Vintereventyr i påsken 2021

Grønland - Ilulissat, Kangerlussuaq
 • BESTIL ALLEREDE NU TIL PÅSKEN 2021 
 • Oplev Kangerlussuaq og Ilulissat på én uge
 • Tur på indlandsisen ved Kangerlussuaq
 • Oplev moskusokser på tundra-safari
 • Sejltur blandt de mægtige isbjerge i Diskobugten

Du sidder på hundeslæden godt pakket ind i varmt skindtøj og lange støvler. Hundene logrer ivrigt og småbjæffer forventningsfuldt. Kusken vender sig om og smiler til dig. ”Er du klar til en lang slædetur på den frosne fjord”, spørger han. Hundeslædeturen på Kangerlussuaq Fjord er blot en af de oplevelser du kan tilkøbe på rejsen.

 Visit Greenland har venligt stillet billederne fra denne rejse til rådighed. Alle fotos tilhører Visit Greenland og fotografen Mads Pihl.

Dette er den ideelle vinterrejse til Grønland, hvor du oplever to byer i vinterdragt på én uge.

Kangerlussuaq - moskusokser og indlandsis

I Kangerlussuaq venter moskusokser og indlandsis, og i den levende by Ilulissat oplever du den imponerende isfjord med de kolossale isfjelde. Sejlads i Isfjorden er også inkluderet. 

Med denne tur når du at opleve både Kangerlussuaq og Ilulissat og får derved et godt indblik i den arktiske vinter. Du har først to dage i Kangerlussuaq, hvortil du flyver direkte fra København. Derefter går turen videre til Ilulissat til fem dage mere i Grønlands snehvide vinterverden. 

Kangerlussuaq ligger kun 4½ times flyvning fra København og er omgivet af smuk en natur og et rigt dyreliv. Oprindeligt er Kangerlussuaq anlagt som en amerikansk militærbase, men er i dag et civilt bygdesamfund med ca. 500 indbyggere. Kangerlussuaq er indfaldsporten til Grønland. Klimaet er usædvanligt stabilt med klar himmel det meste af året og meget lidt nedbør. Vinterdagene er kolde, men intense og fra slutningen af januar får solen atter magt. 

Ilulissat - isfjord på UNESCOs verdensarvsliste

Ilulissat betyder på grønlandsk "isbjerge", og byen er smukt beliggende ved mundingen af den kendte og berømte isfjord, fyldt med enorme isfjelde fra den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle, Sermeq Kujalleq. De største isfjelde strander ved mundingen af Isfjorden på 250-300 meters dybde, og de kommer først fri ved højvande eller når de er så eroderede, at isfjeldets balancepunkt ændres. Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 

Hundeslæder og snescootere

I Ilulissat anbefaler vi, at du tilkøber en hundeslædetur på to, tre eller fem timer, hvilket for mange står som et stort højdepunkt på en vinterrejse til Grønland. Forestil dig ivrige hunde, der rører utålmodigt på sig, mens de venter på kuskens startsignal. De sidste seler sættes på plads, og du bliver også klar og tager plads på slædens rensdyrskind iført sælskindstøj, mens solen bager på dit ansigt. Skaglerne strækkes, slæden sættes i bevægelse og bringer naturen på meget tæt hold, mens hundene veloplagte halser af sted gennem det storslåede, snedækkede landskab. Har du benzin i blodet, så kan vi anbefale en 3-timers snescooterudflugt i varieret fjeldterræn - hør os om pris. 

Ved indkvartering på Old Camp, er det muligt inden afrejse, at tilkøbe 2 dages helpension, bestående af frokostsandwich og 2 retters aftensmenu (uden drikkevarer) til kr. 740,- per person

Afrejsedato i 2021:

29.marts 2021 - ønsker du at rejse på andre tidspunkter, så kontakt os for pris og muligheder. Har du spørgsmål til denne rejse, kan du kontakte vores Grønlands-afdeling på tlf. 77 33 56 37.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Grønland

Ilulissat, Kangerlussuaq

8 dage

fra kr. 16.390

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Ilulissat Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Rejser til Ilulissat

Smukke isfjelde, hundeslædekørsel og kulturelle oplevelser venter dig i Ilulissat, der betyder ”isbjerge” på grønlandsk. Isfjeldene og isfjorden ved byen er af UNESCO udpeget som en del af verdensarven
Læs mere
Ilulissat Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Kangerlussuaq er porten til Grønland. Det er her du lander på din rejse til Grønland, og dagen lang kommer rejsende til Kangerlussuaq for derefter at tage videre rundt i det store land eller ud til resten af verden
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Kangerlussuaq - 2 nætter

Old Camp Hotel Kangerlussuaq
Billigste hotelmulighed
Se kort

Old Camp

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Et velfungerende vandrehjem beliggende ca. 2 km fra lufthavnen, og med nyrenoveret fælles bad/toilet på gangen. Old Camp har både værelser med køjesenge samt dobbeltværelser med enkeltstående senge, skriveborde, stole og klædeskabe. Desuden er der gode køkkenfaciliteter og en fælles tv-stue med tv. På vandrehjemmet finder du en kiosk med et lille udvalg af souvenirs og drikkevarer. Derudover er der et udendørs opholdsareal. 
Læs mere her
Old Camp Hotel Kangerlussuaq
Se kort

Hotel Kangerlussuaq

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Dette er et moderne, lufthavnshotel med gode faciliteter såsom restaurant, bar, cafeteria og konferencelokaler. Hotellet har 77 værelser med bad/toilet. Alle værelser har tv og radio.

Læs mere her

Ilulissat - 5 nætter

Hotel Hvide Falk
Se kort

Hotel Hvide Falk

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

Godt hotel i centrum af Ilulissat med en smuk udsigt over Diskobugten. 38 dobbeltværelser med bad/toilet, telefon, radio, tv og trådløst internet. Desuden 1 familieværelse, 2 enkeltværelser og et anneks med 3 dobbeltværelser og 1 enkeltværelse. Værelserne i annekset  (bjælkehytten) har fælles bad/ toilet, og her er køkken, opholdsstue og en dejlig terrasse. En ny værelsesafdeling er blevet opført nedenfor selve hotellet og rummer helt moderne familieværelser med hems. Hotellet har thai-restaurant, à la carte-restaurant, engelsk pub, solarium, hotelbus og biludlejning. Morgenmad samt transfer fra og til lufthavn eller Arctic Umiaq Line skibsanløb/ -afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1 - 2
København - Kangerlussuaq / Sdr. Strømfjord
Dag 3 - 7
Ilulissat / Jacobshavn
Dag 8
Ilulissat / Jacobshavn - København

Dag 1 - 2

København - Kangerlussuaq / Sdr. Strømfjord

Afgang fra København til Kangerlussuaq, hvor I bliver mødt af en destinationsguide, som er behjælpelig med indlogering på vandrehjemmet Old Camp, hvor de næste to nætter tilbringes.

I Kangerlussuaq afholdes et kort informationsmøde og vi byder velkommen på en tur ind til Indlandsisen og tundratur. Tidspunktet for turenes afvikling oplyses senere.

Læs mere

Dag 3 - 7

Ilulissat / Jacobshavn

Afgang fra Kangerlussuaq til Ilulissat, hvor I bliver mødt af en repræsentant, som sørger for I kommer frem til hotellet og bliver indlogeret. 

I Ilulissat har vi inkluderet en bådtur til de store isfjelde. Alt efter temperament kan du også opleve området på egen hånd eller tage på en af de mange spændende udflugter, som Ilulissat byder på udover turen til Isfjorden. Prøv for eksempel en hundeslædetur på 2, 3 eller 5 timers varighed eller en snescootertur. Måske kunne et besøg i en bygd eller kaffemik hos en grønlandsk familie også friste.

OBS: Vær opmærksom på at udflugterne gennemføres afhængigt af de arktiske vejrforhold som nedbør og isforhold.

Læs mere

Dag 8

Ilulissat / Jacobshavn - København

Efter morgenmad er der transport til lufthavnen og check-in til afgang mod København via Kangerlussuaq.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser