Med hundeslæde i isbjørnens rige

Grønland - Ittoqqortoormiit

 • Vinterekspedition i afsidesliggende ødemark på østkysten
 • Fire dage på hundeslæde
 • Ægte fangerkultur i Ittoqqortoormiit/Scoresbysund
 • Helikoptertur til Scoresbysund

En rigtig vinterekspedition i noget af verdens mest afsidesliggende ødemark på østkysten af Grønland. 

Navne som Hurry Fjord og Liverpool land klinger af tidligere tiders spændende polarekspeditioner. Heriblandt den kendte Danmarksekspedition, som start i dette område. Denne del af Grønland rummer et rigt dyreliv og ægte fangerkultur – vil du ud at prøve kræfter med naturen under ordnede forhold? Så er dette turen for dig.
Læs mere

Rejseoverblik

 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Grønland

Ittoqqortoormiit

12 nætter / 13 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

Rejser til Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

Ittoqqortoormiit, tidligere kaldet Scoresbysund, er en af de yngste byer i Grønland og samtidig én af de mest isolerede. Byen ligger på Grønlands østkyst, langt mod nord og fjernt fra resten af verden. 
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Reykjavik - 1 nætter

Hotel Reykjavik Natura
Se kort

Hotel Reykjavik Natura

Beliggenhed: Island, Reykjavik

Hotellet ligger nær indenrigslufthavnen lidt uden for Reykjavik. De 225 værelser er flot indrettede og har tv, telefon, buksepresse, te/kaffe-faciliteter og hårtørrer. Foruden en god restaurant og bar har Hotel Reykjavik Natura som det eneste hotel i Reykjavik egen indendørs swimmingpool. Desuden er der boblebad, sauna og et lille fitnesscenter. Gratis parkering ved hotellet og mulighed for at leje cykler. Der kører gratis shuttlebus 5 gange om dagen mellem hotellet og centrum.
Læs mere her

Ittoqqortoormiit - 7 nætter

Ittoqqortoormiit Guesthouse
Se kort

Ittoqqortoormiit Guesthouse

Beliggenhed: Grønland, Ittoqqortoormiit

Hyggeligt guesthouse med en rar atmosfære. 3 dobbeltværelser og 4 enkeltværelser. Alle dobbeltværelser har 2 senge og et lille tv. Der er fælles bad/toilet på gangen. Køkkenfaciliteter og vaskemaskine er til fri afbenyttelse. Et godt udgangspunkt for eventyrer i den Østgrønlandske vildmark.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Scoresbysund
Dag 3 - 5
På slæde
Dag 6 - 8
Scoresbysund
Dag 9 - 10
Reykjavik

Dag 1 - 2

Scoresbysund

København - Reykjavik - Konstabel Pynt - Scoresbysund

Dag 1: Afrejse fra København med ankomst til Keflavik lufthavn kl. 15.10. Transport til Hotel Reykjavik Natura.

Dag 2: Om formiddagen flyver du til Konstabel Pynt i Grønland og herfra videre over Liverpool Land på en spændende helikoptertur til Scoresbysund. I byen er der indlogering på byens eneste overnatningssted Scoresbysund Guesthouse, hvor du selv står for tilberedning af middag.

Læs mere

Dag 3 - 5

På slæde

Kap Hope, Hurry Fjord og Kalkdalen - Kystområdet - Kap Høegh

Dag 3: Efter udlevering af det nødvendige udstyr som slædedragter, støvler, polarsoveposer og telte, drager I ud i den Nordgrønlandske vildmark på hundeslæde, med en lokal fanger som slædekusk. Turen går udover isen, via Kap Hope og ind i Hurry Fjord. Om aftenen ankommer I til hytten ”Gåsereden" der ligger i området ved Kalkdalen. Her fodres hundene og bagefter laves der mad til de hyggelige aftentimer. 

Dag 4: Efter en solid morgenmad sætter du dig til rette på slæden igen, mens hundene hyler højlydt for at komme af sted. Slæden starter i hurtigt tempo og endnu en dag fyldt med oplevelser er begyndt. I kører ind i selve Kalkdalen, med retning stik øst mod yderkysten. Kalkdalen er en meget flot landoverkørsel, hvor I passerer flere bræer - bl.a. en hængende bræ. Fra Kalkdalen kører I atter ud på havisen, hvor I finder et egnet sted at slå lejr for natten. 

Dag 5: Nu er du i isbjørneland. Langs kysten færdes ofte bjørne, og det meste af dagen går med at holde udkig efter den hvide arktiske konge. Herude er der masser af dyreliv. Sidst på dagen ankommer du til fangsthytterne ved Kap Høegh tids nok til, at du kan bestige fjeldet og nyde den storslåede udsigt over yderkysten. I fjeldet er der oftest mange harer og sidst på sæsonen er søkongerne ankommet til dette fjeld. Efter aftenritualet med at fodre hundene er det igen tid til at lave en spændende aftensmad med grønlandsk proviant. Afhængig af årstiden, kan du opleve midnatssol.

Læs mere

Dag 6 - 8

Scoresbysund

Kap Høegh, Lille Fjord og Scoresbysund 

Dag 6: Sidste dag på slæden. Fra Kap Høegh kører du udenom ”Snuden” krydser ”Gabet” og runder ”Hagen” før du kører ind i Lille Fjord. I lillefjord kører I udenom en glacier, for at påbegynde den stejle opstigning mod land via passagen mellem Lillefjord og Rosenvinges bugt. Her bliver det nødvendigt at gå et kort stykke, for at hjælpe hundene med at få slæderne op. Stigningen fortsætter jævnt til næsten 400 m højde, men så går det i fuld fart mod Scoresbysund. Turen slutter af med en kort tur igennem et frossent elvleje, hvor mange af byens hunde hyler velkommen hjem til vores slæder. Indlogering på Scoresbysund Guesthouse. 

Dag 7-8: Dagene er til fri disposition. Det er muligt at arrangere korte ture ud i fjeldet eller til fangstpladserne. Du kan også vælge at besøge, det lokale museum eller bare slappe af og slentre rundt iblandt byens beboere.

Læs mere

Dag 9 - 10

Reykjavik

Scoresbysund – Reykjavik – København 

Dag 9: Afrejse tilbage til Reykjavik. Efter ankomst er der indlogering på Hotel Reykjavik Natura og mulighed for at gå ud på en af byens restauranter. 

Dag 10: Efter morgenmaden er der tid til en forfriskende svømmetur i Den Blå Lagune (udflugten er ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes hvis det ønskes), inden du flyver tilbage til København med ankomst kl. 18.15.

Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Island

  Tidszone
  Island er 1 time efter det kontinentale Europa og Danmark og ændrer ikke til sommertid.

  Pas/Visum
  Alle rejsende til Island skal fremvise officielle legitimationspapirer (pas, kørekort eller id-kort fra deres oprindelseslande eller fra det land, hvor de officielt har fast bopæl).

 • Under din rejse på Island

  Drikkepenge
  Både betjening og moms er inkluderet i priserne overalt i Island.

  Mad og drikke
  En meget stor del af den islandske madkultur er baseret på fisk, lam og mejeriprodukter. Der er kun en yderst begrænset brug af urter og krydderier. Landets klima gør, at grønsager og frugt ikke udgør en naturlig del af de traditionelle retter. Det er der dog lavet om på i nyere tider med brugen af drivhuse. ’Porramatur’ er den traditionelle islandske betegnelse for retter, der hovedsageligt består af fisk eller kød skåret i mindre stykker. De serveres med rugbrød, smør og brændevin. Traditionelt spises disse retter i den gamle vintermåned ’porri’ (januar/februar). Søpapegøje bliver anset som værende en lokal delikatesse som ofte serveres stegt.

  Valuta
  Islands møntfod er islandske kroner (ISK) og 1 islandsk krone = 100 aurarer.

  Særlige forhold
  Aldersgrænsen for køb af alkohol og adgang til natklubber er 21 år i Island. Aldersgrænsen for køb af cigaretter er 18 år.

 • Før du rejser til Grønland

  Tidszone
  Grønland er opdelt i tre forskellige tidszoner:
   
  Nuuk området er 4 timer efter dansk tid. 
  Qaanaaq området er 5 timer efter dansk tid. 
  Ittoqqortoormiit området er 2 timer efter dansk tid.

  Pas/Visum
  Som dansk statsborger behøver man kun medbringe legitimationsbevis med fotografi, såsom pas eller kørekort.

  Vaccinationer
  Man behøver ingen vaccinationer for at rejse til Grønland. Om sommeren er det dog en god ide at have en myggespray med.

 • Under din rejse på Grønland

  Drikkepenge
  Drikkepenge gives som i Danmark. Hvis man mener, at betjeningen og maden har været god, lægger man som regel det der svarer til 10 % af prisen i drikkepenge. Det er også kutyme at give turguiderne drikkepenge, hvis udflugten har været god og man er tilfreds.

  Mad og drikke
  Man kan sagtens drikke vand direkte fra hanen i Grønland, ligesom man også kan drikke direkte fra elvene.

  Valuta
  Grønland er en del af det danske rigsfællesskab og derfor benyttes den danske krone. Der findes hæveautomater i alle byer, hvor man kan hæve med de fleste kreditkort. De kan ligeledes bruges på mange hoteller, restauranter og butikker, men vi anbefaler at have nogle kontanter med på rejsen, da nogle bankautomater kan være lukket i weekenden.

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.