Island og sejlads i Grønland

Grønland - Nuuk, Sisimiut, Ilulissat, Reykjavik

 • Reykjavik og de islandske seværdigheder i omegnen
 • Sejlads langs Grønlands vestkyst fra Nuuk til Ilulissat
 • Stop i byer og bygder undervejs
 • Den verdensberømte isfjord ved Ilulissat

13-dages rundrejse til både Island og Grønland. 

Tur nr. 1601. Island, Godthåb, kystskib i Nordgrønland og Diskobugten 

En spændende 13-dages rundrejse hvor du oplever Islands højdepunkter, to hovedstæder og sejler med kystskib langs den grønlandske vestkyst fra Godthåb til Jakobshavn.

Efter et par dage i Reykjavik og omegn på sagaøen Island flyver du til Grønland og går ombord på kystskibet M/S Sarfaq Ittuq, der sejler langs Grønlands vestkyst fra Nuuk til Ilulissat og lægger til flere steder undervejs. Rejsen slutter med et ophold ved isfjorden i Ilulissat.

Du oplever Nordatlantens 4 største byer og samfund på bare 13 dage. Rejsen er planlagt, så du oplever de enkelte områders særpræg samtidig med, at du har god tid oplevelser på egen hånd. Vores lokale guider viser dig med stolthed rundt på deres hjemmebaner. 

Seniorrabat tilbydes i begrænset omfang.

Læs mere

Rejseoverblik

 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR

Grønland

Nuuk, Sisimiut, Ilulissat, Reykjavik

11 nætter / 12 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Nuuk (Godthåb) Sisimiut (Holsteinsborg)

Rejser til Nuuk (Godthåb)

Nuuk betyder ”næsset”, og er hovedstaden i Grønland. Nuuk er den ældste by i Grønland og blev grundlagt i 1728 af den dansk-norske missionær Hans Egede, som ankom til stedet i 1721 for at finde nordboerne - de viste sig dog at have forladt Grønland.
Læs mere
Nuuk (Godthåb) Sisimiut (Holsteinsborg) Ilulissat

Rejser til Sisimiut (Holsteinsborg)

Sisimiut betyder på grønlandsk ”ved rævehulerne” og har hele 5.900 indbyggere. 
Læs mere
Sisimiut (Holsteinsborg) Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Reykjavik - 3 nætter

Hotel Reykjavik Centrum
Se kort

Hotel Reykjavik Centrum

Beliggenhed: Island, Reykjavik

Charmerende og hyggeligt førsteklassehotel, der ligger i Reykjaviks historiske del nær rådhuset og byens strøggade. Hotellet består af 3 sammenhængende bygninger, der stammer fra 1764 og blev renoveret i 2005. 89 værelser med tv, telefon, internetadgang, minibar, radio, strygefaciliteter, hårtørrer, kaffe/te-faciliteter og værdiboks. Desuden har hotellet restaurant, bar og café samt konferencerum med plads til 14 personer.
Læs mere her

Nuuk - 2 nætter

Hotel Hans Egede
Se kort

Hotel Hans Egede

Beliggenhed: Grønland, Nuuk

Godt og stort hotel med en central beliggenhed og 140 værelser/suiter af international standard. Værelserne har bad/toilet, tv, telefon, radio, trådløst internet, kaffe/te- faciliteter, strygebræt m.m. Desuden er der adgang til sauna, solarium, spa- og konferencefaciliteter på hotellet. På 5. sal finder du "skyline"-baren og i restauranterne Getrud Rask Spisehus og A Hereford Beefstouw kan du nyde et godt måltid.
Læs mere her

Ilulissat - 4 nætter

Hotel Arctic
Se kort

Hotel Arctic

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

Hotel Arctic er Ilulissats absolut bedste og største hotel med værelseskategorier fra almindelige standard værelser til de fornemmeste deluxe-værelser. Du kan desuden opleve en helt unik overnatningsmulighed ved at bo i en af deres 5 unikke igloer, der er indrettet med elvarme, radio, tv, tekøkken og et lille badeværelse med brus. Her får du den ultimative naturoplevelse ved at bo helt ud til Isfjorden i din egen iglo omringet af klipper, Diskobugten og de enorme isfjelde, der driver forbi.

Hotellets øvrige superior og superior-plusværelser har havudsigt og er smagsfuldt indrettede. Derudover tilbydes der også familie- og handikapværelser. Standardværelserne ligger i den gamle fløj. Hotellet ligger ovenfor byen med en fantastisk udsigt over Isfjorden, hvor der findes restaurant, brasserie med bar, konferencecenter, kondirum, sauna og solarium på hotellet. Receptionen har salg af souvenirs samt Great Greenland pelse. I alt 65 hotelværelser samt 5 iglo-hytter. Gratis hotelbus hver time til/fra centrum (3 min.). Transfer fra og til lufthavn eller Arctic Umiaq Line skibsanløb/-afgange inkl. i værelsesprisen.

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 4
Reykjavik
Dag 5 - 7
Nuuk
Dag 8
Sisimiut
Dag 9 - 13
Ilulissat

Dag 1 - 4

Reykjavik

København - Reykjavik - Thingvellir National Park, Gullfoss og Geysir

Dag 1: Lørdag: Afrejse med Icelandair fra København til Keflavik, hvor der fortsættes med Flybus til hotellet i Reykjavik. Overnatning på Hotel Reykjavik. 

Dag 2: Søndag: Om formiddagen byrundtur med engelsktalende guide, hvor Reykjaviks mest kendte attraktioner opleves: Den islandske præsidents bopæl i Bessastadir og forstaden Hafnafjordur, hvor mennesker og ”det skjulte folk” lever side om side i harmoni. Derefter til Perlan med storslået udsigt over byen og videre gennem den gamle bydel med havnen, Reykjaviks vartegn den imponerende Hallgrimskirke, og det så berømte Höfdi, hvor mødet mellem Regan og Gorbachev afsluttede den kolde krig i 1986. Turen sluttes i Reykjaviks rekreative område Laugardalur, hvor vi besøger et af byens mange geotermiske swimmingpools og Asmundur Sveinssons skulpturhave. Eftermiddagen til fri disposition. Overnatning på Hotel Reykjavik.

Dag 3: Mandag: Heldagsudflugt til Den Gyldne Cirkel, med engelsktalende guide. Start med et besøg i Nesjavellir, et højtemperatur geotermisk område udenfor Reykjavik. Derpå til Thingvellir National Park, hvor det islandske parlament blev grundlagt af vikingerne i år 930. Thingvellir er også et geologisk bemærkelsesværdig område – her ser du tydeligt hvordan jordens tektoniske plader mødes og langsomt glider fra hinanden. Sidst på formiddagen besøges det imponerende vandfald Gulfoss inden et længerevarende ophold i det geotermiske område Geysir, hvor de varme kilder konstant kaster høje vandsøjler til vejrs. På turen tilbage til Reykjavik besøges det gamle bispesæde i Skalholt og den lille by Hveragerdi, hvor eksotiske frugter og blomster dyrkes året rundt i geotermiske drivhuse. Overnatning på Hotel Reykjavik.

Dag 4: Tirsdag: Dagen er til fri disposition i Reykjavik.

Vi anbefaler en udflugt til Landmannalaugar (tilkøb) – et område, der af mange kaldes Perlen i det centrale højland. I kører ind i det ubeboede højland gennem Thorsardalur, hvor vi bl.a. gør stop ved Hjalnafoss vandfaldet, inden vi når frem til Landmannalaugars farverige bjerge, der er blevet dannet efter århundreders vulkanske aktivitet i området. I Landmannalaugar er det mulighed for korte vandreture i de fantastiske omgivelser og et afslappende bad i de varme kilder.

På turen tilbage til Reykjavik kører I gennem området med Islands mest berygtede og aktive vulkan, Hekla. Vulkanen har haft hyppige udbrud i de seneste år og præger landskabet med tykke lag af aske og pimpsten.

Læs mere

Dag 5 - 7

Nuuk

Reykjavik – Godthåb/Nuuk – Afrejse med krydstogtskib

Dag 5: Onsdag: Transport til Reykjavik Lufthavn og afrejse med Air Iceland/Air Greenland til Godthåb. Såfremt din rejse er med Air Greenland, er transporten længere, da afrejsen ikke er fra bylufthavnen men den internationale Keflavik lufthavn.

Profil Rejsers lokale repræsentant byder velkommen ved ankomsten til Godthåb og arrangerer transport og introduktion til den grønlandske hovedstad inden ankomsten til hotellet. Guidet byrundtur i forlængelse af transferen. Overnatning finder sted på Hans Egede Hotel.

Dag 6: Torsdag: Til fri disposition i Godthåb – på egen hånd eller deltagelse på en af de udflugter, der tilbydes af Profil Rejsers lokale repræsentant og samarbejdspartner, klik her.. Overnatning på Hotel Hans Egede.

Dag 7: Fredag: Dagen til fri disposition i Godthåb – på egen hånd eller deltagelse på udflugter. Sidst på eftermiddagen skal du til Atlanthavnen og checke ind på kystskibet Sarfaq Ittuq. Selv om det er ned ad bakke og en spadserer tur på ca. 15 min., så anbefaler vi at du tager en taxa, ca. kr. 60 (ikke inkl.) aht bagage. 

Ombordstigning på kystskibet Sarfaq Ittuk, indkvartering i udvendig kahyt med eget bad og toilet. Du har inkluderet fuld forplejning under hele sejladsen, startende med aftensmad fredag og sluttende med lunch søndag...

Læs mere

Dag 8

Sisimiut

Sukkertoppen/Maniitsoq - Gl. Sukkertoppen/Kangaamiut - Holsteinsborg/Sisimiut 

Lørdag: Sarfaq Ittuk sejler langs den grønlandske vestkyst mod nord og Polarcirklen passeres. Efterhånden bliver landskabet præget af stejle fjelde og ved Sukkertoppen opleves noget af det mest barske og smukke Grønland. Skibet lægger kortvarigt til i Gl. Sukkertoppen og sejler derefter videre til Holsteinsborg, Grønlands næststørste by. 

På kajen venter vor lokale guide og tager dig på byrundtur, ca. 1 time. 

Holsteinsborg er den nordligst beliggende by, hvor der er isfrit året rundt og samtidig den sydligste by, hvor der holdes slædehunde. Der er i Holsteinsborg mulighed for at se fremstillingen af grønlandsk kunsthåndværk, som kan købes på stedet. Overnatning i udvendig kahyt på Sarfaq Ittuk. 

Læs mere

Dag 9 - 13

Ilulissat

Egedesminde/Aasiaat - Jakobshavn/Ilulissat - Søndre Strømfjord/Kangerlussuaq - København 

Dag 9: Søndag: Sarfaq Ittuk er nu nået til Diskobugten med enorme isbjerge. Det ene isbjerg afløser det andet og alt efter hvor solen står på himlen, skifter isbjergenes farver fra kølig blå nuancer til varme røde og gule farver. I området omkring Aasiaat er der gode chancer for at se pukkelhvaler. Kort før ankomsten til Jakobshavn passeres den imponerende Isfjord Kangia. Her ligger enorme isbjerge og venter på at komme til havs, og lytter man efter, kan man høre isen knage og brage.

Ankomsten er planlagt til kl. 1300 og på kajen i Jakobshavn holder hotel Arctics bil klar til at transportere dig til hotellet, dit hjem de næster fire nætter. Efter check-in på hotellet bliver du afhentet af vor lokale samarbejdspartner, Ilulissat Tourist Nature, og kørt til deres kontor i bycentrum. Her afholdes generelt informationsmøde samt gennemgang af forudbestilte udflugter, efterfulgt af guided byrundtur, der slutter på hotellet. Velkomstmiddag på Hotel Arctic, 2 retter med kaffe, er inkluderet.

Dag 10-12: Mandag-onsdag: Dagene er til fri disposition med mulighed for spændende udflugter til vands, til lands og i luften. Se udflugter i Ilulissat eller ring og hør om flere muligheder. Profil Rejser anbefaler midnatssejlads til Isfjorden. Her kan du i ro og mag nyde de specielle farver, når solen nærmer sig horisonten. To dage er aldrig ens og islandskabet ændrer sig konstant. Derfor gennemføres udflugten også i perioder uden midnatssol. Der er et begrænset antal pladser på vores udflugter, så det anbefales at bestille udflugter hjemmefra samtidig med bestilling af rejsen. 

Onsdag aften er 3 retters afskedsmiddag med kaffe inkluderet på Hotel Arctic.

Dag 13: Torsdag: Om morgenen er der transport til lufthavnen og afrejse til Søndre Strømfjord og videre til København med Air Greenland.

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.