Vintereventyr i påsken 2019

Grønland - Ilulissat, Kangerlussuaq
 • To byer i vinterdragt på én uge
 • Indlandsisen ved Kangerlussuaq
 • Mulighed for hundeslædeture i det arktiske vinterlandskab
 • Sejltur blandt de mægtige isbjerge i Diskobugten

Den ideelle vinterrejse til Grønland med ophold i to byer i vinterdragt på én uge.

 Visit Greenland har venligt stillet billederne fra denne rejse til rådighed. 
Alle fotos tilhører Visit Greenland og fotografen Mads Pihl.

I Kangerlussuaq venter moskusokser og indlandsis, og i den levende by Ilulissat oplever du den imponerende isfjord med de kolossale isfjelde. Sejlads i Isfjorden er også inkluderet. 

Med denne tur når du at opleve både Kangerlussuaq og Ilulissat og får derved et godt indblik i den arktiske vinter. Du har først to dage i Kangerlussuaq, hvortil du flyver direkte fra København. Derefter går turen videre til Ilulissat til fem dage mere i Grønlands snehvide vinterverden. 

Kangerlussuaq ligger kun 4½ times flyvning fra København og er omgivet af smuk en natur og et rigt dyreliv. Oprindeligt er Kangerlussuaq anlagt som en amerikansk militærbase, men er i dag et civilt bygdesamfund med ca. 500 indbyggere. Kangerlussuaq er indfaldsporten til Grønland. Klimaet er usædvanligt stabilt med klar himmel det meste af året og meget lidt nedbør. Vinterdagene er kolde, men intense og fra slutningen af januar får solen atter magt. 

Ilulissat betyder på grønlandsk "isbjerge", og byen er smukt beliggende ved mundingen af den kendte og berømte isfjord, fyldt med enorme isfjelde fra den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle, Sermeq Kujalleq. De største isfjelde strander ved mundingen af Isfjorden på 250-300 meters dybde, og de kommer først fri ved højvande eller når de er så eroderede, at isfjeldets balancepunkt ændres. Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 

I Ilulissat anbefaler vi, at du tilkøber en hundeslædetur, 2 , 3 eller 5 timer, hvilket for mange står som et stort højdepunkt på en vinterrejse til Grønland. Forestil dig ivrige hunde, der rører utålmodigt på sig, mens de venter på kuskens startsignal. De sidste seler sættes på plads, og du bliver også klar og tager plads på slædens rensdyrskind iført sælskindstøj, mens solen bager på dit ansigt. Skaglerne strækkes, slæden sættes i bevægelse og bringer naturen på meget tæt hold, mens hundene veloplagte halser af sted gennem det storslåede, snedækkede landskab. Har du benzin i blodet, så kan vi anbefale en 3-timers snescooterudflugt i varieret fjeldterræn. 

Har du spørgsmål til denne rejse, kan du kontakte vores Grønlands-afdeling på tlf. 77 33 56 37.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT

Grønland

Ilulissat, Kangerlussuaq

7 nætter / 8 dage

fra kr. 16.750

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Ilulissat Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere
Ilulissat Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Lige nord for polarcirklen, tæt på Indlandsisen i det vestlige Grønland, ligger Kangerlussuaq. Her – kun 4½ times flyvning fra København - venter dig en verden fyldt med kontraster. Om vinteren kan du i Kangerlussuaq opleve syn, du aldrig glemmer, når nordlyset flammer hen over den frostklare nattehimmel og løfter sig som en katedral over den frosne fjord.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Kangerlussuaq - 2 nætter

Old Camp
Se kort

Old Camp

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Velfungerende hostel ca. 2 km fra byen, med fælles bad/toilet på gangen. Old Camp tilbyder både værelser med køjesenge samt dobbeltværelser med enkeltstående senge, skriveborde, stole og klædeskabe. Desuden er der gode køkkenfaciliteter og en fælles tv-stue med tv og musikanlæg. På vandrehjemmet finder du både kiosk og cykeludlejning. Derudover er der et udendørs opholdsareal, hvor der afholdes grillarrangementer om sommeren. Det er muligt at tilkøbe helpension.
Læs mere her

Ilulissat - 5 nætter

Hotel Icefiord
Se kort

Hotel Icefiord

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

2-etages hotel beliggende direkte ned til vandet. I alt 30 lyse værelser, alle med en pragtfuld udsigt over Diskobugten og udstyret med bad/ toilet, tv og trådløst internet. Hotellet er indrettet i moderne stil med kunst fra den arktiske natur og kultur. Her er en dejlig afslappet atmosfære, og hotellet har en stor terrasse med næsten håndafstand til de forbi sejlende isfjelde. Der er reception, café og loungeområde med brændeovn. Transfer fra og til lufthavn og Arctic Umiaq Line skibsanløb/-afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
København - Kangerlussuaq / Sdr. Strømfjord
Dag 3 - 7
Ilulissat / Jacobshavn
Dag 8
Ilulissat / Jacobshavn - København

Dag 1 - 2

København - Kangerlussuaq / Sdr. Strømfjord

Afgang fra København til Kangerlussuaq, hvor I bliver mødt af en destinationsguide, som er behjælpelig med indlogering på vandrehjemmet Old Camp, hvor de næste to nætter tilbringes.

I Kangerlussuaq afholdes et kort informationsmøde og vi byder velkommen på en tur ind til Indlandsisen og tundratur. Tidspunktet for turenes afvikling oplyses senere.

Læs mere

Dag 3 - 7

Ilulissat / Jacobshavn

Afgang fra Kangerlussuaq til Ilulissat, hvor I bliver mødt af en repræsentant, som sørger for I kommer frem til hotellet og bliver indlogeret. 

I Ilulissat har vi inkluderet en bådtur til de store isfjelde. Alt efter temperament kan du også opleve området på egen hånd eller tage på en af de mange spændende udflugter, som Ilulissat byder på udover turen til Isfjorden. Prøv for eksempel en hundeslædetur på 2, 3 eller 5 timers varighed eller en snescootertur. Måske kunne et besøg i en bygd eller kaffemik hos en grønlandsk familie også friste.

OBS: Vær opmærksom på at udflugterne gennemføres afhængigt af de arktiske vejrforhold som nedbør og isforhold.

Læs mere

Dag 8

Ilulissat / Jacobshavn - København

Efter morgenmad er der transport til lufthavnen og check-in til afgang mod København via Kangerlussuaq.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser