Sensommer i Grønland med dansk rejseleder

Grønland - Kangerlussuaq, Sisimiut, Ilulissat
 • Bestil nu til 2021 
 • Tur på indlandsisen i specialkøretøj til Russel gletsjer
 • Sejlads til udmundingen af isfjorden og de kolossale isbjerge
 • Sejlads med kystskib fra Sisimiut til Ilulissat
 • Morgenmad dagligt og 4 middage inkluderet i prisen

Dagene er lange, nætterne er mørke, og der er gode chancer for at se både hvaler og nordlys.

Tag med på denne 8 dages tur til Grønland i skønne september, hvor sensommeren er på sit højeste. Farverne i fjeldet ændrer sig, dagene er lange, og om aftenen kan du være heldig at se det smukke nordlys danse på den mørke himmel. Indlandsis, hyggelige grønlandske byer, sejlads langs kysten og naturligvis isbjerge er blot nogle af de oplevelser, der venter dig på denne sensommerrejse til Grønland. 

Transporten fra Kangerlussuaq til Sisimiut er med lokalt fly og turen fra Sisimiut til Ilulissat med kystskibet Sarfaq Ittuk.

Tilkøb: 

 • Sejlads til Assaqutaq, Sisimiut kr. 950,-
 • Bådtur til den kælvende bræ - Eqi Sermia, Ilulissat kr. 2.445,-

Turen er garanteret gennemførelse med dansk rejseleder.

Afrejsedato i 2021:

02. september 2021

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Grønland

Kangerlussuaq, Sisimiut, Ilulissat

8 dage

fra kr. 23.195

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Sisimiut (Holsteinsborg)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Kangerlussuaq er porten til Grønland. Det er her du lander på din rejse til Grønland, og dagen lang kommer rejsende til Kangerlussuaq for derefter at tage videre rundt i det store land eller ud til resten af verden
Læs mere
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Sisimiut (Holsteinsborg) Ilulissat

Rejser til Sisimiut (Holsteinsborg)

Sisimiut er en eventyrlig rejsedestination, hvor store naturoplevelser venter 
Læs mere
Sisimiut (Holsteinsborg) Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Smukke isfjelde, hundeslædekørsel og kulturelle oplevelser venter dig i Ilulissat, der betyder ”isbjerge” på grønlandsk. Isfjeldene og isfjorden ved byen er af UNESCO udpeget som en del af verdensarven
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Kangerlussuaq - 1 nætter

Old Camp
Se kort

Old Camp

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Et velfungerende vandrehjem beliggende ca. 2 km fra lufthavnen, og med nyrenoveret fælles bad/toilet på gangen. Old Camp har både værelser med køjesenge samt dobbeltværelser med enkeltstående senge, skriveborde, stole og klædeskabe. Desuden er der gode køkkenfaciliteter og en fælles tv-stue med tv. På vandrehjemmet finder du en kiosk med et lille udvalg af souvenirs og drikkevarer. Derudover er der et udendørs opholdsareal. 
Læs mere her

Sisimiut - 1 nætter

Hotel Sisimiut
Se kort

Hotel Sisimiut

Beliggenhed: Grønland, Sisimiut

Hotel Sisimiut er et moderne hotel med 20 enkeltværelser, 12 dobbeltværelser og 6 suiter. Alle værelser er smagfuldt indrettet og har telefon, tv, videoservice, bad/toilet m.m. På hotellet finder du en atmosfærefyldt bar og "Nasaasaaq restauranten", der har ry for at være en af Grønlands bedste. Hotellet har ligeledes konferencecenter.
Læs mere her

kystskibet MS Sarfaq Ittuk - 1 nætter

Sarfaq Ittuk - Kahyt

Sarfaq Ittuk - Kahyt

Beliggenhed: Grønland, kystskibet MS Sarfaq Ittuk

Sarfaq Ittuk blev bygget i 1992 og moderniseret i 1999/2000. Med en længde på 73 meter, en bredde på 11 meter og en motor på 2000 HK skyder skibet en fart af 13 knob. Skibet har cafeteria, agtersalon med panoramavinduer, legerum og klinik. Skibets kapacitet er 239 passagerer med en besætning på 22 personer.

Skibet har to forskellige indkvarteringsmuligheder, liggepladser og kahytter.

Liggepladserne er grupperet med 2,4 eller 8 køjer i hvert afsnit. Liggepladserne findes på dæk 1, 2 og 3. På dæk 1 er liggepladserne uden vinduer. Der er fælles bad og toilet på gangen. Oftest medbringer passagerer egen sovepose, men der er mulighed for tilkøb af tæppe.

Kahytterne, der findes på 3. og 4. dæk, er udstyret med fire opredte køjer. De kan købes som en-, to-, tre-, eller fire-personers kahytter. Der er bord, stol, skuffer og TV med et udvalg af film, ligesom eget bad/toilet. Der er håndklæder i kahytterne. 

 • Kapacitet, antal passagerer.: 239
 • Kahytspladser med eget bad/toilet: 104
 • Liggepladser: 135

Passagerer med liggeplads har adgang til aflåselige brusekabiner i fællesområder. Skibet er af Det Norske Veritas klassificeret til sejlads i isfyldte farvande.

Daglig åbningstid i Cafe Sarfaq: kl. 07:00 – 22:00

 • Morgenmad kl. 07:00 – 09:00 - stor morgenmadsbuffet
 • Frokost kl. 12:00 – 13:00
 • Aftensmad kl. 18:00 – 19:30
  Hver aften tilbydes en kold forret, dagens varme hovedret og en lille dessert.
 • Lørdag* kl. 17:00 - 18:00
  *Åbnings- og spisetiderne kan tilpasses dagens anløb.
Læs mere her

Ilulissat - 4 nætter

Hotel Icefiord
Se kort

Hotel Icefiord

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

2-etages hotel beliggende direkte ned til vandet. I alt 30 lyse værelser, alle med en pragtfuld udsigt over Diskobugten og udstyret med bad/ toilet, tv og trådløst internet. Hotellet er indrettet i moderne stil med kunst fra den arktiske natur og kultur. Her er en dejlig afslappet atmosfære, og hotellet har en stor terrasse med næsten håndafstand til de forbi sejlende isfjelde. Der er reception, café og loungeområde med brændeovn. Transfer fra og til lufthavn og Arctic Umiaq Line skibsanløb/-afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1 - 1
Kangerlussuaq, Grønland
Dag 2 - 3
Sisimiut, Grønland
Dag 4 - 8
Ilulissat, Grønland

Dag 1 - 1

Kangerlussuaq, Grønland

Dag 1: Ankomst til Kangerlussuaq - Tur til Indlandsisen

Fly fra København til Kangerlussuaq kl. 11.00 med ankomst i Grønland kl. 11.40 lokal tid. Indkvartering på Old Camp i værelser med bad/toilet på gangen og fælles opholdsstue. Efter indkvartering sætter vi kursen mod indlandsisen i specialkøretøj. Vejen er omkring 40 km lang, og undervejs passerer vi et gammelt flyvrag, en arktisk ørken og den smukke gletsjer Russel, som vi kommer til at køre langs. Bemærk især de blå farver i isen – og husk at holde øje med moskusokser, rensdyr, polarræve og sneharer. Ved kanten af isen går vi over morænen og ned på selve indlandsisen. Det er en helt speciel oplevelse at stå på dette kæmpe, hvide tæppe – og samtidig forestille sig at der er 600 km over til den anden side af øen og ikke andet end is. Turen varer ca. 5 timer i alt. Der er middag i Roklubben om aftenen. 

 

Læs mere

Dag 2 - 3

Sisimiut, Grønland

Dag 2: Sisimiut 

Vi flyver videre og sætter kursen stik vest mod Midtgrønlands perle, Sisimiut. Her indkvarteres vi på Hotel Sisimiut og går herefter en tur i byen, ser museet og lokale værksteder. Om eftermiddagen er det muligt at komme på en sejltur til en af de nedlagte bygder i området (tilkøb 950 kr.). Turen går til Assaqutaq med båd – og vi kigger naturligvis efter hvaler undervejs. Ellers er der tid til at kigge rundt i byen på egen hånd.

Dag 3: Sisimiut – Sarfaq Ittuk

Der er tid til at se nærmere på byen, vi kan besøger det lokale værksted hvor der lavers grønlands husflids kunst af ben og tand. Måske er I heldige at finde et fint lille smykke eller lignende til at tage med hjem. Det kan anbefales at drikke kaffe på det lokale sømandshjem og se byens kulturhus. Vi indtager en tidlig middag på hotellet bestående af en lækker grønlandsk buffet med alt, hvad dertil hører.


Kl. 21.00 sætter vi kursen nordpå med kystskibet Sarfaq Ittuk. 

Læs mere

Dag 4 - 8

Ilulissat, Grønland

Dag 4: Aasiaat – Ilulissat

Tidlig morgen anløber vi byen Aasiaat inden vi stævner ind i Diskobugten hvor de store isbjerge ”gemmer sig”. Et smukt syn at nærme sig Ilulissat og isfjorden, hvor isbjergene bare bliver større og større. Vi anløber Ilulissat kl. 13.00 og køres fra havnen til Hotel Icefiord. Hotellet ligger ud mod isfjorden i den ene ende af byen. Alle værelser har udsigt mod havet. Når alle er indkvarteret, tager vi på vandretur ud til den gamle boplads Sermermiut. Sermermiut ligger lige ud til Ilulissat isfjord, og fra "kællingekløften" har man den mest utrolige udsigt over isbjergene. Det er en tur man gerne går igen og igen. Velkomst middag på hotellet.

Dag 5: Isfjordssejlads – besøg i Knud Rasmussens fødehjem

Dagen starter med en gåtur rundt i byen, og der vil være tid til at besøge Knud Rasmussens fødehjem, som i dag er byens museum. Om aftenen skal vi se nærmere på isfjorden - denne gang fra havsiden. I båd går turen ganske tæt på udmundingen af isfjorden hvor de kolossale isbjerge ligger på grund. Nogle er over 100 meter høje og ganske imponerende. Husk kameraet – det vil helt sikkert være turens bedste ”Kodak-moment”.

Dage 6-7: Dagene til fri rådighed – mulighed for udflugter

De næste to dage er der mulighed for at nyde udsigt til isfjorden, gå rundt i byen på egen hånd, besøge kunstmuseet eller evt. at tage på endnu en udflugt.

For de der har lyst, anbefaler vi at tage med på en heldagstur til gletsjeren Eqi. Sejlturen hertil tager omkring 4 timer, og der serveres lækker frokost ombord. Når vi når frem til gletsjeren ligger vi foran den i båden i ca. 2 timer og nyder udsigten til denne imponerende kæmpe. Eqi Gletsjeren kaldes den kælvende bræ, fordi den er meget aktiv, og ofte høres høje tordenbrag fra isen, når den brækker af gletsjeren og ryger i vandet. En helt unik oplevelse, og vel nok den mest populære udflugt fra Ilulissat (tilkøb 2295,-).

Afskedsmiddag på Hotel Icefiord sidste aften.

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi i lufthavnen og flyver hjem via Kangerlussuaq. Ankomst til København ca. kl. 21.30 lokal tid.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.