Grønland fra syd til nord med kystskib

Grønland - Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut, Ilulissat
 • Narsarsuaq og Julianehåb i frodige Sydgrønland
 • Byer og bygder på 1200 km lang kystsejlads
 • Ilulissat ved Isfjorden i Diskobugten
 • Byrundture, morgenmad og adskillige middage inkluderet
Oplev Grønlands højdepunkter fra det frodige syd i Narsarsuaq og Julianehåb og op langs vestkysten med besøg i byer og bygder på den 1.200 kilometer lange sørejse med kystskibet Sarfaq Ittuk. 

En fantastisk sejltur langs Grønlands vestkyst. Turen begynder i det blide og frodige Sydgrønland, hvor fåreholdernes marker malerisk strækker sig helt ned til fjorden. Kom tæt på havnemiljøerne i de mindre bygder, hvor alle indbyggere ofte samles, når der kommer et skib. Et dejligt afbræk i hverdagen i en bygd, som ofte er spærret af is i flere måneder ad gangen. Her mødes og skilles familier, og her arbejder de travle fiskere med dagens fangst. Under sejladsen er der store chancer for at se hvaler og sæler boltre sig i havoverfladen imellem de gigantiske isbjerge.

Sejl 1200 kilometer langs Grønlands kyst

På sejlturen op langs kysten passeres polarcirklen ca. 300 kilometer syd for Jakobshavn/Ilulissat, hvor du kan opleve midnatssol indtil midt i juli. Efter 1.200 kilometers sejlads er skibet fremme i Jakobshavn. Her indlogeres du på et af byens centralt beliggende hoteller, med kort afstand til byens seværdigheder. Under opholdet i Jakobshavn er der rig mulighed for at udforske omgivelserne. 

Besøg Grønlands fire store byer med kystskibet

På denne rejse besøges Grønlands fire største, og eneste, byer. Denne rejse må ikke forveksles med et traditionelt ”krydstogt”. Kystskibet er i fast rutefart og du deler oplevelsen med lokalbefolkningen, som stiger af og på undervejs. De fleste bygder, som anløbes undervejs, er ikke større end at du undervejs kan nå godt rundt til fods og i byerne har vi arrangeret guidede byrundture, - ingen kender områderne bedre end vore lokale guider, som lever, iblandt er fødte der og er stolte af at vise os rundt. De står på kajen når du kommer.

Byrundture inkluderet i rejsen

Rejsen ender i Ilulissat ved den imponerende isfjord. Guidede byrundture i Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat er inkluderet. Du kan tilkøbe udflugter i Qaqortoq og Ilulissat.

Afrejsedatoer i 2021

29. juni (udsolgt) , 06., 13., 20. og 27. juli samt 03. samt  10. august. Ønsker du at rejse på andre tidspunkter, kan du kontakte os for pris og muligheder.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Grønland

Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut, Ilulissat

10 dage

fra kr. 28.995

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Qaqortoq (Julianehåb) Nuuk (Godthåb)

Rejser til Qaqortoq (Julianehåb)

Qaqortoq betyder ”Det hvide”, og byen er Sydgrønlands største med ca. 3.500 indbyggere. Qaqortoq har også tilnavnet Grønlands smukkeste by og ligger i en gryde mellem Qaqortoq fjorden og den store indsø, Tasersuaq. De fleste huse i alskens farver ligger med en fantastisk udsigt over fjorden eller søen og rundt omkring i byen ses haver med blomster, småtræer og bugnende urtehaver.
Læs mere
Qaqortoq (Julianehåb) Nuuk (Godthåb) Sisimiut (Holsteinsborg)

Rejser til Nuuk (Godthåb)

Nuuk, Grønlands lille hovedstad er en arktisk metropol, der i den grad er præget af naturen omkring sig. Nuuk er også kendt for sin kulturelle mangfoldighed.

Læs mere
Nuuk (Godthåb) Sisimiut (Holsteinsborg) Ilulissat

Rejser til Sisimiut (Holsteinsborg)

Sisimiut er en eventyrlig rejsedestination, hvor store naturoplevelser venter 
Læs mere
Sisimiut (Holsteinsborg) Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Smukke isfjelde, hundeslædekørsel og kulturelle oplevelser venter dig i Ilulissat, der betyder ”isbjerge” på grønlandsk. Isfjeldene og isfjorden ved byen er af UNESCO udpeget som en del af verdensarven
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Qaqortoq - 1 nætter

Hotel Qaqortoq
Se kort

Hotel Qaqortoq

Beliggenhed: Grønland, Qaqortoq

Moderne hotel med central beliggenhed med udsigt til den gamle bydel og havnen. Rundt på hele hotellet findes kunst af lokale kunstenere, og her er en rar stemning. Alle 21 værelser har bad/toilet, radio, tv og telefon. På hotellet finder du desuden en pub, en café samt en international restaurant og et konferencecenter.
Læs mere her

kystskibet MS Sarfaq Ittuk - 4 nætter

Sarfaq Ittuk - Kahyt

Sarfaq Ittuk - Kahyt

Beliggenhed: Grønland, kystskibet MS Sarfaq Ittuk

Sarfaq Ittuk blev bygget i 1992 og moderniseret i 1999/2000. Med en længde på 73 meter, en bredde på 11 meter og en motor på 2000 HK skyder skibet en fart af 13 knob. Skibet har cafeteria, agtersalon med panoramavinduer, legerum og klinik. Skibets kapacitet er 239 passagerer med en besætning på 22 personer.

Skibet har to forskellige indkvarteringsmuligheder, liggepladser og kahytter.

Liggepladserne er grupperet med 2,4 eller 8 køjer i hvert afsnit. Liggepladserne findes på dæk 1, 2 og 3. På dæk 1 er liggepladserne uden vinduer. Der er fælles bad og toilet på gangen. Oftest medbringer passagerer egen sovepose, men der er mulighed for tilkøb af tæppe.

Kahytterne, der findes på 3. og 4. dæk, er udstyret med fire opredte køjer. De kan købes som en-, to-, tre-, eller fire-personers kahytter. Der er bord, stol, skuffer og TV med et udvalg af film, ligesom eget bad/toilet. Der er håndklæder i kahytterne. 

 • Kapacitet, antal passagerer.: 239
 • Kahytspladser med eget bad/toilet: 104
 • Liggepladser: 135

Passagerer med liggeplads har adgang til aflåselige brusekabiner i fællesområder. Skibet er af Det Norske Veritas klassificeret til sejlads i isfyldte farvande.

Daglig åbningstid i Cafe Sarfaq: kl. 07:00 – 22:00

 • Morgenmad kl. 07:00 – 09:00 - stor morgenmadsbuffet
 • Frokost kl. 12:00 – 13:00
 • Aftensmad kl. 18:00 – 19:30
  Hver aften tilbydes en kold forret, dagens varme hovedret og en lille dessert.
 • Lørdag* kl. 17:00 - 18:00
  *Åbnings- og spisetiderne kan tilpasses dagens anløb.
Læs mere her

Ilulissat - 4 nætter

Hotel Hvide Falk
Se kort

Hotel Hvide Falk

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

Godt hotel i centrum af Ilulissat med en smuk udsigt over Diskobugten. 38 dobbeltværelser med bad/toilet, telefon, radio, tv og trådløst internet. Desuden 1 familieværelse, 2 enkeltværelser og et anneks med 3 dobbeltværelser og 1 enkeltværelse. Værelserne i annekset  (bjælkehytten) har fælles bad/ toilet, og her er køkken, opholdsstue og en dejlig terrasse. En ny værelsesafdeling er blevet opført nedenfor selve hotellet og rummer helt moderne familieværelser med hems. Hotellet har thai-restaurant, à la carte-restaurant, engelsk pub, solarium, hotelbus og biludlejning. Morgenmad samt transfer fra og til lufthavn eller Arctic Umiaq Line skibsanløb/ -afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
København - Qaqortoq / Julianehåb
Dag 2
Qaqortoq og afgang med kystskib
Dag 3
Til søs
Dag 4
Nuuk
Dag 5
Sisimiut / Holsteinsborg
Dag 6 - 9
Jakobshavn / Ilulissat
Dag 10
Ilulissat / Jakobshavn - København

Dag 1

København - Qaqortoq / Julianehåb

Afrejse med Air Greenland til Narsarsuaq non-stop fra København ved middagstid og ankomst et kvarter senere lokal tid. Selve flyturen tager ca. 4 timer. Tidsforskellen er -4timer så der er tid nok til at nyde maden ombord på flyet og nyde udsigten. Især indflyvningen er fantastisk.

Efter ankomst bliver du kørt den kort tur ned af havnen, hvorefter du bliver sejlet gennem den lange Eriksfjord ud til Sydgrønlands største by, Qaqortoq, eller Julianehåb, som de fleste kender den. Sejladsen gennem Eriksfjord er en oplevelse – grønne marker, fåreholdersteder, bløde bakker og fjelde og masser af isfjelde og isskosser – i uendelige former og farver - driver rundt med strømmen. Her skal skibets kaptain have tungen lige i munden, men heldigvis er det lokalkendte folk, og sikkerheden er i højsædet. 

Man kan godt forstå, at nordboen Erik den Røde og hans kone Thjorhilde slog sig ned i området i år 982. I hele Sydgrønland findes masser af vidnesbyrd om nordboernes tilstedeværelse for mange hundrede år siden.

Efter ankomst køres du til Hotel Qaqortoq, hvor natten tilbringes. Qaqortoq er en af de mest charmerende byer i Grønland og er med sine 3.000 indbyggere Sydgrønlands største. I bymidten kan du se det lille torv, Grønlands ældste springvand og flere smukke kolonibygninger, der stammer tilbage fra byens grundlæggelse i 1775.  

Aftensmåltid bestående af en 2-retters menu, efter eget valg, som bliver serveret på hotellet. 

Læs mere

Dag 2

Qaqortoq og afgang med kystskib

Dagen starter med en guided byrundtur, hvorefter resten af dagen er på egen hånd i Qaqortoq indtil skibsafgang kl. 19. Besøg det lokale museum, gå en tur på det lokale turistkontor og hør hvilke udflugter dagen byder på. Er du til udfordringer, så gå en tur op på en af fjeldtoppene bag byen eller en mere flad tur ud langs Store Sø. 

Du indkvarteres i udvendige kahytter, alle med vindue samt privat bad og toilet. Der serveres middag ombord efter afgang.

Kort anløb ved Narsaq omkring kl. 21:00

Læs mere

Dag 3

Til søs

Vi er nu på vej på denne 1200 km lange sørejse langs Grønlands betagende og rå vestkyst.

Efter en god nats søv ankommer vi til den lille Arsuk, tæt ved den gamle mineby Ivitgtut. Efter et kort ophold på reden sejles til Paamiut / Frederikshåb, hvor der også er et kort ophold. Næste stop er Fiskenæsset omkring kl 22:00.

Læs mere

Dag 4

Nuuk

Skibet lægger til i Nuuk tidligt om morgenen, og hele dagen tilbringes her.

Ca. kl 09:00 holder Profil Rejsers lokale samarbejdspartner klar ved kajen og byrundturen begynder. Først to timers rundtur i Nuuk i bil, som bl.a. inkluderer de nye boligkvarterer, golfbanen, den imponerende svømmehal og Kolonihavnen. I bycentrum forlader vi bilerne og vor guide fortsætter byrundturen i ca. 30 minutter til fods, hvor du bl.a. kommer forbi kulturhuset Katuaq med den markante arkitektur. Byrundturen slutter i centrum ved gågaden. Herefter har du resten af dagen til fri disposition. Nuuk har mange hyggelige restauranter og caféer (frokost og aftensmåltidet er ikke inkluderet i prisen). Transport til Atlanthavnen, hvor Sarfaq Ittuk venter, er ikke inkluderet. (ca. 20 minutters spadseretur eller ca. kr. 100 i taxi).
Læs mere

Dag 5

Sisimiut / Holsteinsborg

Rejsen fortsætter nordpå og vi passerer Polarcirklen. Efterhånden bliver fjeldlandskabet mere og mere stejlt. Området ved Maniitsoq / Sukkertoppen byder på noget af det mest barske og smukke i Grønland. Skibet gør et kort ophold ved bygden Kangaamiut og sejler derefter videre til Sisimiut. Skibsguiden tager dig med på en spænden byrundtur af ca. 1 times varighed.

Sisimiut er den nordligst beliggende by, hvor der stadig er isfrit året rundt og samtidig den sydligste by, hvor der holdes slædehunde. På den guidede byrundtur, der er inkluderet i prisen, er der rig mulighed for opleve Grønlands næststørste by. Byen har et spændende miks af gammelt og nyt byggeri, mange uddannelses institutioner, og har du tid, så gå forbi hundepladserne tæt ved den gamle heliport.
Der er i Sisimiut mulighed for at se fremstillingen af grønlandsk kunsthåndværk, som kan købes på stedet.

Skibet afgår ca. kl. 21:00

Læs mere

Dag 6 - 9

Jakobshavn / Ilulissat

Rejsen er nu nået til Diskobugten, hvor udsigten er præget af enorme isbjerge. Det ene isbjerg afløser det andet og alt efter hvor solen står på himmelen, skifter isbjergenes farver fra kølige blå nuancer til varme røde og gule farver. Sidste stop før Ilulissat er Aasiaat / Egedesminde, hvor der bl.a. er gode chancer for at se pukkelhvaler. Kort før ankomsten til Ilulissat passeres den imponerende isfjord Kangia / Jakobshavns Isfjord. Her ligger enorme isbjerge og venter på at komme til havs, og lytter man efter, kan man høre isen knage og brage. I havnen venter hotelbussen, der vil transporterer dig til hotellet. Herefter vil der være en byrundtur, så du senere på egen hånd nemt kan finde rundt. 

Vi har inkluderet en 2 retters velkomstmiddag med kaffe i hotellets restaurant, som har en imponerende udsigt over Diskobugten. 

De følgende dage er til fri disposition med mulighed for spændende udflugter til vands, til lands og i luften. Se forslag til udflugter eller ring og hør om flere muligheder. Profil Rejser anbefaler midnatssejlads til isfjorden i en mindre båd. Her kan du i ro og mag nyde de specielle farver, når solen nærmer sig horisonten. 2 dage er aldrig ens og is-landskabet ændrer sig konstant. Derfor gennemføres udflugten også i perioder uden midnatssol.
 

 

Læs mere

Dag 10

Ilulissat / Jakobshavn - København

Om morgenen er der transport til lufthavnen og afrejse til Søndre Strømfjord. Efter et kort ophold fortsættes rejsen mod København, hvor du ankommer om aftenen. 

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.