Kom med til solfest i Grønland

Grønland - Ilulissat

 • 6 nætters ophold på Hotel Icefjord med udsigt til Diskobugten, inkl. morgenmad
 • Intet enkeltværelsestillæg
 • Inkl. guidet tur til Holms Bakke og solfest med de lokale
 • Mulighed for Isfjordssejlads, hundeslædetur, Sermermiut vandretur og vandretur med snesko

Oplev solfesten i Ilulissat og indbyggernes gensyn med solen første gang efter vinterens mørke.

Visit Greenland har venligt stillet billederne fra denne rejse til rådighed.
Alle fotos tilhører Visit Greenland og fotografen Mads Pihl.

Afrejse 10. januar: fra København kl. 11.00 - ankomst til Ilulissat kl. 13.20
Hjemrejse 16. januar: fra Ilulissat kl. 10.05 - ankomst til København kl. 20.00

I hele Grønland er starten på et nyt år et ganske særligt tidspunkt, og især nord for Polarcirklen, hvor man ikke har set solen i mange uger. Det meste af Grønland ligger nord for polarcirklen og har dermed mørketid om vinteren og midnatssol om sommeren. I Diskobugtens hovedby, Ilulissat, også kendt som Jakobshavn, ser man ikke solen i perioden fra 30. november til 12. januar. Efter 6 uger med Kaperlak, der betyder mørketid på grønlandsk, kommer solen den 13. januar igen til syne over horisonten. Ikke så underligt at byens indbyggere valfarter til Holms Bakke, lige ved Isfjorden, for at fejre solens genkomst. Ved 12-tiden ses solens stråler over horisonten, alt imens der drikkes kaffe og the, og røres i gryden med den grønlandske specialitet sælsuaasat (sæl kogt længe med ris og masser af krydderier).

Ta’ med til Ilulissat og vær med til at fejre denne specielle dag, hvor solens stråler igen varmer indbyggerne og det kolde landskab. Selvom man ikke ser solen det meste af døgnet på denne årstid er det dog ikke helt mørkt. Polarnætterne lyses nemlig op af både nordlyset, månen og stjernerne – det skaber genskin i sneen der så igen glitrer.
Alle i Nordgrønland fejrer, at solen vender tilbage, og vi inviterer dig med til at opleve denne begivenhed. 

Vi tilbyder 6 nætter med indlogering på det dejlige Hotel Icefiord, hvor alle værelser har udsigt over Diskobugten. Hotellet består af to etager, og grundprisen er baseret på, at du bor i stueplan. Mod et mindre tillæg kan du komme en etage op, hvor værelset har fransk altan. Du bliver naturligvis hentet fra og bragt tilbage til lufthavnen.

Læs dag-til-dag-programmet og se hvad prisen inkluderer herunder. Læg især mærke til, at du kan rejse alene uden at skulle betale enkeltværelsestillæg.


Læs mere

Rejseoverblik

 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR

Grønland

Ilulissat

6 nætter / 7 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Ilulissat - 6 nætter

Hotel Icefiord
Se kort

Hotel Icefiord

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

2-etages hotel beliggende direkte ned til vandet. I alt 30 lyse værelser, alle med en pragtfuld udsigt over Diskobugten og udstyret med bad/ toilet, tv og trådløst internet. Hotellet er indrettet i moderne stil med kunst fra den arktiske natur og kultur. Her er en dejlig afslappet atmosfære, og hotellet har en stor terrasse med næsten håndafstand til de forbi sejlende isfjelde. Der er reception, café og loungeområde med brændeovn. Transfer fra og til lufthavn og Arctic Umiaq Line skibsanløb/-afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til Ilulissat
Dag 2
Byrundtur i Ilulissat
Dag 3
Mulighed for isfjordssejlads
Dag 4
Solfest på Holms Bakke
Dag 5 - 6
Mulighed for hundeslædetur eller vandreture
Dag 7
Hjemrejse

Dag 1

Ankomst til Ilulissat

Fly fra København kl. 11.00 via Kangerlussuaq til Ilulissat. Indkvartering på Hotel Icefjord og velkomstmøde ved vores lokale repræsentant. Eftermiddagen på egen hånd. Velkomstmiddag på hotellet.

Læs mere

Dag 2

Byrundtur i Ilulissat

Vi tager jer med på en byrundtur i Ilulissat, hvor vi også besøger Knud Rasmussens museum. Der fortælles om byens historie og gamle bygninger. I vil opleve den gamle del af byen med bygningerne fra den første bosættelse af danskere med havnen og Zionskirke. Museet er Knud Rasmussens fødehjem (entré inkluderet). Livet her 300 km nord for polarcirklen har helt andre vilkår, end dem vi kender, og turen vil sætte dine oplevelser i en grønlandsk by i et dybere perspektiv.

Læs mere

Dag 3

Mulighed for isfjordssejlads

Dagen er på egen hånd – mulighed for isfjordssejlads

Isfjordssejladsen er klassikeren blandt Ilulissats udflugter. Vi går på jagt efter de flotteste isbjerge i denne verdens største skulpturpark. Oplevelsen er overvældende, lys og farver skifter konstant. Vi sejler oftest med de gode gamle trækuttere, Grønlandstogternes veteraner. For mange er det en af rejsens højdepunkter, når den lave sol fanger de gigantiske isbjerge og forvandler dem til et lærred, hvor farver og lys udspiller sig på en måde, som kan være svær at rumme - men som aldrig glemmes. Folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve denne sejltur igen og igen.

Læs mere

Dag 4

Solfest på Holms Bakke

I dag går turen til fods ud mod Holms Bakke, hvor solen bydes velkommen kl. 13.00. Her samles lokale med sang og ser til, når solen kigger frem over fjeldene (bemærk, at ingen er herre over vejret, men selv i overskyet vejr, mødes man på Holms Bakke og hilser solen velkommen).

Læs mere

Dag 5 - 6

Mulighed for hundeslædetur eller vandreture

Dagene er på egen hånd i Ilulissat med mulighed for hundeslædetur, vandretur på snesko eller en vandretur til Sermermiut. Nord for polarcirklen er hundeslædekørsel den dominerende vinteraktivitet. 

Læn dig tilbage på slæden og nyd de 10–12 logrende hunde, der trækker dig og din eventuelle rejsefælle samt slædekusken gennem vinterlandskabet, hvor imponerende scenerier åbenbarer sig - kun forstyrret af medernes glideflugt på sneen, hundenes åndedræt og kuskens råb til hundene. Vælg mellem 1-5 timer, og husk at leje slædetøj – det gør oplevelsen meget bedre, når du ikke fryser.

Når du er i Ilulissat, bør du også opleve Sermermiut, der er en tidligere boplads beliggende lige ud til isfjordens munding. Det er muligt at gå hertil enten på egen hånd eller med guide. Da det er vinter, og der sikkert ligger meget sne, kan vi også anbefale turen med snesko. På grund af det snedækkede vinterlandskab, kan det være svært at udforske verdensarvsområdet i løbet af vinteren. Markeringer på de længere vandreruter er ofte dækket af sne. Men med en lokal guide og snesko bliver det lettere, specielt hvis du gerne vil mere end at gå til den gamle boplads Sermermiut.

På turen følger vi den blå rute langs isfjorden. Den starter ved stenbruddet, hvorefter man går op igennem kløften. Herfra følger vi isfjorden til vi når Holms Bakke. Vi fortsætter langs isfjorden forbi Nakkaavik til sidste stop på turen ved den gamle boplads Sermermiut, som igennem 4000 år var beboet af forskellige inuit kulturer. Efter en hel dag i den skønne grønlandske natur, går vi den sidste kilometer hen til den gamle boplads. Denne udflugt inkluderer frokost, samt kaffe og te. Du behøver ikke at have erfaring med at bruge snesko.

Læs mere

Dag 7

Hjemrejse

Fly retur til København via Kangerlussuaq med ankomst kl. 20.00.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser