Vintereventyr i Jakobshavn/Ilulissat

Grønland - Ilulissat

 • Diskobugtens enorme isfjelde
 • Hundeslædetur i det snedækkede landskab 
 • Sejlads i isfjorden med kutter
 • Byrundtur inklusive Knud Rasmussens fødehjem

Oplev Diskobugtens enorme isfjelde fra det smukt beliggende Hotel Icefiord i Jakobshavn – eller Ilulissat, som byen hedder på grønlandsk. Ilulissat betyder isbjerge, og dem er der masser af i vinterlandskabet, som indbyder til fantastiske hundeslædeture, sejlads mellem isfjeldene og vandring til isfjorden.

Februar og marts er de ideelle måneder for at opleve Ilulissat i de smukke vintermåneder. 

Oplev Diskobugten i vinterklæder og kom tæt på gigantiske isbjerge 

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk. Byen er smukt beliggende ved mundingen af den berømte isfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCOs verdensarvs liste. Isfjorden er fyldt med enorme isbjerge fra den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle, Sermeq Kujalleq. 

Ilulissat i vintermånederne er en ganske særlig oplevelse. Byen ligger klædt i hvidt, og udsigten til den storslåede isfjord med de utallige isbjerge er imponerende. Hør slædehundene glamme tidligt om morgenen af iver efter at løbe på de store åbne vidder med nyfalden sne. 

På denne rejse skal du på oplevelse i den grønlandske vinter. Der er inkluderet 2 spændende udflugter i rejsen: En byrundtur og en sejltur til isbjergene. 

En hundeslædetur ud i det store ingenting er en fantastisk fornemmelse. Du føler dig som en lille prik i den store natur, når du sidder på slæden og kun hører lyden af hundenes poter mod den knitrende sne. Din slædedragt er lun og rar, men medbring hue og vanter, når du begiver dig ud i den vinterklare frostluft. Det strålende solskin genspejles i den kridhvide sne, så husk også solbriller og solcreme.

Læs mere

Rejseoverblik

 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR

Grønland

Ilulissat

5 nætter / 6 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Ilulissat - 5 nætter

Hotel Icefiord
Se kort

Hotel Icefiord

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

2-etages hotel beliggende direkte ned til vandet. I alt 30 lyse værelser, alle med en pragtfuld udsigt over Diskobugten og udstyret med bad/ toilet, tv og trådløst internet. Hotellet er indrettet i moderne stil med kunst fra den arktiske natur og kultur. Her er en dejlig afslappet atmosfære, og hotellet har en stor terrasse med næsten håndafstand til de forbi sejlende isfjelde. Der er reception, café og loungeområde med brændeovn. Transfer fra og til lufthavn og Arctic Umiaq Line skibsanløb/-afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 6
Jakobshavn / Ilulissat

Dag 1 - 6

Jakobshavn / Ilulissat

København - Sdr. Strømfjord (Kangerlussuaq ) - Jakobshavn (Ilulissat) - Søndre Strømfjord (Kangerlussuaq) - København

Dag 1 

Afrejse fra København om morgenen med ankomst til Søndre Strømfjord om formiddagen. Herfra flyver du videre med indenrigsfly til Jakobshavn med ankomst om eftermiddagen. I Jakobshavn bliver du budt velkommen af en en repræsentant fra Hotel Icefjord, som sørger for at du kommer frem til hotellet og bliver indlogeret. 

Dag 2-5

Vinterlandskabet indbyder til store oplevelser og de følgende dage er afsat til spændende udflugter. Rejsen inkluderer en byrundtur samt et sejlads til Isfjorden. Udover de udflugter vi har inkluderet i turen, er der naturligvis mulighed for flere oplevelser. Måske kunne et bygdebesøg, kaffemik hos en grønlandsk familie eller en hundeslædetur friste? 
Se vores udflugter fra Jakobshavn her eller kontakt en Grønland-specialist og få hjælp til planlægningen af din rejse! 

Dag 6

Efter morgenmaden er der transport til lufthavnen, hvor flyet letter mod Søndre Strømfjord. Hvis der ikke er overskyet, kan du nyde en fantastisk udsigt udover de sneklædte landskaber. Fra Søndre Strømfjord går rejsen videre til København, med ankomst om aftenen.

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser