Grønlandsk vinterhygge med hundeslæde og vildmarksspa

Grønland - Kangerlussuaq, Sisimiut
 • Inkl. fuldt udflugtsprogram
 • Tur på indlandsisen i specialkøretøj
 • Vildmarksbad og spa
 • Hundeslædetur og vintersafari med monsterslæde

Denne vinterrejse til Grønland kombinerer oplevelsen af indlandsisen i Kangerlussuaq med den grønlandske kultur i Sisimiut.

Visit Greenland har venligt stillet billederne fra denne rejse til rådighed. 
Alle fotos tilhører Visit Greenland og fotografen Mads Pihl.

Nyd en skøn forlænget weekend lige omkring Polarcirklen. Som noget nyt har vi inkluderet halvpension og aktiviteter alle dage.

I Kangerlussuaq er en udflugt til indlandsisen et must, og det bliver dit første møde med Grønland, når du lander.

I Sisimiut tager det hyggelige familieejede Hotel Sisimiut godt imod dig. Her har vi inkluderet en hundeslædetur, vintersafari med monsterslæde og sightseeing. Udover det er der mulighed for at låne snesko, langrendsski, hoppe i det udendørs vildmarksbad, og nyde dagene i byen.

Sidst men ikke mindst, stiller hotellets lokale personale op til "spørgetime" - hvor du kan snakke og spørge om alt mellem himmel og jord. Det kan være  politik, skole, sprog, at være dansker i Grønland eller hvad du kunne tænke dig at vide om Grønland.

En forlænget weekend med mange oplevelser, tæt på både den grønlandske natur og kultur.

Læs mere

Rejseoverblik

 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2020
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ

Grønland

Kangerlussuaq, Sisimiut

6 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Sisimiut (Holsteinsborg)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Lige nord for polarcirklen, tæt på Indlandsisen i det vestlige Grønland, ligger Kangerlussuaq. Her – kun 4½ times flyvning fra København - venter dig en verden fyldt med kontraster. Om vinteren kan du i Kangerlussuaq opleve syn, du aldrig glemmer, når nordlyset flammer hen over den frostklare nattehimmel og løfter sig som en katedral over den frosne fjord.
Læs mere
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Sisimiut (Holsteinsborg)

Rejser til Sisimiut (Holsteinsborg)

Sisimiut betyder på grønlandsk ”ved rævehulerne” og har hele 5.900 indbyggere. 
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Kangerlussuaq - 1 nætter

Old Camp Hotel Kangerlussuaq
Billigste hotelmulighed
Se kort

Old Camp

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Velfungerende hostel ca. 2 km fra byen, med fælles bad/toilet på gangen. Old Camp tilbyder både værelser med køjesenge samt dobbeltværelser med enkeltstående senge, skriveborde, stole og klædeskabe. Desuden er der gode køkkenfaciliteter og en fælles tv-stue med tv og musikanlæg. På vandrehjemmet finder du både kiosk og cykeludlejning. Derudover er der et udendørs opholdsareal, hvor der afholdes grillarrangementer om sommeren. Det er muligt at tilkøbe helpension.
Læs mere her
Old Camp Hotel Kangerlussuaq
Se kort

Hotel Kangerlussuaq

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Dette er et moderne, lufthavnshotel med gode faciliteter såsom restaurant, bar, cafeteria og konferencelokaler. Hotellet har 77 værelser med bad/toilet. Alle værelser har tv og radio.

Læs mere her

Sisimiut - 4 nætter

Hotel Sisimiut
Se kort

Hotel Sisimiut

Beliggenhed: Grønland, Sisimiut

Hotel Sisimiut er et moderne hotel med 20 enkeltværelser, 12 dobbeltværelser og 6 suiter. Alle værelser er smagfuldt indrettet og har telefon, tv, videoservice, bad/toilet m.m. På hotellet finder du en atmosfærefyldt bar og "Nasaasaaq restauranten", der har ry for at være en af Grønlands bedste. Hotellet har ligeledes konferencecenter.
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
København - Kangerlussuaq
Dag 2 - 5
Sisimiut
Dag 6
Sisimiut - København

Dag 1

København - Kangerlussuaq

Fly fra København om formiddagen til Kangerlussuaq. Tidsforskellen er 4 timer, så du lander på stort set samme tid som du forlader Danmark.
Ved ankomst bliver du mødt af vores lokale samarbejdspartner. Du bliver indkvarteret, og har lige tid til at klæde dig i det varme tøj, inden turen går mod indlandisen.

Kangerlussuaq er porten til Grønland, og det eneste sted hvor du kan køre helt ind til indlandsisen.
Turen foregår i special-køretøj igennem et smukt varieret område og ender 660 meter over havets overflade.
Undervejs passerer du tæt ved Russell Gletsjer, et imponerende morænelandskab formet af isens evigt arbejdende front. Efter ca. 42 kilometers grusvejskørsel når du frem til den mægtige indlandsis. Herfra er der let adgang ind på isen. Du tilbringer nogen tid i denne enorme isverden, før du vender tilbage til køretøjet - en stor oplevelse rigere. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster. Der gøres flere fotostop undervejs med mulighed for at nyde udsigten til en kop kaffe.

Om aftenen er der middag i Roklubben.

Læs mere

Dag 2 - 5

Sisimiut

Efter morgenmaden går turen videre med fly til Sisimiut. Den halve times flyvetur foregår over land - måske er du heldig at flyve i klart vejr, så du kan se det smukke vinterlandskab.
Personalet fra hotellet sørger for transport til Hotel Sisimiut og efterfølgende vil der være et velkomstmøde, hvor de næste dages program præsenteres.

Programmet lægges først ved ankomst, da vi gerne vil sikre os at aktiviteterne afvikles hensigtsmæssigt efter vejrforholdene.

Under opholdet er der inkluderet en 2-retters middag i hotellets restaurant hver aften.

Sightseeing
På en guidet bustur kommer du gennem byens historie og nutid. Du oplever det lokale kød- og fiskemarked ved havnen, hunde bag byen og kører forbi det spændende museum, som du kan besøge senere på egen hånd. Du kommer rundt i det meste af byen og får en god ide om byens størrelse og funktioner og historie.

Hundeslæde:
Der er næsten 1000 hunde i Sisimiut, og de bliver udover turisme også brugt flittigt til jagt og fiskeri. Alle hunde er ejet af private, og hvem du kommer ud at køre med afhænger af hvilken kusk der er tilgængelig på dagen. Nogle ejere er snakkesalige og flersprogede, mens andre er mere stille og knapt så dygtige til dansk. Men alle har det til fælles, er at de vil give jer helt en unik oplevelse.

Du vil som passager sidde lige bag hundeslædeejeren, der sidder foran på slæden for at styre hundene.
Denne tur går først til foden af Niujarfik, hvor der holdes et kort stop, før der tages en større stigning nordøst for Sisimiut. Før du kører tilbage til Sisimiut, vil der være et kort stop så der er tid til at tage nogle billeder, mens slædeføreren ordner linerne til slæden.
Vi anbefaler ikke nogen hundeslædetur til mennesker med rygproblemer (der er mulighed for at tilkøbe 2 timer ekstra for 595 kr.).

Monsterslæde:
Nyd det fantastiske bjerglandskab, der omgiver Sisimiut i Grønlands eneste snescooterslæde eller ”monsterslæden”, som vi kalder den. 
Naturen er lige udenfor hoveddøren, og du vil meget hurtigt få en fornemmelse af forskellen mellem civilisation og den vilde natur. Oplev Sisimiuts bagland, alt i mens du sidder komfortabelt i monsterslæden og nyder naturens storhed fra dal til bjergtop. På turen vil der er være flere stop, så der er rig mulighed at tage billeder og nyde naturen.

Leje af langsrendsski og snesko
I løbet af weekenden kan du låne langrendsski og snesko og tage en tur ud på egen hånd, når det passer dig.
Kælke udlånes også - især populært hvis du har børn med.

Vildmarksspa og arktisk sauna
Det lyder lidt eksotisk med sauna og spa i Grønland, men det er ganske sandt. Sisimiut er et af de meget få steder i Grønland, som tilbyder denne oplevelse.
Efter en tur i fjeldet, kan man næsten ikke forestille sig noget bedre, end at sætte sig ind i den lille hyggelige sauna og få løsnet rigtig godt op i musklerne. Hvis du tør, kan du jo rulle dig i sneen forinden.

FAQ - spørgetime 
Hotellets personale stiller op til en spørgetime om alt mellem himmel og jord. Her kan snakkes om slædehunde, nationaldragten, skole, politik, sprog - alt hvad du kan forestille dig. En god måde at få lidt indblik i den grønlandske hverdag, kultur og måske få stillet nysgerrigheden.

Snescootertur? (Tilkøb)
Der er i​kke mange steder i Grønland, hvor man kan komme på snescootertur, men det er heldigvis muligt i Sisimiut,
Der findes ture fra 970 kr - kontakt os for yderligere informationer.


 

Læs mere

Dag 6

Sisimiut - København

Efter morgenmaden bliver du kørt til lufthavnen og flyver via Kangerlussuaq retur til København med ankomst om aftenen.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser