandfald, som kommer af smeltevandet fra Indlandsisen.


Desuden kan i nyde den gode udsigt fra Sugar Loaf - et fjeld, der ligner en gammeldags sukkertop.

Bemærk: Turen er ca. 6 km.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt (maj til september)

Voksen fra kr. 450
Barn fra kr. 260

Narsaq

Byrundtur i Narsaq | Narsaq

Turen starter med et besøg på lokalmuseet, der har til huse i byens ældste bygninger.
Herfra går turen videre til "Brættet", hvor de lokale fiskere sælger dagens fangst. Bagefter besøges den smukke trækirke, hvor du får en introduktion til den grønlandske religion. Turen afsluttes hos "Eskimo Pels", der er Grønlands ældste skindsystue.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 175
Barn fra kr. 175

Bådtur til Indlandsisen | Narsaq

Denne bådtur går gennem den isfyldte Bredefjord til et andet fjordsystem nordvest for Narsaq, som fører op til de imponerende "Tvillinge gletsjere".
Her går man fra borde på et mindre klippestykke foran gletsjeren og frokosten nydes, før bådturen fortsætter til en anden fjord, hvor vi vil se fugleklipper og vandfald.

Varighed: 5-6 timer
Afgang: Dagligt (i sommerhalvåret)

Voksen fra kr. 1.300
Barn fra kr. 1.300

Grønlandsk aften på restaurant Klara | Narsaq

Det grønlandske køkken byder på et væld af specialiteter, der kun kan opleves i Grønland.
På den hyggelige Restaurant Klara, vil du blive præsenteret for et bredt udvalg af traditionel grønlandsk mad. Under spisningen vil der være fremvisning af den grønlandske nationaldragt.

Varighed: 2-3 timer
Afgang: Hver aften

Voksen fra kr. 230
Barn fra kr. 230

Vandretur til Dyrnæshalvøen | Narsaq

Denne vandring er ikke særlig krævende, og de fleste vil kunne deltage.
Denne lette vandretur tager dig ud på Dyrnæshalvøen, hvor vi kommer forbi både ikke-udgravede vikingeruiner, ser tilbageværende rester af eskimoernes tid på egnen, og vandrer gennem nogle af de smukkeste arktiske landskaber.

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt (i sommerhalvåret)

Voksen fra kr. 400
Barn fra kr. 400

Vandretur til Kvanefjeldet | Narsaq

Kvanefjeldet ligger ca. 10 km fra Narsaq og er verdensberømt for sine sjældne og smukke mineraler og sten.
Du kører i bus igennem Dyrnæsdalen så tæt på Kvanefjeldet, som det er muligt og herfra fortsætter du til fods. På toppen af Kvanefjeld plateau vandrer du ud til nordsiden, hvor du kan nyde den storslåede udsigt over Sermilik Isfjord og indlandsisen. Husk at medbringe en madpakke til turen!

Varighed: 6-7 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 450
Barn fra kr. 450

Narsarsuaq

Bådtur til Qooroq isfjord | Narsarsuaq

Vi sejler fra Narsarsuaq til den undersøiske moræne ved Qooroq fjordens udmunding.
Her går mange af de store isfjelde på grund, og vi sejler tæt forbi dem for at komme igennem og ind i Qooroq fjorden. Derinde åbenbarer der sig en fantastisk udsigt; tusinder af isbjerge, stejle klippevægge og i bunden af fjorden den store gletsjer.

Gletsjeren frigiver ikke mindre end 200.000 tons is om dagen! Mange af disse isbjerge har de flotteste turkise farver. Inde i Qooroq fjorden nyder vi udsigten, motoren stoppes, og vi driver med strømmen. Stilheden er "larmende" kun afbrudt af de mange isbjerges knasende og bragende lyde, når de roterer og knækker i mindre stykker. Et syn og en oplevelse, der ikke kan fås større. Undervejs på turen indsamler vi is, og nyder en drink med den klingende lyd af tusinde år gamle luftbobler som springer i glasset. Vi returnerer til Narsarsuaq efter en tur, der har budt på masser af is og enorme udsigter.

Bemærk: Inkl. sejlads, guide, og forfriskning med 1000 år gammel is.

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 475
Barn fra kr. 475

Igaliku - Sejlads og vandretur til nordboernes Grønland | Narsarsuaq

Turen går via Eriks Fjord til Itilleq - havneanløbet for bygden Igaliku. Derfra har du en mindre vandretur (4 km) af Kongevejen til den lille historiske bygd Igaliku.
Bygden er en af de smukkeste i Grønland. Fra passet på Kongevejen ser man ned på de spredte, farvestrålende huse, grønne marker og den azurblå fjord. På den anden side af fjorden knejser Illerfissalik stolt med sin sneklædte tinde op mod himlen. Igaliku var nordboernes bispesæde, og ruinerne fra deres tid på egnen er imponerende. Bygdens ca. 40 indbyggere lever i dag af fårehold. Der er en skole, kirke og butik. 

På vores café kan man bestille en frokost, hvor der indgår lokale produkter, kr. 80 (Madpakke kan også bestilles på hotellet) Dagsturen går tilbage med båd til Narsarsuaq sidst på eftermiddagen/aftenen.

Bemærk: Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur. Landgang i Itilleq foregår via lejder. Medbring gode travesko.

Prisen er inkl. sejlads Narsarsuaq - Itilleq t/r, vandretur fra Itilleq til Igaliku samt folder med kort. Tillæg til pris ved transport med bil (enkelttransport kr. 60,- pr. person).

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 600
Barn fra kr. 600

Qassiarsuk, Brattahlid - Erik den Rødes Land | Narsarsuaq

Bygden Qassiarsuk ligger ca. 20 minutters sejlads over fjorden fra Narsarsuaq. Du vandrer på egen hånd ad grusvejen gennem bygden og oplever stemningen i et lille Sydgrønlandsk samfund.
De ca. 50 beboere lever hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde bosatte sig i år 985. I år 2000 blev rekonstruktioner af Erik den Rødes gård og Tjodhildes kirke indviet. De står i dag som et frilandsmuseum, hvor guider i nordbodragter viser rundt og fortæller de gamle historier (Dette er inkluderet i turen). 

Fra Qassiarsuk kan du vandre af traktorspor over mod den isfyldte Bredefjord. På halvvejen er der den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går man hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq er det 16 km tur/retur. Du kan også slappe af på den hyggelige Café Brattahlid (lige ved ruinerne).

Prisen er inkl. sejlads Narsarsuaq - Qassiarsuk t/r, folder med kort og indgang samt guide ved rekonstruktionerne.

Varighed: 3 timer (eller en hel dag)
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 375
Barn fra kr. 375

Vandretur til Narsarsuaq gletsjer | Narsarsuaq

Efter en kort køretur, som bringer os det første stykke vej gennem Hospitalsdalen, vandrer vi ud gennem den maleriske Blomsterdal og videre mod gletsjeren - Den døde bræ.
En død bræ er en bræ, som smelter, inden den når havet - altså producerer den ingen isbjerge. De første kilometer går nemt i ret fladt terræn, hvor rislende bække passeres, og der er mulighed for at se svævende havørne.

For at få udsyn over den fantastiske ismasse, må vi først klatre små 300 m op på fjeldet. Opstigningen er ikke farlig, men giver sved på panden. På fjeldtoppen nyder vi vores mad med en pragtfuld udsigt over gletsjeren. Derefter kan vandringen fortsættes det sidste stykke ned til isen. Efterhånden som vi nærmere os gletsjeren opdager vi, at det der lignede små ujævnheder, nu er høje tårne og dybe sprækker. Helt nede ved iskanten forbavses man over at se blomster, som har tilpasset sig det barske liv i naboskab med en bræ. Om eftermiddagen går turen samme vej tilbage til Narsarsuaq.

Bemærk: Krav til deltagerne, god kondition er påkrævet. Lidt hårdere vandring, af og til i vanskeligt terræn med nogle lange stigninger. Medbring vandrestøvler. Denne udflugt kræver mindst 4 deltagere for at blive gennemført.

Prisen er inkl. transport til og fra Hospitalsdalen, madpakke og guide.

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 400
Barn fra kr. 400

Nuuk

Bådtur rundt om Sermitsiaq | Nuuk

Turen går rundt om Nuuks vartegn, fjeldet Sermitsiaq, via Uummannaq passagen.
Her er der landgang i nærhed af eskimoruin, hvis vind og strøm tillader det, ellers et andet passende og smukt sted. 
Videre ud af passagen og langs med Sermitsiaq til vandfaldet der kommer direkte fra Gletscheren. Gode muligheder for at se sæler, forskellige slags fugle og med lidt held, hvaler.

Bemærk: Mødested: Tidevandstrappen ved Atlantkajen bag Sømandshjemmet.

Prisen om sommeren er fra kr. 810,- pr. person.

Varighed: 7 timer (sommer) og 6 timer (vinter)
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 710
Barn fra kr. 710

Bådtur til Kangeq & Håbets Ø | Nuuk

Vi sejler mod spidsen af Nordlandet/Akia hvor den nedlagte bygd Kangeq befinder sig.
Kangeq blev nedlagt i 1960´erne, men her boede den berømte kunstner Aron (1822 – 1969), og det var blandt andet her han malede sine akvareller baseret på grønlandske myter og fortællinger. Vi opholder os ved Kangeq i ca ½ time.

Efter at have besøgt Kangeq fortsætter vi mod Håbets Ø. Det var hertil Hans Egede ankom i 1721 og han boede på Øen i 8 år. Man kan stadig se ruinerne af hans gamle hus. Udover dette er der mange eskimoruiner i området, der tyder på, at Kangeq har haft en central rolle for Nord- og Sydgrønland. På turen er der gode muligheder for at se dyreliv såsom fugle og sæler. Hvis vi er heldige, ser vi hvaler.

Bemærk: Praktisk at medbringe varmt tøj og en madpakke.

Varighed: 6 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 750
Barn fra kr. 750

Bådtur til Kapisillit | Nuuk

Båden M/S Malik sejler fra Nuuk ind mod fjorden gennem Uummannaq passagen mod Kapisillit.
Efter ca. 2½ timers sejlads lægger vi ind til Kapisillit, hvor man på egen hånd har mulighed for at vandre rundt. Der er ca. 1½ times ophold. På hverdagene er skindsystuen et besøg værd (hvis man ønsker at købe produkter fra skindsystuen, er det en god ide at medbringe kontanter).

Efter ophold i Kapisillit sejler vi videre mod Qoornoq, hvor der vil være mulighed for at komme i land afhængig af vindforholdene.

Der vil blive serveret en let anretning på turen.

Bemærk: Mødested: Tidevandstrappen 15 min før afgang. Min. 6 personer/max. 12 personer. Praktisk at medbringe: Varmt tøj, gode støvler og myggenet (i perioden juni, juli og august) samt kontanter, hvis der skal købes noget hos skindsystuen.

Varighed: 7 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 1.500
Barn fra kr. 1.500

Bådtur til Nuup Narsaa/Lille Narsaq | Nuuk

Vi sejler igennem skærgården mod den nedlagte bygd "Nuup Narsaa / Lille Narsaq.
Lille Narsaq er aktiv lejrskole sted for byens institutioner. Der er mulighed for at se dyreliv såsom fugle, sæler og hvaler. På vej tilbage fra opholdet i Lille Narsaq passerer vi en af verdens ældste klipper (Akilia). 

Der vil blive serveret kaffe & te på turen.

Bemærk: Praktisk at medbringe varmt tøj og madpakke.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 650
Barn fra kr. 650

Isfjordssejlads | Nuuk

Sejlads med M/S Malik gennem Qoornoqpassagen mod Kangersuneq/Isfjorden, der nås efter 2 timers sejlads. Isfjorden er fyldt med blå og hvide isbjerge og isskosser fra to bræer inderst i fjorden.
Båden sejler så langt ind mod bræen som muligt og frokosten nydes med udsigt over gletsjerfronten. Efter frokosten sejles mod fuglefjeldet og videre mod bygden Qoornoq, hvor der er mulighed for at gå i land. Qoornoq er nu nedlagt som helårsbeboelse, men de gamle og velholdte huse fungerer som sommerhuse for Nuuks borgere. Den nyrenoverede kirke er et besøg værd. Efter ca. 1 times ophold i Qoornoq går turen videre mod Nuuk.

Varighed: 6 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 1.500
Barn fra kr. 1.500

Nationaldragter & kaffemik | Nuuk

Turen starter ved Tupilak Travel´s kontor. Første stop er skindsystuen ”Kittat”, hvor guiden fortæller om traditionel garvning af skind, om nationaldragten og brodering af skind.
Næste stop er kajakhuset, hvor guiden fortæller om kajakkens funktion i gamle dage og i dag. Derefter Vi går turen mod "Brædtet" hvor dagens fangst sælges, så med lidt held er der mulighed for at se en hel sæl på tæt hold. Sidste stop er hos lokal familie, hvor konen fortæller om traditionel perlebrodering. Der vil blive serveret kaffe, te og hjemmebagte kager.

Varighed: 2,5 time
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 250
Barn fra kr. 250

Oqaatsut

Kaffemik på Hotel Nordlys | Oqaatsut

Kaffemik er en grønlandsk "specialitet", som kan sammenlignes med et Sønderjysk kaffebord.

Her bydes på kaffe/te og kager på Hotel Nordlys' terrasse hver eftermiddag fra kl. 15.30 - 17.00. Folk mødes til en hyggelig snak om stort og småt. Del dagens oplevelser med hotellets andre gæster, og nyd den ægte grønlandske hygge.

Varighed: 1,5 time
Afgang: Dagligt kl. 15.30-17.00

Voksen fra kr. 50
Barn fra kr. 50

Kørekort til hundeslæde | Oqaatsut

Nu kan du, udover den almindelige hundeslædekørsel fra Oqaatsut, tage kørekort til hundeslædekørsel og få bevis på, at du er blevet godkendt som kusk på hundeslædeture.
Kørekortet tages på et intensivt 2 dages kursus, hvor man lære alt om dét at køre hundeslæde; kende slædens konstruktion, pakke slæden, kende hundene, give dem seler på og bruge pisken, samt kalde hundene til sig og starte slæden. Alt dette ender i den endelige køreprøve, hvorefter du (formegentlig) modtager dit hundeslædekørekort. Der vil være en erfaren lærer til stede under hele forløbet, og du kan efter den vellykkede køreprøve eventuelt købe en længere slædetur, hvis du ønsker at afprøve dine nye færdigheder.

Varighed: 2 dage
Afgang: Dagligt (om vinteren)

Voksen fra kr. 1.495
Barn fra kr. 750

Langrend | Oqaatsut

Hvis du ønsker at opleve området omkring Oqaatsut på ski, kan du leje ski på Hotel Nordlys.
Tærrenet omkring byen er om vinteren velegnet til skiløb - tag eksempelvis en tur på havisen fra bygden til Kuuttaaq som ligger ca. 3 km væk. Denne tur er god, da der hele tiden er udsyn til Oqaatsut på ruten.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt (om vinteren)

Voksen fra kr. 150
Barn fra kr. 150

Lystfiskeri | Oqaatsut

I Oqaatsut arrangeres der et utal af fiskeudflugter, hvor der fanges både torsk, fjeldørred, havkat, rødfisk og enda krabber (snowcrabs).
Tag eksempelvis ud at fiske torsk fra Oqaatsut hvorfra der er gode fiskepladser, og stor chance for at kunne nyde sin egen torsk til aftensmad. På fisketurene er der lovkrav om at man skal købe fisketegn, og fiskeudstyr kan lejes.

Bemærk: Deltagerantal minimum 4. og maximum 7. personer. Varmt tøj anbefales også om sommeren. Pris for fisketegn pr. person: 1. døgn kr. 75.-, 1. uge kr. 200,-, 1 måned kr. 500,-

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 595
Barn fra kr. 595

Sælmiddag på Hotel Nordlys | Oqaatsut

Vær med til en hyggelig grønlandsk middag på Hotel Nordlys hvor Grønlands mest populære spise, nemlig sælen, tilberedes over bål og spises udendørs ved bålpladsen eller på hotellets terrasse.
Når en sæl bliver fanget flænses den, der samles lyng og et bål tændes. Således steges sælen over lyngen, og denne nationalret er enhver forundt at smage. 

Bemærk: Da arrangementet er udendørs, vil det i tilfælde af regnvejr bliev aflyst.

Varighed: 1 time og 45 minutter
Afgang: Mandag, onsdag, fredag kl. 18.30-20.15 (om sommeren)

Voksen fra kr. 180
Barn fra kr. 180

Sælsafari og fangst | Oqaatsut

Sælerne er en af de vigtigste årsager til at grønlænderne har kunnet overleve det barske liv i Grønland.
På denne udflugt sejles med båd fra havnen i Oqaatsut op nord for bygden for her at spotte sæler. På turen kan man også være heldig at se hvaler. Går turen som vi håber skydes en sæl og den bringes hjem til Oqaatsut, hvor den flænses på stranden. Man kan få lov at smage kødet, og der trækkes lod om skindet. Vinderen tager skindet med hjem som et minde om turen. Vil man selv deltage i selve jagten kræves det, at man har købt jagttegn hos politiet.

Bemærk: Ved min 4. personer, maximum 7. personer. Varmt tøj anbefales - også om sommeren.

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 695
Barn fra kr. 695

Qaqortoq

Byrundtur i Qaqortoq | Qaqortoq

Turen går til fods gennem Qaqortoq, også kaldet Julianehåb. Undervejs besøges museet, den gamle- og nye kirke, " Brættet" og kunstprojektet ”Sten & Menneske”.
Tilbage i 1993 og 1994 besøgte 18 nordiske kunstenere byen, og sammen startede de kunstprojektet, der i dag pryder byen med smukke værker af og i sten. Den grønlandske kunstner Aka Høegh fik ideen med skulpturene, og takket være hendes initiativ, har Qaqortoq i dag 30 stenskulpture rundt om i byen.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 250
Barn fra kr. 156

Hvalsø kirkeruin og Uppernaviarsuk | Qaqortoq

Du sejler rundt om Arpatsivik til den berømte Hvalsø Kirkeruin, en af de mest velbevarede ruiner fra det norrøne Grønland, som kan dateres tilbage til 1300-tallet.
Guiden fortæller om nordboernes eksistens på Grønland gennem 1000 år - hvorfor forsvandt de, og hvad ved vi om disse folk? Derefter går turen videre til forsøgsstationen, Upernaviarsuk, hvor man foretager forsøg med hvilke planter og grøntsager, der kan overleve det Grønlandske klima. Det er ligeledes stedet, hvor kommende fåreholdere går i lære.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 550
Barn fra kr. 550

Uunartoq - De varme kilder | Qaqortoq

I Grønland findes der flere varme kilder, og to af dem ligger sydøst for Alluitsup Paa (Sydprøven) på øen Uunartoq.
Kilderne, der er ca. 38 grader varme, befinder sig på et plateau omkring 10 meter over havets overflade. Nordboerne kendte også til disse varme kilder og brugte dem blandt andet til at helbrede forskellige sygdomme med. Man mener, at de er opstået i forbindelse med sekundærvirkninger af vulkanisk aktivitet. Nyd et saliggørende bad i de varme kilder mens du iagttager isfjeldene, der majestætisk flyder forbi.

Husk at medbringe badetøj på turen!

Varighed: 6,5 time
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 1.100
Barn fra kr. 1.100

Sisimiut

Byrundtur i Sisimiut | Sisimiut

På busturen rundt i Sisimiut får du et godt indtryk af byen og livet her. Turen starter ved den gamle heliport (helikopterlandingsplads), som var eneste indfaldsvej til Sisimiut indtil 1998.

Stedet bliver i dag brugt til hundeholdsplads. På vejen gennem byen gør vi holdt ved "Brættet", hvor dagens nyfangede fisk og dyr findes. Vi kommer forbi rådhuset på vej til byens sydlige del, hvor mange af de oprindelige fanger- og fiskerhuse stadig kan ses.

Vi kører op til byens højeste udsigtspunkt, hvor der er en imponerende udsigt mod syd. Endelig besøger vi den gamle bydel i centrum, hvor de oprindelige bygninger fra kolonitiden i dag huser museet.

Bemærk: Gennemføres ved min. 4 personer.

Varighed: 1,5 time
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 245
Barn fra kr. 125

Bådudflugt til Assaqutaq med hvaler i kikkerten | Sisimiut

I 60'erne og 70'erne blev adskillige bygder i Grønland nedlagt fordi folk valgte at flytte til de større byer for at finde arbejde og få gavn af de moderne faciliteter.
Assaqutaq, der ligger for foden af Kællingehættens sydside, er en af disse bygder. Den bliver i dag brugt som sommerlejr for de lokale folkeskoler og i juni måned er der stor aktivitet i bygden, da indbyggerne fra Sisimiut kommer til området for at fiske ammasetter, en loddelignende fisk, der er vigtig som hundefoder og også bruges som snack af grønlænderne. På den korte gåtur gennem bygden ser man den gamle fiskefabrik, sommerlejren og den smukke gamle kirke.

De seneste somre har budt på helt fænomenale gode muligheder for at spotte hvaler. Der er ingen jagt på pukkelhvaler i Grønland og om sommeren kommer disse enorme og fotogene dyr tæt op ad kysterne ved Sisimiut for at æde ammasset (lodde). Der er meget store chancer for at se hvaler og evt. også våge- og finhvaler på denne tur til Assaqutaq og vi stopper naturligvis op, hvis vi har heldet med os.

Bemærk: Gennemføres ved min. 6 personer. Prisen er inkl. transfer, forfriskning ombord og guide.

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt (maj til september)

Voksen fra kr. 915
Barn fra kr. 500

Havsafari | Sisimiut

Vi sejler ud i skærgården og fjordene omkring Sisimiut, og nyder den fantastiske udsigt mod land og Kællingehætten bag Sisimiut.
Her får vi også et indtryk af livet til søs med de mange fugle. Er heldet med os, ser vi måske også både sæler og hvaler. I vinterperioden har vi mulighed for at sejle i og nær iskanten.

Bemærk: Gennemføres ved min. 6 personer. Prisen er inkl. transfer.

Varighed:
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 795
Barn fra kr. 450

Hundeslædetur - hele dagen | Sisimiut

Dette er en betagende tur med masser af oplevelser af Vinter-Grønland.
Man kører først til udsigtspunktet ”Qiterlinnguaq”, hvorfra der er udsigt over Kangerluarsuk Tulleq (Første Fjord), samt mod syd, byen og fjeldtoppen ”Kællingehætten”. Derefter fortsætter turen ned ad den stejle nordlige fjeldside og ad fjordisen til bunden af Kangerluarsuk Tulleq.

Oplev at køre i kuperet terræn med stejle skrænter og fjeldsider. Det er en smuk og nervepirrende oplevelse, hvor føreren, hundespandet og naturen går op i en højere enhed.

Bemærk: Anbefales ikke til folk med rygproblemer. Evt. leje af skindtøj, anden polar-beklædning og eller støvler tilbydes, men er ikke inkluderet i prisen.

Prisen er inkl. transfer, andwich og varm drikkelse.


Varighed: 7 timer
Afgang: Dagligt (jan til april)

Voksen fra kr. 2.550
Barn fra kr. 1.300

Hundeslædetur - let | Sisimiut

Slædehunden er en betydningsfuld del af den grønlandske kultur og har gennem tiderne været eneste transportmiddel, når landskabet er frosset til.

Turen går til foden af Niujarfik, et naturligt stop inden de store stigninger nordøst for Sisimiut. Inden turen tilbage, vil der være en kort pause og mulighed for lidt varmt at drikke.

Turen er uden de store op- og nedkørsler, men giver alligevel et særdeles godt indtryk af at køre hundeslæde.

Bemærk: Evt. leje af skindtøj, anden polar-beklædning og eller støvler tilbydes, men er ikke inkluderet i prisen. 

Prisen er inkl. transfer og noget varmt at drikke.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt (december til maj)

Voksen fra kr. 1.100
Barn fra kr. 550

Hundeslædetur - middel | Sisimiut

Turen går til udsigtspunktet Qiterlinguaq, hvor der ligger en pudsig hytte formet som en ufo.
Hytten har gennem tiden resulteret i en del kommentarer og gætterier. På turen kører man i et varieret og kuperet terræn, hvor man virkelig oplever slædehundens arbejdsomhed og kuskens færdigheder.

Bemærk: Anbefales ikke til folk med rygproblemer. Evt. leje af skindtøj, anden polar-beklædning og eller støvler tilbydes, men er ikke inkluderet i prisen.

Prisen er inkl. transfer.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt (januar til april)

Voksen fra kr. 1.500
Barn fra kr. 750

Kaffemik - besøg en grønlandsk familie | Sisimiut

Særlige begivenheder bliver af grønlænderne fejret med en selskabelig sammenkomst kaldet en "kaffemik".
Kaffemik er ikke bare eftermiddagskaffe, men en invitation til kaffe og grønlandsk kage eller boller, hvor man udveksler historier og snakker om alt under solen.

Få en aftale med et grønlandsk hjem i Sisimiut, hvor du besøger hjemmet og hører lidt om familiens dagligdag i Grønlands andenstørste by, Sisimiut.

Bemærk: Gennemføres ved min. 4 personer. Prisen er inkl. transfer og guide.


Varighed: 1 time
Afgang: Eftermiddag

Voksen fra kr. 175
Barn fra kr. 100

Snescootertur til Førstefjord | Sisimiut

Terrænet øst for Sisimiut er en ideel legeplads for snescooterkørsel og det varer ikke mange øjeblikke før man er ude af byen og på tur.
Området er delt op i zoner, som er forbeholdt hundeslæder. Guiden sikrer, at turens rute holder sig uden for slædezonerne, og er ligeledes meget opmærksom på kørernes ønsker om sværhedsgrad og fart.
Som regel kører man forbi byens skilift, og videre ind til bunden af den nærtliggende fjord, hvor udsigten er helt fantastisk.

Bemærk: Evt. leje af skindtøj, anden polar-beklædning og eller støvler tilbydes, men er ikke inkluderet i prisen. Transfer er med i prisen.

Varighed: 1-2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 595
Barn fra kr. 595

Vandretur og bestigning af Præstefjeldet | Sisimiut

En sansefuld oplevelse hvor alle sanser frydes over de smukke grønne fjelde, den klare luft og det rene vand.
En smuk vandretur på en frodig sydvendt skråning, hvor man hele vejen kan nyde udsigten ned over byen og de omkringliggende områder. Vandreturen foregår i et meget grønt terræn med mange buske, blomster og mos. På vejen møder vi også små vandfald, hvor vi kan fylde vandflaskerne op med det klareste kildevand.

Fra toppen af fjeldet er der en fantastisk udsigt over byen og Kangerluarsuk Tulleq (Første fjord). I området er der set moskusokser de sidste par år.

Bemærk: Gennemføres ved min. 4 personer. Turen kan også gennemføres i regnvejr. Prisen er inkl. transfer og forsfriskning.

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 475
Barn fra kr. 100