Inuitternes land

Grønland - Kangerlussuaq, Sisimiut, Qeqertarsuaq, Uummannaq, Ilulissat

 • Kystsejlads fra Kangerlussuaq til Diskobugten
 • Gigantiske isbjerge, smukke fjorde og arktisk dyreliv
 • Landgang i bygder og kaffemik med lokalbefolkningen
 • Kajaksejlads og vandreture i Upernavik

Fra Kangerlussuaq sejler M/S Fram nordpå til området omkring Diskobugten med store isbjerge, smukke fjorde, en unik, barsk natur og et arktisk dyreliv. Desuden et smut til Upernavik, hvor kajaksejlads og vandreture giver mulighed for virkelig at komme tæt på Grønlands natur og menneskene, der bor her.

Turnr. CENGRE1604 - 11 dages rejse

Efter at være landet i Kangerlussuaq går vi ombord på MS Fram, og sætter kursen nordover til Diskobugten, hvor eventyret venter os. I Sisimiut kan du tage med på flere spændende udflugter, som vandreture, sejlture i mindre både og sightseeing inklusiv middag på en lokal restaurant, og smage på grønlandske specialiteter. Hvis du kan lide arkæologi og historie, bør du helt klart besøge det lokale museum i Qaisigiannguit. I Ukkusissat tager lokalbefolkningen imod os på kajen, og vi bliver underholdt med sang og dans, inden de byder os hjerteligt velkommen til deres bosættelse. Det nordligste punkt på rejsen er Upernavik, hvor vi sejler med polarcirkelbådene til at komme i land. I løbet af vores ophold i Ilulissat kan du tage med på en spændende vandretur, byvandring og måske endda en helikoptertur - eller flyvetur. I Itilleq bliver vi inviteret på 'kaffemik'. Det betyder, at lokalbefolkningen inviterer os ind i deres hjem. Når vi kommer tilbage til Kangerlussuaq, er rejsen med MS Fram slut, og du flyver retur til København.

Når man vælger et krydstogt er der garanti for at se meget under hele rejsen, da man for det meste sejler om natten og oplever nye fantastiske steder hver dag, så tiden udnyttes optimalt. Det dejlige krydstogtskib M/S Fram sejler hele sommeren i Diskobugten til steder, som man med andre rejseformer normalt ikke vil have mulighed for at besøge. Det gælder f.eks. bygderne Ukkusissat og Itilleq.

Udover de mange spændende naturoplevelser på land er der forkælelse om bord i form af helpension og de mange flotte fælles faciliteter, hvor man kan sidde og nyde udsigten. Tag f.eks. i jacuzzi eller sauna og nyd udsigten til isbjergene, som flyder forbi. Og husk på – fra slutningen af maj til slutningen af juli er der midnatssol, så det kan være svært at løsrive sig fra natursceneriet og få sovet lidt. Der er både mulighed for at bo i pæne standardkahytter og de mere luksuriøse suiter.

Skibets guider sørger for et godt ophold på skib og land. Undervejs vil der blive arrangeret guidede udflugter i land og spændende foredrag om bord på skibet. Udflugterne i land kan bestilles på forhånd - se nærmere i Hurtigrutens Explorer Katalog, som kan rekvireres hos Profil Rejser.

Supplerende information

 • Vi anbefaler, at tillægsudflugter bestilles i god tid hjemmefra, da der kan forekomme pladsbegrænsninger.
 • Alle planlagte anløb er afhængige af lokale vejrforhold.
 • Der tages forbehold for evt. ændringer i rejseplan og program.
 • Landgang vil i nogle havne foregå ved hjælp af tenderbåde.
 • Prisen er baseret på indvendig 4-personers kahyt. Ønsker du priser for andre kahytstyper, så kontakt os på mogi@profilrejser.dk eller 77 33 55 14.
 • Rejser du alene og har brug for en enkeltkahyt, kan du kontakte os for at få en pris.
Læs mere

Rejseoverblik

 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR

Grønland

Kangerlussuaq, Sisimiut, Qeqertarsuaq, Uummannaq, Ilulissat

10 nætter / 11 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Sisimiut (Holsteinsborg)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Lige nord for polarcirklen, tæt på Indlandsisen i det vestlige Grønland, ligger Kangerlussuaq. Her – kun 4½ times flyvning fra København - venter dig en verden fyldt med kontraster. Om vinteren kan du i Kangerlussuaq opleve syn, du aldrig glemmer, når nordlyset flammer hen over den frostklare nattehimmel og løfter sig som en katedral over den frosne fjord.
Læs mere
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Sisimiut (Holsteinsborg) Qeqertarsuaq (Godhavn)

Rejser til Sisimiut (Holsteinsborg)

Sisimiut betyder på grønlandsk ”ved rævehulerne” og har hele 5.900 indbyggere. 
Læs mere
Sisimiut (Holsteinsborg) Qeqertarsuaq (Godhavn) Uummannaq

Rejser til Qeqertarsuaq (Godhavn)

Grønlandske Qeqertarsuaq ligger på Diskoøen - den største ø ved Nordgrønlands kyst. Byen, der hedder Godhavn på dansk, er et mindre samfund med ca. 1000 indbyggere. Et lille sted, hvor det traditionelle fangerliv og grønlænderes gæstfrihed træder mere i karakter end i de større byer på fastlandet.
Læs mere
Qeqertarsuaq (Godhavn) Uummannaq Ilulissat

Rejser til Uummannaq

Uummannaq ligger på en 12 km2 stor ø, som blandt andet huser selveste Julemandens kongsgård. Området er kendt for hvaler, som særligt kan opleves i august og september.
Læs mere
Uummannaq Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1
Kangerlussuaq
Dag 2
Sisimiut
Dag 3
Qeqertarsuaq
Dag 4
Qasiguiannguit
Dag 5
Ukkusissat
Dag 6
Illorsuit
Dag 7
Upernavik
Dag 8
Quillissat
Dag 9
Ilulissat
Dag 10
Itilleq
Dag 11
Kangerlussuaq

Dag 1

Kangerlussuaq

København/Kangerlussuaq

Air Greenland afgår fra Københavns lufthavn kl. 09.00 og ankommer 4 timer ca. senere kl. 09.40 til vores destination i Grønland. Undervejs serveres brunch og gratis drikkevarer.

Kangerlussuaq er den vigtigste indgangsport til Grønland og en bosættelse i Sisimiut-samfundet. Der bor og arbejder lidt under 600 personer i Kangerlussuaq (den lange fjord). Lufthavnen blev bygget af amerikanerne under 2. verdenskrig og fungerede som amerikansk base indtil 1992. 

I dag er Kangerlussuaq en kommerciel lufthavn. Ved ankomst er der bustransport til Kangerlussuaq havn, der ligger ca. 12 km fra lufthavnen. Der er ingen havn i Kangerlussuag, hvor MS Fram kan lægge til, og ombordstigning kræver derfor brug af skibets polarcirkelbåde. Vores ekspeditionsteam står til rådighed. Vi anbefaler, at du medbringer regntætte jakker, bukser og myggemiddel i håndbagagen til brug under transport til MS Fram. Efter check-in i din kahyt serverer vi natmad, og så snart vi har gennemført vores obligatoriske sikkerhedskursus, sætter vi kurs mod Diskobugten, hvor eventyret venter.

Læs mere

Dag 2

Sisimiut

Sisimiut

Sisimiut har en befolkning på omkring 5.200 og er den næststørste by på Grønland. Hovederhvervet er fiskeri, og byen huser en stor flåde af trawlere, et skibsværft og en fiskefabrik. Sisimiut er den sydligste by på Grønlands vestkyst, hvor man kan finde slædehunde. Byen ligger i et bølgende landskab, og centrum befinder sig ved foden af en stejl bakke.

Ombord får du en præsentation af Sisimiut, så du kan forberede dig på at gå på opdagelse i byen på egen hånd med et bykort. Sisimiut museum er et kulturhistorisk lokalmuseum med grønlandsk handel, industri og shipping som speciale. Museet ligger i nogle smukke, gamle bygninger, der stammer fra kolonitiden og ligger lige ned til havnen. Vi anbefaler et besøg – indgangen koster ca. 30 danske kroner og kan kun betales kontant. I nærheden af kajen ligger et værksted med lokalt håndværk. Et besøg her giver dig mulighed for at studere kunstnerne, mens de laver smykker og kunstværker af ben, skind og metal. De udstiller og sælger deres arbejde – kun kontant betaling med danske kroner eller Euro.

I Sisimiut tilbyder vi en række udflugter fra lette til mere krævende vandreture eller sejltur til Assaqutaq. Hvis du vil lære byen bedre at kende, kan vi også arrangere en bustur og et måltid med grønlandske specialiteter på en lokal restaurant.

Læs mere

Dag 3

Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq ligger på den gamle vulkanske ø Disko, og er den eneste by på øen. Befolkningen er på omkring 1.100 og ca. 60 af dem bor i byens eneste boligkvarter, Kangerluk. Qeqertarsuaq betyder "Den store ø", og det vigtigste erhverv i byen er fiskeri og sælfangst, men tidligere spillede hvalfangst en vigtig rolle. Byen ligger i flotte omgivelser ved foden af det imponerende Basaltbjerg. Her finder du Københavns universitets arktiske station, som studerer flora og fauna i Grønland. Der vil være transport med polarcirkelbåd fra skibet til Qeqertarsuaq. 

Inden vi går i land, kan du deltage i en introduktionsforelæsning om Qeqertarsuaq, der beskriver seværdighederne i land, f.eks. kvarteret med de gamle handels- og administrationsbygninger fra dengang Qeqertarsuaq var "hovedstad" i Nordgrønland. Her finder du en helt speciel ottekantet kirke, der kaldes "Vorherres lille blækhus". En spadseretur gennem byen giver et levende indtryk af jægersamfundet i Qeqertarsuaq. Du kan danne dig et billede af byens historie ved et besøg på museet. Indgangen koster ca. 25 danske kroner og skal betales kontant.

I løbet af opholdet tager vores ekspeditionsteam dig med på en guidet vandring over Rødeelv gennem Blæsedalen. Vi vandrer gennem særpræget fjeldlyng og kommer til at se planteliv, der er specifikt for Diskoøen. Turen starter fra landingspladsen og slutter ved fossen, og vi passerer det flotte Skarvefjeld (900 m). Under turen får du fantastisk udsigt over havet, hvor store isbjerge er strandet på lavt vand.

Hvis du vil lære mere om livet i Grønland, kan du deltage i en valgfri udflugt, der inkluderer en byvandring med lokal guide. Han fortæller om byen, historien og indbyggerne. Hvis vejrforholdene er gode, kan det her blive din første mulighed for at komme med ekspeditionsteamet ud at ro i kajak, eller måske foretrækker du en bådtur for at kigge på isen.

Læs mere

Dag 4

Qasiguiannguit

Qasiguiannguit

Qasiguiannguit, som også kaldes Perlen af Diskobugten, er hjemsted for omkring 1300 mennesker. Det er den næstældste by i Grønland, og den blev grundlagt i 1734. Det ældste hus er fortsat i brug, og hvis du er interesseret i arkæologi eller historie, bør du besøge det lokale museum. Fiskeri og jagt er fortsat hovederhvervet, og den lokale fiskefabrik har specialiseret sig i rejer og helleflynder. Området omkring Qasigiannguit er grøn tundra og tilbyder en række flotte udendørs aktiviteter. Normalt ligger MS Fram ved kajen meget tæt på centrum.

Her kan du gå rundt i byen på egen hånd, eller du kan deltage i vores udflugt, der inkluderer en byvandring, indgang til museet og et besøg i kirken, hvor et lokalt kor synger for os.

Læs mere

Dag 5

Ukkusissat

Uummannaq / Ukkusissat

Uummannaq

Uummannaq betyder «det hjerteformede», og ligger ved foden af det 1.170 meter høje fjeld, som byen er opkaldt efter. Uummannaq kommune har en befolkning på ca. 2.650 personer. 1.400 bor i byen, og resten i de andre 7 bosættelser i distriktet. Jagt og fiskeri er hovederhvervet i byen, og den vigtigste fiskeart er helleflynder. Fabrikken, der forædler helleflynder, er byens største arbejdsplads. Du får lejlighed til at se dig omkring i byen med bl.a. den flotte kirke, der er bygget af store granitblokke og det gamle tørvehus, der var beboet frem til 1989. Der bliver transport med polarcirkelbåde fra skibet til Uummannaq. Præsentationen om bord, inden du går i land, giver dig et billede af byen med den fantastiske kirke, der er bygget af store granitblokke, og det gamle tørvehus, hvor der boede mennesker indtil 1989. Bymuseet viser bl.a. kopier af tøjet fra den berømte Qilakitsoq-mumie og samlinger af traditionel kunst og håndværk samt en udstilling fra den tyske meteorolog Alfred Wegeners ekspedition. Både kirken og museet koster omkring 20 danske kroner.

I løbet af vores besøg her vil ekspeditionsteamet tage dig med på en udflugt til det hjerteformet fjeld. Turen starter ved havnen og går gennem byen, inden vi begiver os mod fjeldet. Bag Uummannaq ligger julemandens hytte, der er bygget, for at julemanden kan slappe af og hvile ud inden den stressede julemåned. Her kan du aflevere ønskelister til julemanden! 

Den sidste del af turen går gennem meget stejlt terræn, og hvis du ikke er vant til at gå i stejlt terræn, kan det være, at du ønsker at blive ved Julemandens hytte og kigge på udsigten over Uummannaq. I løbet af turen vil du få en fornemmelse af, hvor lille øen er, og hvor rig den er på flora. Fra julemandens hytte er der en flot udsigt over søen mod Nuussuaq-halvøen.

Hvis du tager med på en valgfri udflugt i Uummannaq, kan du møde en lokal fortæller, der fortæller en interessant historie om dagliglivet i Grønland. Historien bliver fortalt på grønlandsk og oversat til engelsk og skandinavisk. Du er velkommen til at stille spørgsmål. En valgfri udflugt er en bådtur, der inkluderer et besøg på Qilakitsoq, hvor mumien fra Thule blev fundet.

Ukkusissat

Vi anløber Ukkusissat om aftenen. Bosættelsen ligger i smukke omgivelser mellem storslåede fjelde i Uummannaq kommune. Der er ca. 190 indbyggere i bosættelsen, og alle lever af jagt og fiskeri. Ukkusissat (sæbesten) er opkaldt efter en nærliggende forekomst af sæbesten, der er udvundet af inuitiske håndværkere i århundreder. De bruger den eftertragtede, bløde sten til at lave olielamper, krukker og gryder af. Ukkusissat var også udgangspunktet for Alfred Wegeners ekspedition med heste. Skibets polarcirkelbåde skal benyttes for at komme i land i Ukkusissat.

Lokalbefolkningen venter på os på kajen, når vi ankommer, og de skal underholde os om bord med sang og dans, inden de stolt byder os velkommen til bygden. Du kan gå rundt på egen hånd, og husk at stikke ind omkring medborgerhuset og få kaffe, hjemmelavede kager, lokale souvenir og en hyggelig snak.

Læs mere

Dag 6

Illorsuit

Illorsuit

Illorsuit ligger nord for Ukkusissat i mundingen af Uummannaq-fjorden. Der bor ca. 90 mennesker i bygden, der har oplevet en nedgang i indbyggertallet i de seneste år. Dette er en traditionel jagt- og fiskeriplads. Ved mange af husene bliver hval- og fiskekød tørret side om side med vasketøj. Stedet bliver sjældent besøgt af turister, så vi vil måske være en lige så stor attraktion for dem, som de er for os. Skibets polarcirkelbåde vil blive brugt til at komme i land i Illorsuit.

Læs mere

Dag 7

Upernavik

Upernavik

Upernavik er administrativt centrum og eneste by i Upernavik kommune i Nordvestgrønland. Navnet betyder «forårsstedet» og blev etableret i 1772. Her har de lokale flyttet til i århundreder for at deltage i den gode jagt og fiskemuligheder. Bosættelsen ligger på 72° nord, og 56° vest i Melville bugten i Nordvestgrønland. Byen har omkring 1000 indbyggere. Byen er meget lille, og alt ligger inden for gåafstand. Vi anbefaler et besøg på det nordligste udendørsmuseum. Man mærker også klimaforandringerne her, havet fryser ikke til is før i februar/marts og kun i en kort periode. Mange af de lokale indbyggere går fortsat på jagt, så her kan du se både isbjørne-, sælskind, når du går rundt i byen.

Vi vil prøve at komme så langt nord på som Upernavik, men det er muligt, vi bliver stoppet af is tidligere. Hvis vi når Upernavik, og forholdene tillader det, sejler vi ind til bosættelsen med polarcirkelbådene.

Læs mere

Dag 8

Quillissat

Quillissat / Eqip Sermia

Quillissat er en gammel minebosættelse i Diskobugten, der nu er forladt. Det er ikke en traditionel inuitbosættelse. Byen blev grundlagt i 1924 som en mineby, og i sin storhedstid havde den 1200 indbyggere. Kulminen havde en multinational befolkning med danskere, svenskere og briter, der arbejdede og boede her. Minen var i drift i 48 år frem til 1972, da økonomien i bosættelsen kollapsede, og byen blev forladt. I dag bliver nogle af husene i byen brugt af jægere, og andre bruger dem som feriehuse. Det er en meget flot by at vandre rundt i på egen hånd. Vi sætter polarcirkelbådene i vandet foretager en landgang her.

Fronten på gletsjeren Eqip Sermia er omkring fem kilometer lang og kælver isbjerge ned i det åbne hav. I dag har du en enestående chance for at opleve en gletsjer og mærke naturens storhed. Vi bruger skibets polarcirkelbåde til at gå i land i dette smukke område i nærheden af gletsjeren. På land har du en fantastisk udsigt over gletsjeren, og hvis du sætter dig ned på et roligt sted, kan du måske høre lyden af knagende is. Hvis du har lyst til at være mere aktiv, kan du tage en lille gåtur rundt i området på egen hånd.

Læs mere

Dag 9

Ilulissat

Ilulissat

Isbjerge kaldes Ilulissat på grønlandsk, og det kommer ikke som en overraskelse for nogen, der har været her, at det er navnet på byen. Det er den tredjestørste by på Grønland med en befolkning på omkring 5.000. Ilulissat ligger i pragtfulde omgivelser ved Ilulissatfjorden, som kom på UNESCO's liste over verdens kultur- og naturarvsteder i 2004. Her går enorme isbjerge på grund ved indløbet af fjorden – lige uden for byen. De stammer fra Jakobshavngletsjeren, der er en af de mest produktive gletsjere på den nordlige halvkugle. Ilulissat er bycenteret i Diskobugtområdet, og dette er sammen med byens mangeårige historie temaet for besøget i bosættelsen. De vigtigste erhverv i Ilulissat er fiskeri og turisme. Forholdene afgør, om MS Fram kan lægge til kaj, eller vi skal bruge polarcirkelbådene.

Inden ankomst vil en introduktionsforelæsning forberede dig på opholdet. Ilulissat har samme travle dagligliv som en større by, og her finder du det hus, hvor Knud Rasmussen blev født. Museet har en omfattende samling fra Knud Rasmussens ekspeditioner og fortæller Ilulissats historie. Indgang ca. 40 danske kroner. Under opholdet tager vores ekspeditionsteam dig med på en guidet vandretur til den forladte bosættelse Sermermiut, der ligger 1,5 km syd for Ilulissat. Vi tilbyder også et udvalg af valgfri udflugter som fjeldture og en bådtur til Isfjorden.

Vi bliver i Ilulissat natten over, så du har god tid til at udforske denne charmerende by og området omkring den.

Læs mere

Dag 10

Itilleq

Itilleq

Først på eftermiddagen kommer vi til den lille bosættelse Itilleq. Itilleq betyder "hulen" og blev grundlagt i 1847 på en anden ø men senere flyttet én kilometer mod øst til, hvor den ligger nu. Landsbyen ligger ca. 50 km syd for Sisimiut ved mundingen af Itileqfjorden. Der bor omkring 130 personer her, og de driver hovedsagelig jagt og fiskeri. Øen har ikke nogen ferskvandskilde, derfor benytter Itilleq et destillationsanlæg, der omdanner saltvand til ferskvand. Kirken har en interessant historie: Den blev bygget i Thule (Umanak i Nordgrønland) i 1930 og blev flyttet til Itilleq i 1963. Som navnet angiver, ligger landsbyen i et dalstrøg omgivet af majestætiske fjelde og gletsjere. Den kan sagtens kaldes polarcirkellandsbyen, fordi polarcirklen befinder sig bare 200 meter længere mod syd. I Itilleq bliver du inviteret til "kaffemik", som betyder, at du er velkommen til at besøge et lokalt hjem, få en snak med husværten og få en kop kaffe og et stykke kage, men vi beder om, at du ikke bliver mere end 20 minutter. Det forventes, at du tager skoene af, inden du går ind i et hus. Kunst og håndværk sælges i bygden (kun kontant betaling). Besøg eventuelt biblioteket og skolen. 

Oplev fodboldkampen – Itilleq mod MS Fram! Vi har brug for spillere og supportere!

Læs mere

Dag 11

Kangerlussuaq

Kangerlussuaq - København

Kangerlussuaq ligger for enden af Kangerlussuaqfjorden. Bosættelsen og lufthavnen ligger lige nord for polarcirkelen og er et af de bedste steder at studere det lokale dyreliv. I begyndelsen af 1960'erne blev der indført moskusokser til Kangerlussuaq fra Nordøstgrønland, og i dag tæller de over 5.000 dyr. Du forlader MS Fram om morgenen og bliver transporteret fra havnen til lufthavnen i Kangerlussuaq. Air Greenland afgår fra Kangerlussuaq kl. 13.10 lokal tid og ankommer efter en behagelig flyvetur med gratis mad og drikke til Københavns lufthavn kl. 21.30.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser